Aftershave är bättre än tjejparfymer

Publicerat 2010-06-30 12:56:54
God kväll !
Efter ett hårt & ansträngande träningspass så är jag helt mör i kroppen nu. Jag känner inte för att röra ett finger & att skriva här går därför ganska långsamt :)
Jag började skriva på mitt CV idag så jag är nog så nöjd jag kan vara med dagen. Gott godis har lagt sig i magen också - naughty, naughty, men så gott !
Nu ska jag lukta på min nyrakade pojkvän - hans aftershave är bättre än alla tjejparfymer i världen !
Kram på er !

Allmänt // 2 kommentarer




Rain - I love it !

Publicerat 2010-06-30 00:15:58
God mörrah' !

Detta är nog den bästa morgonen på länge; här sitter jag med min kaffe, värmen är på & det öser ner regn utanför plus att himlen är mörk & grå så att det blir mörkt & mysigt här inne. Det känns lite som en svensk vinter. I like it !

Planerna var som varje morgon att ta mig en promenad, men när jag inte ens äger ett paraply (har man tappat bort dom så äger man inga längre ... ) så var den tanken körd. Jag kan inte säga mer än att jag är lite tacksam över att det regnar idag - mina ben värker lite efter att ha gått på världens mega-köpcenter & IKEA igår så jag tar hellre det lugnt här hemma nu på morgonkvisten. Gymmet tar vi senare.

Annars har jag inte något planerat en dag som denna. Robin har sin sista skoldag idag & nu får vi börja planera saker som man kan göra tillsammans 2 veckor framåt. 2 veckor. 2 veckor. HUR KAN DET PLÖTSLIGT BARA VARA 2 VECKOR KVAR?! Många av svenskarna åker hem redan på måndag så jag är glad för Robin's skull att han får några extra dagar & se sig om för pinsamt nog har man inte hunnit det under året ...

Vi får höras senare - jag har lite saker att göra här nu & det är på morgonen som jag fungerar som bäst :) Kram på er !

Allmänt // 0 kommentarer




Jag trivs i mitt eget sällskap också !

Publicerat 2010-06-29 12:08:45
Det var en härlig dag på IKEA - åt lax med goda gratängbitar & till efterätt blev det kaffe & kanelbulle :) Mums !
Jag måste säga att det är underskattat att hitta på saker själv ibland. Det är jätte mysigt att bara åka någonstans & vara för sig själv en stund - tror man behöver det :) Jag trivs i mitt eget sällskap !
Så här på kvällskvisten så blev det lite träning & vi har precis ätit middag. Jag känner mig inte helt hundra (den här sjuk-känslan verkar vilja komma tillbaka titt som tätt! Grr ! ) så jag ska sätta mig med en apelsin framför tv:n & titta på Twilight :) Mysigt ! Men först - duschen ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Jag är inte klok

Publicerat 2010-06-29 03:42:54
Ibland tror jag inte mig själv & mina tankar, haha ! Nu bär det av till IKEA igen. Jag kan bara inte låta bli - speciellt inte när det är så nära tills fötterna står på svensk mark. Just därför borde jag väl kunna vänta ? Nåväl, jag har tråkigt & inget bättre för mig - plus att kanel bullarna är så goda ;)
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




FÖRSVINN !

Publicerat 2010-06-29 00:30:55
Jag blir så trött på vintern ! Vem vill gå ut & springa när det ser ut så här ute ?

God morgon på er förresten :) jag behöver kaffe.

Allmänt // 1 kommentarer




Body Step på barnvis

Publicerat 2010-06-28 10:56:09
Haha, mer okoordinerad får man leta efter ! Body Step passet gick inte riktigt som planerat - om detta beror på hunger eller mindre fokus vet jag inte, men jag hoppade mest runt som ett litet barn, haha ! Jaja, träning blev det ju på sitt egna lilla vis :)
Nu ska jag prata lite med min hemkomna syster (som varit i Kroatien 1 vecka & är brunare än vad jag är - som bor här) & sen blir det matlagning ! Vet inte vad jag ska äta än, men det kommer man väl på :) Kram på er !

Träning // 0 kommentarer




Mmm...

Publicerat 2010-06-28 07:23:59
How do you say it ? Life is goooood.

Allmänt // 0 kommentarer




Vatten-smoothie

Publicerat 2010-06-28 06:44:53
Nu är jag hemma igen efter ett par timmar i stan. Har hunnit käka god lunch & fått i mig min dagliga dos av kaviar, haha ! På tal om konstiga saker - jag dricker inte vatten ur vanliga glas har jag kommit på. Bara för att jag vill ha ett större glas så tar jag det i en av mina smoothies-glas - liten knäpp idé kanske ...
Solen lyser ute & jag kan inget annat än att ta mig ut på en kort promenad & sätta mig på en bänk vid vattnet - lodis som jag är :) Kram !
Mumsig sallad med tonfisk, spenat, gurka, äpple, röd lök, paprika, avokado & goda kryddor !

Knäckemackor till detta; en med keso & cayennepeppar & en hel-svensk med ägg & kaviar !

Recept // 0 kommentarer




I blame the shoes

Publicerat 2010-06-28 03:40:27
God morgon !

Som ni säkert förstår så kom jag i säng ganska sent igår kväll. Jag var hemma vid 00.15 men somnade nog inte förrän någon timme senare. Jag var helt uppe i varv när jag kom hem & kylan ute fick mig att sätta mig mellan Robin & den varma AC:n. Det kändes som en riktig vinterkväll tillbaka i Sverige.

Imorse satte jag gång med löpningen igen - jag har ju fått vila kroppen lite från just springrundor eftersom jag fått så ont i höfterna & smalbenen (I blame the shoes!). Det har mest blivit styrketräning & spinning (jag vet, det är konstigt men spinning klarar jag ? ) istället - vilket för mig har gått lika bra, hehe :)
Rundan gick bra även om den blev lite slapp & inte lika ansträngande. Jag ville helt enkelt bara testa på det. Det var super skönt & för en gångs skull så lyste solen så här på morgonen :)

Idag har jag lite saker planerade;
  • Diska
  • Tvätta
  • Gå in till stan & göra lite små shopping - kanske beställa klippning när jag ändå är där ?
  • Komma hem & äta lunch
  • Köpa kaffe
  • Body Step 17.30

Skönt att ha en dag med planer ! Robin ska ha graduation med klassen ikväll så jag får helt enkelt sysselsätta mig själv :) Förresten åker vi om mindre än 3 veckor ! Woho ! Jag längtar. Mycket.

Nu ska jag göra mig iordning ! Kram !
Titta vad fin vår stad är på bild ! Ser lite ut som Manhattan uppifrån - en ganska så förskönad bild :)

Allmänt // 0 kommentarer




Grym

Publicerat 2010-06-27 17:01:21
Nu är jag hemma igen ! Jag är så himla trött & vill inte vända på dygnet helt & hållet så nu går jag & nanar :)
Hur var filmen ? GRYM ! Jag älskade den. Tror att jag inte hade något att klaga på eftersom jag inte är ett stort fan av serien (än, haha) så jag ser den bara som en mycket bra film !
Mormor fyller år idag så jag ringde & grattade henne när jag kom hem - söta mormor ! 82 år - känns som om hon alltid fyller 82, haha !
Nu svamlar jag. God natt !

Allmänt // 1 kommentarer




Sex and the City 2

Publicerat 2010-06-27 10:03:44
Hej !
Idag har det inte varit någon bra blogg-dag, ber om ursäkt för det men jag har helt enkelt inte haft tid konstigt nog. Robin & jag har haft fullt upp hela dagen & nu ska jag iväg & träffa Matilda. Vi ska keeeka något (förhoppningsvis en nachos-tallrik, haha! Har haft detta sug väldigt länge) & sen går vi & ser Sex and the City 2 - det har tagit ett tag för mig att få tummen ur, men idag ska den ses !
Detta blir en bra kväll ! Ha en super söndag ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Tack IKEA !

Publicerat 2010-06-26 03:50:55
Jag känner mig väldigt annorlunda för tillfället. Här sitter jag, dagen efter midsommar & dricker glögg. Ja, fast sen har jag nog aldrig påstått mig vara normal ... Vad som saknas är mandlar & russin - det känns inte riktigt fullbordat så som det är nu. Men gott är det. Väldigt gott.

Allmänt // 0 kommentarer




Vad som händer när du sover

Publicerat 2010-06-26 00:04:34
God morgon !

