Amazing morning

Publicerat 2010-03-30 22:36:09
God morgon !

Vaknade upp idag & fick se en luftballong flyga över soluppgången - en av sakerna jag absolut vill göra i mitt liv ! Det såg helt underbart ut & var en bra start den här morgonen.

Idag ska det jobbas mellan 8am-9pm - mycket jobb & mycket pengar. Jobbar jag inte nu så kommer jag ju ångra det under den sista lediga månaden ändå så det är lika bra att ligga i :)

Min gröt står & puttrar så jag måste röra om. Vi hörs senare !

Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Easter in BrisVegas

Publicerat 2010-03-30 13:26:35
Haha, satt precis & skulle rensa bort lite bilder från minneskortet när jag hittade bilder från min, Josh & Sabine's filmkväll ! Det är inte klokt vilka galna vänner man kan ha - vem posar egentligen med en tvättkorg ?
Hittade även bilder på mitt bästa inköp hitills - en mixer ! Jag älskar den & lever numera på smoothies. Inte för att Robin klagar ...

Idag var det jobb mellan 9am-5pm & sen tog jag, Lani & Sandra en fika för att få tjöta av oss lite - det uppskattas nog inte lika mycket här hemma, haha ! Fick även reda på att det ska vara Easter BBQ på jobbet imorgon - tolka inte detta som köttbullar, prinskorvar, sill eller potatis - här gäller bullar, frukt, chorizos, godis, chips & allt annat onyttigt - med tanke på figurerna här nere så kan man tro att de har easter varje dag ... Det ska bli roligt iallafall & jag ska se om jag kanske kan komma ihåg att ta med mig kameran :)

Det blir jobb imorgon mellan 8am-5pm & sen mellan 6-9pm. Underbart att sedan få vara ledig både fredag & söndag - Go Easter !







Allmänt // 1 kommentarer




Underbar helg

Publicerat 2010-03-29 00:50:25
Klockan har precis slagit 8:45 här i Brisbane & här sitter jag med mitt morgonté. Den här helgen har varit minst sagt underbar. Jag & Robin har firat våran 1-årsdag (kommer ett inlägg senare om det såklart!) & spenderat varje sekund med varandra. Det var längesen. Vi passade igår på att boka in hela USA resan - alla flyg & allt boende - så nu kan vi bara se framåt & spara varenda krona vi får. Gissa om vi längtar !

Förutom det så har vi besökt en av Brisbane's finaste restauranger, fikat, tagit promenader, gått på museum, bibliotek - allting som vi aldrig hinner med annars. Mer om detta senare som sagt, men den här helgen hade jag längtat efter.

Jag har dock varit förkyld hela långa helgen & det är först idag som jag börjar känna mig bättre. Näsan har runnit, min röst har blivit mobbad av Robin för att vara manligare än hans egen, det har kommit & gått lite feber - men efter allt te så börjar den nu sakta men säkert försvinna.

Idag blir det några timmars jobb & sen ska det hem & gosas igen - man får ta vara på den tiden man får tillsammans ! :)

Kram kram !

Allmänt // 1 kommentarer




Lemon, ginger & peppermint

Publicerat 2010-03-24 21:24:40
God morgon !

Nu sitter jag är med mitt lemon, ginger & peppermint te (godast blir om man tar fler påsar med olika smaker ! ). Min hals gör super ont så det trillade ner lite honung också. Vet inte riktigt vad jag har gjort faktiskt ...

Idag ska jag jobba mellan 8-17 - precis de tiderna som Robin går i skolan & låt mig säga det, det är inte ofta vi prickar in de exakta tiderna ...

Men nu ska det göras gröt så att jag slipper stressa denna underbara morgon <3


Allmänt // 0 kommentarer




Tråkighets-tips

Publicerat 2010-03-24 07:24:20
Efter att ha gått upp 6 imorse igen så behövdes det en tupplur här på eftermiddagen innan jag åker iväg till jobb nummer två. Jag passar verkligen på att jobba så mycket som möjligt nu eftersom jag bara har anställning till början av juni - så mycket jobb nu, mer att spendera i New York, haha !

