Happy New Year

Publicerat 2010-12-31 06:57:22
Oj, vad gårdagen gick fort ! 10 timmars arbete bara swischade förbi ! Idag var det meningen att jag skulle få sova ut & ha en ledig dag, men för att tjäna lite extra pengar en sådan här afton så hoppar jag in & kör ett 8 timmars pass på förmiddagen - 8-16. Alltid skönt med pengar, mindre skönt att behöva åka hemifrån vid 7 - men sånt är livet ! Vi hörs senare ! GOTT NYTT ÅR PÅ ER !
Allmänt // 0 kommentarer




Tonfiskröra

Publicerat 2010-12-30 09:03:52
God morgon !
Nu ska jag iväg till jobbet & har förberett en tonfisk-röra som jag ska ha till lunch. Det var längesen jag åt tonfisk överhuvudtaget & man kan lätt få den fisken att ta över hela maten - men jag tror jag lyckades denna gången. I hade jag 1 burk tonfisk, ½ kesella burk, salt, peppar, ärtor, paprika & majs - mums !
Måste kila ! Ha en bra dag !

Recept // 0 kommentarer




Kycklingsallad, Julmackor & Snacks

Publicerat 2010-12-29 18:18:15
Efter stooor lunch (bilden nedan visar inte allt - 2 skinkknäckemackor med skinka & 1 slice brieost blev det också ..) & snacks ätande så la jag mig efter träningen helt lamslagen på sängen. Robin ringde & längtan blev starkare - ibland är det jobbigt att sakna någon när denna personen jobbar .. När klockan närmade sig 6 så slöt jag ögonen, men upp flög de lika snabbt; jag vill verkligen inte somna så sent på kvällen ! Så här sitter jag nu då med mitt kaffe & har bestämt mig för att få tillbaka min pigghet.

Träningen var underbar idag - inte för jobbig, men verkligen inte för slapp heller. Alldeles lagom efter en vilodag igår.

Nu babblar jag bara på & det är dags att hitta på något annat. Ha en bra kväll !

Det ser ut att vara fruktansvärt mycket mat, men man ser inte berget av isbergssallad som gömmer sig under kycklingen .. Super gott ! Tur att det inte blev bilder på mackorna efteråt - eller godiset ;)

Träning // 0 kommentarer




Utan Kolhydrater Bli're Ing'e Gym !

Publicerat 2010-12-29 11:05:11
Så det blev en promenad - längre än planerat dessutom :) Jag hade verkligen planerat att åka till gymmet nu, men jag känner att kolhydraterna inte har körts genom kroppen än så det får bli om en stund - kolhydrater är viktiga om man vill kunna lyfta så mycket som 1kg på gymmet ;)
Nu ska jag lägga mig i säng/soffan ett tag & bara känna energin komma krypande, sen blir det gym, gym, gym ! Kram på er !

Allmänt // 0 kommentarer




Hur Planerar Man En Dag ?

Publicerat 2010-12-29 09:12:45
God morgon !
Okej, så här är det; idag ska jag träna, passa hund & ha en lugn sista ledig dag - MEN VARFÖR KAN JAG INTE PLANERA DEN ? Haha, det går bara inte. Jag vet inte om jag ska träna nu, ikväll, ta en morgon promenad eller inte, äta frukost nu eller om en stund, hämta Charlie innan eller efter .. Jag borde nog ta mig upp från sängen iallafall - kanske hade det varit en bra start? ;)

Allmänt // 0 kommentarer




Frölunda Torg, Miss Eklund & Att Resa Med Tonåring

Publicerat 2010-12-28 17:11:10
Hej på er !

Jag är hemma igen efter en dag med mormor på Frölunda Torg & hemma hos henne när det var dags för lunch - julmat igen, men jag tröttnar nog aldrig ;)

Mormor fick reda på att hennes kamera efter 26-27-30, eller hur många år det nu var - inte skulle klara en dag till, den hade tagit sina sista kort. Så nu kanske vi får lära henne den digitala världen också - det överlåter jag till mamma, hon har mer tålamod än mig .. & ska vi se det från den ljusa sida så hände det ju i rättans tid; under mellandagsrean. Haha, den ljusa sidan var det. & på tal om mellandagsrean så är jag så otroligt glad att så många har upptäckt internet & numera sitter hemma & klickar hem sina rea-varor istället för att dra i butikerna - det är så tomt & härligt på stan nu ! Även om detta innebär mer jobb för mig under mina arbetsdagar så är det värt det när man får ledigt & vill gå ut på en stadsrunda :)

På Frölunda Torg stötte jag även på den här tjejen - hon är verkligen lika go i verkligheten som i bloggen :) Tack för ett snabbt ögonblick !

Nu däremot, ska ni få se hur kallt vi verkligen har det i Götet; när jag var ute på en morgon powerwalk häromdagen så frös både mina ögonfransar & ögonbryn att det blev tungt att blinka. Då var klockan ändå 9 på morgonen ..
Dags för kaffet att slinka ner (jag prövade på te - men upptäckte att det var just det som inte var min grej .. ) & för mig att boka resa ! Jag & syster ska ta oss en weekend i slutet av februari tänkte vi - men vart är nu frågan .. ? Jag har tänkt en extra gång på Berlin - dit Robin åker nu i början av Januari - det verkar vara så otroligt vackert. Synd bara att mina kära syster fortfarande är i den åldern att gamla byggnader borde rivas istället för att upptäckas ;) Kram på er !


Allmänt // 0 kommentarer




När Man Har Träningsvärk Så Känner Man Sig Sjuk

Publicerat 2010-12-28 09:13:21
God morgon !

