Min pojkvän & hipsters går inte ihop

Publicerat 2010-04-30 02:52:46
God morgon !
Robin kom precis utspringandes i mina hipsters så jag är lite mållös.
Morgonen började med en powerwalk/springrunda & nu har vi precis ätit frukost & duschat - härligt !
Mindre härligt är dock att morgonen kommer fortsätta med tvättning, men fortsätts sen med massage & Vänner avsnitt.
Ha en härlig morgon !

Allmänt // 0 kommentarer




Nyhetsbrev

Publicerat 2010-04-28 06:19:41
Hejsan hoppsan ! (jag har alltid velat skriva det. Karlsson är ju den bästa som finns !)

Trots att varken jag eller Robin kände oss på hugget imorse så sprang vi ändå våran halvmils-sträcka innan frukost. Tiden blir bara bättre & bättre, men imorse var det trögt. Nu gäller det att inte lägga av !

Vi har sprungit 3 eller 4 gånger tillsammans och började i lördags - den 24 april. Vi är riktigt grymma & att springa sida vid sida får en att pusha varandra utan att man riktigt vet om det. Heja oss !

Idag ska det jobbas 3 timmar (fråga inte, piss-tid kallas det) & sen är dagen i princip slut. Då ska det bara hem & mysas & förberedas inför imorgon. Då jobbar jag 9½ timmar på Kmart (så ska en arbetsdag vara ju!) & herrn här hemma går i skolan som vanligt.

Okej, så detta inlägget kändes som ett nyhetsbrev. Jag tror det är dags för lunch & lite läsning i min älskvärda bok !

Ha en bra dag ! Kram kram kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Just nu i köket

Publicerat 2010-04-27 11:34:38
Jag trodde aldrig jag skulle våga mig på gulaschsoppa, men här står vi i köket & känner lukten av något som verkar kunna vara gott. Maten är klar om 10 minuter så det är bara att vänta & se. Det finns ju trots allt en hel del Take Away restauranger i närheten ...
Update: Åh, vad gott det blev ! En riktig höjdare ! Det blir till att spara till lunch imorgon !! Mums !

Allmänt // 0 kommentarer




Min sista dag som tonåring !

Publicerat 2010-04-27 01:38:22
God morgon !

Det fanns tyvärr inte mycket tid att blogga på igår för jag var helt upptagen med att bli uppvaktad på min födelsedag ! Jag är inte längre tonåring, wohoo ! Haha !

Dagen började med saknad & längtan efter familjen som alltid kommer in på morgonen med sina trötta röster & kacklar fram ja må hon leva. Med ett litet ljus på en bricka & paketen bredvid.
Jag gick upp klockan 6 & tog min numera dagligen morgonpromenad/springrunda innan jag kom hem till en nyvaken pojkvän.

De första 4 timmarna på förmiddagen spenderade jag på jobbet, vilket inte gjorde någonting alls då det var mer än dubbelt betalt pga public holiday. När jag kom hem blev dagen genast mycket bättre. Jag lyssnade av min voicemail & fick höra ja må hon leva som mamma & syster hade spelat in - där kom tårarna & jag var tvungen att lyssna i omgångar, haha ! De ringde senare på dagen så då fick jag lyssna på hela för de gick ju inte att klicka dem direkt ;)

Ibland tror jag att Robin känner mig alltför väl. När jag kommer hem från jobbet så brukar jag alltid slänga mig på sängen eller i soffan & säga att jag är trött - även fast jag ibland inte är det - men detta märkte jag inte förrän igår. Jag kommer alltså hem & ja, som ni förstår, säger till Robin att jag är trött.
- "Men lägg dig i sängen en stund då älskling" säger han & leder mig dit. Jag vet vad ni tror, men nej, han är lite mer romantisk än så, haha !
Jag kommer då in i sovrummet & där ligger min födelsedagspresent ! Grejen med Robin är att han inte köper vad som helst. Det ska helst vara en tanke bakom, eller vara något man behöver eller har önskat sig. Han är också den typen som inte ens kommer ihåg vad han ätit till frukost så ibland blir jag förvånad över vad som egentligen går in där uppe. På sängen ligger en bok av Sophie Kinsella - min älsklingsförfattare & den enda boken jag inte har läst. Det roliga var att efter jobbet gick jag förbi en bokaffär & kollade igenom hennes böcker eftersom jag då var på mina sista sidor i Can you keep a secret? . Just den boken jag fick av Robin var den jag planerat att köpa. Jag var så nära på att ta den till kassan, men ångrade mig & skulle vänta tills jag läst ut den andra boken. Flyt.

Efter massa pussar & kramar begav vi oss till stan för att bara strosa omkring & vänta på hunger. Vi gick in på Target & jag köpte mig en liten egen present. Ni vet hur man ibland bara kan få världens nostalgi & vilja köpa typ Lejonkungen bara för att gå tillbaka till barndomen för en stund ? Det fick jag igår. När vi gick ut från Target hade jag alltså köpt med min Casper hem. Jag älskar den filmen & kunde helt enkelt inte motså, hehe.

Nu kom hungern. Vi gick till Nando's som planerat & beställde in en fiesta - en hel grillad kyckling med sallad & pommes. Nej, nej, nej, ni förstår inte. Det är Nandooo's. Man blir frälst när man får in den där grillade kycklingbiten i munnen. Det är obeskrivligt.
Så hit ville jag alltså gå på min födelsedag. Inte till någon fin restaurang med vita dukar, ingen mysig hemmalagad middag - jag ville gå till ett snabbmatsställe & trycka i mig kyckling & pommes frites, haha ! Det var helt klart den bästa födelsedagsmiddagen någonsin !