Ni vet hur jobbigt det är att gå i en mataffär när man är hungrig - man blir ju sugen på precis allt & pizza låter plötsligt så himla lätt ! Men idag tror jag att jag hittade den perfekta middagen för mig & Robin ikväll; pitabröd med kyckling i. Ungefär lite som Burito. Jag börjar bli lite hungrig nu & mannen i huset är inte hemma förräns strax efter 5. Jag är rastlös & då är ju mat det bästa som finns - farlig fälla ! Får se till att ta mig i kragen & göra något så att tiden går fort. Vad gör ni när tiden går långsamt men det är för lite tid för att egentligen kunna ta sig utanför dörren ?



Allmänt // 1 kommentarer




Mys-kväll !

Publicerat 2010-03-23 10:34:14
Hej !

Nu har Robin äntligen kommit hem - han har jobbat 12 timmar idag & lämnade mig alldeles ensam här från klockan 1 fram tills nu. Hoppas skuldkänslorna biter tag, haha !

Själv har jag skickat lite mail, bett om recommendation letters från lite här & där samt pratat med mamma om en framtida idé. Tror den kan slå väldigt bra !

När klockan blev halv 6 så kände jag mig väldigt lat & bestämde mig för en springrunda. När jag sedan kom tillbaka skämde jag bort mig i vardagslyxen - jag tände ljus i hela lägenheten, samt i badrummet där jag sedan stod & bara njöt. Ibland känner jag verkligen hur stressad jag är för när jag slöt ögonen & andades riktigt djupt så kände jag mig helt ny i hela kroppen. En underbar känsla som alla borde testa oftare !

Trots att jag inte är hungrig så var det många timmar sen jag åt så jag ska försöka få i mig någon macka till Grey's Anathomy. Kvällsmys & te ska det bli !

Kram kram !

Under tiden jag mös här hemma så drog sig ett åskväder över Brisbane. Det var kolsvart på himlen, med en strimma där solen gick ner. Ännu bättre !

Allmänt // 0 kommentarer




Svenska köttbullar i Australien

Publicerat 2010-03-21 08:11:44
Hej !

Jag vaknade för en liten stund sen & kände suget av hemmalagade köttbullar med brunsås, potatis & lingon. Nu ska jag försöka mig på egna & har därför stått & rullat köttbullar de senaste minutrarna. Tror det kan bli ganska gott - köttbullar är ju lite svårt att misslyckas med så att säga :)

Till maten blir det potatis, brunsås men tyvärr ingen lingon (jag visste att jag skulle passat på att åka till IKEA idag !). Istället för sallad så blir det mammas melon sallad - underbar ! Får väl se om detta går hem i hushållet :)

Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Ensam hemmafru

Publicerat 2010-03-21 04:00:27
Idag är jag ensam hemma. I vanliga fall brukar jag bara stanna i soffan & titta på filmer om & om igen - bra eller dåliga - tv på & bara njuta av min ledighet latast möjligast. Men idag så tog jag tag i saken (det är inte lika skönt längre, man blir mest bara uttråkad) & begav mig på en egen utflykt; tvärs över gatan så har vi nämligen Roma Street Parkland - världens största subtropical trädgård/park i en stad. Jag & Robin gick igenom den en gång (trodde vi) & tyckte att den var otroligt liten. Det visade sig att vi gått fel & missat 2/3 av denna otroligt blomstrande park ! Idag gick jag runt i hela parken & bara njöt. Underbar dag !

Nu väntar ägg & bacon till lunch & sen ska jag lägga mig & läsa en stund - ännu ett sätt att spendera sin ledighet på ! Just nu läser jag "eat, pray, love" & so far so good säger jag bara - jag älskar den !


Det är faktiskt Australien ! Varesig du vill eller inte så kommer du stöta på spindlar. I parken fanns de ungefär var & varannan meter. Men de sitter ju i träden & så länge du inte ska upp dit & klättra så är det ju inga problem :) Den här sorten, som så många andra, är inte farlig. Det gör väl rätt ont om du får ett bett, men that's it. Herrn på bilden är väl ca 8cm lång iallafall.



En sån här blomma fick mamma hemskickad när hon fyllde 50 häromdagen - fast mycket finare förstås :) Blomman kallas för "Bird of Paradise" & växer fritt häromkring. Mamma fick sin av ett svenskt blomsterbud så att ni inte tror att jag skickade hem den på posten, haha !

Allmänt // 0 kommentarer




Vad är en Powerwalk?