Hur många är bakfulla idag då ? :)

Robin höll mig vaken till 22:30 eftersom jag alltid har så svårt att sova under nätterna - dock hade jag lika svårt denna natten plus att jag är vaken lika tidigt. Vet faktiskt inte vad det beror på, men jag överväger att gå & köpa några sömntabletter som kan hjälpa till (jag är så himla emot tabletter & litar inte helt på sömntabletter eller något sånt) eller helt enkelt en massa nubbar som kan göra samma effekt, haha !

När jag vaknade imorse så ser jag att någon har ätit light glass & en tallrik som står på bänken. Kristoffer har varit här inatt. Sannolikheten är väldigt stor då jag först såg glass såklart, men kommer även ihåg att Robin gick upp inatt & stängde dörren till rummet efter sig, plus att Robin berättade om när Kristoffer köpte light glassen eftersom den innehöll mindre kalorier (hahaha ! Kristoffer är värre än vilken tjej som helst) plus att fotbollen gick inatt.
Bara dom hade roligt så - just under denna stund sov jag som ett barn :)

Jaha, då vart IKEA avcheckat från listan, så vad kan man göra idag ? Jag ska göra iordning en kopp kaffe & sitta & grubbla på detta en stund. Sen blir det en lång härlig frukost & en förhoppning om att molnen på himlen inte blir tjockare idag ... Kram på er !

Ps. Senare lovar jag att skriva ett inlägg med en review på LUSH ! Har helt glömt av det, men det kommer alltså upp sen :) !


Allmänt // 1 kommentarer




Det ska minsann regna här också

Publicerat 2010-06-25 11:43:23
God kväll !

Åh, jösses - vilken dag ! När Robin lämnade hemmet imorse vid 9 så tog jag mig en promenad, kom tillbaka åt frukost & insåg att jag blev rastlös. "Midsommar, midsommar... Nu är det midsommar i Sverige" tänkte jag & tänkte tillbaka på mitt land. Jag fick ett sug efter sill (ja, jag är väldigt o-kvinnlig när det kommer till alla 'borden' vi har hemma - jag äter allting !) & svensk mat. Plötsligt slog den elaka tanken mig att jag skulle åka & spendera några kronor på mat på IKEA & även passa på att köpa mig en korv med bröd.

Sagt & gjort så åkte jag iväg. Jag mötte söta Josefine som kommit tillbaka ner till Australien igen & jobbar numera i köket på IKEA - roligt & ett väldigt kort samtal hade vi där vi gick igenom väldigt snabbt om hur allting var, vi bestämde också att vi ska träffas snart igen innan jag & Robin drar oss mot Svedala - bra planer enligt mig !
Jag åt en kanelbulle & köpte påskmat. Ja, detta påskbordet slår nog priset iallafall. Gott är & var det iallafall !

På vägen tillbaka så kom grädden på moset: det började regna. Jag är alltså så långt ifrån Sverige det går att vara på midsommar - men regnet fortsätter. Det är helt enkelt meningen att det ska regna runt om i hela världen på midsommar :)

När jag kom hem gick jag & spenderade 1½ timme på gymmet innan jag & Robin gick till glassbaren Mövenpick. Jag fick ett väldigt sött presentkort av min man där, haha !

Nu ska jag krypa ner i soffan med honom & bara vara. Glad midsommar på er allihopa !


- "Men ta med iallafall - så ser vi vad dom säger! Vi säger bara att det är ett presentkort från den svenska Mövenpick !" /Robin


Allmänt // 0 kommentarer




Min träningsdag in pictures

Publicerat 2010-06-24 11:29:05
Hej !

Eftersom min man ligger i sängen - sjuk & slemmar ner kudden - så tänkte jag passa på att blogga lite & slänga upp bilder från dagen :) Låter det inte bra ? Bilder älskar alla !

Jag tycker att omklädningsrummen på ett gym är själva grejen till varför man går, haha ! Fråga inte, det är säkert någon fetisch eller nåt - men jag tycker (trots att jag bor 2 min från gymmet) att man alltid ska ta med saker för att kunna låsa in något. Då vet du att den andra gången du går in där under en dag - kommer vara den tiden när kroppen är seg & svetten rinner efter ett härligt träningspass ! Så det så :)

En mycket glad & träningsredo tjej ! (Förlåt, jag brukar inte träna i skinnjacka & skarf - men ibland får man bara en ny idé som kanske slår stort en dag :) )

När jag kom hem blev det en god sallad gjord på ruccola & spenat sallad med röd paprika, röda vindruvor, avokado, päron & tomat ! Mums !

Och till detta en massa protein i form av kyckling & kolhydrater i form av 1 (som blev 2) knäckemacka med keso & tomat. Dricka: citron vatten - vad annars ?

Japp, så det var min dag :) Efter detta hände inte mycket mer. Fick reda på att min hund hemma är schizofren - han hade nämligen stannat  & tittat sig själv i spegeln innan han blev skit förbannad *ursäkta språket* & började skälla. Jaja, det blir ett hundben mindre när jag kommer hem.

Jag vill inte sova på en blöt kudde inatt så nu blir det till att väcka herrn bredvid. Först tänkte jag ta en bild - men han hade blivit så arg att jag aldrig fått en hårmassage igen i hela mitt liv. Det vill jag inte riskera. Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




"Be not afraid of growing slowly, be only afraid of standing still”

Publicerat 2010-06-24 05:39:12
Den här känslan. Benen skakar av mjölksyra, armarna spänner, lite trött i ryggen, tungt bröst & andan som fortfarande ligger uppe i halsen.

Jag gjorde det. Jag gick på spinning-klassen & trots att micken inte fungerade för instruktören så var passet roligt ändå. Stackars tjej som antagligen inte kommer kunna prata ikväll dock - hon fick ju skrika ut till alla där bak också, haha :)
Mina ben var inte som de skulle idag så jag tog det lite lugnare än vanligt - men en trött Malin är ingen nöjd Malin så jag kämpade självklart in i det sista ändå - där är jag glad över min envishet, haha !

Med noga stretching innan & efter spinningen så blev det härliga 90 minuter på gymmet idag. Nu blir det till att duscha, äta god kycklingsallad med knäckebröd (jag trodde inte det fanns knäckebröd här nere ! I 1 år har jag trott detta, ändå tills jag hittade dom ståendes där i kex-hyllan igår, argh !) & sen ska jag börja översätta mitt CV - just den sista saken brukar ta längre tid än man tror, men vi hörs senare iallafall :) Kram !

- "Nej, asså, vadå ? Det blev bara lite mer träning där nere ... Syns det så väl, mamma?"

Ursprunglig bildkälla (sånt är de ju väldigt noga med nuförtiden...)

Allmänt // 1 kommentarer




Den där känslan

Publicerat 2010-06-24 02:53:47
Jag måste bara klargöra en sak - tror att det blev lite missuppfattning vad gäller inlägget om att jag inte tycker man borde pressa sig själv till gymmet så att det blir något tråkigt av det istället.

Vad jag pratar om är min egna situation: jag tränar flera gånger i veckan, men om jag då 1 eller 2 dagar inte känner för att gå på just det passet som jag tänkt - så tänker jag inte göra det. Jag anser att om man tvingar sig själv till att träna så blir det inte roligt - men bara i just den stunden. Är du duktig & rör på dig 90% av tiden så spelar inte 1 pass någon roll. Ligger du däremot hemma i soffan & har gjort det de senaste 3 åren - ja, då kanske du ska överväga tanken att faktiskt tvinga iväg dig själv till gymmet eller ut på en promenad - hur tråkigt du än kan tycka att det är.

Vad jag tycker är synd är att det finns så många människor där ute som har blivit förslappade & njuter lika mycket av att ligga hemma i soffan som jag gör efter ett hårt träningspass. Känslan att få svettas, duscha & sedan krypa i myskläder för att SEN kunna sätta sig i soffan är så mycket bättre. Känslan att kunna äta va sjutton du vill utan att lägga på dig är bättre än att inte veta vad en magruta är. Den känslan som kommer i slutet av en pass & som säger hur grym jag är som körde så hårt jag kunde eller när svetten rinner som mest - den känslan borde varenda människa vilja ha !

Kort & gott: rör på dig. Rör du på dig (inte gå runt huset - nu syftar jag på träning) så kommer du aldrig vilja byta det mot något i världen. Du kommer känna dig så duktig, grym & härlig efteråt.
Är du överviktig: ta tag i det ! Jag säger inte att de första kilometerna kommer vara de bästa i ditt liv - det är självklart att du ska bli ansträngd - men känslan kommer. Du kommer vilja känna 'känslan-efteråt' hela tiden & göra allt för uppnå den.
Är du tränad: då vet du vad jag pratar om. Man har inte topp-dagar varje dag & vet du vad ? Det gör ingenting ! Känner du för att ta en vilodag extra så gör det - men låt det såklart inte bli en vana. Du måste själv hitta vad som är lagom för dig - när är du ansträngd & när känner du att du kanske borde tagit den där rundan ändå ?