Efter maten blev det kaffe & varmt choklad sen tog vi oss hem & bara var. Det var en super mysig dag & jag kunde inte bett om något bättre !
När mörkret fallit tog vi oss en promenad & sen blev det dipp med grönsaker, baguette, parma skinka och osttärningar. Osttärningarna är väl också lite nostalgi antar jag då mamma alltid brukade göra det till fredagsmyset & det var lika gott som alltid ! Mormor ringde en snabbis men hann inte prata länge för hon skulle ut & gå med stavar, haha ! Söta, bästa mormor. Memo: besök mormor mycket mer ofta när jag kommer hem. Check !

Dagen avslutades med 2½ Men innan vi trillade i säng vid 9-tiden för att sova. Gamlingar ? Börjar kännas så. Bra födelsedag ? Helt utomordentlig.

Nu ska jag strax iväg till jobbet så jag ska duscha & käka innan hade jag tänkt. Ha en bra dag så hörs vi senare ! Kram !
Till höger är en mugg från Sandra där det står "Friends Forever" - tydligen eftersom allt jag, enligt henne, dricker är varm choklad, kaffe eller te, haha ! New Moon filmen var från Lani, kladdkakan som ni inte ser var från Lauren, Lani & Sandra (otroooligt god!), Casper är från mig, Boken & det finaste kortet är från Robin, den lilla fisken på den vänstra kortet (uppe på toppen) är från Sandra då hon första dagen trodde att jag hette Marlin - fisken i Nemo - & har därför kallat mig för det efter since. Jag vill inte veta hur många affärer hon fick springa i för att hitta den, haha !

Allmänt // 1 kommentarer




Twilight New Moon

Publicerat 2010-04-25 09:18:21
Idag har det inte varit en bra dag att blogga. Egentligen borde den ju ha varit super med tanke på hur otroligt mycket vi haft att göra (inte med andra ord) men jag har inte känt någon lust helt enkelt. Förhoppningsvis kommer det senare, då ska ni få en liten sammanfattning av gårdagen :)

Men nu blir det middag & mys i soffan. Jag ska sätta på en av presenterna jag fick igår: Twilight New Moon. Åh, jag älskar den filmen ! Vi får väl se om Robin smyger sig ner eller inte trots hans Twilight-strejk ... Ha en mysig eftermiddag ! Kram !

Allmänt // 3 kommentarer




Får man ta med sig vänner på flyget ?

Publicerat 2010-04-24 14:26:23
God kväll !
Jag kom precis hem & vill bara droppa i säng. Hade världens super kväll tillsammans med underbara kompisar här nerifrån. Det kommer bli så jobbigt att åka ifrån dem !
Vi firade min födelsedag så det blev nachos, potatis klyftor, godis, popcorn, kaka & något godsak som liknar våra churros. Mycket, mycket kalorier men så måste det ju få vara ibland, eller hur ? ;)
Imorgon kommer det bilder & ett roligare inlägg ! Ha en bra kväll !

Allmänt // 0 kommentarer




Rött läppstift på jobbet

Publicerat 2010-04-23 07:46:14
Sådär ! Nu har jag sminkat klart mig & är strax beredd på att kila till jobbet. Tänkte ta en macka innan jag ger mig iväg. Alla kakor håller mig fortfarande mätt, men jag ska ju jobba till 10 ikväll så lite måste jag bunkra upp, haha !

Åh, vad jag önskar att vi fick ha mer smink på jobbet ! Som rött läppstift till exempel. Det hade ju varit så snyggt till våra röd-vita skjortor ! Varför finns alla dessa dumma regler?

Ha en bra dag ! Kram !


Allmänt // 1 kommentarer




OTT vs. PIT

Publicerat 2010-04-23 05:05:06
Haha, idag hade inte varje träningsnarkoman varit glad på mig ! Jag har tryckt i mig 6 kakor & strövargodis på det ! Jag kunde inte låta bli. Ibland får man bara ett sånt sug att det kliar i fingrarna. Som idag. Gott var det iallafall & morgonen började ju med en powerwalk så :)

Annars har det varit lugnt här i staden. Jag har mest legat & läst hela tiden & bara tagit det lugnt. Förutom imorse när det var hockeymatch - NHL mellan Pittsburgh & Ottowa. Varenda hockeyfrälst hade välsignat mig. Jag skrek & var helt galen här hemma, haha ! Jag svor & hoppades på att alla i Ottowas lag skulle få deras klubbor brutna. Allt blir genast lite roligare när man satsat 25 kronor på Pittsburgh...

Nu ska jag gå ut & röra på mig. Det får en genast att känna sig lite bättre ! Kram !

Gooood frukost ! Yoghurt med apelsin, banan, melon & blåbär tillsammans med 2 mackor ! Mums !

Allmänt // 0 kommentarer




The Cheesecake Factory

Publicerat 2010-04-22 01:40:32
Och så var det morgon igen !

Igår kväll när vi la oss för att sova så sa jag till Robin att det känns som om vi går & lägger oss hela tiden. Att det alltid är kväll & att vi hela tiden vaknar upp till en nya dag. Det måste ju ändå betyda att dagarna går ganska fort & att det inte är långt kvar till USA nu ! En sak som jag kommit på att jag längtar efter är The Cheesecake Factory som vi ska besöka när vi är i Los Angeles. Det ska bli roligt att visa Robin & även få smaka på en & annan cheesecake. Mums ! Minns jag inte fel så serverar de ju även vanlig mat där också, så då kan man ju ta denna underbara 1200-kalori-feta-bakelse i samband med middagen. Vi får se !