Publicerat 2010-03-20 22:49:34
Jag har märkt att man oftast läser bloggar där ordet powerwalk inkluderas. "Jag tog en härlig powerwalk imorse!" "Vad skönt det var att början dagen med en powerwalk!" etc.
Är det någon här som tycker det är hemskt att springa, och som föredrar en powerwalk? Så ska det inte vara. En powerwalk ska vara lika krävande, du ska få upp flåset lika mycket, armarna ska bli trötta efter allt viftande & svetten ska rinna ! Det är ju meningen att du ska bränna kalorier !


Så här skriver Livsportalen om powerwalk:

"Hur gör man?

För att få ett tillräckligt högt tempo måste man arbeta intensivt med armarna. Genom att böja armen i 90 graders vinkel och hålla armbågen låst får man rätt ställning för armen. Genom att pendla med armarna från axelleden kan man få upp ett högt tempo. Man börjar i snabb gångtakt och när man blivit uppvärmd kan man öka steglängden och på så sätt få upp farten ännu mer. Genom att försöka öka ut steglängden och farten ännu mer i uppförsbackar kan man få upp pulsen rejält och få en bra konditionseffekt.


Ett powerwalk-pass kan precis som ett löp-pass vara olika långa. Mellan 30 och 60 minuter är ett bra riktmärke. Beroende på hur bra kondition du har kan din gånghastighet variera. Ett bra riktmärke kan vara att försöka gå 7-8 km på en timme."

Så tänk på det nästa gång du bestämmer dig för en powerwalk: snabbt & intensivt ska det vara !

Lycka till !


Allmänt // 0 kommentarer




Fit for Fight

Publicerat 2010-03-20 01:44:00
Hej !

Idag är vädret grått & trist här i Brisbane, men alldeles underbart när man ändå bara ska vara inne & jobba. Robin jobbar också denna lördag - 7:30am till 6pm så det är hela dagen för hans del, min dag är bara 5 ½ h - skönt !

Igår var det ju mammas födelsedag som sagt - vad hon inte hade någon aning om var att ett par timmar senare efter att vi lagt på luren så skulle det knacka på dörren & en bukett blommor skulle levereras. Jag valde en bukett som symboliserade & såg ut lite som en fågel - tyckte den passade henne perfekt ! När jag vaknade imorse så hade hon talat in ett meddelande där hon tackade & var alldeles rörd - alltså började min morgon med några tårar, hehe :)

Efter avlyssnandet på voicemail så har jag varit fit for fight - jag har varit ute & sprungit, lämnat nya byxor till min pojkvän (han fastnade i en låda på jobbet & byxorna fick plötsligt en öppen ficka på låret, haha!), duschat, kollat utbildningar, kollat fotboll & ätit gröt med blåbär, banan & honung precis som varje morgon. Det är en bra start på dagen ! Imorgon ska det nog festas till med bacon & ägg till frukost - då är jag ju ledig & har all tid i världen. Visste ni att ägg & bacon varianten är en LCHF-måltid ? Det betyder att det är mindre kalorier & mer fett - en av de mesta kända dieterna i världen ! Själv kör jag på att inte äta pasta, ris & potatis - vilket ger resultat efter bara några veckor !


Nu ska jag dra mig på stationen & när jag kommer hem så blir det mer USA-planering - nu är det inte långt kvar !

Blåbär är fulla med antioxidanter - "nyckeln till ett långt liv" säger man oftast. Dessa stärker immunförsvaret & håller dig frisk längre !
Mulen dag i Brisbane.

Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Grattis Mamma 50 år !

Publicerat 2010-03-19 13:02:38
Ja må hon leva, Ja må hon leva, Ja må hon leva uti hundrade år,
Javisst ska hon leva, Javisst ska hon leva, Javisst ska hon leva uti hundrade år !


Idag är det ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag !

Det är synd att jag inte kan vara med henne på den dagen då hon fyller 50 år, men känner jag mamma rätt så kommer hon ändå inte vilja fira den, hehe :) Den dagen jag fyller 50 så kommer det hurras & hyllas tills taket trillar av - jag hoppas att hon vänder & ser det som en positiv sak istället ! Är man 50 så är man en riktig kvinna ! Då har man varit med om mycket i livet & kan mer än de flesta. Vilket klingar bäst - 46 år, eller 50 år ?