Klockan är strax 9:15 & jag ligger fortfarande i sängen. Låg & tittade på Familjen Jones igår kväll efter träningen & trots detta så såg jag aldrig klart den .. Bra var den iallafall & det blir till att se resten lite senare :)

På tal om träning så lider jag av grav träningsvärk idag. Iallafall i ryggen & jag måste erkänna att även benen känns lite tunga. Sätter det sig i ryggen så blir man lätt lite trött hela dagen sen tycker jag. Man känner sig nästan lite sjuk, haha - ni vet vad jag menar. Jag tror det får bli en vilodag idag, eller en dag med träning för att få lite värk i resten av kroppen också ;) Vila idag eller imorgon - vi får se.

Idag ska jag umgås med mami - vi ska åka & byta en nyköpt dator på SIBA (vi kan lika gärna hänga ut att Siba egentligen är en fruktansvärd affär - hur många har inte haft problem med någonting man köpt där?) & bara mysa :)

Men nu blir det frukost & sen traskar jag över till mamma & Challe. Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Lyfta Skrot & Veva Ben

Publicerat 2010-12-27 17:14:48
Hallå, hallå !

Inte mycket till uppdatering idag, eller hur ? Jag har varit på shoppingrunda i Kungsbacka & när jag kom hem så var det lunch hemma oss mamma innan jag slängde mig på sängen & somnade i 1½ timme ... Jag är minst lika trött nu, men jag tänkte ändå dra en sväng till gymmet för att köra lite lyft & spinning. Tror det kan behövas när man känner sig förslappad :)

Nu måste jag slänga ner träningskläderna i väskan & ge mig av ! Tur att Caroline ska med - att träna ihop är otroligt mycket roligare ! Tjingeling !

Allmänt // 0 kommentarer




Det är först idag jag förstår att jag fakt...

Publicerat 2010-12-26 15:43:48

img_3410 (MMS)

Det är först idag jag förstår att jag faktiskt bor en ganska bra bit från stan ... Jag har nämligen sett mina första vildsvin! Och mitt på ljusa dagen :)


Allmänt // 0 kommentarer




Jul, Jul, Jul - Spinning ..

Publicerat 2010-12-26 08:15:48
God morgon !

Hur har julen varit ? Jag känner att jag inte har suttit still en sekund utan bara har jobbat, varit på språng från ena julbordet till det andra - men jag klagar inte :) När jag inte har jobbat så har jag fått mer tid med nära & kära än vanligt - mysigt !

Nu har det varit julbord, julmat & godsaker i 3 fulla dagar, men idag tar det slut. Jag känner att skinkan går väl ann ett tag till, men annars tröttnar man lite på julmat efter ett tag ? Ändå börjar man längtar till jul redan i februari igen, haha. Idag är det iallafall dags för riktig mat & även ett gympass ska klämmas in - SKÖNT ! Det blir spinning 12:15-13:15 & innan det lite skrotlyft. Det ska bli härligt att svettas lite & bli av med skinkan som ersatt baken.

Jag är ledig i 4 hela dagar. 4 dagar. Åh, vad bra !

Vad gör ni nu efter jul ? Längtar till ett nytt år ?




Allmänt // 0 kommentarer




God Jul vart' det här !

Publicerat 2010-12-24 22:30:58
God kväll,

God jul på er allihopa - det tror jag att jag har glömt att säga. Jag har haft en väldigt bra julafton - först lite jobb & cash, sen hämtade mamma & syster mig när jag slutat & vi åkte direkt till mormor. Där blev det en massa mat & halva Kalle Anka. Efter många glad must så åkte vi sedan hem till vår lilla by igen för att käka ännu en gång (denna gången mer godis än mat .. ) & öppna paketen. Jag fick bla en ny träningsväska (behövligt !!) & en mixer - nu är livet väl ändå fulländat, haha. Av Robin fick jag även mitt efterlängtade rouge & presentkort på underkläder - han känner nog sin flickvän alldeles för väl .. Bättre än jag själv gör när jag tänker efter - bra att någon håller koll på att man behöver lite nytt under ibland :)

Nu ska jag somna till Hälsoresan & vila ut mig inför morgondagen som även den består av jobb. Men sen är jag ledig i 4 dagar. Åh, vad skönt.

Kram på er gott folk - & GOD JUL ännu en gång.

Allmänt // 0 kommentarer




Igår Åt Jag Min Första Riktiga Risgrynsgröt ...

Publicerat 2010-12-24 07:01:55
God morgon !
Det har blivit, låt mig tänka - 1... 2... 3...4... 4½ timmes sömn inatt ! Woho ! Jag kom hem vid kvart över tolv inatt & vid 5 imorse vaknade jag & kunde inte somna om - underbart. Så nu ska jag åka & jobba 7 timmar av denna julaftonen, sen blir det mys med familjen. Jag längtar. & den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så därför gör det inget att jag ska slita i 7 timmar faktiskt. God jul på er - vi hörs senare !

Allmänt // 0 kommentarer




Den här bilden tog vi på väg upp till Trol...

Publicerat 2010-12-23 22:11:54

img_5745 (MMS)

Den här bilden tog vi på väg upp till Trollhättan. Mysigare ställe att fira julen på i norr kan man nog inte komma :) vi hade en super mysig kväll med mat, godis, julklappar och mer mat och godis. Nu sitter jag på tåget på väg hem, kommer stiga innanför dörren om 2 timmar och trilla i säng . Snälla mamma kör mig till jobbet imorgon så jag får 1 timmes extra sömn <3 imorgon är det julafton! Mer mys väntar efter jobbet. Må kunderna vara lika kalle anka fanatiska som jag ! God natt på er!