Här har det varit träning på morgonen. Något är fel på våra gymkort - betalningen vill inte gå igenom, men pretty boy (som jag & Robin kallar honom - hans knallblå ögon mot hans brunbrända hud får honom att tro sig så fruktansvärt mycket ! Usch ! ) släpper så snällt in oss ändå, haha ! Det är ju faktiskt inte vårat fel :)

Det ska duschas nu & sen ska jag sätta igång med frukosten & sätta mig ner med min bok. Just nu läser jag Sophie Kinsella's bok "Mina Hemligheter". Hon är en underbar författare & jag rekommenderar alla hennes böcker starkt !

Dusch, dusch, dusch ! Ha en bra dag ! Kram !



Morgonpigg tjej utan smink ! Sikken underbar syn va !

Allmänt // 0 kommentarer




Tonfiskpasta

Publicerat 2010-04-21 10:24:01
Hej !

Hela kroppen är helt slut efter body pump-passet & fy vad jobbigt det var men värt det ! Att bli helt slut i kroppen på grund av ett träningspass är den bästa känslan som finns. Att jag sedan åt pasta & tryckte i mig 4½ chokladkakor är en annan sak ... Det märks ju inte lika mycket då, haha !

Det blev fullkornspasta med världens godaste tonfisksås. Tro det eller ej, men du kände inte mycket smak av tonfisken (vilket är super - det är ju i princip det nyttigaste du kan äta!) & det blev otroligt gott ! Vet inte hur jag lyckas ibland, haha ! Mammas mat är dock fortfarande saknad :)

Nu ska det jobbas i 3½ timme. Ibland är det skönt med såna dagar. Jag önskar bara att jag inte hade behövt vänta hela dagen för att sedan jobba på kvällen. Imorgon är det ett 9-timmars pass som gäller, så det blir träning & bloggning på morgonen - jag lovar ! Ha en bra kväll ! Kram !

Allmänt // 1 kommentarer




Australiens Regnperiod

Publicerat 2010-04-21 01:27:53
Regnet det bara öser neeeeer ...

Vi trodde aldrig att Australiens regnperiod skulle hålla i sig så här länge & med många härliga monar det sista så hade vi liksom hoppas att vi var förbi det stadiet.

Idag vaknade jag upp med ett riktigt sug att få ta mig en powerwalk i härliga höst vädret men möttes istället av en flod som öste ner från himlen. Det är blött precis överallt & har inte slutat regna än. Det har bildats ett hav precis nedanför oss på altanen & dimman ligger som ett täckte över staden.

Jag hade kunnat gå till gymmet, men eftersom jag är ledig till klockan 7 ikväll så ger detta mig ett tillfälle att ha en lugn morgon & spara träningen till lite senare.

Nu blir det gröt & goda mackor. Puss !


Allmänt // 0 kommentarer




Efter träningen Mat

Publicerat 2010-04-20 12:51:53
Hej !

Snart börjar Grey's Anathomy så jag ska krypa ner i mina myskläder & äta mina efter träningen-smörgåsar tillsammans med en kopp kaffe & förhoppningsvis Robin :) Han är ju inte mycket för de där serierna, men får han en massage så ändras det nog ganska snabbt, hehe ...

Tänkte bara tipsa om ett nyttigt mål som ni kan äta efter att ni tränat senare under dagen. Då ska man ju som ni vet inte äta så mycket kolhydrater så detta blir perfekt ! Detta gör jag genom en bild & en kort beskrivning :)

Ha en fortsatt bra kväll !

2 skivor pumpernickel (vet inte riktigt vad det heter på svenska - kanske likadant ? Det har iallafall en ganska fet utsida - betyder inte att det är fett ! - & är gjort av ungefär 100% frön, haha! Gott iallafall!) med äggvita & lite salt på ena (fettet sitter i äggulan - proteinet i äggvitan) & keso tillsammans med tomat på andra. För att lyxa till det la jag till lite färska melonbitar vid sidan om ! Mums !

Allmänt // 0 kommentarer




Vädret i Brissy

Publicerat 2010-04-19 21:45:51
Så här kallt är det i Brisbane för tillfället förresten - innan klockan slagit 6 på morgonen ! Jag som hade hoppats på att få dra på mig tjocka kläder nu på morgonen, men nehe ! Jag får väl vänta ett tag till :)

Allmänt // 0 kommentarer




Vad tusan säger man ?

Publicerat 2010-04-19 21:36:41
God natt, god morgon, god eftermiddag - jag vet inte riktigt vad jag ska säga när klockan är halv 6 på morgonen. På något sätt känns det väldigt för tidigt för ett inlägg, haha !

Idag ringde väckarklockan prick 5 & det var bara att kliva upp. Jag börjar jobba klockan 7 idag & kör på ända fram tills 6 ikväll. Trots att jag är dödstrött fanns det ingen anledning till att ringa in sjuk. Det är ju pengar & mer jobb betyder mer pengar till USA ! Det är en bra tröst idag :)


Idag blir det nog tyvärr ingen träning dock för jag känner hur trött jag kommer vara när jag kommer hem ikväll. Så länge jag inte får super krafter & känner ett tvång att träna så blir det en lugn hemmarsittarkväll :)


Nu ska jag äta upp den sista melonen & sen ska det bytas kläder. Ha en strålande tisdag ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Frukt Frukost

Publicerat 2010-04-19 02:57:43
God morgon !