Jag hoppas att mamma får världens bästa dag idag för det är hon värd. En mer utåtriktad, arbetande, roligare & vänligare människa finns inte på denna jord. Jag älskar dig mest i hela världen mamma - du kan ge dig på att vi firar din dag ordentligt när jag kommer hem !

Ha en toppen dag & kom ihåg att jag älskar & tänker på dig här från andra sidan jordklotet !


Ps. I min familj är vi tokiga i massager - Robin om någon kan intyga, jag ber alltid om en när vi sätter oss framför tvn - så jag skickade hem ett födelsedagskort härifrån till mamma & skrev att en present (förutom Whitney Houston biljetterna) skulle vara en massage - som min syster skulle få ge henne. Gissa vem som blev gladast ikväll ? Haha !



Allmänt // 1 kommentarer




Bröd, ägg & bacon !

Publicerat 2010-03-19 04:21:59
Nu är man återigen hemma efter 5 timmar på jobbet här på morgonen. Jag jobbar hellre morgon som sagt & går därför upp vid 5-halv 6 tiden för att få komma hem strax efter lunch :)
Robin står & steker bröd, ägg & bacon som blir dagens lunch - mums !
Det är visst redan klart - vi får höras senare ! Då kommer ett inlägg om denna speciella dag. För det är ingen vanlig dag, det är ... födelsedag ! Hurra, hurra, hurraaa !



Allmänt // 0 kommentarer




St Patrick's Day

Publicerat 2010-03-18 09:11:26
Med en förkylning så jobbade jag 7am-4pm idag - tur att någon fyllde år på jobbet & att det bjöds på kakor säger jag bara, haha !

Igår var det St Patrick's Day här i Australien. Jag hade inte den blekaste aningen om vad detta innebar så det blev lite google för min del - vilken besvikelse. St Patrick's Day är en grön gubbe & en tradition från IRELAND. Varför i hela världen har vi en irländsk tradition i landet som ligger på andra sidan klotet ? Knepigt. Ännu en anledning för australiensarna att häva i sig öl antar jag :)

Ikväll blir det mys. Med tanke på kakorna som flög i magen idag så borde jag gå till gymmet, men vi tar en promenad istället. Det går ju lika bra det ! Sen har jag bokat tv:n (haha! Flickorna först!) mellan 7:30-9:30 för att se på Ghost Whisperer, How I met your mother & något annat program som jag inte kommer på nu . Den är bokad iallafall ! Ska se om jag kan göra någon god fruktsallad till & sen bara luta mig tillbaka. Jag börjar ju inte förräns 7 imorgon bitti ... hehe.

Nu ska vi ut & gå & sen blir det affären - vardagssysslor är ROLIGA!


Allmänt // 0 kommentarer




Åh, vad jag är bra.

Publicerat 2010-03-16 12:57:46
Hejsan hoppsan !


Okej, det blev lite ändrade planer idag. Först kliver jag ur sängen 5:15am. Sen börjar jag jobba 7. Jobbar till 11 & åker vidare till nästa jobb. Där skulle jag jobba 12-17, men det slutade att jag jobbade 12-21 istället. Hej pengarna ! Hur jobbigt det än må ha varit (inte alls faktiskt) så är det skönt nu efteråt. Mer kul i USA !

Min kära pojkvän kom förbi & vi åt en rekord snabb lunch tillsammans. Det förgyllde min dag & nu ska jag sova.

Resan till Canberra den 13 april är bokad & nu stängs mina ögon. Puss !

Allmänt // 0 kommentarer




Härligt bra dag idag

Publicerat 2010-03-15 12:30:12
Hej !

Vilken oplanerad dag - så himla skönt ! Dagen började & slutade med ett träningspass så nu känner jag mig helt seg i kroppen & längtar till att få lägga mig i sängen. Trots detta ska jag upp kvart över 5 imorgon bitti & jobba till 18, men det får bara vara så nu ett tag framöver - jag jobbar faktiskt heller tidigt till tidigt än sent till sent. Kvällen vill man ju bara spendera hemma :)

Ibland är det jobbigt att behöva spara pengar. Jag & Robin har ju cirka 13 000 - 14 000 kronor i utgifter här i Australien varje månad. Det är jobbigt mycket. Trots att jag jobbar som en galning så blir det oftast till att jobba dubbla skift om vi ska få med oss en lite större reskassa till USA. Själva sparandet är inte jätte jobbigt såklart, men när man sitter här & kollar in alla bloggar där tjejerna springer i affärer ut & in & köper det ena & det andra så får det mig att vilja spendera alltihop på kläder, haha ! Detta skulle jag ju såklart aldrig göra, men visst känner man ett starkt sug ibland ... Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge - så kanske har vi pengar över så att det kan shoppas i New York istället - bra mycket bättre än Brisbane vad gäller shoppingen tror jag, haha !