Allmänt // 0 kommentarer




PLATEAU

Publicerat 2010-12-23 09:30:09
God morgon !

Jag är precis på slutspurten här hemma; både jag & syster har några klappar till att köpa så det blir till att ge sig av mot Kungsbacka innan jag & Robin åker upp till Trollhättan. Robin stannar över natten ikväll, men jag känner att jag blir lugnast om jag får sova hemma eftersom jag jobbar imorgon & låt oss säga att det innebär en himla massa ansvar att vara den som ska vara där när dörrarna skjuts upp ..

Dock känner jag på mig att den här dagen kommer bli super bra :) Det bara känns i kroppen !

Vad gör ni så här dagen innan julafton ?



Julklapp från chefen & hans fru :) Så här löd rimmet:
"Någonting som du alltid kan bruka - platsbesparande när du ska duka, Till vardag eller till fest - bestäm själv när den passar bäst, Lätt att montera - du behöver inte mycket fundera, På gäster kommer du att imponera - när du läckerheter ska servera, Och vad skulle göra dig nöjdare - det här är ju en höjdare!"
I love it.



Allmänt // 0 kommentarer




Ett Skepp Kommer Lastat Med Rocky Road Receptet !

Publicerat 2010-12-23 08:34:04
Här får ni receptet på mina älskade Rocky Road, med inspiration från Leila :)


Du behöver:


- 600 g mörk 70% choklad (jag valde Lindt - lite dyrare, men såå mycket godare!)
- 2 hela påsar Dumle kolor
- 2 rejäla nävar mini marschmallows (nu till jul går det också att klippa ner bitar av skumtomtar för att få lite omväxling - eller för att skumtomtar bara är väldigt gott½)
- 3 dl salta jordnötter
- 1 dl skalade pistagenötter


Så här gör du:


1. Se till att blanda ner allt utom chokladen först i en stor bunke - att skala pistagenötterna & ta bort plasten från dumlen hade jag helt räknat bort från tiden ..
2. Häll i lite vatten i en kastrull & sätt på max värmen på spisplattan.
3. Häll i all choklad i en värmetålig skål & placera kastrullen.
4. Låt smälta.
5. Häll över den smälta chokladen över godis-mixen & rör ihop.
6. Använd en form med låga kanter där du sedan häller i gotte-röran.
7. Låt stelna ! Dela sedan i lagom stora bitar & njuuuuut !

Recept // 0 kommentarer




Rocky Road - Julens Frestelse

Publicerat 2010-12-22 09:01:42
Hej !

Det blev lite bakning igår trots allt, haha. Jag var visst inte för trött när det kom till kritan .. Först började jag med trillingnöt, men det var så enkelt så jag fortsatte med att smälta skumtomtar till skumtomte-fudge. När jag sen insåg att kvällen var ung så fortsatte jag också med att göra Bounty-praliner & den klassiska Rocky Road. Det var först gången jag åt Rocky Road överhuvudtaget & jag måste ju säga att jag förstår varför den räknas till en av de godare kakorna på jul ... Mums !
Efter bakandet utmanade Robin mig i frågesport. Vi började med Kost & Hälsa, där han var otroligt duktig, men där jag vann & sen skulle vi köra Städer i Europa - min absolut svagaste sida. Jag kunde ingenting .. Nu får man väl köra ett sånt race ett par gånger i veckan för att bli lite allmänbildad :) Disney jämnade iallafall ut resultaten i slutet ..

Idag blir det 10 timmars jobb & sen träning ikväll. Jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig igenom den här dagen med tanke på att jag somnade om si så där 30 gånger imorse, men jag antar att man kan om man bara vill :)

Vad ska ni hitta på en dag som denna & hur många längtar inte till julafton ?



Allmänt // 0 kommentarer




Julmat, julmat, bara vanlig julmat !

Publicerat 2010-12-21 17:46:59
Hallå, hallå !

Då var man hemma igen & har äntligen packat upp all mat som åkte ner i kassarna på ICA. Det blev bara mer & mer & verkade aldrig sluta, men vi hade en mysig stund när vi gick där & har man missat en svensk jul så har man ;)

Jag längtar tokigt mycket efter att det ska bli den 24:e nu, så tanken att jobba 10 timmar imorgon är inte den mest lockande kanske, men jag står ut. Det är ju bara 10 timmar av en hel dag & sen är jag ledig igen på torsdag - det får gå ann helt enkelt.

Det blev mycket mat som sagt, men ännu mer godsaker tror jag nog, haha. Jag har nämligen bestämt mig för att göra 7 sorters julkakor till mormor (& oss andra..) & det var mycket som behövdes. Tror dock att jag har hittat perfekta godsaker att baka, men jag får vänta med det tills imorgon kväll eller torsdag förmiddag - annars kommer dom ju ha samlat damm till själva afton. Även recepten till dessa kakor kommer senare, såklart !

Nu är det riktig mat som gäller - karln slutar ju klockan 6 & när han kommer hem ska maten stå på bordet ( in his own words ... ) . Ha en bra tisdagskväll !

Ser ni julskinkan där under ? Haha, nej jag skojjar bara - sååå farligt var det inte.

Allmänt // 0 kommentarer




Poesi ? Vem ? Jag ?

Publicerat 2010-12-21 13:43:57
Åh, det är så vackert ute ! Snöflingorna faller sakta (de syns knappt på bilden, men de finns där) ner från himlen & täcker marken. Nja, poesi är nog inte min starka sida kanske ... Nu sticker jag & mami & julhandlar - wihoooo !