Det blev en sväng till gymmet nu på morgonen - underbar start ! Efteråt gick jag till affären & köpte en massa frukt. Det är nämligen fruktsäsong nu när vintern närmar sig & de blir bara bättre & bättre - frukten här är underbar ! Fräsch & melonerna ska vi inte prata om. Det kommer jag sakna om några månader ! Det blev frukter & yoghurt med musli till frukost iallafall & så lär det nog bli hela vintern, haha ! Jag kan inte beskriva känslan att äta något så gott till frukost - inga mackor eller corn flakes här inte.

Nu ska det pussas & sen sticker jag till jobbet ! Jag slutar sen ikväll så vi får se om jag orkar blogga när jag kommer hem. Annars får ni ha en strålande dag ! Kram !

Här blev det lite passionsfrukt överstrött också. Så gott, gott, gott !

En mini-fruktsallad sen igår. Idag la vi till en annan typ av melon, vindruvor & kiwi ! Mumsfilibabba !

Allmänt // 0 kommentarer




En tjej måste få sova

Publicerat 2010-04-18 01:14:55
God morgon !

När en tjej vill sova, då vill hon verkligen sova, visst ? Så när pojkvännen (av någon riktigt sjuk anledning) kommer in klockan 8 på morgonen & börjar pussa på en så vill man ju bara visa honom hur ont en pung-spark verkligen kan göra ... Sen, som grädden på moset, så frågar han om jag vaknat på fel sida. Ursäkta mig, men vaknat på fel sida? Hur kan jag ha vaknat på fel sida om jag inte ens fick vakna ifred på en söndagsmorgon ?! Det är inte jag som väckte dig så ja, jag har vaknat på fel sida. Jag kan ju även passa på att berätta att Robin så fint har bestämt sig för att gå upp klockan 7 varje morgon av den 'enkla' anledningen för att inte vara så trött när han ska till skolan på vardagarna & för att han ska kunna somna enklare på kvällarna. Killar & deras idéer - de ska man ta på allvar ...

Om han nu var tvungen att väcka mig tidigt, kunde han inte ha gjort det klockan 7 då, när det fortfarande var sol ute & inget regn som stoppade min planerade powerwalk ? Det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder - jaha ? Ska jag springa & köpa en regnjacka nu då eller ? Nej, tack - jag klarar mig.

Till de bra nyheterna (Ja, Robin, du ska få ångra detta. Vänta bara. Vaknar jag någon gång mitt i natten så är det du som är närmst ... mo-HAHA!): Robin pratade med Jonte på Skype (kort genomgång: Jonte aka. Jonathan, är Robins väldigt knäppa kompis med samma humor som Robin själv - ja, ni förstår ju ... - som bor i Norge med sin flickvän Josefine). Det blev mycket snack då Jonte ska flytta till Stockholm för att spela handboll till hösten. Jag, som tjatat om Stockholm längre än jag sovit under detta året, blev helt till mig. Och eftersom Jonte flyttar till Stockholm så är Robin numera väldigt positiv till att vi kanske flyttar till denna underbara stad ett tag.

Så min pojkvän är ganska bra ändå trots allt. När han inte stör min skönhetssömn.

Allmänt // 0 kommentarer




Vapiano Recept

Publicerat 2010-04-17 12:29:01
Hej, hej, hej !

Efter en seg arbetsdag är jag nu hemma & vi har precis ätit upp våran goda middag. Det blev pollo e spinachi med recept från Vapiano - trots att det inte fanns någon lök (Robin bestämde sig för att göra slut på denna under dagen ...) så gick det bra ändå & det blev riktigt gott ! Istället för vanlig pasta blev det såklart fullkornspasta. Dock måste jag säga det att jag inte är lika förtjust i pasta längre. Det blir mycket godare om du istället blandar ihop massa goda grönsaker & inte smäller av mätthet efteråt :)

Nu ska det bettas på fotboll & sen börjar matchen om 30 minuter. Robin har köpt öl från någon finare (jag vet inte, öl kan tydligen smaka bra & dåligt) affär, källare, underjordsbutik - kalla det vad du vill, han gillar det iallafall.

Ha en bra lördagskväll & bli nu inte hittade av er manager när ni är på väg in i en ambulans ! (nej mamma, ingen egen erfarenhet - arbetskompis)

Kram !


Allmänt // 1 kommentarer




Jag vet inte vad jag ska tro

Publicerat 2010-04-17 01:47:11
God morgon !
Ni skulle aldrig kunna gissa vad som hände här på morgonen. Robin följde med ut på en Powerwalk. Jag vet inte om jag vågar tro det själv, men vi gick i 45 minuter - högt tempo & jag tror faktiskt han innerst inne tyckte om det. Nu står han dock i vardagsrummet & härmar cheerleadergänget som tränar på altanen nedanför så jag börjar bli mer orolig att det inte står rätt till ...
Får nog ta tag i detta med en gång. Vi hörs senare !

Allmänt // 0 kommentarer




Hur kan något så gott vara så jobbigt ?

Publicerat 2010-04-16 06:45:05
Hej !

Nu är jag hemma igen, det blev visst bara ett 3 timmars pass nu på förmiddagen, men kanske 5 ikväll istället. 3 timmar gick iallafall riktigt fort då alarmet satte igång & hela restaurangen trodde att det började brinna. Lite smått med panik där förstår jag, hehe :)

Tänkte bara slänga upp en bild på granatäpplet - hur det ser ut när man delat det. Jag måste säga att jag inte blev ett stort fan av det eftersom det skvätte överallt. Det fanns inte en spot som var utan saft. Det var lite synd & jag förstår inte riktigt varför det blir så, men men. Gott var det iallafall så jag får väl bara hitta på något annat sätt att äta det på :) Granatäpple innehåller mycket antioxidanter & sägs kunna motverka både den ena & den andra sjukdomen så det är ju toppen om jag lyckas komma på något litet knep, haha :) När du äter ett granatäpple kommer du märka att det påminner mycket om passionsfrukt. Inte smaken, men just kärnorna (i båda frukterna äter du bara kärnorna) - det knastrar så gott i munnen !