ALLA är olika & kropparna kräver olika mycket. Att läsa en massa artiklar om hur andra gör är inte den rätta vägen. Det är super tips man kan hitta ibland - men börja med dig själv. Börja med en promenad varje dag innan frukost. Testa bara. Jag lovar dig att du kommer må mycket bättre.

"En liten förändring är en stor förändring i slutändan". Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Google sköter resten

Publicerat 2010-06-24 00:20:32
God morgon på er !

Igår gjorde jag jätte fina laxsnittar & en jätte god soppa med fina & grönsaksprydda knäckemackor till - jag tog såklart kort på dessa 2 måltider, men min kamera verkar vilja få allt att se så motbjudande ut så jag lämnade det till google, haha :)


image104
Idag vaknade jag av en doft från brända mackor. Alldeles riktigt - det var immigt i hela lägenheten för att Robin glömt av sina mackor & istället satt sig på toa - här nere har vi ingen brödrost som faktiskt 'ploppar upp' när allt är klart. Svarta mackor ligger nu i papperskorgen - det är ju bara att ta för sig ! Där har jag min frukost :)

Nu på morgonen ska jag dra på mig träningskläderna & ta mig en promenad innan jag kommer in för frukost. Efter frukost ska jag bege mig till gymmet för styrka, spinning eller både och - beror lite på hur mina ben & höfter mår efter en långpromenad ... Jag ska också se till att få omskrivet mitt CV från engelska till svenska (det känns lite konstigt måste jag säga ... ) & sen om jag hinner börja söka jobb. Hade ju varit skönt att kanske ha några intervjuer redo när man kommer hem :) Vi får se !

Nej, nu hoppar jag i andra kläder & sen beger jag mig utåt - vi hörs senare ! Kram .

Allmänt // 0 kommentarer




Bjud på dig själv !

Publicerat 2010-06-23 04:36:47
Idag kommer vara en riktig ME-day. Efter att ha varit på gymmet 1 timme & ätit brunch så hoppade jag in i duschen & stod nog där i mer än 30 minuter - härligt ! Som grädden på moset passade jag på att smörja in hela kroppen (istället för bara benen & armbågarna som jag alltid gör, haha ! ) & kleta in en ansiktsmask. Nu känner jag mig som pånyttfödd :) (Malin, det kallas REN - haha!)

Så nu sitter jag här & tittar på ELLEN igen samtidigt som jag skrattar & skriver - vem har sagt att jag inte är en multi-task-kvinna, huh ?

Nej, nu måste jag planera min dag - jag vägrar ha en slapp-dag som igår ! Kram på er !

Tänkte bjuda på en bild som jag alltid skrattar lika mycket åt. Tro det eller ej, men detta är JAG. Fast jag vet inte riktigt vad jag gör ... Bara så ni vet.

Allmänt // 0 kommentarer




När det inte blir som man tänkt sig

Publicerat 2010-06-23 00:35:57
God morgon !

Ni vet när man är inställd på en sak som man verkligen tycker ska bli härligt, & sen så ändras det - hur sur blir man inte då ?

Idag hade jag verkligen hoppats på fint väder eftersom det har varit soligt 2 dagar i rad nu, men vad vaknar jag upp till ? Regn. Såklart. Jag hoppades på att det skulle börja regna igår eftermiddag eftersom tjocka moln la sig över himlen, men det slutade med att jag låg ute på en bänk (som en lodis) & solade.

Så just nu går jag alltså ute, med stekande sol, i linne & träningsbyxor genom parken & bara njuter - i mina tankar. Men jag tänker inte ge upp ! Jag ska ta mig till gymmet som ligger 2 min härifrån & använde mig av dagens moderniteter. Hon som kom på the trendmill var nog den smartaste i världen - & ja, det måste ha varit en tjej, hon var ju den smartaste.

Nu börjar jag sakta men säkert få en liten hungerkänsla i magen men jag vill ha tränat först - alltid skönt att sätta sig vid köksbordet helt slut i kroppen & få i sig en härlig frukost ! Mums !

Allmänt // 0 kommentarer




Att kunna ta ut sig själv på gymmet, som en dejt.

Publicerat 2010-06-22 11:17:26
Hej !

Jag är helt slut i kroppen. Efter en heldag på soffan så tog jag tag i mitt liv & gick med Robin & Kristoffer till gymmet. Vanligtvis brukar jag ha svårt med att kämpa ordentligt & kunna känna det efteråt - men idag körde jag tills armarna värkte & Robin pushade på mig med jobbiga ben-sit-ups ! Tack, nu mår jag himlans bra :) Det blev alltså ingen spinning just av den enkla anledningen att jag inte kände för det - när det kommer till träning så är det fruktansvärt viktigt att inte pressa sig själv - då gör du det bara tråkigt för dig själv.

Till middag idag blir det tonfisk biffar tillsammans med ägg macka & keso-sallad. Mums ! Men först ska jag sluta lukta svett & ta ett steg in i duschen ! Kram kram !
(från: ettlingon.se

Allmänt // 1 kommentarer




Har ni hört om bröllopet ?

Publicerat 2010-06-22 03:30:48
God morgon, god middag, god kväll !

Fick ett lite roligt inlägg på facebook från Robin's farmor där hon frågade om vi överhuvudtaget sett någonting alls från bröllopet. Det var en bra start på morgonen & vi fick oss ett gott skratt ! Här visades till och med bröllopet på nyheterna ... Och inte nog med det så gjorde de ju 'reklam' för det precis överallt. Haha, lilla stor-Sverige.

Idag täcker tjocka, grå moln himlen & det blev ingen springrunda för min del. Vilket var ganska skönt för jag fick gjort tvätten & för en gång skull äta frukost med mannen. Ikväll är det spinning så jag känner mig inte alltför kass, haha ;D

Ingenting är planerat idag (jo, att ligga ute & gotta mig i solen - men det sprack ju ganska fort ... ) så jag sitter här & försöker göra upp en lista på vad jag eventuellt kan göra;

  • Handla (jag ääälskar att handla - gör det varje dag för att det är så kul !)
  • Läsa
  • Ta en härlig promenad trots vädret (så länge det inte regnar...)
  • Diska (haha!!)
  • Städa (jo, men visst!)
  • Duscha (kan ju vara en grej att göra iallafall .. Har ju inte duschat sen jag kom ner till Australien ... )

Ja, det är så långt jag har kommit :) 17:30 börjar spinningen så jag måste hålla mig sysselsatt tills dess. Äh, det får väl bli ännu en slappis-dag - jag är ju faktiskt ledig :)

Allmänt // 0 kommentarer




En bra instruktör är en grym instruktör

Publicerat 2010-06-21 11:25:05
God kväll !

Hur många gånger har min inte hört att ett pass blir roligare om du har en bra instruktör ? Instruktören ska vara si & så, göra det, säga så - detta har jag alltid tyckt är bullshit. Ett pass är ett pass & du går på det för att move your ass a bit & inte sitta hemma i soffan. Men idag måste jag ge med mig. Efter att ha skrattat åt namnet, så visade sig denne Ruthie vara höjdpunkten av träning. Jag har nog aldrig haft så roligt under ett pass som idag ! Varje månad är numera dedicated till henne - jag ska på varenda måndag's pass för att shaka ass med Ruthie & hennes musik ! Så roligt hade jag ikväll ! Svetten rann & flåset dundrade genom kroppen - då brukar man ju lägga av, men nehe då. Jag är speechless & längtar redan till nästa måndag !

Nu har jag precis ätit köttfärssoppa & ska hoppa in i duschen. Robin måste komma hem nu, för jag har fruktansvärt tråkigt. Det är ju reklam från Two and a half men - var 5:e minut också ...

Jag sa faktiskt att jag var uttråkad, inte sexig...

Allmänt // 2 kommentarer




BodyStep

Publicerat 2010-06-21 08:38:11
Nu har ½ äpple med keso & kanel precis åkt ner i magen & om en timme bär det av till gymmet ! Tänkte testa på Body Step idag. Känner inte alls för att röra mig från soffan - men det är känslan efteråt som jag vill åt :)
Nej, nu ska jag byta om & sen fortsätta titta på Svampbob :)
image483
(http://saraimalmoe.blogg.se/2008/march/)

Allmänt // 0 kommentarer




Så här skönt har jag det just nu

Publicerat 2010-06-21 04:51:54
Såhär skönt har jag det ute på verandan just nu:
Uppdate: Solen gick i moln precis när jag tagit kortet :) Man får vara glad för det lilla !

