Mamma har en super-kompis och jag är nu äg...

Publicerat 2011-05-31 12:11:36

img_1643 (MMS)

Mamma har en super-kompis och jag är nu ägare till en ny, snygg och fräsch sommarklocka! Tack Babba!


Allmänt // 0 kommentarer




Hur Fort & Hur Långt-Frågan.

Publicerat 2011-05-31 11:20:36
Tänka sig, här har jag varit vaken i flera timmar & inte ens bloggat - vad är det för stil ?
Jag har precis ätit upp frukosten & sitter nu ner i lugn & ro för att avnjuta mitt kaffe. Det luktar bröd i hela huset då jag imorse bestämde mig för att slänga ihop ett valnötsbröd på måfå. Är det någon mer som upptäckt hur många olika valnötsrecept det finns där ute ? Det fick bli en överblick & sen slängde jag ihop en deg. Vi får väl se hur det slutar :} Receptet kommer upp när jag fått smaka på resultatet !

Löprundan imorse började trögt, det måste jag medge. Benen var fortfarande hemma i sängen & hjärnan jobbade för två. Men till slut gick det & jag fick upp ett riktigt bra tempo (mycket tack vare löparen som började komma ifatt mig - då måste man ju bara öka .. !). Jag fick en fråga om hur länge jag brukar springa på morgonen, & hur fort. Hur fort jag springer har jag ingen aning om, men jag skulle gissa på 10 km/h när jag springer på monarna. Då har jag inte alls lika mycket energi i kroppen & märker fort som ögat om jag slarvat med kvällsmålet. SKA NI SPRINGA PÅ MORGONEN INNAN FRUKOST SÅ ÄT KOLHYDRATER PÅ KVÄLLEN. Jag vet nämligen att enligt ''bantningsexperterna'' så är det ju ett big no-no att äta kollisar på kvällen. Men ni kommer inte orka annars.

Tillbaka till frågan; På morgonen brukar jag springa i snitt 30 minuter. Ibland kortare, ibland längre. Jag brukar också springa samma runda varje dag tråkig som jag är, men den ger mig en bra överblick på om rundan gick bra eller kunde gått bättre - längre tid=trög runda, snabb tid=super runda !

Nu ska snart brödet ut ur ugnen & sen ska jag ta mig en sväng förbi jobbet & vidare hem till mommo. Meningen var egentligen att jag skulle möta upp Carro, men vi fick skjuta på det - ändra planer gillas oftast inte.

Ha en härlig dag i solen ! Kram !

Träning // 0 kommentarer




Världens Bästa Syster + Hufvudstaden .

Publicerat 2011-05-30 21:52:48
Här kommer många av bilderna från Stockholm ! Jag har verkligen rensat ur mobilen & då är vi inte ens uppe i hälften; syster har ju lika många hon ... Men vi börjar här iallafall så tar vi hennes bilder en annan dag :)
Färdgodis !
Vi hade ju inte hört om Stockholm Marathon - men där var det, precis utanför hotellet !
När vi hade tränat på kvällen så var vi inte direkt hungriga så vi gick ut för att hitta ''något lätt''. Men efter en längre promenad kurrade magarna & det slutade med thai-buffé !
Min vackra syster !
Efterätt !
Jag berättade för Louise att vi hade Gröna Lund på andra sidan; inget svar. Sen utbrister hon "TITTA, GRÖNA LUND!!" ... Ibland undrar man.
Här inne gjorde vi all shopping såklart !
På morgonpromenaden så regnade det lite. Men bara dugg, så det var ingen mardröm.
Resten av shoppingen gjordes här inne ..
Vi traskade förbi mitt & Robin's anniversary hotell; Grand.
Åh, herregud. Bara tanken gör mig mätt.
På den här våningen bodde vi; 'lite finare, lite bättre'.
Louise fick smaka på den godaste varma chokladen i världen. Chocolate on a stick !
Hon fick en rosa grisdräkt. Fast nu är jag avundsjuk . Här sitter jag i schletna mysbyxor & hoodtröja.
Gatu-kille. Otroligt grym !
Fina du !
Det syns inte på bilden, men här värkte fötterna som mest. Gissa hur skönt det var att sätta sig ? Som en tant ungefär.

Resor // 0 kommentarer




Matvanor - Testa Dig Själv !

Publicerat 2011-05-30 11:21:49
Okej, jag får skjuta lite på Stockholms-bilderna; fastnade framför ett hälso-test på datorn & har även suttit & kollat igenom mängder av recept - det är så roligt ! Mamma kommer över på en kaffe om någon minut & sen bär det av mot storhandling - efter att man har lämnat mannen själv hemma i 2 dagar så ekar kylskåpet värre än vanligt .. Men mjölk finns det - det har han koll på :}
Hälsotestet gick ut på hur bra resp. mindre bra matvanor man har. Det är bara ett snabbtest & ger en snabb överblick. Man känner själv under testet vad man skulle kunna ändra på. Testa HÄR eller tryck på bilden!

Kost // 0 kommentarer




On It's Way.

Publicerat 2011-05-30 08:41:46
God morgon !
Jag ger mig ut på en lugn joggingtur nu, & när jag kommer tillbaka så ska jag sätta mig & slänga upp bilder från helgen. Tycker jag ändå har varit helt okej med bloggandet denna helgen - helt dött har det ju inte varit :} Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Fler Dagar To Be

Publicerat 2011-05-29 11:42:50

Nu är det dags för utchekning här från hotellet. Vi har haft 2 underbara dagar här & det känns tungt att lämna rummet. Men fler gånger ska det bli ! Nu ska vi hem & invänta sommaren innan det planeras fler resor inför kyliga dagar ! Kram på er !


Allmänt // 0 kommentarer




En timmes morgonpromenad gick idag längst ...