Nu ska jag göra något för att fördriva tiden. Vänner sitter redan i datorn så det blir en bra avkoppling. Ha en bra fortsatt dag ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Granatgröt

Publicerat 2010-04-16 01:13:07
God morgon alla morgonpigga australiensare & trötta svenskar !

Morgonen här började som vanligt (nuförtiden) med ett träningspass. Det bar av till gymmet där jag körde intervall träning i 40 minuter & lite mage. Det är inte klokt vad duktig man känner sig efteråt !

Frukosten idag kommer vara gröt som vanligt men med en liten förändring. Jag tänkte nämligen testa pomegranate eller granatäpple som det också kallas. Tror detta kan vara riktigt gott att blanda i. Efter frukosten är det jobb i 4 timmar som gäller, 3 timmars rast & ytterliggare 4 timmar ikväll.

Det är molnigt här i Brisbane & trots de 18 grader som känns ute så är det inte kallare än Canberra. Molnen börjar bli lite glesare nu så det hade inte förvånat mig om solen sticker fram lite senare.

Nu ska väderkvinnan in i duschen & sen blir det frukost - åh, vad magen kurrar !

Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Min morgon - dina tips !

Publicerat 2010-04-15 01:41:08
God morgon !

Med ett träningspass på 1h 15min så kan nog dagen inte starta bättre - jag känner mig så pigg & fräsch att jag flyger på moln ! Det blev 450 kalorier som fick lämna mig på bandet idag - & några stackare på magrutorna också.

Jag måste säga det, i början var det riktigt jobbigt att gå till gymmet. Det är ju sjukt tråkigt att springa på bandet varje gång & sen knappt se någon som helst skillnad. Det var inte lika jobbigt som tråkigt & till slut blev kroppen van vid det. Blir kroppen van så bränns det inga muskler som ni kanske vet. När jag sedan insåg att gymmet hade fler saker att göra än bara bandet så blev allting genast mycket roligare. Det blev jobbigt igen & träningsvärken hittade till muskler som jag inte visste fanns - då kände man resultat !

Överraska kroppen med nya övningar - då förbränner du mer !

Nu kan jag utan tvekan gå till gymmet & spendera 1 timme utan att det är 1 timme av tristess. Ändra bara på din vardagsrutin & glöm inte promenaden före frukost - du kommer rasa i vikt ! Det gäller att bli mat-medveten & läsa om hälsa & träning - du tappar vikt av bara det :)

Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Vattenalkholist

Publicerat 2010-04-14 13:37:44
Hej !

Nyhemkommen från jobbet så sitter jag just nu & halsar vatten - tydligen hjälper ju vatten till för förbränning & motverkar att du svimmar när det är varmt så jag är en ny vattenalkholist. Det finns inget dåligt med vatten, förutom att "smaken är som baken" här nere i Australien. Sånt får man leva med :)

Jag jobbade bara 3 timmar här på eftermiddag så det har hunnits med både promenad, tvättning, diskning, pussning & en timme på gymmet. Underbart ! Jag jobbar mellan 12-9 imorgon så då blir det gymmet på morgonen istället. Problemet då blir ju att man inte orkar lika mycket på tom mage (tränar jag på morgonen så blir det ingen frukost innan), men kaffe sätter igång ämnesomsättning & är toppen innan träning för er som vill bränna bort hullet !

Nu ska jag dricka upp resten av vattnet & sen sätta mig & kolla på Big Bang theory innan jag gör mig iordning för sängen.

Ha en fortsatt bra kväll allihopa ! Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Can-Bärra så kan jag !

Publicerat 2010-04-14 02:49:36
God morgon !

Jag orkade inte blogga när vi kom hem igår, min kropp går i bitar av allt traskande & jag hoppade i säng ganska fort.

Trots att Canberra är en stad där det inte finns något alls att göra, så hade vi det riktigt mysigt. Vi var lite rädda att vi skulle behöva gå & köpa oss varsin jacka för när vi kom till flygplatsen kan det inte ha varit mer än 10 grader & där står vi med cardigans & resten med tjocka vinterjackor. Detta ångrade vi inte ett dugg senare dock - det blev alldeles perfekt varmt & ett tag gick jag till och med i linne. Kändes som en äkta svensk, varm vårdag !

Canberra påminner lite om en väldigt liten stad i Sverige (halvera Örebro ungefär) & det är lite pinsamt hur de kan kalla denna huvudstaden. Robin (som läser på allt vilket gör att jag lär mig as we go haha) berättade att det är en ganska ny stad & att den var planerad för inte mer än 100 år sedan - under -20 talet. Detta skulle han aldrig fatta att jag kommer ihåg, haha !

Vi gick iallafall till gamla parlamentshuset & sen en snabb sväng förbi det nya & jag måste säga det att det gamla är ju faktiskt ett parlamentshus medans det nya ser mer ut som ett stort bibliotek/museum - men fint var det ! Efter det tog vi en taxi till Svenska Ambassaden för att fixa mitt pass. Robin uppgav adressen till taximannen & vi som är vana vid att de inte fattar vart vi menar förklarade vart det skulle ligga & om han visste vart det låg. Han bara skrattade & sa "vi hittar nog". Det visade sig nämligen att alla ambassaderna ligger i en klump ett stenkast från parlamentshuset. Det var riktigt tufft att se alla ambassaderna så vi valde att promenera till stan på tillbaka vägen så att vi kunde titta närmare.