Allmänt // 0 kommentarer




Svenskt bröllop i Australien !

Publicerat 2010-06-21 03:17:06
Just som när man trodde att det svenska bröllopet inte kunde bli mer omtalat så sätter man sig & kollar in nyheterna här nere i Australien; Swedish Princess Marries Personal Trainer - bra start-rubrik Vickan !

Allmänt // 0 kommentarer




21 Juni 2010 - 3 weeks to go

Publicerat 2010-06-21 03:07:32
God morgon !

Den här dagen har börjat bra på alla möjliga vis. Jag kände ett sug efter att få gå ut att springa efter den lugna helgen & höll ett härligt tempo när jag kom ut. Det är såna här dagar som jag vill ha ett tidtagarur för att sedan kunna utmana tiden nästa dag. Fixa tidtagarur när vi har landat i Sverige - check !

Tack vare den goa starten på dagen så var det heller inga problem att ställa sig med disken & sen göra iordning en underbar frukost. Jag äter alltid en frukt till frukosten, men idag öste jag istället på med jordgubbar, passionsfrukt & kiwi i flingorna att det slutade med att jag inte orkade apelsinen, så den sparas till mellanmålet istället :)

Idag är planerna följande:
  • Inte göra ett skvatt
  • Handla
  • Gå på Body Step
  • Äta middag
  • Titta tv/läsa
  • Sova

En mycket givande dag :) Den första punkten ska nog bytas ut mot att gå & lägga mig i solen i South Bank & läsa - gårdagen var ju så underbar !
Nej, nu ska jag ta tag i mitt liv - ha en super dag så hörs vi senare !

Det var skönt att lägga sig på en lugn plats i South Bank - precis vid sjön & med fåglar till sällskap :)

Och med en mycket bra bok :)

Min frukost imorse - inte apelsinen då :) 1 ägg, 2 weetbix med 1 kiwi, 2 jordgubbar, 5 mandlar, 1 passionsfrukt & mjölk. 1 glas vatten & te :) Mums !

Allmänt // 0 kommentarer




Australia's Biggest Pizza

Publicerat 2010-06-20 01:19:47
God morgon !

Först & främst skulle jag vilja be att alla anorektiker & kroppsfixerade tittar bort - jag har något som kommer ge er ont i magen att berätta ...

Kristoffer & Karin kom över för poker, fotboll, yatzy & middag igår. Vi bestämde oss för att äta pizza & Robin kom med idén att testa några i Paddington en bit ovanför oss. Det blev Kookaburra Cafe som är något av en pizzeria blandat med 'vanlig' mat.
Vi gick in på hemsidan & såg att de gjorde hemkörning, men också att de hade något som kallades för Party Pizza. En gigantisk pizza som delas mellan 10-12 personer, 50 slices & 4 olika typer i en. AU$60.
Vi hade ju först tänkt gå ut & käkat, så detta blev ändå billigare. Vi bestämde oss för att dela på det hela & la in AU$15 var.

Tiden gick & när det gått ca 1 timme så knackar det på dörren. Gissa om vi var exalterade ! Killarna öppnar & ger springpojken lite pengar innan de vänder sig om.
Det fanns nog inga ord. Alla fortsatte säga "vad stor den är!" - & ja, det var ju själva meningen :)

Jag har aldrig haft så ont i magen som igår kväll, haha ! Men det var så fruktansvärt värt det. & sen vann jag 20 kronor på fotboll OCH fick höra prinsessan Victoria's bröllop från svensk tv - som grädden på moset så där.

Ser ni kreditkortet uppe i hörnet ? Haha !

Australien // 2 kommentarer




30 kronor fattigare

Publicerat 2010-06-19 01:05:40
Goood morgon !

Eller nej förresten, jag fick ett till kupong meddelande som säger att jag förlorat 30 kronor på matchen mellan Tyskland - Serbien. Robin har tur som sover  nu ...

Men morgonen har startat bra faktiskt :) Känns sådär skön & lagom slapp. Igår efter Body Pump-klassen så kände jag smärta i min vänstra vad & i höften så jag har bestämt mig för att ta det lugnt ett par dagar. Detta betyder att min löjliga bror får som han vill; en blogg med mindre träning. Jag ska börja igen på måndag dock - men antagligen med raska promenader istället för löpning - vi får helt enkelt se hur kroppen mår, jag måste lyssna på den just nu :)

Jaha, så idag är det lördag ! Om 1 månad minus 1 dag så lämnar vi Australien. Skönt, skönt, skönt. Jag vill hem & ha svensk frukost, svenskt godis, rostbiff (?) & en massa andra saker som jag inte kommer på. Mamma ska få vara min personliga kock under ett par dagar & när hon tröttnar - ja, då åker jag till mormor :) farmor står också med på listan !

Dags att göra lite vettigare saker. Tror jag ska sätta mig vid tv:n en stund & vänta på att ge penga-förloraren en riktig omgång ...

Allmänt // 1 kommentarer




Neutrogena & LUSH

Publicerat 2010-06-18 09:15:00
Mitt hår har blivit så otroligt torrt på sistone - både på grund av kylan, men också pga det är så himla torrt här nere under vinter månaderna ! Så idag tog jag tag i problemet & köpte något som kommer skämma bort både hyn & håret; ny ansiktsrengöring från Neutrogena & schampoo + balsam från LUSH ! Recension kommer senare såklart :)

Allmänt // 1 kommentarer




Krämig bacon- och fläskfileégryta

Publicerat 2010-06-17 12:27:17
Middagen blev super god ! Jag fick receptet från Pernilla Wahlgren's hemsida - en riktig hemmafru ! Det blev pasta till, precis som på bilden & det blev en toppen blandning !
(http://www.pernillawahlgren.se/Blogg/MatbloggenmedJennyWarsen/tabid/107/EntryId/996/Kramig-bacon-och-flaskfileegryta.aspx)
4 personer
500 gram pasta penne 
800 gram fläskfile
3 pkt bacon
3 dl grädde
1 pressad vitlök
4 dl creme fraiche
Valfri mängd skivade champinjoner
2 msk kalvfond
en skvätt äppelcidervinäger
soja
ev. lite redning ( vatten + mjöl )
salt och peppar
Färska örter t.ex persilja

Allmänt // 0 kommentarer




Oggy & the cockroachers

Publicerat 2010-06-17 08:38:11
Är det någon som kommer ihåg Oggy & Kackerlackorna ? Den blå (Oggy) & den gröna (hans bror) katten & de 3 kackerlackorna som alltid sabboterade för dom ? Ni måste veta vilken jag menar ! Den var ju bäst !
Nu sitter jag & barnslar mig igen för jag insåg precis att den gick på tv. Åh, vad livet är bra.

Ikväll blir det god-god middag (förhoppningsvis, vi får väl se hur det hela slutar, haha) med kött, bacon, pasta & svampsås. Mumma ! Blir det gott så lovar jag ett recept senare ikväll :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Vem älskar inte ELLEN ?

Publicerat 2010-06-17 04:27:25
Jag älskar ELLEN. Varje dag klockan 12 på vardagarna försöker jag få lite tid över när hon kommer upp i tv-rutan. Glöm Oprah & Dr Phil  - ingen har den galna humorn som Ellen ! (Jag vet - de andra är inte ens humor program - det är ju det jag säger! Tråååkigt ! )

Så nu sitter jag alltså här - efter att ha tvättat fram det vita kaklet i badrummet, diskat & försökt dammsugit med våran super dammsugare - & tittar på Ellen. Jag lovar, efter programmet ska jag få mer vettigt gjort - men detta är helt enkelt en del av min vardag :)

Jag sprang 6.5 km imorse - skönt & lagom jobbigt ! Tror det beror på att jag bara åt dipp med grönsaker & chips till middag igår - inte mycket att ha i magen om du ska kämpa :)

Nu är reklamen slut ! Kram !

Ps. Jag hade behövt lite middagstips för idag - vi har ju ingen ugn så det blir svårt :) Kom igen - något väldigt gott är jag ute efter !


Allmänt // 0 kommentarer




iFORM loppet 2010

Publicerat 2010-06-16 11:34:25
Jag & Sandra har bestämt oss för att springa iFORM loppet den 2 september i Göteborg !
Hur många är sugna ?