Publicerat 2011-05-29 08:28:24

img_0397 (MMS)

En timmes morgonpromenad gick idag längst Strandvägen och fina affärer. Trots en sen STOR middag igår så skriker våra magar efter hotell frukosten - det är dags att njuta mer av vad Stockholm har att ge! Vårt tåg går senare ikväll och vi får ännu en dag i vår vackra huvudstad.


Allmänt // 0 kommentarer




Guds gåva till mänskligheten!

Publicerat 2011-05-28 09:55:04

img_1737 (MMS)

Guds gåva till mänskligheten!


Allmänt // 0 kommentarer




Det GÅR Att Käka Kiwi

Publicerat 2011-05-28 07:01:13
Igår hade vi Kiwi-smakprovning i butiken. Du får alltså testa den gamla hederliga gröna eller den exotiskt gula kiwi frukten. Högt hör jag då en pappa som ropar till sin son -"Men herregud Theo! Ät inte skalet!".
Han hade uppenbarligen ingen aning om alla de antioxidanter som skulle hålla ungen frisk & fri från dagissjukan.
Här uppmärksammar jag er på att det faktiskt går att äta kiwi med skal - något som också borde göras om du ändå ska äta den lille rackarn.
Nu tar jag mitt pick & pack & tar mig en tur till Stockholm ! Hemma imorgon igen - men det betyder inte att det inte skulle bli någon uppdatering ... !

Kost // 0 kommentarer




Kan Man Aldrig Vänta För Länge ?

Publicerat 2011-05-26 08:44:47
God morgon !

Ni vet hur det är med morgonrutiner; dom finns bara där & det är inte ofta man ändrar på dom, för varför ändra på något som redan fungerar så otroligt bra ?
Mina morgonrutiner inkluderar en löprunda/promenad & en variant på frukost som jag säkert stick to i 3 månader innan hag byter. Just nu är frukosten den samma varenda morgon. Jag är helt fast helt enkelt ! Hade ni satt tänderna i det här brödet (som ni hittar receptet på nedan!) så hade ni förstått varför.

I helgen åker jag & syster till Hufvudstaden. Då är det hotellfrukost som gäller istället; det är ju inte fy skam det heller, haha ! Vi ska shoppa, mysa & träna på den lyxiga fitness-anläggningen som vi har på hotellet. Åh, vad vi ska gotta oss - & jag längtar så.

Men först är det 2 jobb dagar som ska bli avklarade ! Idag är det 5 timmar + bilskolan & imorgon är det 6 timmar, mellan 13-19. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ! Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Fint Kvällsmål.

Publicerat 2011-05-25 08:23:39
Det här är höjden av lycka; ett kallt glas mjölk + en chokladbit. & jag som trodde att tisdagen inte kunde bli bättre.

Allmänt // 0 kommentarer




Frukt & Nöt Bröd

Publicerat 2011-05-24 21:14:51
Här kommer det lovade receptet på det underbara brödet jag fick till häromdagen. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha .

Frukt & Nöt Bröd - 2 limpor

Du behöver:

2 tsk bikarbonat
4 dl grahamsmjöl
4 dl fullkornsmjöl
4 dl grovt rågmjöl
1 liter lättyoghurt
hasselnötter
solrosfrön
nöt- & fruktmix (finns färdig i påse! Tror den hette så .. eller något med russin - ja, nötter & torkad frukt är det i iallafall :) )
1½ dl mörk sirap
½ dl honung
torkade fikon
torkade aprikoser
2 tsk salt

Så här gör du:

1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Släng ihop alla torra ingredienser & sen i med resten.
3) Häll upp i 2 brödformar. Ev. kan dessa behöva smöras eller bröas, men det brukar gå bra utan.
4) Skjut in i ugnen & låt grädda i ca 45 min eller tills brödet får en mörkare yta. Lägg då på folie & låt fortsätta i ytterliggare 45 min. 1½ timme är total tiden.

Klart !



Recept // 0 kommentarer




Tisdagsgryta.

Publicerat 2011-05-24 21:03:17
Idag var det dags för gryta - jag kände det i hela kroppen. Så det var bara att dra fram grytan & låta fantasin flöda !

Det här behöver du:

600 gram nötbog
5 st lagerblad
Vit-, rose- och svartpepparkorn
Köttbuljong
2 stora morötter
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
1 röd lök
Smör att steka i

Så här gör du:

1) Skär köttet i lagom stora bitar & bryn i smöret & koka upp buljongen vid sidan om. Ca 2 liter vatten & 4 'kuber' buljong.
2) Hacka morötter & löken grovt.
3) Släng ner morötter, lök + köttet i buljongen & låt koka upp tills ni får en skummad yta - den tar ni enkelt bort med en sked.
4) Tillsätt att kryddor & låt koka på 3:an i 2½-3 timmar.

Nej, tro det eller ej - men det var faktiskt inte mer än det. Tid tar det - men gott - ja, det blir det garanterat !





Recept // 0 kommentarer




Bara Vanligt Vatten.

Publicerat 2011-05-24 18:20:35
Glöm in vattnet även de molniga dagarna ! En läckerhet direkt från kranen .


Allmänt // 0 kommentarer




Dagens I-landsproblem ..

Publicerat 2011-05-24 10:25:35
God morgon !

Klockan 8 var det dags att gå upp idag. Jag satt & kollade bloggar tillsammans med Herr Kaffekopp till klockan slog 8:35 - då var jag i mina springskor & på väg ut genom dörren. Rundan gick hissnande bra & farten gick inte att klaga på. När jag känner att jag utvecklas så här mycket så surrar glädjen runt i kroppen.