När vi gick förbi USA's ambassad (som ni förstår var den största, finaste & mest överbevakade av dem alla) bad Robin mig ta en bild eftersom jag hade kameran.
- "Älskling, tar jag en bild så skjuter de mig" så jag sträckte över kameran till honom istället.
Just när han skulle ta en bild så skriker en av vakterna till honom & gör tecken att han måste lägga ner kameran. Gissa om Robin hade hans ögon i nacken så länge han kunde se oss sen ...

Canberra är mysigt & det var fint att se - mycket påminde om Sverige & jag skulle aldrig säga "åk inte dit" för det är något speciellt. Men åk till någon rolig stad efteråt bara :)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe & ta en promenad ! Vi hörs senare !

För er som inte tror på att det faktiskt sitter stora vita papegojor i träden här, haha !
Anzac memorial
Där fick man önska sig något efter att man slängt i en peng
Huset ni ser allra längst bort är alltså det nya parlamentshuset, framför ligger det gamla & den långa vägen ni ser emellan upptäckte vi är mycket längre än man tror :)

Allmänt // 1 kommentarer




Vad heter Australiens huvudstad?

Publicerat 2010-04-12 20:39:29
CANBERRA ! Dit är vi på väg nu med stressen sittandes i baken. Vi ska ta tåget till flygplatsen (ingen taxi denna gången tyvärr - de hittar ju ingenstans!) om tjugo minuter & sen lyfter planet 6.30.
Önska oss lycka till så hörs vi när vi kommer hem igen !
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Jag vill unna mig !

Publicerat 2010-04-11 06:53:56
Haha, ibland när det kommer till kost & träning så tänker jag inte riktigt som man ska kanske. Äter jag något onyttigt så gör jag allt för att få det att låta så nyttigt som möjligt;

- "Men Robin, det här brödet innehåller ju 65 g kolhydrater, men bara 15 g socker. Eftersom det innehåller russin så är det ju mestadels därifrån sockret kommer, eller hur?"
- "Det kan nog stämma, men det är ju fortfarande 65 g kolhydrater Malin."
- "Men man måste ju kunna unna sig kolydrater ändå !"
- "Du får unna dig hur mycket du vill, det är du som har sagt att du inte vill äta så mycket kolhydrater, inte jag."
- "Men tycker du att jag ska köpa brödet?"
- "Malin, gör vad du vill."


Jag hatar när jag inte får höra att något jag vill vara nyttigt ska vara nyttigt. Jag unnar mig iallafall & brödet åkte med hem iallafall :) & gott var det !

Allmänt // 0 kommentarer




Engagement Party på Vapiano

Publicerat 2010-04-10 03:00:47
God morgon !

Nu är det en super-snabb bloggning som gäller - jag trodde inte klockan var så mycket, haha !

Jag är på språng till jobbet för att köra 5 timmar på Kmart & senare ikväll 5 timmar på Vapiano. Ikväll är det nämligen ett par som är nyförlovade & har bokat hela övervåningen på restaurangen så det blir engagement party & mycket ska göras ! Det kommer ju vara fullt upp & tiden kommer gå fort. Halva restaurangen är fortfarande öppen, men vi har delats upp & jag ska ta hand om den bokade övervåningen - passar mig utmärkt ! :)

Detta inlägget didn't make sense men det var en snabb genomgång om vad som händer idag :) Nu måste jag kila ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Jag älskar PMS !

Publicerat 2010-04-09 06:53:20
Hej !

Dagen började med att jag försov mig (detta fattade jag dock inte förrän en halvtimme senare när Robin frågade vilken tid jag skulle åka hemifrån...). Jag satte på kaffe & hoppade in i duschen. När jag kommer ut har Robin vaknat & tittar nu på fotbollen som går på tv. Då fräser jag åt honom att kaffet är klart (han bad väl aldrig om det för det första?) & att det står färdigt på bänken. Snällt går han upp & hämtar en kopp. Jag sätter mig vid köksbordet & då kommer en tjejs värsta PMS-mardröm; tårarna forsar ner som flodar på kinderna & det går inte att stoppa. Jag vet inte riktigt hur det började, men kom fram till att det var för att Robin igår bad mig (ganska snällt dessutom) att vi skulle försöka diska så ofta vi kunde istället för att lämna allting till kvällen.

Så klockan halv 7 på morgonen sitter jag alltså vid köksbordet & stor-lipar med min pojkvän - mycket på grund av ingenting alls. Nog för att jag hade en kompis som började gråta av att det regnade ute en morgon, men hur illa kan det bli ?

Nej, nej, det är inte över nu heller. Jag hatar Robin's skola för att de inte kan låta honom komma hem till sin flickvän så att hon kan pussa lite extra på honom. Ja, ni förstår, PMS slutar när veckan slutar. Tyvärr.

Som grädden på moset så jobbar jag idag mellan 7am-9.30pm - slå den.

Jag älskar PMS - nämnde jag det ?

Ha en bra fortsatt dag & killar, var glada att ni slipper sånt här säger jag bara.