Allmänt // 0 kommentarer




Vardagslyx Är Att Få Ligga Kvar I Sängen Alldeles För Länge

Publicerat 2010-12-21 09:01:11
Hallå, hallå, hallå !

Godmorgon på er,

Jag kom visst inte upp förrän nu - att ligga & dra sig 1½ timme var nog det som lockade mest denna morgon .. Och jag som skulle fått hit mamma till 9, men jag är inte i närheten av klar.

Det blir till att hoppa in i duschen nu & köra en snabbsminkning innan det blir en massa pappersarbete & sen julhandling med mamma. Sen måste jag ringa den gamle gubben uppe i Stockholm också - han måste hjälpa mig med vårat internet till den ominstrallerade datorn som jag lyckats pajja ... Jaja, ha en bra dag iallafall :) Kram på er !

Allmänt // 0 kommentarer




Grymt härligt med ett konditionspass på gy...

Publicerat 2010-12-20 20:54:40

img_9690 (MMS)

Grymt härligt med ett konditionspass på gymmet! 35 min konstant löpning & nu några styrke övningar på det innan det är stretchens tur :)


Allmänt // 0 kommentarer




Julkalendern 2010 - Gyllene (kn)Orren

Publicerat 2010-12-20 08:38:32
God morgon !

Mina ögon har fortfarande inte riktigt vaknat till känner jag - jag ser suddigt & får zooma in för att se texten på skärmen .. Men här sitter jag med mitt kaffe & ska precis sätta på dagens julkalender - för visst har jag sagt hur bra den är ? Jag känner mig som ett litet barn. Det är väl den 20 december idag, va ? Jag har sett varenda avsnitt sen start . Den påminner lite om Mysteriet på Greveholm, men är ändå helt annorlunda. Mysig helt enkelt :) Testa iallafall.

Det blir till att jobba 12-20 idag & sen gym mellan 20-21 innan hem för läggdags. Jag känner att träningen igår tagit lite på rumpa & lår, så de får vila idag :)

Nej, julkalendern var det ! Sen blir det en promenad ute i det vita ! Ha en bra dag !

Allmänt // 1 kommentarer




Tomten Lovade Att Komma Hem Till Mig Först

Publicerat 2010-12-19 19:55:02
Wohooo, vilket grymt pass jag & syster körde idag ! Först 45 min skivstång för att sedan avrunda med 45 min spinning ! I slutet av det sista passet så rann svetten om oss & det verkligen sved i ögonen - oj, vad vi kämpade !
När vi sedan kom hem blev det korv stroganoff med makaroner & en stund senare fika hemma hos Robins mormor som bor ½ min härifrån - redan där kan man ju egentligen ge upp det där med att inte äta så mycket god saker; att fika med kaffe & bulle är en helig & mycket bra tradition där hemma. Bulle, julkaka & ett stycke pepparkaka fick åka ner efter middag - man kan om man vill, haha !

Nu ska jag ta mig ett glas julmust & bara njuta av denna söndagskväll. Först tänkte jag vin, men då hade jag räknats som alkis så vi tar det en annan dag ;)

Imorgon börjar julveckan - en dag som jag längtat efter i nästan 1 år nu. Åh, kom igen nu dagarna - gå fort & låt tomten hoppa ner från min skorsten först!

Kram på er !

Allmänt // 0 kommentarer




Kvinnor Mår Bäst Av Överraskningar

Publicerat 2010-12-19 12:47:23
Gääässsp !

Att bli överraskad med något av det godaste jag någonsin ätit & till detta dricka ett utsökt vin, tog fullständigt kål på mig, haha ! Vi vaknade 9:30 idag vilket är för oss väldigt sent, samtidigt som jag tror att ett par extra timmar hade varit väl behövt ..

Hursomhelst, gårdagens middag var - som ni säkert förstått vid det här laget - helt fantastisk ! Baconlindad fläskfié & till detta en super mumsig potatisgratäng som jag blev väldigt svag för (& väldigt, väldigt mätt efter många portioner..). Efter de första tuggorna trodde jag att Robin lagat potatisgratänger många gånger innan i sina dar´, men det visade sig vara den första. Ordet lögn klingar gott i min öron ..

Efter middagen la vi oss i sängen & kollade på Schindler's List - en film jag aldrig sett förut (inga kommentarer, tack !) men som visade sig vara fruktansvärt bra ! Då filmen är cirka 100 timmar lång så har vi sparat halva tills ikväll också - när jag trodde den började lida mot sitt slut så var vi bara 1/3 in i filmen ..

Nu ska jag tagga till lite innan jag & syster åker till gymmet för ett 1½ timmes pass; 45 min skivstång & 45 min spinning - den där potatisgratängen var nog en bra uppladdning, trots allt .. ;)


Allmänt // 0 kommentarer




Äntligen Hemma & Huset Luktar Gott

Publicerat 2010-12-18 18:29:55
Ibland är det bara för skönt att få komma hem ..
Idag står även mannen här i köket till ära & lagar mat som jag måste säga luktar gudomligt gott. Vad det är får vi veta senare, just nu får jag inte beträda detta avspärrade område. Gärna för mig.
Till efterätt hoppas jag på farmor Sivan's goda bröd - ni ska få se bilder sen & jag ska försöka förklara smaken, även om det inte kommer vara i närheten av hur gudomligt det smakar. Är det något hon ska få lära mig att baka så är det just de här bröden. Haha, goda var dom ja :)
Nu kurrar magen & jag är hungrig som en varg !
Vad gör ni nu en lördagskväll som denna ?