Nu ska det läsas & sen sovas ! God natt !

Ps. Vi saknar Sverige. Mycket. Mamma, jag vill ha fisksoppa när jag kommer hem ! Och räkmackor med skagenröra, och spaghetti med köttfärssås (tro det eller ej, med tanke på att vi ett tag åt det till frukost, lunch & middag!), köttbullar med potatismos & brunsås & massa svenskt godis. När jag kommer hem så ska det firas att jag åt nyttigt här i slutet av året :) haha ! Helst ett julbord också. Och min hund <3

Allmänt // 1 kommentarer




Goooood morning !

Publicerat 2010-03-15 03:21:53
Morron !

Idag vaknade jag upp med ett leende på läpparna. Det var så skönt att ligga där & inte behöva tänka på jobb idag - äntligen är jag lite ledig! Jag gick upp & åt lite musli innan jag knöt på mig löparskorna & gick ut för en springrunda. När jag kom tillbaka så både tvättade jag, diskade & skickade iväg mail innan jag klev in i duschen. Först då började magen kurra på riktigt. Idag blev det havregrynsgröt med blåbär, banan, lite soya mjölk & nu kokar kaffet. Tvn visar Bride Wars, men jag tänkte lägga mig & läsa en bok istället.

Åh, vad jag älskar ledigheten!

Bild lånad av halsofreak.blogg.se

Allmänt // 0 kommentarer




Kvällens planer

Publicerat 2010-03-12 09:36:59
God KVÄLL !
Robin står fortfarande i duschen, men vi ska dra oss härifrån om 7 minuter - killar säger jag bara ...
Som sagt så är det ett farewell party som väntar nu ikväll. För första gången ska jag ha utsläppt hår & det känns inte riktigt bekvämt so far - vi får väl se hur det blir. Mest synd tycker jag nog om Robin som ska få träffa alla mina arbetskamrater - de kommer skrämma livet ur honom & jag kommer antagligen inte få jobba längre :) haha ! Allt ska gå så bra så.
Nu har han 4 minuter på sig & springer runt här - naken. Ha en bra kväll !

Allmänt // 1 kommentarer




Sämstermästerskapen

Publicerat 2010-03-12 01:05:35
God morgon ! (Jag har kommit på mig själv med att alltid skriva god morgon - bloggar jag alltid bara på morgonen?)

Igår kväll glömde jag ställa klockan så det var väl ren tur att jag vaknade i panik av att jag trodde jag försovit mig. Klockan var dock bara 6:40 & jag började 12 .... Ops.
Här blåser det som bara den idag. Det är till och med vågar på floden, ropar Robin från fönstret.
Jag har absolut ingenting att blogga om idag, mer än att vi ska på farewell party ikväll för en tjej som flyttar till Japan den 23 mars - tufft !
Nu ska det göras frukost ! Puss !

Allmänt // 0 kommentarer




Frukost tips

Publicerat 2010-03-08 23:15:48
God morgon !
Nu sitter jag här med min havregrynsgröt blandat med blåbär, honung & lite soyamjölk. En variant är att ta light soyamjölk om man tycker att den vanliga smakar alldeles för mycket. Det är både gott & bra för magen !
Innan frukosten så tog jag mig en powerwalk på ca 40 minuter. Otroligt uppiggande & sen avslutar man den med några sit-ups ! Då har du ju gjort din träning för dagen & behöver inte oroa dig för det under resten av timmarna på dygnet.
Snart kallnar gröten ! Kram !
Edit: Jag skulle ha tagit ett kort på min fruksost, men ni vet ju att man mest blir äcklad av en bild på gröt - det ser mindre mysigt ut :)

Allmänt // 0 kommentarer




Tack älskling för att du tog med himlen hem

Publicerat 2010-03-08 02:59:34
Igår kom Robin hem från affären - med världens godaste kakor. Sega, vanliga kakor & med smak av kladdkaka. De är fruktansvärt goda & det lär bli svårt att hålla sig till en syndig dag i veckan. Synd att affären ligger så nära ...