Allmänt // 1 kommentarer




Medans jag väntar

Publicerat 2010-04-08 06:35:46
Hej !
Jag sprang hem en sväng efter jobbet för att byta om så nu sitter jag bara & väntar på att klockan ska gå innan jag ska möta tjejerna ! Jag vet inte ens vart vi ska mötas så jag väntar mest på ett sms & hoppas på att det är i närheten :)
Min mage kurrar av hunger så jag hoppas det blir snart !
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Inget kan gå fel nu

Publicerat 2010-04-08 02:19:27
God morgon !

Vilken toppen start på dagen jag har haft ! Det är alldeles lagom varmt ute idag (känns som en väldigt varmt vår-dag i Sverige) så jag började dagen med en lång promenad efter att ha följt Robin halvvägs till skolan. Jag blev varm på ett skönt sätt trots att jag körde på en lugnare Powerwalk. Innan jag tog hissen upp till våran våningen fick jag hämtat posten också där ett brev från mormor väntade. Jag vet inte vad det är med mig och brev från mormor - men jag får alltid tårar i ögonen. Känslosam kallas det med ett finare ord. Sen blev det kaffe och lite dator tid. Hade fått ett grymt recommendation letter från ägaren på restaurangen som gjorde att jag faktiskt längtar lite till att få jobba nu, haha !

Efter kaffen hoppade jag in i duschen och har nu sminkat mig och dragit på mig arbetskläderna så nu är jag fit for fight - gröten slank ner som vanligt och det är inte klokt vad mätt jag blir av så lite nuförtiden - skönt !

Jag jobbar fram till klockan 2 (väldigt kort pass idag, men eftersom jag börjar 7 imorgon bitti & jobbar till halv 10 på kvällen så får det vara värt det, haha!) så efter det ska jag träffa Sandra, Lani & Anne för en lunch.

Underbara dag - idag kan inget gå fel !

Ha en bra dag kära läsare ! Kram kram !

Ps. För att få er att förstå hur bra jag känner mig idag så kan jag även tillägga att jag sminkade mig idag, haha ! I vanliga fall blir det ju oftast bara mascara, men idag åkte det på ögonskugga, rouce & eyeliner - hur ska denna dagen sluta ? :)

Allmänt // 0 kommentarer




Säg till när detta räknas som "tur", tack !

Publicerat 2010-04-07 10:38:36
Jag vet inte om det är så säkert för mig att sitta framför datorn idag. Antingen så skickar jag väl virus genom händerna eller så får jag en stöt. Kan även hände att himlen faller ner när vi ändå är på gång.

Som ni kanske förstår så har jag haft världens otursdag idag. På senare år så har jag inte trott på tur eller otur - det handlar om flyt och oflyt vilket är ganska annorlunda. Mormor's paket har antagligen kommit bort på posten - oflyt (antagligen har det fastnat på rullbanden & pressats sönder av något annat större paket) - jag vaknade i tid imorse igen - flyt. Förstår ni skillnaden ? När det kommer till tur & otur så handlar det bara om saker man inte kan hjälpa. Som idag.

Efter jobbet gick jag (passar in att säga "som vanligt" här) & handlade mjölk & grönsaker så att både jag & Robin slapp göra det nu ikväll. "Skönt" tänkte jag & satte mig på bussen. 3 hållplatser ifrån där jag skulle gå av så hör jag en stor duns från min högre sida. På något vänster så har mitt 3 liters mjölkpaket ramlat av sätet & lagt sig tillsammans med yoghurten på golvet. Yoghurt paketet (som är 5 gånger så litet) klarade sig, men mjölken sprack. Killen bredvid tar upp min påse & sträcker den till mig. Dropp, dropp, dropp. Mysigt, nu är det mjölk på hela bussgolvet istället för i paketet. Jag känner blickar omkring mig som säger "Ska hon inte torka upp det där?" men det skiter jag fullständigt i - jag dricker inte mjölk, & ännu värre är det om jag ska behöva slicka upp det från det minst rena golvet i världen. Så fort bussen stannat så kastar jag resterna i närmsta papperskorg.

Nu gick bara allting nedför. Jag kommer hem & ska precis låsa upp (vi har en kort-nyckel, ingen vanlig nyckel då alltså) & då fungerar inte nyckeln. Då får jag åka ner alla våningar igen & be dom fixa nyckeln (för ungefär 30:e gången sen vi kom hit) så att jag kommer in i min lägenhet. Mindre omtyckt av personalen, check!

Jag vet inte hur denna kvällen kommer gå, men det märker vi. Nu vågar jag iallafall inte sitta här längre. Ha en bra kväll - jag sätter mig i ett hörn i väntan på sängdags. Hoppas inte att det hoppar upp en haj från havet & in genom fönstret bara. Det har ju varit lite otur.

Allmänt // 0 kommentarer




Smoking kills (WARNING!)

Publicerat 2010-04-06 23:01:22
Jag måste bara lägga upp den sjukaste av de sjukaste reklamerna som går här på tv. Den slår alla priser.
Visdoms ord; börja aldrig röka eller lägg av era idioter !

Allmänt // 1 kommentarer




Det är bara å kör't !

Publicerat 2010-04-06 12:35:54
Jag är grym ! Vi kom precis hem från gymmet & idag körde jag på stenhårt ! Hur jäkligt det än var att röra de där magmusklerna så kämpade jag på. Ibland känns det som om resultatet kommer så långt efteråt så jag ville trötta ut rutorna så att de skyndar på lite, hehe. Sen åt jag ju "ett par" M&M's igår & idag så ja, lite kanske skulle brännas bort också ... Vi har fått en hel del nya maskiner på gymmet också, vilket motiverar en mer.

Klockan har precis gått över 20:30 & jag ska precis hoppa in i duschen, sen bär det av till jobbet. Nej, jag ska inte jobba så här sent, bara hämta lite arbetstider för nästa vecka & göra lite ändringar.