Allmänt // 0 kommentarer




När Jag Blir Stor Ska Jag Gå På Eget Schema sa hon

Publicerat 2010-12-18 06:47:23
God morgon !

Jag sitter här & bokstavligt talat slafsar i mig min gröt så att jag kan hinna med bussen kvart över till jobbet. På något sätt har jag en tendens att göra saker på datorn istället för att fokusera på ätandet - vilket håll det även lutar åt idag ..

Idag är det jobb 8-18 som gäller ! Jag trodde det var 12-18 & hade därför turen att jag kollade schemat en extra gång innan jag gick hem igår. Man kan gott köra på lång pass när man ändå har söndagen fri, inte sant ?

Nu måste jag fixa iordning mig & skrapa rent tallriken. Ha en skön lördag & ta det försiktigt ute på isen !

Allmänt // 0 kommentarer




Forsgården & En Av De Nominerade - Fredagen Fortsätter Lika Bra Som Den Började

Publicerat 2010-12-17 15:20:42
Jag somnade precis i bilen - med öppna ögon. Jag kommer inte ihåg någonting alls från avfartskurvan tills att vi kom hem - mer än att jag var super trött då såklart. Det var läskigt . Jag hade gett allt för en tupplur nu, men det är snart dags att dra sig mot jobbet så jag får vänta till läggdags ikväll :) Stackars Robban får en trött flickvän ikväll - igen ..

Mamma & jag åkte & lunchade på Forsgården här i Kungsbacka. Till alla kungsbacka-bor som inte ätit där; ni har verkligen missat något .. Det var mysigt, lugnt & vi bara njöt av att se snön på golfbanan utanför där skidåkarna drog sig fram.

Kom hem & hade fått ett mail från hittabloggen.se där jag är en av de nominerade i deras tävling :) Roligt ! Ni får inte glömma av att rösta nu ;)

Som sagt, jobb väntar & det är dags att tagga till. Jag kan ju inte somna där i kassan .. Eller .. ?


Allmänt // 0 kommentarer




Supermat by Helena Nyblom

Publicerat 2010-12-17 09:59:52
God morgon !

Idag var jag, Sandra & Caroline uppe med tuppen (05:45) för att röra på fläsket 7:15. Det var en spinning klass på 45 minuter & vi tänkte why not ? Ingen orkade väl egentligen imorse, men ingen ville ju vara sämre än den andra så det var bara att dra på sig snabbare kläder & ta sig ut i kylan. Väl på gymmet så mötte vi också Mat-hilda & chefen & majoriteten i salen blev alltså Ica-Workers, haha . Rolig & härlig start !
Nu efteråt är det hur skönt som helst att få ha tränat eftersom jag ska jobba 16-22 ikväll & har lite saker att göra innan dess.

Jag har beställt & fått hem Helena Nybloms bok Supermat som jag har tänkt ge mig själv i julklapp. Fast jag har börjat tjuvläsa lite så nu ska det inslagspapper runt om den & sen är det bara att vänta till julafton :) Men låt mig bara säga att den är super bra ! Jag gillade hennes förra bok Livskraft & den här boken är ingen besvikelse.

Nu kommer mamma hit på kaffe & sen fortsätter dagen ! Ha en toppen fredag allihopa ! Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Peppar, pepparkaka, pepparkaksgubbe, pepparkakshus ..

Publicerat 2010-12-16 08:49:52
God morgon, god middag, god kväll !

Jag sitter här med tända ljus & datorn framför mig för att snart avnjuta en god frukost; ägg & gröt med apelsin. Mums !

Caroline & jag var på pass igår efter jobbet. Det blev skivstång som planerat & jag märkte att min träningsvärk från Sportlife Winter Challenge fortfarande minst sagt sitter i .. Men det var skönt att röra på sig igen efter 2 dagars mesande :)

Idag är planera så att jag ska jobba fram tills 14:30 & sen ska jag iväg på pepparkaksbakande ! Bloggar då :) Kram på er & ha en skön, härlig dag !

Allmänt // 0 kommentarer




Ugnsbakad Lax Med Citronsås

Publicerat 2010-12-15 08:51:01
God morgon !

Jag står här & kokar ärtor så att jag kan få den exakta middagen från igår, att bli som lunch idag. Det var riktigt gott :) & enkelt var det också ! Robin säger inte så mycket vad kommer att ge beröm för god mat, men att han satt tyst, tog en extra gång & när maten var borta fortare än blixten - då visste jag att det var helt okej ;)

Så här kommer receptet - hade också tänkt lägga upp fler bilder, men det krånglar. En får det bli & ni får gnälla om ni vill :)

Ungsbakad lax med citronsås & potatis



Du behöver:


1 tetra pac Keldo Citron sås
½ burk kesella
½ tetra valfri grädde
Dill
Laxfiléer
Salt
Peppar
Citron
Riven ost

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop allt förutom laxen.
3. Häll över blandningen i en ugnsform.
4. Lägg på laxen & dill som dekoration. Droppa över lite citron.
5. Sätt in laxen i mitten delen av ugnen.
6. Låt stå inne i cirka 20-25 minuter.
7. Servera med potatis, ärtor & andra grönsaker :) Klart !

Nästan pinsamt enkelt ! Nu sticker jag till jobbet :) Ha en super dag allihopa ! Ikväll blir det Skivstång, men vi hörs efter det :) Tjingeling !