När jag sedan kommer tillbaka & påbörjar min 5-minuters nedvarvning så börjar regnet droppa ner. Kan ni tänka er vilken tur jag hade som hann tillbaka innan ?
Det blev sen super frukosten på hembakat bröd (receptet får jag slänga upp under dagen - tänk om alla kunde ta del av denna kärleken !) med leverpastej, makrillfilé, ägg & kiwi.
Dagens I-landsproblem: När man har för många frukter i fruktskålen & det blir för jobbigt att välja ..

Nu ska jag bege mig till jobbet, kolla lite tider & sen handla nödvändigt ont såsom rakblad & Omega-3. Vi hörs sen & då ska ni allt få baka bröd !


Allmänt // 0 kommentarer




Underbara middag som mannen i huset hade f...

Publicerat 2011-05-23 21:54:28

img_9826 (MMS)

Underbara middag som mannen i huset hade färdig igår :) gooott!


Allmänt // 0 kommentarer




En Man Som Kan

Publicerat 2011-05-23 07:21:02
God morgon på er !

Den här helgen har bestått av ångbastu med eucalyptus, utomhuspool, bastu, tre-rätters, bubbelpool, bubbel, Leif's Lounge, hotellfrukost & helkroppsmassage. Det låter inte helt fel va ? Vi hade 2 underbara dagar i Tylösand - det var avkoppling på max nivå. Tack för denna mysiga resa !

Från en sak till en annan; vet ni vad det bästa i hela världen är ? En man som kan laga mat. & då menar jag inte en man som vet hur man grillar (detta är bara ett stort plus!) utan en karl som vet hur man sätter på ugnen & kan skämma bort sin tjej genom magen. Igår när jag kom hem från 9-timmars jobb (jag hade cyklat till jobbet - dock inte räknat med ÖS regn när jag åkte hem = dränkt katt) så känner jag lukten av något fruktansvärt gott & jag ser lampan lysa från ugnen. Det blev världens godaste kyckling i grädd- & ädelostsås. Vem har världens bästa husband om inte jag !

Nu ska vi se om det kanske kan bli några bilder här , sen blir det promenad för min del. Ha en bra förmiddag !


Allmänt // 0 kommentarer




Det har varit underbart att tillbringa 2 d...

Publicerat 2011-05-21 22:05:10

img_3113 (MMS)

Det har varit underbart att tillbringa 2 dagar på spa - hundra procent utvilad! Hade tänkt lägga upp några bilder, men blogg.se är inget fan av mig så de får komma upp imorgon istället :) en bild på poolen här sålänge - ser ni den härliga utsikten?


Allmänt // 0 kommentarer




Hemma

Publicerat 2011-05-21 13:48:41
Ja, det var ju mycket uppdatering under resan, haha. Men när man är mitt ute i ingenstans på en plats som heter avkoppling så vill man inte se skymten av sin telefon. Vi ville bara vara.
Bilder kommer upp senare, men just nu är det en kaffekopp & tillbaka till avkopplingen. Åh, vad underbart.

Allmänt // 0 kommentarer




Nästa Stopp; Tylösand

Publicerat 2011-05-20 11:48:28
Nu beger jag mig mot Robins mormor där hans mamma snart ska komma & hämta upp oss. Vi åker lite tidigare för att få så mycket SPA-tid som möjligt :) På mig har jag en vit tunika, svart kofta & ljus blå jeans - sommar kläder !
Hör av mig när vi kommer ner ! Kram !
Frukosten imorse: smoothie gjord på lättfil, ½ banan & bär - toppat med linfrön, solrosfrön, gojibär, valnötter & kokosflingor ! Vid sidan om ligger ett osynligt ägg - mumma !

Allmänt // 0 kommentarer




Majs-Mixen

Publicerat 2011-05-19 21:39:01
Jag måste dela med mig. Gillar du majs ? Kesella ? & tycker att rödlök är en bra smaksättning ? Då vill du lyssna.
Vårat kylskåp ekade tomt på tillbehör & jag kände inte för ris, pasta eller potatis. Då får jag syn på ½ burk kesella, ½ majs & vet att vi har en rödlök där någonstans. Så det var bara att börja hacka.
1) Hacka löken
2) Kasta i majsen
3) Blanda ner kesellan
4) Tillsätt kryddor (jag valde 'pepparmix' & örtsalt)
Klaaart ! Detta tillsammans med hundra mackor, makrillfile & sallad så har du ett gott kvällsmål. Super gott !

Recept // 0 kommentarer




Kalles Kaviar - Med Ägg Ska Det Va !

Publicerat 2011-05-19 20:07:22
Jag har fått dille på Kalles Kaviar med ägg. Det låter skit äckligt, det vet jag - men är raka motsatsen ! Smöra in ett lager på en hård macka & du är i himmelriket. Mmmm.....

Allmänt // 0 kommentarer




Sån Är Jag

Publicerat 2011-05-19 14:28:27
Jag tror inte att det är meningen att jag ska vara stark. Det är inte meningen att jag ska vara en kvinnlig kopia av Karl Alfred, bamse eller den tossiga Pippi Longstocking. Idag skulle det vara invigning på friskis i Göteborg, men när jag kommer dit är det fortfarande en massa bankande, sågande, dånande & huvudvärks-relaterade ljud på översta våningen. & helt tomt. Sa jag att det var helt tomt ? Nej, tack. Då klarar jag mig. Istället åkte jag & lekte Kissie i solariumet på Valhalla. Imorgon tar vi ju de stora kliven mot TYLÖSAND SPA HOTELL nere i Halmstad, & då vill jag inte blända alla med min vita kropp.

Nu har jag precis ätit kassler sallad med quinoa & mackor (vad ÄR DET MED MIG & mackor ? ). Disken är också gjord & tvätten snurrar. Jag saknar Robin så att jag spricker & sitter & tänker ut någon elak plan på hur jag ska få hem honom. Jag har gått igenom elefant-attack, schimpanskrig & maffia-tillslag. Men jag kan inte bestämma mig. Det är så jobbigt att sakna bara - tiden går ju om inte annat väldigt långsamt. Kanske skulle man ringa upp karln & starta världens bråk över lämnad disk eller nåt - vem saknar någon efter det ? Hrm ...