Allmänt // 0 kommentarer




Var är alla äventyr ?

Publicerat 2010-06-16 01:57:28
Nu sitter jag här efter en promenad & frukost & tittar på tv. Nickelodeon bytte just program & jag insåg att fjärrkontrollen ligger alldeles för långt bort för att jag ska kunna byta kanal. Jag tänker ju inte resa mig & hämta den precis ...

Som ni förstår så är det här en väldigt seg dag. Jag är trött i kroppen efter en hel träningsdag igår, men jag vill ändå träna. Vill köra Body Pump klockan 1 men eeehhhh - jag känner helt enkelt inte för att kämpa idag. Onsdagar är normalt mina vilodagar, men eftersom gymmet var stängt i måndags & det bara blev en löprunda på morgonen så känns det som att jag hade velat ta igen det ... Det är ju ett pass 17.30 ikväll också, men det hade varit skönt att ha haft det gjort ... Det är inte ofta jag känner så här, men det är ju bara mänskligt :) Vi får helt enkelt se hur det blir.

Idag testade jag att ha mango i mina Weetbix - hur gott som helst ! Det som är bra med just Weetbix är att du kan ha i i princip vad som helst - det går ju inte lika bra när det är varm gröt .

Utanför mitt fönster flyger nu 2 militär helikoptrar. Jag vill åka med. Jag vill på äventyr. Jag vill åka till USA. Nu.

Sen vill jag ha pizza också. Svensk pizza. Vart är dagen på väg egentligen ... ?

Allmänt // 1 kommentarer




Try to beat me

Publicerat 2010-06-15 11:30:46
God kväll !
Gaaah, min kropp är helt slut ! 3 träningspass idag & jag kan omöjligt må bättre nu. Imorgon är det Body Pump, men på torsdag ska det vilas. Jag är så grym !
Nu väntar kaffe & en riktig uppesittarkväll med massa bra tv :) Nya tag imorgon ! Kram

Allmänt // 0 kommentarer




Spinna utan AC

Publicerat 2010-06-15 05:30:05
Hej !

Man är ju bra mör i kroppen nu efter en morgonrunda & sen 45 minuters spinning på det. Det härliga med spinning klasserna som jag går på är att man faktiskt spinnar i 45 min - inte typ 10 min uppvärmning & 20 min stretching för att sedan köra 15 min 'lagom intensivt'. Nej, nej - vill man värma upp & sen vara med på stretchingen så får man enkelt räkna med en timma.

Under passet så började man svettas ganska rejält & när speglarna & glasdörren blev täckta av imma så började man såklart undra - så blir det aldrig annars.
Det visade sig att AC:n var avstängd. Ja, jag befinner mig på andra sidan jorden, i ett av världens varmaste länder & spinnar utan AC. Härligt. Det var lite som en mix mellan spinning & att basta skulle jag vilja säga, haha. Ingen skada skedd dock - det blev bara mer vatten efteråt än vanligt :)

Om 3½ timme ska jag tillbaka till gymmet för att köra slut magmusklerna & sen ska jag hem & laga chicken nuggets. Hemmalagade då såklart - det är alltid godast ! Jag har inte gjort det förut, men gott har jag bestämt mig för att det ska bli :)

Nu ska det duschas & ätas ! Är riktigt sugen på keso & laxmacka så vi ska se vad vi kan skrapa fram ...


Träning // 0 kommentarer




10 kronor rikare !

Publicerat 2010-06-15 02:20:17
God morgon !
Jag är riktigt go i kroppen nu efter en sen kväll & löprunda nu på morgonen. Om 2 timmar är det spinning som gäller & klockan 5 så kör vi 30 mage. Riktig tränar dag ! Jag kan ju även tillägga att det behövs efter igår - vilken middag ! Mer uppdatering kommer senare med bilder, men jag tänkte visa vad jag hittade på min mail imorse:
Det är ju alltid roligt när någon vinner pengar åt en menar jag ...

Allmänt // 0 kommentarer




Famligt inlägg

Publicerat 2010-06-14 14:45:17
Herregud, jag är helt slut ! Vi kom precis hem & klockan är snart 23, men efter den här kvällen kan jag knappt stå rakt - vi har haft så otroligt roligt & ätit den godaste maten på länge ! Nu blir det till att borsta tänderna, tvätta smink & trilla i säng. Åh, vad skönt det ska bli att springa imorgon bitti ! God natt ! 

Allmänt // 0 kommentarer




Trippel-par-middag

Publicerat 2010-06-14 07:25:23
Nu sticker vi iväg på middag ! Jag känner på mig att den här kvällen kommer bli otroligt rolig :)
Ikväll ska banimej kameran med  & bilder ska ni få, hehe :) Kram !

Allmänt // 2 kommentarer




Body Combat eller Spinning ?

Publicerat 2010-06-14 03:53:55
God morgon !

Jag fick precis väldigt mycket beslutsångest inför imorgon; om jag ska köra Body Blast (den är given) & sen Body Combat eller Spinning ? Jag vet - världsproblem ...

Imorse började med min nya frukost ! Jag åt ett ägg, en apelsin, drack en kopp te & åt 2 Weetbix med bär, kanel & soyamjölk. Jag har hittat min nya favorit - det var super gott ! Det som är synd är att jag åt den precis efter springrundan så nu - 1 timme senare - så känner jag mig hungrig igen. Det känns som om det bara går rakt igenom .. Skumt.

Idag blir det en lugn dag fram tills klockan 3 - då ska vi göras oss iordning & bege oss till Matilda & Gustaf för middag. Otroligt mysigt & det var längesen jag träffade Matilda nu så det kommer bli kul :)

Jag ska nog se om jag orkar läsa lite nu. Har känt mig trött & orkeslös de senaste dagarna. Tror det kan bero på att jag håller på att bli sjuk ... Fler apelsiner tack !

Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Åh,vad det är skönt att vara barnslig !

Publicerat 2010-06-13 11:44:59
Jag älskar Disney filmer & allting tecknat. Ska jag titta på tv så blir det oftast Nickelodeon. Det måste något som virrar till där uppe, men jag kan inte låta bli. Jag gillar helt enkelt inte såpa-operor eller hemska krigsfilmer. Vem kollar inte på Nemo istället för tex Troja ?
Nu ikväll går Coraline här på tv så det blir till att krypa upp i soffan & njuta av något som ska vara en bra film. Det är samma man som gjorde Nightmare before Christmas. Vi får väl se hur den slutar :)

Allmänt // 0 kommentarer




Brie mackor

Publicerat 2010-06-13 09:57:06
Efter en lång promenad på lite mer än 1 timme så kom vi hem & gjorde i ordning salami & brie & lax & brie mackor. Nu ligger det gött i magen & det är dags för efterätt ! Robin äter kakor & jag äter grekisk yoghurt med sylt :) Mumma !
Allmänt // 0 kommentarer




Min Smala Yoghurt & Bär Frukost

Publicerat 2010-06-12 08:22:36
Idag var första gången på väldigt länge som jag valt att byta frukost. Jag äter ju annars alltid havregrynsgröt med bär, frukt, mandlar & psylliumfrön - det håller jag mig mätt på länge & är en utmärkt start på dagen. Men så idag hade jag en forme-yoghurt ståendes i kylen & kände för att äta en kall frukost for a change.

Tillsammans med detta blev det alltså också ett ägg & en kopp te - & jag måste säga det att jag har varken varit hungrig eller gottesugen (man kan ju bli gottesugen under dagen om man börjat med en liten frukost) under hela dagen ! Skönt !


Min Smala Yoghurt & Bär Frukost


Du behöver:

  • 1 Forme yoghurt eller annan less fat yoghurt (grekisk & turkisk är utmärkta alternativ!)
  • Bär
  • ½ banan
  • ½ päron
  • 5 mandlar
  • 2 tsk psylliumfrön

Och så här gör du:


1) Börja med att lägga de antingen frysta eller färska bären i botten
2) Blanda yoghurten med psylliumfröna
3) Häll över yoghurt blandningen över bären
4) Toppa med banan, päron & mandlar
5) Klart !


Självklart kan du byta ut frukten mot exempelvis äpple, melon eller apelsin ! Jag råkar bara tycka om banan & päron mest, haha :)


Super gott & super enkelt ! Testa redan imorgon !