Recept // 0 kommentarer




En karl blir lycklig ikväll

Publicerat 2010-12-14 19:24:00
Står & lagar middag för fullt här i köket. Underbara dofter stiger i hela huset !
Robin är nu en lycklig man som ska få njuta av lax i citronsås, potatis, rivna morötter & kladdkakemuffins till efterrätt - en av hans favoriter :) Vad har flugit i mig idag ?

Allmänt // 0 kommentarer




Julklapps idéer, någon ?

Publicerat 2010-12-13 21:10:28
Nu börjar jag snart få panik ... Det är 2 veckor kvar till jul & jag har en pojkvän som saknar julklapp. Vad sjutton köper man till en kille som hellre köper sakerna själv ?
Allmänt // 0 kommentarer




Pictures - Sportlife Winter Challenge vs Fitness Festivalen 2010

Publicerat 2010-12-13 13:08:12
Hej på er alla pigga & glada !

Det är inte klokt vad den här dagen har känts lång - & klockan är bara strax innan 1 ! Såna dagar gillar vi.

Helgen har varit full av bravader & när ni fick höra vad jag gjorde igår så kommer ni förstå varför jag är alldeles mör i kroppen.

Helgen första dag, lördagen, började med att vi inte gjorde någonting förutom lite julshopping & framåt kvällen så bar det av till Robin's arbetskamrat & hans sambo för middag & sällskapsspel. Jag var lite orolig att det skulle bli en stel stämning, men vi hade super roligt ! Det blev god mat & spel som sagt - killarna var väldigt stolta när de vann i Alias men vi kvinnor bet ihop & lovade en revansch nästa gång. 'Tyvärr' missade killarna sin älskade fotboll på grund av detta, men när det kom till kritan så skulle man kunna tro att det glömt av den SUPER-SPÄNNANDE-MATCHEN-SOM-MAN-BARA-MÅSTE-SE ..

Igår morse, & lyssna noga nu, så var jag uppe vid 9 & det bar genast av till Svenska Mässan. Jag skulle alltså på FitnessFestival & Sportlife Winter Challange. Dock försov jag mig & missade min älskade BodyPump, men det var inget att hänga läpp över utan dagen fortsatte ändå. 11:30 började första passet som var BodyCombat, följt av Kettlebells vs Yoga innan lunchen. Då passade jag även på att strosa runt bland alla bodybuilders nere på FitnessFestivalen innan S-Core började. The Jump-off, PowerStrip samt Zumba goes Afro-dance stod på tur tills klockan var 18:30 & jag kan ju utan att skämmas säga att jag var i säng lite innan 9 igår kväll .. Det mest krävande var nog att köra samma typ av armhävningar & sit-ups i slutet av alla pass - ni som varit på Sportlife's grupper vet ju vad jag pratar om ..

Idag kan jag knappt gå & har värk i vader, rumpa, bröst, axlar & rygg - men inget i magen ! Det förvånas jag över, men jag kanske är jätte, super tränad i magen trots allt ? ;)

Att träna i 6 timmar & få testa på bla Kettlebells, PowerStrip & Jump-off var super roligt & absolut något jag skulle kunna tänka mig att göra igen !

Så vem hakar på nästa gång ?















Träning // 0 kommentarer




På föreläsning - Olof Röhlander ska som va...

Publicerat 2010-12-13 08:01:08

img_6417 (MMS)

På föreläsning - Olof Röhlander ska som vanligt få oss att trilla av stolen! Spännande!


Allmänt // 0 kommentarer




Sportlife Winter Challange

Publicerat 2010-12-11 18:40:52
Hej allihopa !

Snart ska vi iväg på middag men under tiden min kräsna sambo står framför spegeln så passar jag på att skriva ett inlägg.

Morgonen idag började med att jag skulle ringa & väcka syster 5:30 för att hon skulle iväg till handbolls SM & ville inte försova sig. Sagt & gjort, dock fick jag ett paniksvar i telefonen;
-"Jag kan inte komma till Partilleeeee!!"

Fråga mig nu inte hur, men det slutade med att vi satt i bilen 6:45 på väg in till Göteborg för att skjutsa henne till bussen. Härliga 30 minuter en väg, & sen hem tillbaka till sängen. När vi vaknade vid 10-tiden bestämde vi oss för att käka frukost & julhandla lite. Det blev både inslagspapper, glögg, kort & annat pyntigt - men fler julklappar, det blev det inte.

Så nu har jag suttit i ungefär 1½ timme för att skriva klart julkorten & slå in de julklappar jag hade att slå in. Jätte mysig eftermiddag ! Jag fick också beställt en biljett till Sportlife Winter Challange som är imorgon på Svenska Mässan så det står träning 10:30-17:30 på schemat för morgondagen. Härligt !

Nu ska vi som sagt iväg på middag hos Robin's arbetskamrat & hans flickvän. Det ska bli en mysig & lugn kväll - fram tills det att fotbollsmatchen börjar klockan 9 ... Kram på er & ha en lugn lördagskväll !


Allmänt // 0 kommentarer




En Festlig Fredagskväll

Publicerat 2010-12-10 21:34:29
God kväll !

Myskväll hemma hos syster (fast Oscar är där så det är väl fel typ av myskväll för att jag ska gå över), nobelfest, idolfinal & julfest i Stockholm - varför känns det som om det är så mycket på gång & vi sitter hemma med godis i högsta hugg i sängen ? Känns inte riktigt hundra, haha. Jag vill också vara där det händer .