Bäst att jag tar mig i kragen & gör någonting tills klockan slår 4 & det är dags att bege sig mot bilskolan. Fick hem en ny bok idag - det hade ju varit något !

Ps. Bara så ni vet så är jag inte träningslös - jag sprang faktiskt imorse ! Jag saknar bara muskler. Och är blek. Så jag ser ut som ett vitt skelett ungefär.

Allmänt // 0 kommentarer




I Love Crusts

Publicerat 2011-05-18 15:23:51
Stabil lunch bestående av 4 minimackor (gånger två..), grönsaker, frukt & lite musli. Jag var så hungrig när jag kom hem att mackor var enda i min tanke. Man får en sån otrolig mättnad av mackor när de lägger sig i magen. Ungefär som cement. Men sånt är livet; mackor är livet.

Allmänt // 0 kommentarer




Fruktsallad Till Frukost

Publicerat 2011-05-18 08:42:57
God morgon !

Jag har varit vaken sen 7 idag - slå den om ni kan ! Meningen var att jag & mamma skulle ner till Falkenberg & Varberg, men även planer kan ändras ;) Så nu åker jag iväg till jobbet för att se om jag kan få bukt med några saker. Det blir cykel & gratis motion - sånt gillar vi ju ! På vägen får jag tänka ut något roligt att göra idag ... Några förslag ?



Haha, visst ser bilden äcklig ut ? Men det var gott iallafall ! Det ni ser är resterna av fruktsalladen från gårdagens frukost tillsammans med linfrön, psyllium, valnötter, kanel & kokosflingor nerkladdat i lite keso & fil. Vid sidan om är också ett osynligt ägg !

Allmänt // 0 kommentarer




Lyxfrukost Á La Tisdag

Publicerat 2011-05-17 10:27:05
Med en full mage & ett stycke tråkigt väder så är det nu dags för ett eventuellt byx-köp & bikini måste inhandlas. I helgen åker jag & Robin's tjejsida av familjen till Tylösand & det väntas massage på lördag morgon. Nästa helg åker jag & mamma & då lyxar även vi till det i huvudstaden. Just nu är jag bortskämd. Riktigt bortskämd.
Här är bilderna som lovat ! Ha en bra dag !

Allmänt // 1 kommentarer




Första Kaffekoppen Är Bästa Kaffekoppen

Publicerat 2011-05-17 08:33:39
Ni ska få massa bilder, men först ska jag & Louize äta frukost. Det blir frukostbuffe hos oss & det är den ni ska få bilder på - vänta & njuuuut !
Allmänt // 0 kommentarer




Middagen är snart nere! Lätt och gott är d...

Publicerat 2011-05-16 20:30:24

img_1772 (MMS)

Middagen är snart nere! Lätt och gott är det nya på kvällen har ni väl hört? Skippa så mycket kolhydrater (speciellt på kvällen!) så mår kroppen toppen :)


Allmänt // 3 kommentarer




Att Vinna Över Ödet.

Publicerat 2011-05-16 20:25:19
HA-HA - take that destiny !
Jag fick min träning iallafall & nu är kroppen mör & go. Var det någon som sa Pirates på 3:an om en stund ? Det blir lax, grönsaker & tsatsiki till efterrätt - gott, gotti, gott, gott !
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




BodyStep

Publicerat 2011-05-16 15:54:07
Yes, då försöker vi igen då ! Inte styrketräning dock, men BodyStep fungerar minst lika bra. Det är Robins mamma där framme på brädan & idag ska svetten rinna - no mercy !
Allmänt // 0 kommentarer




"härligt med träning!" tänkte jag. "det va...

Publicerat 2011-05-16 11:40:39

"härligt med träning!" tänkte jag. "det var ett tag sen!". Med mina, efter löprundan, mycket trötta ben pallrade jag mig på bussen och in till stan. När jag äntligen hittat pulsen till lite styrka och drar upp mitt gymkort så ser jag en stor röd-vit lapp framför mig; "GYMMET STÄNGT 12-18 MAJ". okej, vad är oddsen? Jag stod även uppbokad på ett spinningpass 12:15, men eftersom det bara var 40 min så gick luften ur mig och jag bestämde mig för att åka hem igen. Cykla till jobbet blir det iallafal, dock bara för att kolla schemat, det är alltid något, dont you think?


Allmänt // 6 kommentarer




Tromber På Fina Kusten

Publicerat 2011-05-15 20:39:33
& detta är då anledningen till att jag & Robban har stannat inne hela dagen ....

Allmänt // 3 kommentarer




Hemmagjord Tsatsiki & Melonsallad

Publicerat 2011-05-15 16:48:12
Tänkte slänga upp 2 otroligt bra tips till grillkvällen.
Hemmagjord tsatsiki är det lättaste som finns & melonsallad kommer inte långt efter - huvudsaken är att du kan hacka & röra om :)

Hemmagjord Tsatsiki

Du behöver:

- ½ gurka
- 1-2 burkar kesella/creime fraiche
- 1 vitlökskylfta
- citronsaft
- salt
- citronpeppar (vanlig funkar också!)

Så här gör du:

1) Börja riva gurkan, därefter vitlöken mot ett rivjärn. Gurkan mot den lite grövre, & mindre bitar för vitlöken. Visste ni förresten att vitlökssmaken blir mycket starkare om man river den istället för hackar eller mosar ?
2) Blanda allt. Done !