Recept // 0 kommentarer




FIFA World Cup 2010

Publicerat 2010-06-11 14:17:14
Vi har precis kommit hem från att ha ätit världens mäktigaste middag på sSs Steakhouse. Efterätten blev deras berömda blueberry cheesecake & satt fint i magen. Konstigt att man är mer mätt nu - 1 timme senare - än var man var när det precis hamnat i magen.
Nu sitter vi framför tv:n & tittar på FIFA World Cup invigningen. Spännande (iallafall för killarna ... )
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




sSs Steakhouse

Publicerat 2010-06-11 10:50:21
Nu sticker vi iväg till sSs Steakhouse med några vänner ! Bilder kommer förhoppningsvis upp senare :)
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Årets härligaste bloggträff !

Publicerat 2010-06-11 04:03:02

(bild lånad från Sandra's blogg!)


Vill du träffa fler bloggare som tycker om träning, hälsa & kost lika mycket som du ? Vill du utbyta tankar & idéer med fler än bara Google ? Då tycker vi att du ska komma till årets stora bloggträff med vikt på träning & välbefinnande !

Nu välkomnar vi alla som vill till denna grymma bloggträff ! Men vi behöver eran hjälp med:

  • Vart vill ni att den ska vara ? Vilken stad & plats passar er bäst ?
  • Vilket datum ? Låter Augusti som en bra månad ?
  • Vad vill ni ska ingå ? Träning ? Klasser ? Picknick ? Etc.
  • Övriga förslag ?

Alla förslag & idéer är välkomna ! Kom igen nu tjejer & killar - nu fixar vi en härlig bloggträff & träffar fler med samma intresse !

Har ni några frågor så är ni välkomna att maila mig på [email protected]

Allmänt // 1 kommentarer




Välkomna !

Publicerat 2010-06-11 03:48:30
God morgon !

Först & främst vill jag passa på att säga välkomna till alla nya läsare som har hittat hit till bloggen ! Det är alltid roligt när den där lilla mätaren höjs lite grann & jag är såklart jätte nyfiken på vilka som hittat hit & hur ! Lämna gärna en kommentar eller fråga frågor om det är något speciellt som ni sitter & gnager på :) Hade varit roligt !

Morgonen här började med en löprunda på 6,3 km & under den lilla promenaden tillbaka så satte jag mig på en bänk vid vattnet en stund. Det var underbart härligt att bara få sitta där & tänka & planera (skriver ett separat inlägg om den stora överraskningen direkt efter det här!) inför kommande händelser. Tanken slog mig också att jag måste köpa nya löparskor & en pulsklocka, men jag har svårt att bestämma mig för vilka skor & vilket märke på pulsklockan. Någon som har antingen ett par skor eller en klocka som ni är stolta & nöjda med ? Hade varit super att få in lite tips !

Idag ska jag även på en Zumba klass för första gången - kände att jag faktiskt måste prova den då många säger att den är så otroligt rolig & bränner många kalorier. Efter klassen blir det direkt hem för dusch & sminkning för sen ska vi ut & äta med 2 kompisar på en restaurang som heter Libertine. Mysigt & en perfekt avslutning på denna fredagen :)

Men nu: städning. Imorgon kommer det någon & ska titta på lägenheten så det måste göras iordning. Kläder på golvet & i taket känns det inte som att de är så intresserade av ... Kram !

Eftersom det har blivit ganska (!) kallt här i Brisbane så har man klätt staden i garn & 'kläder'. Idag fick jag äntligen chansen att ta kort på det !

Allmänt // 0 kommentarer




Världens gladaste tjej !

Publicerat 2010-06-10 11:18:06
Just nu sitter jag & ler för mig själv & tycker att livet bara är helt underbart. Jag är nog den lyckligaste på jorden för tillfället & ska fira min avslutade arbetsdag med en tallrik full med frukt & yoghurt framför tv:n. Nu ska här tas lugnt hela kvällen. Kram på er härliga läsare !

Allmänt // 1 kommentarer




6 timmar kvar

Publicerat 2010-06-10 00:30:07
God morgon !

Ärligt talat så trodde jag aldrig att min kropp skulle vilja bära upp mig från sängen imorse. Jag kände mig bokstavligt talat som en död fisk. Ni vet den där känslan som säger 'idag kommer någonting bra hända' och så kommer man inte på vad det är för man inte orkar tänka efter ? Den hade jag. Men efter en liten stund så kom jag på att det är min sista dag på jobbet ! 6 arbetstimmar kvar här nere & sen är det verkligen bara att räkna ner tills vi sätter oss på flyget på väg mot Los Angeles & New York's shopping !

Idag är det mycket inplanerat;

  • Springrunda 40 min
  • Gymmet 45 min
  • God, lång & utdragen frukost
  • Göra mig fin inför min sista dag (jag måste ju sminka mig iallafall EN gång innan jag slutar)
  • Jobba 6 timmar
  • Komma hem & slänga mig på soffan. Ligga där en stund.
  • Äta mellis
  • Ta en lång promenad
  • Äta middag
  • Bara vara

Det låter som en mycket bra dag enligt mig ! Dagen kommer såklart också innehålla bloggande & överraskningsberättande - det kan jag inte vänta med så det kommer väl direkt när jag kommer hem :)

Men nu är det dags att röra på fläsket & ge sig ut i spåret !
Kram på er !

Sånt här fint väder bjuder Brisbane på för tillfället. Jag är väldigt förvånad över att det inte regnar ...

Allmänt // 0 kommentarer




Home sweet home

Publicerat 2010-06-09 13:32:09
Oj, vad tiden gick fort på jobbet idag - jag är redan hemma igen ! Imorgon väntar mitt sista skift sen är jag ledig - åh, så skönt :)
Tänkte även berätta en riktigt rolig grej, men så mycket kommer inte mina fingrar orka knappa in så ni får veta imorgon, haha :) Håll ögonen öppna iallafall !
God natt & sov gott !

Allmänt // 0 kommentarer




Nytt Namn !

Publicerat 2010-06-09 06:02:10
Nu när min blogg i stort sett bara inriktar sig på kost, träning & hälsa så är det dags att jag fixar ett nytt utseende tror jag ! Jag har suttit & klurat lite på hur den ska se ut, men eftersom jag fortfarande funderar på ett nytt namn så blir det lite det som stoppar för tillfället ... Ska även se om jag kan få tag på en duktig fotograf som kan dra fram min bättre sida, haha ! Några förslag på namn? Kram !
Allmänt // 1 kommentarer




Avokado

Publicerat 2010-06-09 03:20:22
Avokado är underskattat. Jag har alltid ogillat avokado, men nu under de senaste veckorna så har jag det i & på precis allt ! I sallader, på laxmackor, en grön mix på avokado & gurka - you name it! Jag älskar det ! Testa att ta en tugga med avokado & tomat - du kommer gilla det ! Plus att det är ju ett av de nyttigaste livsmedlerna vi har - hur bra är inte det ? ;)

Allmänt // 1 kommentarer




Multivitamin myter

Publicerat 2010-06-09 03:16:42
Innan jag kom ner till Australien så har jag alltid varit emot all typ av tabletter; tex. vitamintillskott, fiskoljor, sjögräs, proteiner etc.
Men att komma till ett land där all mat är näringsfattig gör det ju såklart ännu svårare att få i sig allt det där nödvändiga. Detta började jag först märka av när jag först fick väldigt torrt hår, torr hy, jag var trött, hade huvudvärk & att jag till och med började tappa hår på ögonbrynen. Jag blev livrädd att det var något fel på mig !

Jag vet att man inte ska sätta sig & diagnostisera sig på internet, men det var precis vad jag gjorde. Att läsa "tappa hår" & "cancer" i samma mening var inte särskilt trevligt & jag kunde känna hur oron steg i mig. Bland alla dessa ord & mina förutfattade meningar så läste jag också en hel del om "brist på vitamin". Först då bestämde jag mig för att testa & börja ta multivitamin tabletter varje morgon.

Först började jag kissa grönt. Jag skämtar inte. Tydligen är detta någon bieffekt av överskottet på någon särskild vitamin som kroppen försöker göra sig av med (detta kunde såklart också bero på lever problem enligt google ...) - men detta fick jag inte reda på förrän senare.

Jag fortsatte ta mina tabletter & märkte sakta men säkert hur hela mitt humör, min kropp, min energi började förändras. Jag blev piggare, kände mig fräschare, gladare & orkade faktiskt vara igång hela dagen ! Jag var som pånyttfödd !

Idag tar jag både fiskolja & multivitamin tabletter, går upp 8 på morgonen & lägger mig vid 9:30-10 på kvällarna. Jag tränar & håller igång varje dag - promenader, gymbesök & kosten är helt förändrad. Idag mår jag alltså 100 gånger bättre & allt detta tack vare att jag började med mina vitamintabletter. Idag orkar jag göra saker tack vare träning & bättre kost. Jag älskar att vara aktiv & kopplingar med gymmet är inte längre jobbigt.