När vi kommer hem igen så ska det bli en varm kopp te & tv-tittande (igen, jag vet). Jag har hittat min nya favorit; lemon & ginger - den smakar så där juligt & går att få tag på i alla världens hörn.

Nu väntar duschen ! Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Mardröm

Publicerat 2010-04-04 22:43:48
God morgon !

Klockan har precis slagit halv 7 & jag ska snart dra mig hemifrån. Inte klokt att jag idag behöver dra mig upp från sängen klockan halv 6 & inte sluta jobbet klockan 23, vilket betyder en väldigt trött Malin imorgon ... Vaknade upp med ett bultande hjärta inatt också efter en mardröm så jag sov ännu mindre än vanligt. Tur att Robin fanns där & kunde hålla om mig, för jag var livrädd. Drömmen var inte läskig i sig, men sen fick jag för mig att någon var i lägenheten ... Haha, ja, ni förstår nog :)

Just nu sitter jag här med min gröt & en kopp kaffe - på något sätt inbillar jag mig att jag ska bli piggare då. Två luftballonger flyger tätt över bron en bit härifrån & allting är så lugnt ute på gatorna. Måndag måste bara vara en helgdag för många här ...

Nu ska jag avsluta min gröt & dra på mig andra kläder ! Ha en bra dag !

Allmänt // 0 kommentarer




Varmt eller kallt ?

Publicerat 2010-04-03 13:17:22
Det var meningen att jag skulle ta en powerwalk, men på något sätt slutade den med en springrunda istället - underbart skönt så här på kvällen nu när det börjar gå mot svalare tider :) Jag kan ju också passa på att tillägga att 24 grader faktiskt är väldigt svalt. 35+ är för varmt, 30 är lite halvjobbigt, 25 är perfekt men sen blir det kyligt. Det är nästan så att man behöver en tröja :) Bli inte avundsjuka, det innebär bara att vi nätt & jämt kommer överleva vintern i Sverige ...

Imorgon är jag ledig igen - ännu en helgdag & allting lär väl vara stängt tror jag. Vi får se vad vi hittar på - jag vill inte lova för mycket. Hade varit skönt att faktiskt bara inte göra någonting, men man blir ju så rastlös efter en halvdag, plus att dagen går så fort haha !

Nej, nu svamlar jag. Om 20 minuter börjar Friday the 13th på tv så jag ska kolla på den, tillsammans med min smoothie & Robin väntar på fotbollen som börjar om en halvtimme. Han kan ju drömma om tv:n ....

Kram !

Ska man till Australien så ska man till Sydney ! Åh, vad jag saknar denna underbara stad !

När jag säger att detta ser ut som min hund, så skämtar jag inte. Jag saknar lille Challe !

Allmänt // 1 kommentarer




Mat från en Chef

Publicerat 2010-04-03 01:55:03
God morgon !

Dagen idag känns mycket bättre än igår när jag fick reda på mina arbetstider. Man måste sikta framåt & eftersom jobb innebär pengar så kommer det bli bra i slutändan ! 2 månader kan jag väl ändå hålla ut ?

Idag händer inte mer än att jag ska jobba ett par timmar. Tiden på Kmart går dock väldigt fort så jag ser det inte som någonting jobbigt. Sandra's mamma (som är 'chef') har gjort lunch till oss så det blir lite intressant att smaka på, hehe :)

Nu ska det ätas mat & göras iordning ! Ha en toppen dag ! Kram !
Min dagliga frukost - varje dag ! Havregrynsgröt, banan, soyamjölk, blåbär i botten & lite honung! Gröt innehåller kolhydrater, men binder också fett ! Dvs gröten drar med sig mycket av fettet i din kropp "på vägen ner" & hjälper viktnedgången :) Så blir man ju mätt också !

Allmänt // 0 kommentarer




Härligt

Publicerat 2010-04-02 10:50:23
Jag jobbar dubbelskift hela nästa vecka. Jag är deprimerad. Tänkte bara säga det - nu ska jag göra smoothies. Puss !
Allmänt // 0 kommentarer




Tråkiga Tips

Publicerat 2010-04-01 10:48:49
Hej !

Klockan är precis efter middag här nere & Robin har nog lagt sig för kvällen ... Jag sitter ute i köket & hör hans höga snarkningar (-"neej, jag snarkar inte!) ända ut hit. Får väcka honom om en stund & berätta att 2 ½ Men är på tv ...

Imorgon är det påsk här i Australien vilket betyder att varenda affär är stängd & det kommer vara som en söndag hemma ungefär. Vi har ingen aning om vad vi ska hitta på. Förhoppningsvis har bion fortfarande öppet så kanske man kan se en film, men detta tvivlar jag på. Vad gör man en dag när allting är stängt ? Vi har en kortlek visserligen, men det är bara kul i max en timme. Vi har inga direkta spel, inte många filmer, vädret lovar regn & vi har ingen ugn att baka kakor i (hur gott hade det inte varit med kladdkaka?!) tyvärr. Alla tips är välkomna  !

Nu ska här väckas & sen ska jag dra igång min smoothie maskin. Jag råkade somna en stund efter maten jag också & jag vaknar verkligen alltid upp hungrig. Knepigt.

Ha en fin torsdagskväll !

Tror jag har glömt att visa detta. Den här konstgjorda stranden ligger mitt i stan - South Bank. Här vill man inte bada (förstår inte riktigt hur de gör rent den faktiskt ...) men det är fint att titta på :)

Allmänt // 0 kommentarer