Melonsallad

Du behöver:

- Valfri mängd melon, men ganska mycket. Helst honungsmelon - passar bättre helt enkelt.
- 1 gul lök
- lime- eller citronsaft

Så här gör du:

1) Hacka lök & melon.
2) Rör om.
3) Pressa över saften. There you go !


Jag sa ju det; enklare blir det inte !

Recept // 0 kommentarer




The Awesome Grill-Night

Publicerat 2011-05-15 16:39:14
Hej på er !

Idag gör vi bokstavligt talat ingenting ! Vi har varit ute på världens kortaste bilrunda men kom inte på vad vi kunde göra i detta trista väder så vi åkte hem & satte oss framför dator & tv istället. Det är ett riktigt mesväder ute. Lätt regn som tränger in i kläderna & himlen är alldeles mörk. Ganska mysigt, men rastlös är bara förnamnet.

Igår var Karin & Kristoffer här på middag - vilken underbar kväll ! Det blev grillning trots missat solsken & gott plock med efterrätt. Jordgubbar & grädde är ett måste under grillkvällar så det fick stå vid sidan om cheesecaken. När vi sedan kom på att det var Eurovision Song Contest på tv så slutade kvällen med att jag & Karin kämpade oss uppe med halvstängda ögon & killarna satt med varsitt glas whisky.

Robin beställde ugnspannkaka till middag så den står inne i ugnen & solar sig. Den här dagen ser ut att fortsätta som den varit hittills så ni får ha en bra söndag kväll :) Ny vecka &  nya tag imorgon ! Kram !

Grönt är nog den finaste färgen, särskilt mint-färgat. Och så somrigt !

Kött på marinering ..

Japanmix, chilinötter, cashews, riesen & Wilma sticks . Sticksen kommer jag nog inte kunna leva utan. Här är de med smak av vallmo & chili - otroooligt gott !

The Grill-Master !

Först tänkte vi potatisgratäng, men kom på hur vanligt det är - så pastasallad blev det - att förändra & utveckla i det oändliga. Super gott ! Även hemmagjord tsatsiki, bearnaise & persiljesmör stod på schemat.

Allmänt // 0 kommentarer




Leila Lindholm - New York Blueberry Cheesecake

Publicerat 2011-05-14 15:29:22
När vi satt vid frukosten imorse började Robin berätta om en supergod efterrätt han hade fått igår när han var på kalas. Ganska snabbt kom vi fram till att det var en cheesecake han hade fått sätta tänderna i & det började vattnas i munnen på mig. Eftersom vi ska ha gäster ikväll (Karin & Nisse - våra bästa grannar från Australien! ) så passade det väldigt bra att få testa mina kunskaper i cheesecake-bakning. & då den ska stå i kylen i 6-8 timmar så är den redan klar & på kylning.
Var det svårt ? Inte det minsta. Vi får väl smaka på resultatet sen, men här kommer den lätta beskrivningen på hur det går till att baka en New York Blueberry Cheesecake.

Du behöver:

300 g degistive kex (ungefär 15 stycken)
150 g smör
1 dl socker (jag tog 0,75 strösocker & resten farinsocker för en knäckigare smak!)
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g philadelphia ost (2 stora paket)
2,5 dl kesella (1 hel burk på 250 g)
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (Odense är av väldigt fin kvalité & kommer dessutom i 200 g paket)
1-2 dl blåbär

Så här gör du:
1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Smält smöret & mosa kexen till smulor. Blanda.
3) Tryck ut degistive-blandningen i en 24 cm bred form. Grädda i ugnen i 10 min. Ta ut & låt svalna & sätt ugnen på 200 grader istället.
4) Blanda socker, majsmjöl & vaniljsocker.
5) Tillsätt philadelphiaost & kesellan. Blanda med en elvisp.
6) Tillsätt äggen. Vispa.
7) I med grädden & släng i chokladen i ett vattenbad. (Du behöver absolut inte ta mycket vatten i kastrullen till ett vattenbad. Kom bara ihåg att ta en tålig skål att ha ovanpå & akta när ni tar av den - använda handduk!)
8) Blanda i den smälta chokladen & vispa tills allting är ordentligt mixat.
9) Toppa med bär (jag smälte bär för att få ett fint mönster under bären.
10) Häll i formen & skjut in i ugnen ! Låt grädde i 30 min & låt sedan svalna innan ni sätter in den i kylen.


Recept // 0 kommentarer




"robin retar renen"................?

Publicerat 2011-05-14 14:14:14

img_2650 (MMS)

"robin retar renen"................?


Allmänt // 0 kommentarer




Allt Sånt Som Hänger

Publicerat 2011-05-13 06:51:10
Regnet hänger verkligen i luften & det kanske blir bussen idag för Malin's del ... Jag äger varken regnställ eller ogenomgående byxor så det skulle bli hemskt att cykla i regnet ... Vi får se ! Har det inte börjat regna när jag ska åka - ja, då får det väl ösa ner på vägen istället ;) Kram !
Allmänt // 0 kommentarer




Hem och vända igen var det! Då är makrill,...

Publicerat 2011-05-12 16:37:10

img_1938 (MMS)

Hem och vända igen var det! Då är makrill, keso och sallad bästa alternativet!


Allmänt // 0 kommentarer




Fullt Ös Medvetslös

Publicerat 2011-05-12 06:17:41
God morgon !
Idag är jag uppe tidigt igen & har inte en tanke på att sakta ner tempot tills klockan slår strax efter 19 ikväll. Det är nämligen jobb som gäller till klockan 15 & sen ska jag raka vägen till teorin på bilskolan för att sitta där till klockan 18:30 - fullt ös medvetslös ! Cykeln till & från jobbet har jag redan planerat in, så det blir en snabb lunch när jag kommer tillbaka hit hem igen för sen går bussen. Kanske en favorit i repris med min älskade kasslerlåda ? Gissa om den var god !
Nu blir det en kaffekick till hjärnan & sen rullas det iväg ! Ha en bra dag & tänk på att vi hinner se solen flera gånger framåt sommaren :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




KasslerLåda

Publicerat 2011-05-11 08:58:47
God morgon !