Allmänt // 0 kommentarer




Va? Har du aldrig svettats?

Publicerat 2010-03-08 01:48:16
Hemma i Sverige är det rent utav äckligt att se någon svettas. -"Mm, mysigt. Du skulle nog inte ha sprungit till jobbet kanske..." är väl den första reaktionen. Ser du en svett-fläck på någons rygg eller någon med lökar så håller du dig genast på avstånd. Här i Australien skiter du fullständigt i det. Och ? Det är varmt - man ska svettas ! Det är verkligen ingen som bryr sig om hur många droppar som rinner ner från pannan vilket var något som chockade mig i början. Well, det är inte ju så att hela Australien består av svettiga människor, men ni förstår väl principen ? Det är naturligt helt enkelt.

Hur jag kom in på svett vet jag inte riktigt, hehe. Men jag tyckte det var en viktig tanke att skjuta in. Naturliga saker ska ingen störa sig på.

Hursomhelst, morgonen här började med att en söt pojkvän sticker hemifrån alldeles för tidigt för att jag ska komma ihåg vilken tid & jag vaknar klockan 9 av att solen (ja, ni läste rätt!) sticker i ögonen på mig. Den är för övrigt som bortblåst nu & det är lika mörkt på himlen som det varit de senaste veckorna...
Jag tog på mig träningskläderna & tog mig ut på en powerwalk - GUD VAD DET ÄR HÄRLIGT ATT SVETTAS haha! Det är underbart att köra ett snabbt powerwalkspass på månarna !

Nu ska jag lägga mig i badet & läsa min bok. Jag jobbar kvällen idag så nu får jag äntligen en dag till att slappa !

Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




OZWater

Publicerat 2010-03-07 02:32:37
God morgon !

Efter att ha jobbat på ACDC under ett par dagar så börjar idag Robin på event #2: OZWater. Jag hade gärna berättat mer, men jag är inte säker på vad det handlar om - vet bara att det är ett slags projekt om att spara vatten här i Australien, så det är många högt uppsatta personer som kommer vara på plats. Eventet håller på tills på onsdag & på tisdag ska den lyckosten på galamiddag ! Jag vill också & avundsjukan är stor . Jag ska ha min egen galamiddag här hemma. Ska laga så god mat så att han kommer vilja åka hem igen, haha !
Jag hoppas att han får roligt ändå såklart & är väldigt stolt över hur mycket han får göra - detta mycket genom hans egna initiativ att anmäla sig till olika evenemang - man ska inte få saker serverat på silverfat !

Idag jobbar jag hela dagen men kommer hem för middag. Det började precis regna igen, alldeles lagom till att jag ska gå. Så länge jag inte är ute så klagar jag inte - får jag välja mellan sol & regn så är det helt klart regn ! Och så flyttade jag till Australien ...

Nej, nu ska jag borsta tänderna & sen rusar jag iväg ! Ha en toppen dag !

Allmänt // 0 kommentarer




The Skinny Bitch Diet

Publicerat 2010-03-06 14:17:14
När Robin lämnade lägenheten runt 10-tiden så gjorde jag mitt livs misstag - jag satte på en skräckfilm. Och inte en sån där som man hoppar till typ 2 gånger under hela filmen (the grudge är den sämsta filmen jag någonsin sett) utan en sån som man inte vågar sätta ner fötterna på golvet under. Nu sitter jag här & slappnar av till Svampbob fyrkant istället, haha ! Tur att Nickelodeon går 24/7 här ...

Som sagt så är Robin ute med några kompisar & dricker öl, så efter filmen blev jag ändå rätt uttråkad. Jag har kollat lite matrecept & kom in på en hemsida som skrev om Skinny Bitch-dieten. Själv är jag lite emot just dieter (man ska ju leva så som man mår utav och inte äta gräs även om det är nyttigt!) men den här verkar faktiskt ganska bra. I grund & botten går den mycket ut på att man ska skippa kött, fisk (glöm det!) & mjölkprodukter då de anser att människan inte var född till att leva på andra djur eller att få i sig just mejeriprodukter. Jag håller fullständigt med ! På något sätt ska jag bara få Robin att vilja testa detta också - han som är köttälskaren själv ... Vi får väl ändra på just den punkten då, hehe.