Testa något nytt du också ! Ibland behövs det bara en liten, liten förändring för att ge dig det du vill ha mest :)


Allmänt // 0 kommentarer




Hur kan man inte vara godissugen ?

Publicerat 2010-06-09 00:24:10
God morgon !

Nu sitter jag här med min kopp kaffe (jag förstår bara inte hur någon i hela världen skulle kunna  få mig att börja dricka kaffe, men det är faktiskt riktigt gott ! Det mättar hungern lite & är därför perfekt att ta före en promenad på morgonen plus att det sätter igång förbränningen. Mums!) & segar lite innan jag ska ge mig ut på min morgonpromenad. Jag har hunnit svara på några mail så nu har jag en hel ledig onsdag framför mig & sen blir det jobb mellan 18-21 ikväll. Härligt !

Inatt drömde jag att jag gick i affären hemma i Sverige & plockade på mig en himla massa godis & glass - utan att ens vilja ha det, haha ! Jag har känt ett stort sug efter det svenska godiset men i drömmen kändes det överskattat & jag köpte det mest bara för att 'jag hade kommit hem & då var jag tvungen att köpa det' ungefär. Dumma dröm - jag ska vara godissugen när jag kommer hem & så enkelt är det med det !

Nu ska jag snöra på mig skorna & sen får vi se hur den här dagen artar sig. Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Kyckling i Kokosmjölk

Publicerat 2010-06-08 12:10:52
Jag har ju helt glömt av att visa gårdagens middag ! Det var otroligt gott så här kommer en bild & lite text med beskrivning :) Nu ska jag krypa ner i soffan & vänta in träningsvärken. Kram !
Med en sallad gjord på avokado, spenat, gurka & tomat så fick en underbart god kyckling pryda toppen. Kycklingen stekte jag upp i vitlök, cayenne peppar, salt & seasoning (all round krydda ungefär). När kycklingen blivit genom stekt så tillsatte jag helt enkelt bara kokosmjölk för att få lite sötare smak & en såsigare måltid. Enkelt & super gott !

Allmänt // 1 kommentarer




Nästa hållplats: gymmet .

Publicerat 2010-06-08 08:40:53
Nu ska jag sticka iväg till gymmet en stund ! Känner inte riktigt för att köra ABS-passet, men vill man vara fin så får man lida pin :) Spinningen ska bli härlig dock ! Kram på er !
Allmänt // 0 kommentarer




Super fräsch frukost

Publicerat 2010-06-08 03:25:24
Detta blev min frukost imorse (plus 1 ägg & te såklart!); gröt med skivad banan, mandlar & färska jordgubbar. Sen strödde jag över lite kanel & en skvätt mjölk för att det inte skulle bli torrt. Hur gott tror ni att det var ?
Senare kommer det även ett middagstips som jag åt igår. Hur gott som helst & väldigt fräscht ! Kram!

Allmänt // 0 kommentarer




Träna i solen !

Publicerat 2010-06-08 01:49:42
God morgon !

De senaste dagarna har det varit underbart väder & då är det perfekt att ge sig ut & springa på morgonen. Jag älskar det !

Idag ska jag jobba mitt 3:e sista skift - 2½ timme, haha ! Jobbigt värre. Efteråt blir det ABS & spinning - åh, vad skönt !

Det blir ett kort inlägg idag & min familj är på väg till Stockholm för att gå på Whitney Houston's konsert (presenten från mig & Robin till mamma i födelsedagspresent) - gissa om jag är avundsjuk ?

Nu ska jag duscha & sen blir det mumma med frukost ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Midnattsloppet

Publicerat 2010-06-07 03:22:52
Jag har inte haft ett riktigt mål med min löpning - det är helt enkelt bara en skön start på dagen ! Men så sitter jag här & känner att jag behöver en utmaning. Utmaningen från början var att springa de 5 km som jag springer på morgonen utan problem - & det har jag redan slagit. Så vad är näst ?

På marathon.se kan du hitta vilka lopp som håller på & kommer upp i just ditt distrikt. Jag klickade mig in där & kom fram till mitt nästa mål: Midnattsloppet. Detta lopp håller på i flera städer i Norden & sträckan är på 10 km - alltså det dubbla av vad jag springer nu. Men om jag då springer 5 km utan problem - borde inte 10 räknas som en utmaning då ? Det tycker jag !

Anmälan kostar 380 kronor & då ingår t-shirten du springer i & tidtagningschipet.
Tydligen ska midnattsloppet vara riktigt roligt så nu är jag taggad till tusen ! Med detta sagt sticker jag nu iväg till Body Pump klassen ! Vi hörs senare ! Kram !


Allmänt // 3 kommentarer




Big Tips !

Publicerat 2010-06-07 02:53:05
Nu börjar det bli riktigt kallt här nere i Australien (japp, kallt blir det - även om man befinner sig i ett av världens mest underbara länder!) & det märks på både hud, naglar, hår men framförallt; LÄPPARNA ! Jag höll på att bli tokig ett tag när jag i all hast var tvungen att köpa ett budget lypsyl på väg till jobbet. Jag tror jag behövde smörja in läpparna varje halvtimme om inte ännu oftare, & trots detta så hade det inte en chans mot mina snustorra läppar.

Men så en dag var jag trött på allt påkletande & bestämde mig för att köpa något 'lite dyrare - lite bättre' & tog stora kliv till en av L'Occitane's butiker här i stan. Där ligger det en liten, liten burk & bara väntar på att bli köpt. Enkel & behändig att ta med sig överallt & gjord på Shea Butter vilket gör att det håller under hela dagen. Jag skulle rekommendera att dra på lite på morgonen & lite på eftermiddagen - det gör susen för läpparna ! Vad som är bra är att det inte går sönder eller kletar som många andra läppsyl - du måste faktiskt till och med värma den i handflatan ett par sekunder för att kunna använda den. Super !

Alltså; köp L'Occitane's eller investera i ett bra läppsyl. Grejjen med de billigare är att de torkar ut dina läppar mer än motverkar & därmed får du ta på mer än vad som är nödvändigt. Onödigt, eller hur ?

Jag köpte min Shea Butter för AU$12.95 vilket blir ungefär 85 kronor. Dyrt för ett läppbalsam - men en investering som sagt, plus att det håller super länge ! How good is that ?

Ps. Du kan även använda Shea Butter på torra fläckar i tex. ansiktet. Det är inte bara till för läpparna :)

Allmänt // 0 kommentarer




Givande inlägg

Publicerat 2010-06-06 15:05:50
Nu knoppar vi in ! God natt & sov gott !
Allmänt // 0 kommentarer




Suncorp Stadium

Publicerat 2010-06-06 02:52:51
God morgon !

Idag känns denna söndagen som den ska kännas; slapp & seg. Varför är det alltid så med söndagar ? Alla verkar ju känna precis likadant i slutet av veckan. Knepigt.

Kvällen igår avslutades med en härlig & mysig promenad genom oupptäckta gator. Vi gick längst en gata full med restauranger & mysiga pubbar & har nu redan planer för denna kommande helg. Vi fortsatte att ta en 'sväng' runt Suncorp Stadium - vilken otroligt stor arena ! Man känner ju nästan trycket trots att den var helt tom igår. Att gå längst denna gata & sen runt arenan tog oss cirka 1 timme  - då förstår ni nog hur stor arenan var eftersom gatan var max 100 meter ...

Det blev glass på Mövenpick & jag måste säga det; det är nog det bästa lördagsgodiset som finns.

Idag ska det jobbas till sent ikväll så vi lär nog höras imorgon istället. Ny vecka & en måndag närmare USA ! Woho!


Allmänt // 1 kommentarer




Australiens Väderlek

Publicerat 2010-06-05 07:53:56
Hej !

Har precis ätit en otroligt fräsch lunch & är mätt som i bänken !
Det är konstigt väder här i Australien för tillfället. När jag gick till jobbet så blåste vinden kallt så jag tog på mig en scarf & skinnjacka. Skinnjackan åkte av halvvägs till jobbet, men scarfen fick sitta kvar. Där gick jag alltså i scarf & linne, men behövde ingen jacka ? Jag längtar efter svenskt väder nu - där vet man iallafall hur man ska klä sig :)

I övrigt har jag bara jobbat 3 timmar idag & har som sagt precis ätit upp min lunch. Vad som händer resten av dagen får vi se, just nu vill jag bara ta det lugnt. Robin kommer hem från en shoppingrunda (nej, ni läste rätt - jag vet inte riktigt hur jag ska ta det här, haha ... ) alldeles strax så då blir det väl till att planera något :)

Kram !