Jag vaknade lite väl sent idag så jag har inte haft någon extra tid att bara sitta & lägga i rätt växel för dagen.

För övrigt så har jag ju börjat cykla till jobbet som ni vet. 7 km dit & 7 hem - perfekt vardagsmotion. Idag blir det även lite styrka på gymmet våningen över jobbet innan jag cyklar hem - det var längesen & jag känner att det är dags.

Idag blir det medtagen lunchlåda som består av massa grönsaker, keso & kassler. Kassler var längesen - men oj, så gott man kan göra det ! Gratinerad kassler med ost & ananas i ugnen ? Det är glädje för smaklökarna.

Nej, nu ska vi borsta bort linfrön mellan tänderna & sen trampar jag iväg. Åh, vad jag älskar min cykel.
Kram !

I Australien var jag så himla duktig på att skapa fina, färgglada tallrikar - med olika rätter i stort sätt varje dag ! Jag får nog bläddra tillbaka lite i arkivet & hitta lite inspiration :)

Allmänt // 0 kommentarer




Kan Man Få För Mycket Sol ?

Publicerat 2011-05-10 22:33:49
Mina ögon faller snart ihop - för mycket sol på en dag antar jag - men jag hinner nog lägga upp 2 bilder.
Annars har jag inte gjort särskilt mycket idag. Tagit hand om ett stycke jycke & ätit sen lunch med syster i stan - mysigt !
Nu väntar hårbotten-massage av världens bästa pojkvän :) Bättre kan en tisdag inte sluta !
10 timmars jobb imorgon - vi hörs imorgon bitti ! Sov gott !
Min & Mat-hilda's paj igår. Så här mycket var alltså kvar - mindre än halva, haha. Gott var'e !
Idag har jag även lekt vaxdocka. Jag älskar de där ansiktsmaskerna som man drar loss från huden - får en att likna en scen ur någon B-skräckis :)

Allmänt // 0 kommentarer




Konstiga Idéer I Hemmet

Publicerat 2011-05-10 17:48:06
Ibland (läs: ganska ofta) så kommer jag hem eller in i ett rum & får se att skåp, luckor eller dörrar står öppna. Är det riktigt illa så är det varmt i köket & jag ser att spisen inte blivit avstängd. Nu har vi till och med fått sätta en timer på kaffekokaren. Ja, ni förstår. & om det inte är jag så är det ju den andra halvan i detta hushållet. Ingen nämnd ingen klämd.
Tänkte nu bara ge er en liten bild på hur det kan se ut - som när denna personen bestämmer sig för att visa alla besökare insidan av vår garderob.
Är det någon mer som har fått tilldelat ansvaret att stänga där hemma ?

Allmänt // 1 kommentarer




Jag ler mot världen och världen mot mig. A...

Publicerat 2011-05-10 17:08:58

img_4661 (MMS)

Jag ler mot världen och världen mot mig. Allting är så bra just nu och vädret skriker sommar. Vintern är ett glömt kapitel och jag kommer ihåg hur det är att njuta. Ut i solen mina vänner - för vem blir inte uppiggad av lite sol?


Allmänt // 0 kommentarer




Glöm Inte Att Njuta Också

Publicerat 2011-05-10 08:38:11
GOD MORGON !

Idag kommer bli en bra dag - det känns i hela kroppen !
När jag först vaknade vid 7.30 så kände jag att det behövdes lite extra sömn så jag slöt ögonen & vaknade upp vid 8.15 istället. Nu är jag redo !

Så vad ska vi göra idag ? Dagen ska iallafall börja med springelispring & antagligen fortsätta med matte en liten stund. Nästa plan är att åka in till stan för att träffa lillasyster. Kanske kan jag få in lite cykling & träning härimellan ?

Igår fick jag köpt lite nya blommor & Mat-Hilda var som sagt här på middag. Jag glömde ta bild på henne & hennes tillhörande brunhet men maten hann jag med såklart. Dessa bilderna kommer upp sen när jag sitter vid rätt dator :)

Njut nu av solen idag ! Massor ! Kram

Allmänt // 0 kommentarer




Skatten Hos KryddKungen

Publicerat 2011-05-09 17:10:41
Mat-Hilda kommer snart hit & vi planerar tacos med blåbär- och hallonpaj till efterätt. Med vaniljsås såklart.
Jag har sprungit runt som en tok & snabb-städat eftersom solen har varit framme idag & jag har försökt umgås med den så mycket som möjligt. När jag som ett yrväder springer runt här får jag syn på en påse som står i soffan. Den har säkert stått där i flera dagar, men det är först nu jag lägger märke till den. Tanken slår mig att det kanske är Robins arbetskläder, men försvinner lika fort när jag inser att han är på jobbet - i sina arbetskläder. Som en antilop attackerar jag mitt byte & inser att påsen är fylld med KRYDDOR ! Jag blev överlycklig, haha. Tragiskt hur kär man kan vara i sitt kök & allt vad matlagning innebär. Snabbt knappar jag in numret till Robins arbetstelefon & ropar med glädje ut mitt fynd.
Kryddorna visade sig vara från Robins pappas tjej & som hon fått under sina leveranser till Santa Maria.
Så om Mat-Hilda inte skulle gilla mina grövre tacos bröd - ja, då har hon turen på sin sida idag.
Jag är mest sugen på att testa den längst till vänster - hur gott låter det inte med chili och lime ?

Förresten så har ni inte hört det senaste; jag åkte fyrhjuling i helgen. Jag körde en fyrhjulning. Efter denna upplevelse var det darrande händer & näst intill blöta byxor för min del. Men roligt var det - det måste jag erkänna.