Nu ska jag försöka nana & sen väntar jobb imorgon !

God natt !



Allmänt // 0 kommentarer




Framför kameran hos Vapiano

Publicerat 2010-03-06 01:16:20
Morgonen här började idag med pannkakor - Robins favorit & my treat. Det blev dock inte så många då pannkaksmeten inte riktigt räckte till, men gott blev det. Får mig att längta hem till mormors hemmagjorda, krispiga & gudomliga pannkakor.


Igår jobbade jag i princip hela dagen. Jag åkte hemifrån 6 på morgonen, jobbade 4 timmar, åkte hem & missade att jag skulle jobba igen. Jag kom 30 minuter för sent & efter att ha sprungit till jobbet så stack svetten i pannan & jag var minst sagt uppe i varv. Då kom mardrömmen. Jag vet inte om det är för att jag är så himla grym eller om det var något typ av straff för min försening, men ett tv-team var där & det var min tur att stå inför kameran. Det var för ett program där vi skulle förklara hur Vapiano-principen fungerar & vad som händer när du kommer dit för att äta (ni som varit där förut vet ju att det där med korten fungerar lite annorlunda). Min manager skulle komma fram till mig & jag skulle förklara på engelska inför publik, kameror & pressen om hur det här fungerade. Första gången gick toppen, men när han ropar "TAKE 2!" så kom nervositeten. Allting gick väldigt fort, men jag tror inte jag kommer vara den som sitter bänkad framför tv:n när det sänds om några veckor precis ...

Jag tänkte att jag skulle fixa om lite här på bloggen ikväll, vad sägs om det ? Lite annat typ-snitt, bredare layout & kanske en annan header ... Vi får väl se hur det slutar !

Nu ska det jobbas i ett par timmar - 2 veckor fullt av dubbelskift & långa dagar väntar. Jag är iallafall ledig på onsdag så det får man väl se som min helg :)

Kram !
Detta är den stora hemligheten till varför jag jobbar som en galning ! New York, here we come !

Allmänt // 0 kommentarer




När precis allt går emot en

Publicerat 2010-03-04 05:28:09
Hallå !

Jag kom precis hem ifrån stan efter att ha fikat med min älskling. Vi var väl lika trötta båda två, vilket märktes tydligt när vi började se problem med precis allt. Canberra biljetterna är för dyra, jag orkar inte göra ett nytt pass, skolan går segt, jobbet är tråkigt, det är för lång tid kvar till USA & tjejen är kassan var alldeles för tyken. Ja, ni förstår ju själva.

Dagen började med att jag försov mig & helt plötsligt flög upp ur sängen när klockan var halv 7 - en timme för sent. Stackars Robin vet inte vart han befinner sig men frågar ändå om jag vill ha hjälp - sen gick han tillbaka till sömns igen. Söta kärleken.
Jag kom 40 minuter för sent till jobbet, men väl där så gick tiden väldigt fort.

Nu är jag hemma & ska iväg till jobb #2 halv 6. Ibland har man inget liv, men så tänker man ju på att ju mer jag jobbar - desto bättre bli det i USA. Åh, vad jag längtar !
Så här känns det ungefär när allt går emot en. Men har ni tänkt på hur lätt allting brukar kännas dagen efter ? När man inte ställer några krav ?

Allmänt // 0 kommentarer




Jag gillar inte städhjälp !

Publicerat 2010-03-03 06:13:45
Hur konstigt det än låter så gillar jag inte hushållerskor. Jag gillar inte att ha någon som springer runt & diskar, hänger upp rena handdukar, bäddar sängen & fyller på kaffet, teet och schampo. Jag gör hellre sånt själv. Fast bädda sängen ? Vem kom på den dumma idén ? Jag förstår ju att det ska vara fint om man väntar besök, men hallå ? Den ska ju ändå sovas i efter några timmar igen ?