Allmänt // 0 kommentarer




Mils promenad

Publicerat 2010-06-04 05:56:45
Heeej !

Idag är jag på ett super humör & det kan inte ens mina 4 arbetstimmar ikväll förstöra ! Dagen började med ett besök till affären för mini-handling & fortsatte med en mysig & lugn frukost med min älskling. När Robin bestämde sig för att gå till skolan efteråt så orkade jag bara inte sitta still - så det blev en promenad för min del. Det var riktigt segt i början, men snart slog jag tankarna på annat & det slutade med lite mer än 1 mils gående för min del. 1h 40min av solsken & härligt väder.
Det var lite kyligt när jag var ute & gick, så att komma hem till en varm & lååång dusch var en dröm. Nu känner jag mig fräsch & pigg !

Om 2½ timme bär det av till jobbet - vad kan jag göra fram tills dess ? Jag skrev ju faktiskt brevet till mormor igår så jag har inte kvar det att göra :)
Nu ser jag att mina naglar är katastrofala - nytt lack måste på ... Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




ABS & Body Attack

Publicerat 2010-06-03 08:31:27
Nu sticker jag snart iväg på ett ABS-pass följt av Body Attack. Det var längesen jag körde den sist nämnda så jag har nästan glömt hur det är, haha ! Att det är jobbigt kommer jag ihåg, men resten blir en upplevelse. Härligt att röra på sig efter en hel inne-sittardag.
Tänkte också skriva lite om vad det finns för olika pass - missa inte det! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Ägg fetisch

Publicerat 2010-06-03 01:57:12
Nu ska jag läsa om ägg. Hur många bör man egentligen äta om dagen ? Jag har fått någon typ av ägg-fetisch & äter det mer än gärna till varje måltid, men det låter inte så nyttigt när man tänker på det ... Ett ägg på morgonen är ju givet, sen är det ju super gott med ägg macka & äggomelett. Jag ska nog inte lära mig mer recept som innehåller ägg tror jag ... Hönan som uppfann ägget borde få pris iallafall.

Jag kom precis in från min springrunda & det verkar som om luften har satt sig i huvudet. Nu är det dags att äta frukost & sen ska jag skriva brev till mormor - det har jag sagt i 3 veckor nu ...

Ikväll är det ett ABS-pass på 30 minuter som gäller & 1 timmes Body Attack efter det. Här ska det brännas !

Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Shopping från L'Occitane

Publicerat 2010-06-02 07:47:55
Efter en massa timmar på stan kommer jag hem med en mätt mage & ett glatt shoppinghumör ! Fick tack på läppbalsam (L'occitane), 2 nagellack, en ny tonic (L'occitane), en hudkräm(L'occitane) & en scarf - det börjar bli alldeles för kallt att naglar spricker, huden torkar, läppar svider & frosten biter tag i halsen, därför tycker jag inte att något av det som inhandlades idag var onödigt - bra Malin ! :)
Nu ska jag vänta någon timme innan det är dags för middag & sen sticker jag till jobbet. 3 timmar ikväll igen, men 1 vecka & 1 dag kvar ! Hoppas tiden går fort :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Onsdagen 2 Juni 2010 (46 days to go!)

Publicerat 2010-06-02 00:25:01
God morgon !

Jag är fortfarande mätt efter gårdagens middag. Fy, vad jag älskar tacos ! Hon (nej, inte 'han' - killar står inte i köket!) som kom på denna rätt måste vara den smartaste i världen ! I love you miss mexican girlll !! Haha :)

Martina den sömntutan ligger såklart fortfarande ute & sover på soffan, Robin försov sig & jag är kissinödig. Det är inte lätt det där. Jag hade utan tvekan kunnat stanna här inne i sovrummet ett par timmar, men att behöva springa på toaletten känns ändå ganska nödvändigt ...

Idag blir det alltså en sväng till stan innan jag jobbar mina 3 timmar ikväll. Är ledig imorgon igen så det känns ju mördan värt iallafall, haha :) Vet dock inte riktigt vad jag ska hitta på .. Både Martina & Robin sticker hemifrån tidigt på morgonen så jag får roa mig själv här hemma :) Känner jag mig rätt så har min hjärna redan planerat en sväng till gymmet - underbart !

Ha en bra dag - här regnar det för övrigt :) Mysigt !

En nyvaken men glad & lycklig Malin !

Allmänt // 1 kommentarer




Tacos middag

Publicerat 2010-06-01 12:13:13
Nu är Martina här & vi har tryckt i oss en rejäl tacos-middag. Jag har aldrig ätit så många tacos-bröd eller chips i hela mitt liv, men gott var det !
Tvätten ska fixas så jag borde väl sätta igång tror jag :) Imorgon blir det shopping & lite jobb. Glad 1 juni allihopa - jag har längtat efter den här månaden !

Allmänt // 0 kommentarer




Tonfisk lunch

Publicerat 2010-06-01 07:01:07
Den goda lunchen slank ner fort ! Jag orkade inte all pasta då det fyller upp magen ganska snabbt, men det nyttigaste sitter ju i resten ändå :) Nu ska jag till affären & handla tacos inför ikväll & sen blir det tvättning & städning - jag har ju lovat Robin att bli mer huslig, haha :) Kram

Allmänt // 0 kommentarer




Hälsofreak

Publicerat 2010-06-01 06:33:54
Jag tror att jag håller på att bli en typ av ett hälsofreak, men jag älskar att träna ! Correction; jag älskar känslan efteråt - ingen gillar väl att kämpa & slita heller !
Idag tog jag ut mig då jag har en vilo dag imorgon. Jag körde ett spinning pass & sen Body Balance som började precis efter. Spinning & stretchning i ett - super ! Tyvärr måste jag dock erkänna att jag inte är ett värdsfan av BodyBalance - det måste vara en super tränare som gör det lugnt & sansat. Hon vi hade idag hade lika gärna kunnat vara programledare för Bolibompa. Men skönt var det ! 
Kom hem för en stund sen & har precis hoppat ur duschen & satt på ägg & pasta. Det blir tonfisk pasta med ägg-macka, sallad & ett halvt äpple. Bild kommer upp senare ! Nu kokar vattnet över ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Be good. Be thin. Become an idiot.

Publicerat 2010-06-01 02:50:16
Det är just sånt här jag är rädd för att unga tjejer ska läsa om på internet. Att de ska sitta & läsa om saker som förstör deras tänkande & kroppar.

Jag läser om träning & kost för att jag vill kunna få en snygg, tränad & hälsosam kropp - inte för att jag vill se ut som ett vandrande skelett. Jag läser om vad man måste ha i sig för att må bra & för att få ett vackert & strålande yttre. Jag vill ha en balans helt enkelt - kunna lära mig att äta nyttigt & bra men samtidigt kunna äta godis & annat gott när jag känner för det.

Ikväll kommer Martina & vi ska passa på att göra iordning tacos. För skoj skull började jag kolla runt på näringsinnehållet på just en tacos middag (hur mycket protein, kolhydrater & nyttiga fetter det innehåller - detta behöver man veta när man letar bra lunch & middagstips!). Jag klickar upp ett flertal antal sidor & börjar läsa för att få en information som stämmer överrens med varandra (= den rätta informationen! En sida ensam har sällan rätt ...). Jag börjar läsa på ett forum där flera har kommenterat & ögnar snabbt igenom texten. Plötsligt stelnar jag till. Det här kan ju inte stämma, eller...? "Självklart minimerar jag min halva portion till en tredjedel eller mindre" ... ".. ta salladsblad istället för bröd".. "...mindre kalorier".. "mamma tror på att jag inte är hungrig .." "lura henne - säg att du har ätit.." .

Den här otroligt, minst sagt SJUKA sidan handlar alltså om anorexi. Jag mår illa & klickar ner sidan. De här människorna har blivit skadade. Hela grejen har gått alldeles för långt & de har blivit förblindade av varandra. Jag mår illa & hoppas aldrig att någon av mina nära & kära kommer hamna i den här sitsen. Då är jag rädd för att jag kommer klösa ut ögonen på den personen, eller helt enkelt trycka i 50 kg fett i maten. De här människorna är dumma i huvudet & mår inte bra överhuvudtaget. Jag blir bara arg & irriterad att de tror på vad den andra säger. Usch, nu ska jag hitta på något annat - sånt här gör mig illamående.

Att man till och med kan bli medlem !! Gaah !

Allmänt // 0 kommentarer