Allmänt // 0 kommentarer




7.5 km. Så långt är det till jobbet by bik...

Publicerat 2011-05-06 15:45:08

img_1993 (MMS)

7.5 km. Så långt är det till jobbet by bike. Jag gillar själva grejen med att ta sig hit utan något större fordon - det värsta är nog egentligen när man mötet en liten unge. Då blir det en plötsig kamp mellan en gammal kärring och en skitunge med en snabbare cykel. När man kommer fram ska vi inte ens börja prata om. Svetten rinner längst ryggen och man ångrar att man inte tog med sig dusch handduken.. Frääääscht. Och hitta vägen? Herregud. Att dom inte gör cyklar med inbyggda gps:er? Men jag gillar att cykla. Så vi fortsätter så här.


Allmänt // 0 kommentarer




Hundens Bästa Vän

Publicerat 2011-05-05 08:44:06
Igår köpte jag en så läskig grej i affären. Matilda som jag jobbar med (men som har svikit ICA & gett sig av till värmen i 3 MÅNADER ! Tur för henne att hon sitter på flyget på väg hem NU) har en mamma som jobbar i charken tvärs över gatan. De har också en liten vovvsing & jag fick tipset om att testa oxtunga. Yes, där i charken ligger alltså en lång, knottrig oxtunga. Men OM han gillade det ...

Allmänt // 0 kommentarer




Världens Bästa Start !

Publicerat 2011-05-04 13:51:12
Nu är det dags att återfå energin ! Jag har varit fruktansvärt trög de senaste dagarna utan att jag vet vad det beror på. Visserligen har jag både cyklat & sprungit ganska långa sträckor, & att ladda med glass efter kanske inte är det bästa ... Om en stund åker jag iväg till gymmet & ska styrketräna en stund. Det har jag inte gjort på länge - återkommer med hur det gick.
Imorse var jag & mamma på Heaven 23 & åt frukost - goooooott ! Är man i Göteborg så är det ett måste att äta frukost där. Du är bokstavligt talat i himmelriket ...
Ikväll fyller Robins mammas kille år så vi ska dit lite senare. Vi får höras senare helt enkelt ! Ha en bra dag !
Älskade mamma !


Allmänt // 0 kommentarer




Ibland får man lyxa till vardagen lite! Id...

Publicerat 2011-05-04 08:46:12

img_0461 (MMS)

Ibland får man lyxa till vardagen lite! Idag gör jag och mamma det till frukost på den mest kända 23:e våningen i Göteborg ...


Allmänt // 0 kommentarer




En Sån Där Dag.

Publicerat 2011-05-03 21:35:18
Okej, knappt något bloggande idag, men så här har dagen sett ut i helhet:
Det snöade när jag vaknade ................ nämnde jag att även här så är det MAJ-MÅNAD ?
... så jag orkade inte gå till affären utan levde på skåpmat .... (rullen som ni ser är en tortilla fylld med bregott-havssalt, ost, gurka & örtsalt - godare blir det inte..! Faktiskt)
Så jag har målat, surfat & fått sålt min kamera.
Mycket vettig dag, men såna får man ha ibland också :) Sen har jag tagit vara på de få minutrarna när vi hade sol - då blev det en runda på 8 km - sen vart det moln igen. Robin frågade också om jag hade fått pluggat något idag. Inga kommentarer.

Allmänt // 0 kommentarer




Historical Moment.

Publicerat 2011-05-03 15:02:19
Hittade ett minneskort sprängfyllt med bilder från Australien. Mitt samvete sa till mig att vänta till Robin kommer hem så att vi kan kolla tillsammans - men den barnsliga nyfikenheten gav vika & jag bläddra igenom 1 av 10-15 mappar. This is what I found ...



För er som aldrig varit mitt ute i ingenstans och vandrat runt på en ö utanför Australien kallad: Tangalooma. När ni kommer en bit in på stigen så låg det alltså grenar som täckte vägen. Tjejen i mig talade om att detta var mans-göra & Robin fick agera muskelman & bana väg för sin prinsessa. När han burit undan dessa stora stockar så var vägen klar & vi kunde åter igen fortsätta vår promenad bland ormar & spindlar. & jag vet; man är knäpp i bonken om man ger sig ut i en skog som liknar Sveriges tätaste i ett land som är känt för sina djur. Men ja, såna är vi.

Australien // 0 kommentarer




Världens Godaste Kanelbullar

Publicerat 2011-05-02 17:57:47
Jag måste säga det; de blir bara godare & godare för varje gång. Receptet kommer ursprungligen från Kryddburken.se men även här höftar jag en massa. Vem behöver decilitermått ?

Världens godaste bullar var det här !

Du behöver:

150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
½ tsk salt
½ dl flytande honung
0.9 - 1 kg Manitoba Cream

Fyllning:

150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl socker
4 msk vaniljsocker
2 msk kanel

Garnering:

2 ägg
Pärlsocker

Så här gör du:

1) Värm mjölken till 37 grader.
2) Smula ner jästen i en bunke. Blanda.
3) Tillsätt salt + lite av mjölet. Blanda.
4) Blanda i smöret. Blanda.
5) Häll i honungen & fyll på med mjöl tills du får en smidig & inte för 'torr' deg.
6) Fäst plastfolie över bunken & låt jäsa i 45 min !
7) Fyllningen: blanda alla ingredienserna. Skulle smöret vara för hårt så kör det hellre i micron ett par sekunder - annars blir det ett himla meck med att kleta på det senare !
8) Dela upp degen i 2 eller 3 delar.
9) Kavla ut en deg-bit på ett inte alltför mjölat bakbord & bred på fyllningen.
10) Rulla ihop längderna, dra lite i kanterna & skär upp 2,5 cm breda bitar.
11) Låt jäsa under bakduk i 30 min !
12) Pensla med ägg & häl på lite pärlsocker.
13) In i ugnen på 200 grader i ca 12-15 min innan ni låter de svalna under en bakduk ! Voila !