Hursomhelst så springer det iallafall runt 2 koreaner i våran lägenhet för tillfället, en i badrummet & en i sovrummet. Jag bad de låta bli disken för att jag tänkt göra den senare, men de insisterade på att få den gjort innan de lämnade. Jag tror inte de förstod vilken envis tjej de satte sig emot - jag fick iallafall lov att göra disken själv. Så tar hon tag i diskmaskinen iallfall ?! Dumma flicka.

I övrigt så tittade solen precis fram efter flera veckors regn. Det var nog på tiden tror jag.

Nu ska jag göra iordning min mushroom soup & lata mig framför tv:n innan jag slänger in tvätten - kan man kanske få tillbaka städhjälpen?



Allmänt // 0 kommentarer




Okej, vadå, tog solen semester nu eller ?

Publicerat 2010-03-03 00:06:32
God morgon !

Ja, det kan man verkligen säga! Trots att jag var jätte trött imorse & somnade om flera gånger innan jag tog mig upp, så är jag pigg & alert nu. Får bara hoppas att det håller i sig länge idag.

På schemat idag står det jobb mellan 11-14.15 - världens kortaste skift & det tackar vi för, det är mycket som behöver göras här hemma idag. Om det har slutat regna så går jag till affären efteråt & handlar lite gott att äta tills ikväll - vårat kylskåp är tomt. Finns inget ätbart om du inte räknar med smör ... Som nummer 3 på schemat står tvättning - någon som har lust att göra detta åt mig ? Finns absolut inget tråkigare men det måste bli gjort.
Sist på schemat står träning & sen slappa. Jag orkar helt enkelt inte ägna mig åt mail & annat tråkigt idag.

Regnet öser ner i Brisbane. Jag ser knappt 10 meter bort. Underbart.

Fick en plötslig längtan efter mitt långa, långa hår. Nåja, det växer fort !

Allmänt // 0 kommentarer




Somliga har det bra

Publicerat 2010-03-02 13:11:34
Hallå !

Nu sitter Robin & kollar igenom broschyrer från Sydney - åh, vad vi längtar tillbaka ! Sydney-bor förstår nog inte hur gött de har det där nere ...

Ännu roligare är ju att vi ska till Canberra om 2 veckor för att skaffa mig ett nytt pass. Kul ! Canberra ska tydligen vara Australiens tråkigaste stad & ja, jag önskar att Sydney blivit huvudstaden .

Imorgon jobbar jag bara 3,5 timmar så jag sitter & klurar på vad jag kan tänkas göra efteråt. Ska försöka att skicka iväg lite mail & annat tråkigt innan Robin kommer hem & myskvällen kan börja.

Nu ska jag fortsätta njuta av min massage - jag har världens bästa pojkvän.

Allmänt // 0 kommentarer




Det kan väl inte regna här ?

Publicerat 2010-03-01 23:30:15
God morgon !

Regnet bokstavligt talat öser ner här i Brisbane idag. Det var skönt de första dagarna men nu börjar det ju bli kallt också som grädden på moset - det gillas inte ! Sen var jag ju så klantigt & glömde paraplyet på jobbet också, haha ! Nåja, vi får väl hoppas på att det regnar ikväll också då så att jag får användning för det .

Idag står det jobb med dubbelskift på schemat. Några få timmar på varje jobb så det blir som en hel dag. Förhoppningsvis kommer jag inte hem alltför sent ikväll, ska försöka komma iväg tidigt så att jag kan fixa en mysig middag hemma i regnrugget. Mysigt !

Nu ska jag hoppa in i duschen & sen blir det till att dra sig in mot stan ! Ha en bra dag !

Haha, jag, mamma & min syster pratade på Skype häromdagen & låt oss säga att samtalet spårade ut lite ... Detta är den enda bilder jag bjuder på - de andra ser bra mycket värre ut !

Allmänt // 1 kommentarer




Vad är oväder om inte regn i Australien ?

Publicerat 2010-03-01 06:10:41
Halloj !
Nu drar jag, för första gången sen jag kom hit, på mig skinnjackan & drar mig in mot stan ! Ska möta upp Josh & Sabine innan jag börjar jobba & regnet bara öser ner - tur att Robin lämnade paraplyet hemma ! Tack älskling !
Det är ruggigt ute & jag känner på mig att jag kommer frysa. Men men, nu gås det ! Ha en bra dag !

Allmänt // 0 kommentarer