När min kära mor var på väg upp till Stockholm (& på ett tåg som 'bara' var 45 min försenat - trots detta snökaos !) så passade jag på att ringa hotellet hon skulle till. Det blev ungefär ett 3-4 minuter långt samtal & vips så var hon uppgraderad till ett rum med marmor badrum, stort badkar, utsikt över hela floden-gamla stan- & stockholm från ett & samma fönster, frukostbuffé imorgon bitti & ett helt enkelt mycket finare business room. Hur glad tror ni hon blev ? Det blir nog inte en sen fest kväll för henne ikväll när hon har något så bra att längta 'hem' till ;)

Jag & Robin köpte thai mat när jag slutat jobbat. Nu har jag ätit en mini lussekatt, 4 pepparkakor och godis. Nämnde jag att min hälsobok kom på posten idag ? Gott var det iallafall !

Hur många av mina läsare tittar på nobelfesten & hur många tittar på kärleksparet i Idol ikväll ?



Allmänt // 0 kommentarer




En fin mamma på ett fint hotell

Publicerat 2010-12-10 04:28:55
Yes, box - jag är redan uppe ! Klockan 4 vaknade jag av mig själv & var hyfsat pigg att jag bestämde mig för att gå upp. Det är inte klokt - jag sov ju bara 5-5½ timme, eller ? 
Fast sen har ju jag en tendens att vakna ungefär 17 timmar innan jag borde när jag ska någonstans ..


Nu måste jag säga att jag är lite avis på mamman min. Hon ska gå på Olof Röhlander's årliga julfest ('vem är Olof Röhlander?' - har ni inte hört talas om honom borde ni hålla munnen stängd & titta runt lite på internet ;) - speciellt om man är tjej; både han & Mikael Södermalm har varit med i ETT ANTAL tjej- och sporttidningar .. ) & bo på lyxhotell. Hotellet + tågbiljetten fick hon av mig, mormor & Louise i julklapp & jag tror det var det bästa vi kunde komma på nu när julfesten kom så tätt inpå julen :) Fast nu har hon tackat oss så många gånger att jag börjar tro att det är det enda vi pratar om nuförtiden ...

Hursomhelst så är jag avundsjuk. Riktigt avundsjuk. Jag vill också ! Inte nog med att hon får åka tåg (jag har någon fetisch på att åka långväga med tåg - speciellt 'fina' tåg som x2000), hon får gratis frukost på tåget, bli uppassad på hotellet, bo på ett grymt fint hotell på Södermalm där också festen ska vara, hon ska få gå på kändiskalas OCH hon ska få åka till Stockholm. Nej, då - no hard feelings.

Jaha, mamma - du kan väl slänga en tanke på mig iallafall :) Nu ska jag hem & väcka dig & sen åker vi in till stan & mot tåget !

Vi hörs senare gott folk - när jag kommer hem är nog risken dock stor att jag sover ett par timmar - men senare iallafall :) Kram !

Allmänt // 1 kommentarer




Challe & Robin sitter i ett träd ...

Publicerat 2010-12-09 22:43:50
God kväll !

Charlie får sova här inatt - mamma kom hem lite senare än planerat - jag är glad & Robin är väl ... låt oss säga inte lika glad. Trots denna hat-kärlek så verkar Charlie tycker om Robin mer än någon annan, vilket är lite sorgligt om jag får säga det själv.

Jag går ärligt talat & lägger mig nu - & det var allt jag ville säga :) Jag ska upp med mamma klockan 5 imorgon - hon ska till Stockholm på lyxfest imorgon så jag tänkte att eftersom jag är ledig fram till klockan 1 så kan jag lika gärna något vettigt på morgonen & förgylla min & någon annans dag samtidigt :) Mer om mammas tripp kommer imorgon - jag är så glad för hennes skull, det är ju inte direkt någon flick-middag hon ska på !

God natt & sov gott ! Puss & kram !

Äggmacka & köttbulle/rödbetssallad blev kvällsmaten idag. Godare mackor får man leta efter !

Allmänt // 0 kommentarer




Världens godaste lussekatter !

Publicerat 2010-12-07 18:44:17
Hej, hej !

Nu är jag hemma igen :) Blev en mysig lunch/middag med syster på Jensen's Boefhus här i Göteborg. Kyckling för oss båda & gott var det - ett ställe att verkligen rekommendera !

Igår bakade jag lussekatte, lussebullar, saffransbullar - kalla det vad ni vill - & efter ett recept som gjorde min mage glad ! De var super goda ! Och trots att jag bytte ut 'vanligt' vetemjöl mot fullkornsmjöl så blev de lika saftiga för det :) Receptet kommer som vanligt efter bilden nedan - enjoy !


Du behöver:


50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
250 g kesella 1%
1 påse saffran
1,5 dl vit baksirap
en nypa salt
15-17 dl valfritt mjöl
100 g smör
+ ägg & russin till pensling & dekoration


Så här gör du:


1 Ta fram alla ingredienser och låt dem bli rumstempererade.
2 Smula jästen i en köksmaskin eller degbunke. Värm mjölk och kesella till fingervärme 37 grader. Häll över jästen och rör om så att jästen löser sig.
3 Tillsätt saffran, sirap, salt och cirka 15 dl av mjölet.
4 Klicka ner smöret i omgångar. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
5 Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
Jag lät dem jäsa i 60 minuter ungefär - jäsningen gör mycket har jag märkt ! :)
6 Arbeta snabbt ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till cirka 35 kusar eller fantasifigurer.
7 Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i cirka 30 minuter.
8 Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg.
9 Grädda mitt i ugnen 5–8 minuter. Stora figurer gräddas i 200 i 10–15 minuter.