Liten mini deg.
Vad som är så fruktansvärt bra med det här mjölet är att det jäser som bara den & man får de fluffiga & stora bullarna man är ute efter !
Yes, tvätta ugnen it is ...

Recept // 0 kommentarer




Alla Dagar Är Lyx.

Publicerat 2011-05-02 17:01:58
Längtan växer i takt med bullarna under dukarna här hemma. Lukten dras in i näsan innan de ens hamnat i värmen.
Att få äta nybakta kanelbullar är vardagslyx. Idag är en sån dag. & alla andra dagar.

Allmänt // 0 kommentarer




Världens Enklaste Lasagne.

Publicerat 2011-05-02 15:37:17
Under tiden bullen(-arna) är i ugnen - bokstavligt talat - så tänkte jag slänga upp receptet på den simplaste lasagnen du kan göra. Lasagne är ju känt för att ta ganska lång tid, men denna slänger du iallafall ihop på 1 timme & då också inräknat tiden i ugnen & med 'hårda' plattor. Jag höftar väldigt mycket när jag lagar mat, allt möjligt hamnar där i, men jag ska försöka skapa ett grundrecept nedan. Plocka i vad ni vill efter det !

To easy ! helt enkelt som vi sa i Australien :)


Lasagne - en himla massa portioner !

Du behöver:
Nötfärs/blandfärs
Gratäng ost + mozarella för granering. (Det är super gott med feta ost i själva smeten!)
Krossade tomater med chili
Vitlök
Gul lök
Chilisås
Allround krydda
Salt
Svart+Vit-peppar
Pizzakrydda (Santa Maria)
Mjölk
Creme Fraiche
ev. Grädde
smör att steka i

Så här gör du:

1) Sätt ugnen på 225 grader.
2) Hacka & fräs gul lök + pressad vitlök i smör.
3) Tillsätt kryddor & färsen.
4) När färsen fått en fin färg tillsätter du chilisås + krossade tomater.
5) Värm mjölken i en kastrull & tillsätt riven ost, ev. grädde & creme fraiche. Här ska också feta ost-bitarna i om ni väljer att ha med det !
6) Ta fram en ugnsfast form & lägg i de första plattorna. Varva köttfärsås, ostsås & grädde - toppa med ost !
7) Vips in i ugnen i ca 45 minuter - lägg på folie efter halva tiden så slipper ni en svart yta :)

Simple, wasn't it ?

Recept // 0 kommentarer




Knuttar, bilar & två cykelnördar.

Publicerat 2011-05-02 09:40:46
God morgon, god morgon, god morgon !

En seghet har lagt sig över kroppen efter de 2 mil jag & Robin cyklade ihop igår. Vi har blivit riktiga cykel-nördar tror jag - cyklar omvägar bara för att, ler när solen lägger sig på plats i ansiktet & säger efter varje kilometer hur mycket vi älskar våra nya cyklar.

Igår cyklade vi till en bilutställning där vi träffade Robins pappa, hans syster & hennes pojkvän. Min första bilutställning skulle jag vilja säga, & visst var det lite häftigt att höra allt brummande, känna korv-lukten i näsan & kisa med ögonen mot de bländande fordonen.

När vi kom hem var det lasagne-dags & mamma kom över med en himla massa presenter från hennes utflykt till Danmark. Det var varmt välkommet & det ena blocket har redan blivit en början till en egen kokbok med fin-fina recept :)

Planerna idag är inte många; åka till stan en stund, kanske baka & plantera & plugg, plugg, plugg.

Vad ska ni göra idag ? Någon mer som är ledig kanske ?


2 block, 1 'ägg-kokare', pepparblandning, curry, oregano, rör-spaghetti (goooott!), fullkornsspaghetti, sparris, basilika & avokadoolja ! Tack mamma !

Allmänt // 0 kommentarer




Mina nya löparskor sitter  tätt längst fot...

Publicerat 2011-05-02 07:52:58

img_4344 (MMS)

Mina nya löparskor sitter  tätt längst foten och jag är redo för en invigning! Nu kör vi på!


Allmänt // 0 kommentarer




Att Göra En KokBok

Publicerat 2011-05-01 19:55:06
Jag borde plugga. Jag borde verkligen sätta mig med den där matteboken. Men allting är så mycket bättre just nu. Som att göra en kok-bok.
Jag återkommer !

Allmänt // 0 kommentarer




Proud Bike-Owner.

Publicerat 2011-05-01 11:47:34
Hej !
Nu är både påsken & Valborg över & det känns som om alla är lite trötta på mat & alkohol för tillfället - am I right ?
Vi spenderade kvällen hos Sandra igår & det var en trött Malin som kom & gick. Jag & Robin hade varit igång hela dagen & vet ni vad vi gjorde ? VI KÖPTE CYKLAR ! Äntligen, säger jag bara. Invigningen bar av mot Särö där vi pumpade däcken & njöt av solen.
Men de senaste dagarna har också bestått av ett visst bröllop. Så fint !
Jag slänger upp lite bilder för nu ska vi på bilutställning. Jag vet, he's getting into me..
Ha en bra dag !
2 stycke cyklar i ett bagageutrymme. Hur fick vi plats ?
2 stycke fina cyklar står utanför. Robins till vänster & min till höger.
Ny majblomma sitter uppe på dörren !
Haha, titta på den lilla ungen till höger ! Hon ser fundersam, äcklad & avundsjuk ut på samma gång.
I told you so. Man ska äta saker med skalet på !

Allmänt // 0 kommentarer