En väldigt jäst saffransdeg :)

Recept // 0 kommentarer




RunKeeper - för alla er med iPhone !

Publicerat 2010-12-07 12:14:34
En härlig lång promenad blev det imorgon - riktigt skönt ! En timme & 5 minuter gick jag innan jag var utanför dörren igen & mamma ringde. Några bilder från datorn hade visst kommit bort, men vi lyckades plocka fram dom ändå på något vänster - teamwork !

Nu har jag gjort mig iordning, sminkat mig & ätit frukost, så vi ska tiden fördrivas i 2 timmar innan jag åker iväg in till stan för att träffa syster en stund :) Mysigt med en fika paus i vårt vita väder. Sen får vi se om jag kanske eventuellt åker med & tittar när hon spelar match - lite beroende på tiden.

Vad ska ni göra idag ?


Ps. Ett toppen tips till er som tränar & äger en iPhone ! RunKeeper slår alla andra program :) !

Träning // 0 kommentarer




7 December 2010 & 17 dagar till årets bästa dag

Publicerat 2010-12-07 08:56:55
God morgon !

Nu är jag äntligen uppe ur sängen - det tog bra mycket längre tid än vanligt. Efter att julkalendern gått på tv (ja, pinsamt nog så tittar en 20-åring på julkalendern - den är ju bedårande, haha !) så fick jag nästan somnat om innan mobilen började vibrera. Hade jag inte känt för en morgonpromenad så hade jag nog legat kvar ett tag till, men jag vill ju inte bli för hungrig :)
Igår var det otroligt vackert när vi vaknade. Det hade snöat till max & var vitt precis överallt. Otroligt vackert ! Det ser nästan, nästan lika fint ut idag - om man bortser från slasket ..

Efter jobbet igår blev det gymmet 1 timme - jag hade verkligen längtat efter att svettas & att musklerna skulle darra av trötthet & det var verkligen med en go' känsla jag gick därifrån. Det blev dock direkt hem till sängen & efter Medium så var jag borta, haha :)

Nu på morgonen blir det en promenad, dusch, frukost & sen är det bara att sätta igång med dagen. Tekniskt sätt är jag ju ledig, men det finns alltid saker som måste fixas ! Vi hörs senare ! Ciao !




Allmänt // 0 kommentarer




Det här är ju en perfekt ge bort-present t...

Publicerat 2010-12-05 22:06:58

img_3181 (MMS)

Det här är ju en perfekt ge bort-present till den som älskar godis! Den här fick 2 små änglar njuta av när jag var på lunch i veckan - tur att deras mamma tidigt sa att det skulle vara lunch innan för de måste ha fått bra ont i magen efter så mycket gott :)


Allmänt // 0 kommentarer




2a Advent

Publicerat 2010-12-05 10:59:40
God morgon !
Idag bestämde jag mig för att ta en morgon promenad som jag inte har gjort på väldigt, väldigt länge. Utan att titta ut tar jag på mig rejält med kläder, vantar & halsduk. På med skorna & sen öppnar jag dörren; tjocka lager av snö, snö i luften & på taken. Det var verkligen snö överallt. Så visst, jag hade kunnat vända & gå in igen, men något sa mig att jag bör ta denna promenaden ändå - så det var bara att börja gå.
Det var nog dagens bästa val; vilket otroligt skönt sätt att börja dagen på ! Det var underbart.
Sen blev det myspys frukost med tända ljus & snart ska jag iväg till jobbet :) Nu fortsätter dagen som den började ! Kram

Allmänt // 0 kommentarer




Nytt mål i livet

Publicerat 2010-12-04 20:56:52
Hallå !
Den här dagen har gått så fort ! Många på jobbet gick runt & bekymrade sig över att klockan hade stannat, men jag har faktiskt inte önskat mig en tidsmaskin en enda gång under mina 8 timmar - jag överlevde ändå :)
Nu sitter vi & tittar på ett matprogram som utspelar sig i Kina & förundras över denne svensk - programledaren - som pratar flytande kinesiska. Nytt mål i livet: Lära mig ett asiatiskt språk. Mål är bra - det är ju lite det livet går ut på :)
Imorgon ska det jobbas 8 timmar igen & än har jag inte bestämt mig för om jag ska till gymmet på morgonen - jisses vad jag har slappat till mig, inte bra ! Men någon gång måste man ändra på det också :) Kram på er !

Allmänt // 0 kommentarer




Min grymma mamma framför kameran

Publicerat 2010-12-03 22:15:22
Hej på er !

Ledsen för segt bloggande de senaste dagarna; jag skulle ha lagt upp en bild från mobilen & när det inte har blivit av så har jag heller inte skrivit något - dumt ! Men nu tar vi nya tag denna fredags kväll :) Jag & syster har precis ätit godis & pepparkakor - nu är det kanske snart dags för att ändra sina matvanor & bestämde en dag i veckan istället för 7 ? - & jag & mamma hade världens mysigaste lunch !
Mamma kom också förbi en stund här på kvällen & vi fick gjort ännu en video - den här måste ni se. Min mamma är bäst & så är det bara.

Ha en fortsatt bra fredagskväll - själv är det läggdags & en massa vila inför 1 helgs jobbande :) Kram kram !


Allmänt // 0 kommentarer




06:45 - Besiktning av bil

Publicerat 2010-12-01 09:04:36
God morgon !
Nu ska jag iväg fort som attan - men vi hörs senare :) Har varit uppe sen 4 imorse; besiktning av bilen säger jag bara ... Mysig frukost blev det iallafall :) Med sambo & levande ljus, den stunden hade gärna fått vara längre :)
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer