Korv & Stroganoff

Publicerat 2010-09-30 08:53:05
God morgon gott folk !
Idag gick jag upp strax efter 7 & ställde mig direkt med min korv & stroganoff för att ha med mig lunch så att jag slipper mackor på jobbet igen ... Där stod jag i nästan 45 minuter innan det var klart, men jag får skylla mig själv som inte gjorde det igår kväll :)
Det ser gott ut & luktar mumma & jag kan knappt vänta till lunch nu ! Recept kommer upp senare - även om K&S inte går att göra så mycket annorlunda :)
Nej, nu måste jag lägga på ett kol ! Vi hörs sen ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
The Svett Onion

Publicerat 2010-09-29 22:23:24
Usch. Jag känner faktikskt själv nu hur jag stinker svett ... Mysigt. En hint är ju också när min kära sambo frågar om jag ska duscha snart ... Mmmmm, jag känner mig fräsch :)

Klockan 20 slutade jag jobba efter en 10 timmars lång arbetsdag som kändes super kort. Vet inte riktigt vart tiden tog vägen men plötsligt var det dags att gå hem ... Sånt är ju också skönt :)

Det blev gymmet 50 min efter att jag slutat & sen kom Robin & hämtade mig så jag passade på att anordna storhandling - ännu en sak avcheckad från listan.

Nu ska jag nog pallra mig in i duschen & sen blir det sängen. Samma arbetspass väntar ju imorgon också :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Intressant om kaffe & järn

Publicerat 2010-09-29 08:05:53
Hur många här dricker kaffe eller te till frukosten ? Hur många dricker kaffe eller te när de äter något järn rikt ? Jag skulle själv gissa på att det är ganska många. Man ser ju till exempel att bara många bloggare tar kort på frukosten & bredvid står det en kopp te.

Nu måste jag få upplysa er om en sak. Jag själv dricker aldrig kaffe till eller i närheten av ett mål. Vet ni varför ? För det fina järnet som finns i exempelvis skinka på mackan hämmas av kaffet. Min egna slutsats är att kaffet själv drar till sig järnet att kroppen inte får tillgång till det & kan därför inte lagra det i kroppen. Så vad leder detta till ? Järnbrist, såklart !

Samma sak med blodpuddingen man fick i skolan. Vad serverades till att dricka ? Juice. Mjölken var nära att få tas bort under dessa dagar eftersom mjölken, precis som kaffet med dess koffein, hämmar upptaget av järn medan juicen istället hjälper kroppen att lagra järn då det innehåller C-vitamin.

Tänkte det kunde vara roligt att veta :) Kram !

Smart tjej !

Kost // 0 kommentarer
Hej hå, hej hå - vilken gruva ?

Publicerat 2010-09-29 07:58:09
"Hej hå, hej hå, till gruvan ska vi gå - lalalalalalalala hej hå, hej hå, hej hå, hej hå..."

Den låten har jag haft i mitt huvud under hela min spring runda, haha ! Jag vet inte vart den har kommit ifrån eller om det är jag som tänker 'hej & hå' automatiskt när jag springer att den bara blir det första hjärnan tänker på ? Jag förstår helt enkelt inte :)

Idag gick rundan bättre än igår, trots att det var frost & ganska kallt ute. Tidigt i rundan möttes jag av en löpande man som också fick mig att sporra mig själv. Tänk vad lite sånt kan göra !

Efter idol igår blev det ett avsnitt av mitt älskade According to Jim & sen tror jag med all säkerhet att jag däckade för mer kommer jag inte ihåg. Det blev alltså nästan, nästan 9 timmars sömn & det känns som om jag börjar komma tillbaka i min piggare cirkel - härligt !

Nu klockan 10 ska det jobbas i 10 timmar & sen ska jag eventuellt till gymmet efteråt. Skönt nu när man har gymkort & att det ligger våning ovanför min arbetsplats :) Ta hand om er & ha en otroligt härligt dag i det fina vädret !

Allmänt // 0 kommentarer
Hur härligt är inte det här?

Publicerat 2010-09-28 18:45:32

photo0203 (MMS)

Hur härligt är inte det här?


Allmänt // 0 kommentarer
Jag skulle nog inte kunna tänka mig att f...

Publicerat 2010-09-28 18:23:11

Jag skulle nog inte kunna tänka mig att flytta tillbaka in till stan. Att få sitta på bussen och åka förbi skog, åkrar, små katter som lurar i gräset - ja, landet helt enkelt - det är en av de bästa känslorna som finns.


Allmänt // 0 kommentarer
Alice - Idol vinnaren 2010

Publicerat 2010-09-28 16:41:12
Ååååh, vilken underbar dag jag har haft ! Visst, jag har inte städat, dammsugit, diskat eller tvättat - men jag har haft en riktig ta-hand-om-mig-själv-dag.
Morgonen började ju som ni vet med en löprunda. 5 km avklarat, tjoho !

Sen bestämde jag mig för att fortsätta att njuta av denna soliga höstdag genom att ta på mig lite extra & ta mig ut på en promenad i Göteborg's vackrat Slottsskog. Det blev raska kliv förbi djuren & sen gick jag från Linné hela vägen till Centralstationen. Rundan blev ungefär 7 km sammanlagt. Solen har varit framme hela dagen & så har mitt humör ! Jag är fortfarande pigg & ska iväg för att fixa en sak till mamma - små saker gör henne så glad :)

Ikväll blir det Idol & då ska min arbetskamrats syster vara med. Ingen har väl missat Alice ? Får jag gissa så kammar hon hem allting ...

Tjohej så länge ! (Ja, jag känner mig som en riktig tönt just nu så det passade bra med ett töntigt avslut, haha!)


Allmänt // 0 kommentarer
Passion for Fitness

Publicerat 2010-09-28 09:46:07
Ibland är man ju bara för bra. Får man säga så ? Man måste ju få vara stolt utan att folk tycker att man är knäpp. Jag menar, att få vara stolt över sig själv ger ju en en till anledning till att vara stolt över sig själv ? Våga känna efter säger jag bara.

Jag körde rundan på 27 min (det brukar gå på 28), men någon löpning blev det absolut inte. Det var mer en jogging runda & just därför förstår jag verkligen inte hur jag kunde göra det på kortare tid ? Kanske sprang jag snabbare än jag trodde ? Det kändes trögt iallafall :) Men runt kom jag & utan stopp !

Nu har jag varit & plockat upp en Metro som ska läsas under frukosten tillsammans med Fitness Magazine & Passion for Business. Men först; duschen ! Hörs sen !

Allmänt // 0 kommentarer
Gammal vs. Ung

Publicerat 2010-09-28 08:31:47
God morgon !

Jag har vaknat upp lite trött & sliten de sista dagarna & jag har ingen aning om varför. Kanske kommer förkylningen ikapp mig ? Eller kanske har jag klivit in i en tidsmaskin av misstag & har kommit tillbaka till tonåren med långa mornar & lika långa nätter ?
Så om jag inte kan vara det så får jag väl tänka mig pigg istället. Därför börjar dagen med en springrunda. Jag orkar inte - men jag ska. Trots att According to Jim går på tv ...

Senare idag blir det Slottsskogen ! En lång & härlig promenad ska det bli nu när det är så fint väder ! Jag älskar verkligen hösten (när det inte regnar & blåser - om man inte får sitta inne såklart!) - med 'alla färger, löven, nakna träd & solsken' som gammlingarna alltid säger. Så, jag antar att jag börjar bli till åren iallafall - inga tonårsproblem här inte ... Kram !


Allmänt // 0 kommentarer
Philip & Fredrik

Publicerat 2010-09-27 22:33:48
Hallå, hallå !
Jag sitter & skrattar djupt åt hur knäppa 'Philip & Fredrik' faktiskt kan vara. Sandra uppmanade mig att titta på Lite Sällskap som går precis nu på kanal 5 - TACK ! Haha ! Nej, jag bloggar imorgon. Sikket idiot program. Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Jag hade inte träffat Sandra på 1,5 år - m...

Publicerat 2010-09-27 12:03:48

img_0414 (MMS)

Jag hade inte träffat Sandra på 1,5 år - men vissa ändras då snabbt ... 'Sandra hälsar från McDonalds'!


Allmänt // 0 kommentarer
Bästa starten på en morgon !

Publicerat 2010-09-27 08:27:43
God morgon !

Denna härliga & lite, lite soliga dag börjar vi på bästa möjliga sätt: vi betalar räkningar.
Innan de mörka molnen lite längre bort kommer bärandes med vatten så hade jag tänkt ta en promenad iallafall. På en 45-60 minuter, för att komma igång uppe i hjärnbanken. Den behöver & bör heller inte vara igång när man betalar räkningar ändå, så jag börjar med det tråkiga.

Ska man orka träna innan jobbet idag ? Jag har fortfarande träningsvärk i hela kroppen, men det sägs ju vara bästa medicinen då ? Äh, vi får se. Har en del att göra, men jag tycker att träningen borde ingå.
Räkningar - promenad - & sen får vi helt enkelt se :) Kram kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Min dag i 2 ord

Publicerat 2010-09-26 21:02:26
God kväll !
Morgonen började med frall-köp & sen fint besök från Stockholm; Robins kompis Jonathan var här nere med sin flickvän för att gå på dop - då passade de 2 herrarna att träffas & dela sin dåliga humor ... Idag var också första gången jag hade kunnat kyssa min chefs fötter för att ringa in mig till jobbet & köra 3 timmar värda 6. Det var enkelt & härligt :)
Efter jobbet blev det en sväng om till Robins pappa där vi, tillsammans med pappsi & hans tjej, tog oss en svängom i skogen - underbart ! Jag & hans flickvän ställde oss sedan & lagade mat medans gubbarna arbetade (jag vet - pinsam klassisk situation). Det blev nötköttsgryta med potatis & fruktsallad + vanilj kesella till efterätt.
Nu är jag så trött att jag storknar & träningsvärken bara spänner i hela kroppen att jag måste sova. Ska kolla på Jakten På Lycka med Will Smith så vi hörs imorgon ! Puss !

Allmänt // 0 kommentarer
Hungrig vid träning

Publicerat 2010-09-25 19:45:11
Hallå, hallå !

Min mage kurrar & snart orkar jag inte vänta på att Robin ska komma hem. Det är dock väldigt tråkigt att äta ensam ... Jag åt ju lunch när jag skrev sist, plus att jag har ätit lite naturgodis emellan, men det är ju som man säger; man blir hungrig mycket oftare om man slängt in lite träning under dagen ...

Problem nummer 2 - förutom att jag svälter - är att jag inte kan boka pass på gymmet med mitt kort ! Åh, jag blir tokig ! Jag som ville spinna imorgon, & det finns bara 5 av 25 platser kvar nu när jag tittar ... Vad kan detta bero på ? Antagligen att det fortfarande är såpass (haha - 'pass') nytt att det inte har hunnit att registreras, men det hade ju varit kiligt ... Äsch, det får väl vara så denna gången då :)

Nu ska jag ringa herren i huset & be honom trycka startkablarna i bilen & pallra sig hit fortare. Vi hörs sen ! Puss & kräm !

En gryta väldigt lik den här väntar i köket. Tack mami !

Allmänt // 0 kommentarer
Gymma, gymma, gymma !

Publicerat 2010-09-25 14:52:47
Då var det gjort - jag har äntligen skaffat mig ett nytt gymkort !
Det tog en himla tid eftersom det var en ny tjej där som tyvärr inte kunde mycket & gjorde nästan sönder datorn innan det kom en annan & tog över, men nu har jag det iallafall. Och inte nog med det - Sandra visade sig vara en gym-nörd & har nu gett mig kramp i hela kroppen & en framtida träningsvärk imorgon. Så otroligt skönt !

Lunchen har precis lagt sig tillrätta i magen. Det blev 1 morot, 4 köttbullar & 3 skedar musli till förrätt, haha ! Jag var så otroligt hungrig när jag kom hem. Sen blev det 2 varma, grova mackor - den ena med makrill i tomatsås & den andra med en skiva ost, skinka & tacossås - ett recept jag fick av Sandra igår. Jag är rädd för att jag kommer föräta mig på det nu ...

Charlie stampar & det är dags för en kisserunda. Sen ska jag minsann komma på något roligt som jag & Robin kan hitta på idag - försten med bästa idén vinner ! Kram på er !

Träning // 0 kommentarer
Nytt kort

Publicerat 2010-09-25 10:17:21
God morgon !
Nu åker jag & Sandra iväg till gymmet - idag ska jag skaffa nytt gymkort - SKÖNT ! Kram på er !

Allmänt // 0 kommentarer
Off I go !

Publicerat 2010-09-24 09:57:56
God morgon, god morgon !

Jag har lite halvbråttom här för jag ska in & träffa min gamla, gamla vän Sandra - vi har inte träffats på år & dar' så det blir väl en massa tjejskrik & skratt på fiket. Det är konstigt hur man fortfarande kan känna någon utan & innan även om man inte träffats på så lång tid roligt !

Nu ska jag in i duschen - jag hade tänkt ge henne äran att inte känna min tränings-svett :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Man kan om man vill !

Publicerat 2010-09-23 05:32:23
Det är det enda jag har att säga den morgon.

Klockan 5 ringde klockan imorse & jag trodde inte ens att jag skulle orka gå upp - 10 minuter senare var jag på löpande fötter & har nu tagit en kort, men härlig runda. Idag blev det under 3 km sträcket, men lika stolt är jag för det; jag gick faktiskt upp 2 timmar innan tuppen för att dra igång mig själv - nu kommer jag ju känna mig grym hela dagen !

På tal om dagen; idag är det frukost-möte klockan 7 med BNI, vilket jag & mamma ska gå på. Ska bli riktigt intressant & trots att jag är nervös inför min presentation som kostrådgivare så tycker jag det kommer bli skoj ! Man får helt enkelt träna bort den där lilla fegheten hos sig själv & hur gör man det bättre om inte att möta den halvvägs ?

Men om jag ska kunna stå rak i ryggen & le utåt så måste jag nog se bättre ut än vad jag gör för tillfället; mysdräkt, andfådd & med svetten rinnandes ner för ryggen tror jag inte gå hem hos vissa ... Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Liten frukost - stor lunch

Publicerat 2010-09-22 13:47:51
Hej !

Liten frukost betyder för mig större lunch - men nu var jag så hungrig vilket resulterade i att jag åt 100 knäckemackor innan själva maten var klar så nu har jag mega ont i magen. Men jaja, har man inte middag förrän vid 6-7 så har man inte :)

Det ska alltså jobbas mellan 15-22 idag & jag måste medge att jag är lite seg i kolan. Har inte riktigt vaknat till än trots kaffe & morgonpromenad imorse.
Nu måste jag göra mig iordning om jag inte ska se ut som något katten släpat in & om jag ska hinna med min buss :) Kram kram !

Allmänt // 0 kommentarer
" Vad ska vi ha till middag ? "

Publicerat 2010-09-21 19:31:31
Varför är det alltid samma problem ? Varenda dag. Speciellt 1 gång om dagen. När magen kurrar som mest & man egentligen hade kunnat äta vad som helst. När allting verkar gott, men man vill ha något annat.
Den stora frågan kommer upp varje dag när man kommer hem från jobbet & egentligen bara vill ha något lätt, men det slutar alltid med att man står där över 1 timme iallafall;

" VAD SKA VI HA TILL MIDDAG ? "

Det är ju nästan lite löjligt om man tänker efter. Men jag tycker att middag är näst intill lika viktig som frukost & står hellre i köket ett par minuter extra för att slippa makaroner & köttbullar, fiskpinnar med potatismos eller brända falukorvsbitar.

Jag älskar husmanskost. Antagligen av den enkla anledningen till att vi levde på allt utom svensk mat nere i värmen. Inte ens hemmagjorda köttbullar blev i närheten så goda som mammas här hemma !
Ugnspannkaka, gratänger, pajer, hemmagjorda pannbiffar med löksky & potatis - you name it !

Så idag bestämde jag mig för att göra något som jag tror att Robin inte tycker om, men som jag själv älskar. Han jobbar till 21 idag & jag måste ju äta så det passade perfekt :)

Det blir KÅLPUDDING ! Säg inte usch, det är något av det godaste som finns. Med sötpotatis, brunsås & lingonsylt till. Åh, det kurrar i magen & jag har inte börjat koka potatisen än ! Maten ska avnjutas framför 'Idol' & jag måste säga att det luktar väldigt gott i lägenheten ... Mums !


Kost // 0 kommentarer
När livet känns som bäst.

Publicerat 2010-09-21 16:29:08
Idag har jag haft en underbar dag - minst sagt ! Jag har fått tagit tag i så mycket & med mycket gjort så tog jag sedan en promenad i det härliga höstvädret ! Det är svalt, skönt & solen lyser. Jag gick - som ni såg - ner till havet & satte mig där en stund. Så otroligt avkopplande & jag bara log för mig själv.
Såna här dagar är underbara !
Nu ska jag kleta på mig lite mascara innan jag åker iväg på systers match. Ska kolla systemkameran så kanske det blir lite tuffa bilder till hennes future blogg ;)

Vilket otroligt lugn jag känner. Life is good


Allmänt // 0 kommentarer
Att bo nära havet, kunna ta en promenad i ...

Publicerat 2010-09-21 15:01:48

photo0202 (MMS)

Att bo nära havet, kunna ta en promenad i härligt höst solsken, höra måsarna skrika, mastarna slå och bara lyssna och njuta - det är något jag verkligen tycker om!


Allmänt // 0 kommentarer
Shapelink.com

Publicerat 2010-09-21 09:19:11
Jag vet inte om det är för att min kropp inte är helt 100% frisk ännu, eller om det är för att jag gav mig utan innan frukost - men jösses vad segt löprunda gick idag. Eller, 'segt' är nog inte rätt ord - men jag fick verkligen pusha mig igenom denna rundan. Det var jobbigt ! Jag är ju den typ av personen som inte är nöjd med passet om jag inte tagit mig runt utan pauser eller kämpat till max, så jag stannade aldrig utan saktade bara ner emellanåt. Trots detta så slog jag min tid med 2 minuter ? Hur lyckas jag ? Jag måste ha sprungit fortare än jag trodde, eller så ville jag så väldigt gärna bara komma hem ...

När jag kör mina pass så använder jag mig tyvärr inte av en pulsklocka som jag gärna hade velat. Det hade varit intressant & roligt att kunna kolla pulsen & mäta exakt tid när man springer, men nu får man ta vad har; en vanlig klocka & shapelink.com. Där skriver man in hur långt man har sprungit (kolla GoogleEarth!) & skriver in hur lång eller kort tid det tog. Man kan också skriva in intensiteten, men den lämnar jag alltid till 'normal'. Detta programmet räknar då ut ungefärlig energiförbrukning & hur fort du sprang, alltså km/h. Ett roligt program, men ta det hela med en nypa salt ! Ett exempel kommer nedan - nu är det frukost ! Kram !
Samma runda som ni ser. Jag springer fortare på den nedre - ändå gör jag av mer fler kcal på den övre ? Hur är detta möjligt ? Har det med tiden att göra ? Snälla, förklara !

Träning // 0 kommentarer
En tur i det fria

Publicerat 2010-09-21 08:31:37
God morgon !

Vilken toppen morgon jag har haft ! En omtänksam pojkvän lät mig sova längre så vad jag egentligen vaknade av var Charlie's morgon-pussar. Jag har hunnit dricka kaffe & en Celsius & har dessutom var i affären & köpt mat åt den lille hunden.

Nu är det dags för lite egen tid & därmed en springrunda på lite mer än halv milen. Har läst om en riktigt rolig artikel som jag måste visa er sen ! Det är mer som en tävling, så jag ska försöka få med mig ett par stycken motionsnördar som vill hänga på :) Mer sen som sagt - nu är det dags för en tur i det fria ! Kraaam !

Allmänt // 0 kommentarer
Nya äventyr

Publicerat 2010-09-20 21:39:25
Med Ben & Jerry's, tacos & en himla massa godis i magen säger jag nu godnatt. Jag är trött & behöver sömn. Mer uppdatering imorgon - jag vill ut på äventyr så vi får väl se vart vi hamnar :) Kram !
Allmänt // 0 kommentarer
Regn ner inga skuldkänslor

Publicerat 2010-09-20 16:18:25
Hallå, hallå !

Regnet öser ner - precis som jag önskade att det skulle på min lediga dag. Det är faktiskt sant; jag ville kunna vara hemma utan skuldkänslor att inte ha gått ut i solskenet utanför. Nu behöver jag inte :) Så istället har jag & Charlie gottat oss i sängen med pannkakor till frukost & godis till lunch. Jag har fått ta på mig lite annat än myskläder för snart kommer Sandra över & då blir det tacos ! Gott, gott !

Ser ni att jag har skaffat mig lite reklam längst ner till vänster ? Jag har valt att ha med de sorters reklam som jag tycker är roligt & passar mig. Bra sidor helt enkelt ! Mer kommer senare :) Klicka & kolla vettja'!

Nej, nu ska jag lyfta baken från stolen & kissa Charlie. Lilla vovven är ju lika trött som jag - att vara med mamma på äventyr i helgen tycktes ta mycket på krafterna :) Kram !


Allmänt // 0 kommentarer
Min lyxiga dag

Publicerat 2010-09-20 11:37:15
Idag ska jag skämma bort mig själv. Riktigt mycket. Det blir en sen frukost nu, men pannkakor står först på listan. Jag har lyckats få dom sådär krispiga också. Med grädde & sylt. Ikväll kommer Sandra hit & då blir det tacos. Hur kan man ha en bättre måndag ?
Allmänt // 0 kommentarer
Jadu, Jimmie Åkesson.

Publicerat 2010-09-20 08:42:37
God morgon !

Jag måste erkänna att jag är lite seg i kolan idag. Vi satt uppe & kollade på Valvakan till lite strax efter 23:30 & sen ringde klockan vid 7 imorse. Jag som är ledig idag låg kvar & gottade mig nästan 1 timme extra, medan Robin sakta klev upp ur sängen. Kaffet har hunnit slinka ner nu & det är snart dags för en promenad ute i det fria ! Funderar på en skogspromenad - det hade varit härligt. Sen ska jag få ha Challe här idag så vi ska bara mysa & jag ska njuta av ledigheten. 12 dagar i sträck - jag är ju inte klok ... (Jobbat 12 dagar i sträck that is - inte ledig i 12 dagar, haha!)

Angående valet så tänker jag lämna mina egna kommentarer utanför - det blir en sån otroligt stor debatt annars. Jag tror att det kan vara därför man inte ska säga till var & varannan människa vad man röstade på - vi tvåbenta har ju en tendens att hitta saker att klaga på, inte sant ?
Jag ska iallafall gå & hämta en Metro vid busshållplatsen & se vad Sverige har att säga om inatt - Jimmie Åkesson lär ju täcka ett par sidor iallafall ..

Kram på er !


Allmänt // 0 kommentarer
Varför får man inte säga vem man röstar på ?

Publicerat 2010-09-19 21:20:12
I min & Robin's lilla familj så är vi väldigt sociala. Vi bestämmer oss båda för att gå ut & springa - jag springer ut först & kommer tillbaka 35 minuter senare. När jag kommer in så är det ingen hemma. En stund senare kommer Robin inklampandes genom dörren - genom blöt. Mysigt för övrigt. Det visar sig att vi har sprungit i princip exakt samma väg. Sociala var det va ?

Nu ska vi laga mat (macka & yoghurt) & kolla på valvakan. Någon minut iallafall. Intressant men otrooligt tråkigt. Kan man inte göra valvakan lite roligare ? Musik, dans & uppvisningar eller roliga klipp genom åren ? Jag menar, politikerna gör ju lite ... 'udda' saker ibland om man säger så :) Hade blivit en rolig film !

Jag är hungrig & min kropp är svettig. Sånt är inte riktigt min grej så nu går jag & duschar. Ha en bra kväll Svenska folket !


Allmänt // 0 kommentarer
Bra vanor !

Publicerat 2010-09-19 10:32:33
God morgon på er !

Idag började dagen med en 45 min promenad med syster - inte klokt vilka bra vanor jag tar ut henne på, haha ! Nu kommer hon strax över igen & då ska det ätas frukost innan jag åker till jobbet. Robin åkte iväg på husvisning & det är vid såna här tillfällen som jag upptäcker min sällskapssjuka sida :)

Nu knackade det på dörren ! Vi hörs sen !


Allmänt // 0 kommentarer
Min duktiga syster

Publicerat 2010-09-18 21:31:31
Hallå, hallå !

Innan jag ringer & beeer min pojkvän att komma hem tänkte jag skriva ett litet inlägg tillägnat mig & min kära syster.
Båda var helt slut efter långa dagar & satt med godis i magen på bussen & halv sov. Då vaknade jag till & kände ett sug efter en powerwalk. Jag tror att hon visste att det inte skulle duga med ett 'nej tack' så hon hakade så snällt på. Det slutade med att vi Powerwalkade i GRYM TAKT 2 km & sen sprang vi de 3 sista - i vind & lite kyla. 'Man ska inte springa när man är sjuk' - jag är inte sjuk, okej ? :)
Skillnaden på mig & lill-jag är att hon känner att det räcker att springa de där 3 km, medans jag gärna springer på lite extra för att känna att jag tagit slut på kroppen & får att utvecklas ! Hur ska man annars kunna springa fortare om man aldrig ökar ? Ganska logiskt, eller hur ?
Så jag pushade & skrek med hes röst att hon skulle spurta de sista metrarna in till mål. Och det gjorde hon ! Jag vet att hon är bra stolt över sig själv nu - det borde hon, otroligt duktig tjej det där !

Nu ska jag hoppa in i duschen & sen blir det kvällsmål :) God natt & sov gott !

Träning // 0 kommentarer
Vem har buffé på jobbet ?

Publicerat 2010-09-18 06:51:25
Jag är uppe !

Klockan är 06:45 & jag sitter redan färdigfixad med min kopp kaffe & väntar på att mitt ägg ska koka färdigt. Klockan 10 äter vi frukost på jobbet så det känns onödigt att trycka i sig något mer nu innan.

Idag jobbar jag 08.00-16.00 vilket är en enligt mig super bra tid. Då får man ju tid att hinna umgås med nära & kära även på en lördagkväll :)
Jag har dock börjat inse att jag faktiskt gillar mitt jobb. Jag vet, lite skämmigt är det, men jag trivs faktiskt med de jag arbetar med & hela gemenskapen mellan oss anställda är fantastisk ! Att chefen har bestämt att vi ska ha frukostbuffé i personalrummet varje dag mellan 10-11 säger mycket bara det ... I like it !


Nu ska jag dra botten upp & sen sticker jag. Ha en toppen dag så hörs vi senare ! Kramelikram !

Det ser faktiskt ut ungefär så här. Frukostbuffén alltså. Mycket att välja på om man säger så :)

Allmänt // 0 kommentarer
Tips for Powerwalking !

Publicerat 2010-09-17 09:23:15
Hallå alla glada !

Halv 8 var jag uppe idag - det är inte klokt vad seg man har blivit nu när hösten är här, gardinerna neddragna & förkylningen har liksom tagit över hela kroppen. Men idag kände jag mig lite, lite bättre när jag vaknade så jag passade på att kickstarta kroppen direkt ! En powerwalk på ca 6 km blev det & mer än några upphostade slembollar blev det inte - kroppen sa inte emot en enda gång ! Det är skönt att känna att man orkar röra på sig igen & inte stannar inne för att man kanske blir mer sjuk - & jag är inte sjuk. Jag har ingen feber & känner mig i stort sett som alltid - det är bara hosta, tappad röst & snor som vill leka tafatt. Jag jobbar ju på ändå & vägrar ligga hemma i sängen - sånt är bara tråkigt.

Nu idag ska jag till la place - en liten överraskning som ni får reda på i eftermiddag förhoppningsvis. Jag måste bara fixa & trixa lite först, men roligt ska det bli & jag är peppad till 1000 tack vare mamma som pushat mig lite grann ;)

Men nu är det dags för frukost & sen beger jag mig ! Åh, nu längtar jag ! Kram på er & ha en vindstilla dag i blåsten !Träning // 0 kommentarer
Storkok

Publicerat 2010-09-15 20:55:43
Det som är lite roligt med storkok är ju att man äter ju det till lunch & middag gånger 2 ungefär. Det blev kasslergratäng till lunch & middag idag & kommer antagligen bli likadant imorgon. Jaja, gott var det ju så varför klaga ?
Nu ska jag krypa ner under täcket & friskna till hade jag tänkt. Sen får vi se hur jag mår imorgon :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Kasslergratäng

Publicerat 2010-09-15 07:31:36
God morgon !

Igår kväll när jag kom hem så var det raka vägen till sängen som gällde - jag var utslagen ! Detta resulterade i att jag absolut inte hade tanken på att fixa matlåda inför idag så nu står jag har - 07:30 på morgonen - & gör kassler gratäng. Det luktar gott så jag får hoppas att smaken blir densamma :) Nu måste jag fortsätta & sen sticker jag till jobbet ! Kram på er !


Allmänt // 0 kommentarer
Migthy Leaf

Publicerat 2010-09-14 08:25:10
God morgon !

Blä, förkylningen har inte gett med sig under natten, men jag måste säga att jag iallafall inte känner mig sämre & det är ju ett plus. Nivån är ungefär densamma som igår.

På jobbet igår så tog jag med mig några nya te-sorter hem. Vi kommer eventuellt börja sälja de här i förbutiken där jag jobbar så då måste jag ju veta vilka jag kan rekommendera, hehe ;)
Jag har inte druckit något av det än, men det står här & drar sig & luktar ljuvlig vanilj. Påsarna har ett litet hemma-gjort stuk som jag gillar & sticker ut från många andra. De har detox-, grönt- och 'organic african'- teer bland annat & märket heter Migthy Leaf. Nej, jag tror att detta kan bli väldigt gott & passar in bra nu när jag bara vill sitta & mysa med något varmt :)

Nu ska jag sega lite till & sen är det dags för frulle. Kram !


Allmänt // 0 kommentarer
God natt typ.

Publicerat 2010-09-13 21:17:47
Jag är hemma. Jag är trött. Jag är hungrig. Jag har ätit mig mätt på godis. Nu måste jag sova. Kläderna är kvar på & tänderna har inte sett en skymt av tandborsten med tandkräm. Mysigt. God natt.
Allmänt // 0 kommentarer
Ägg innehåller bra mycket ska ni veta !

Publicerat 2010-09-13 10:58:32
God morgon igen !

Nu fick jag sovit ett par timmar till & det var välbehövligt. Jag var uppe & åt frukost men gick ganska snabbt & la mig igen & lät tvn stå på. Psykiskt sätt känner jag mig inte sjuk, men min kropp fortsätter att streta emot - det är jobbigt. Jag vill ju vara pigg & alert & absolut inte behöva ligga kvar i sängen till 11 på morgonen ... Suck.

Här kommer 2 inspirationsbilder på mat iallafall. Den ena är på min frukost idag & den andra är på lunchen igår & som även blir lunch idag. Under bilderna kan ni som vanligt se vad jag hade i :) Nu ska det drickas te. Kram på er !

Det här var nog den godaste frukosten på lääänge. Tror det var för att jag idag valde att lägga till fil blandat med yoghurt, musli & toppa det med bär. Ur gott ! Till detta blev det 2 skivor med bröd (just bröd kommer nog alltid finnas med på min frukost, haha ! Det är ju så gott ! ), den ena med sallad, leverpastej & saltgurka & den andra med sallad, ost & paprika. Till detta 1 ägg för att inte behöva ta vitamin tillskott :) Ägg innehåller A-, B2-, D- och E-vitaminer samt Protein, Järn, Selen & Zink ! Slå det ni !

Det ser kanske inte så gott ut, men det var det ! Fisk i lätt gräddsås med dill, ärtor, majs, paprika & spenat som inte syns :) Potatisarna blev lite många - det räckte gott & väl med 2 - även dessa kokta med dill. Mumma !

Kost // 0 kommentarer
Fil vs. Yoghurt

Publicerat 2010-09-13 08:29:38
God morgon !

Tror ni inte jag vaknade upp med världens huvudvärk & att jag har varit uppe & snutit mig ett antal gånger inatt ? Jojjomen. Men ingen feber - än...

Nu hade jag tänkt & äta frukost men hamnade framför dagens I-landsproblem; fil eller yoghurt ? Jag har alltid hört att fil skulle vara nyttigast pga den sura smaken, men jag var ju såklart tvungen att kolla upp det. Det kan ju tilläggas att jag köpte filen & Robin köpte yoghurten - sen får ni ju avgöra vem som hade rätt ...
Så här svarade fitness-magazines hemsida när de fick frågan:


Nu säger jag såklart inte att man bara ska gå efter en källa - jag har självklart kollat runt på fler sidor & de flesta tycks hålla med denna Jonas :) Yoghurt blir det då ! Tack & hej !

Kost // 0 kommentarer
5 av 12

Publicerat 2010-09-12 21:45:03
5 av 12 arbetsdagar på raken är avklarade & idag vaknade jag upp med ont i halsen, medan näsan nu stockar sig här på kvällen - inte okej. Jag tänker inte bli sjuk. Om min näsa så är röd & halsen svider så att varje måltid är gjord av vatten ska jag ändå gå till jobbet. Så länge jag inte har feber har jag sagt till mig själv. Ingen feber bara.

Idag gick mina 8 timmar förvånansvärt snabbt. De var över innan jag visste ordet av vilket var skönt - då fick jag komma hem & lägga mig lite nu efter maten. Antagligen kommer jag somna innan klockan slagit 10, men det gör inte mig någonting. Det ska bli en fika med syster imorgon mellan 9-11, sen ska jag till mammas jobb & fixa lite saker innan jag åker tillbaka hem för att jobba mellan 15-20. En fullspäckad dag med andra ord. Igen.

God natt !

Allmänt // 0 kommentarer
Sist jag kollade så har det varit grått oc...

Publicerat 2010-09-12 11:54:00

photo0201 (MMS)

Sist jag kollade så har det varit grått och mulet sen 2-3 veckor tillbaka ...


Allmänt // 0 kommentarer
Stekt fisk med potäter & vardagslyx

Publicerat 2010-09-12 09:00:35
God morgon !

Såhär på morgonkvisten så står det & kokar potäter på spisen. Det luktar dill & ganska gott, men jag måste bara inflika hur mycket jag ogillar att det tar så lång tid - efter 10 min är de ju fortfarande lika hårda som när jag la i dom ! Ps. Mamma, jag önskar mig en ny kastrull - våran är alldeles för stor & att koka upp vatten tar 4 gånger så lång tid :( !

Idag ska det jobbas igen. Jag vaknade upp med ont i halsen & känner ett tryck över huvudet - ingen bra start. Det blev därför ingen springtur i det roliga & underbara vädret men att stå upp 8 timmar i sträck idag kommer nog räcka gott & väl. Jobblyxen som jag brukar unna mig för att ha något att längta till halvvägs in i passet är att skämma bort mig med en god matlåda. Idag blir det den stekta fisken som vi fick häromdagen i en gräddsås med dill-potatis & spenat med ärtor, majs & paprika blandning vid sidan om. Det får ju en att längta tills klockan slår 3 iallafall & det är dags att gå på rast, eller hur ? :)

Nu ska jag börja göra mig iordning - ingen idé att vakta potatisar som tar så här lång tid på sig ... Kram !Allmänt // 0 kommentarer
En bra start på dagen !

Publicerat 2010-09-11 10:46:32
God mooooorgon !

Idag kommer bli en bra dag, det känner jag på mig. Jag vaknade lite trött, men allting har bara blivit bättre & bättre. Det blev en 4 km springrunda för att komma igång & efter allt smörgås ätande så bestämde jag mig för att ändra lite på frukosten också. Det blev råggröt med lite, lite müsli i plus bär, valnötter & 1 ägg. Bra start på dagen !

Idag ska det även jobbas 12 till 8, men det gör inte mig någonting. Jag vet ju att jag har en myskväll att vänta när jag kommer hem :) Kram på er & ha en bra dag !

Allmänt // 0 kommentarer
500 kronor någon ?

Publicerat 2010-09-10 10:16:50
Alla är vi ju intresserade av kläder, så varför inte tävla om ett presentkort värde 500 kr ? Kör hårt vettja ! :)
Klicka här för att tävla !

Allmänt // 0 kommentarer
Men vad sjutton är DET ?!

Publicerat 2010-09-10 07:48:28
*Pling, plong*
Malin sliter snabbt på sig mysbyxor & tjocktröja innan hon hasar fötterna fram till dörren.
- "GOD MORGOOON!" Robin's mamma står vid dörren färdigsminkad & finklädd med en hund vid fötterna.
- "Ähh .. God morgon? Jag vaknade precis" Ja, det måste då ha låtit dumt. Det ser hon väl ändå ?
Hon sträcker fram 2 påsar med något kletigt i. Det är vid såna här tillfällen man kan falla för ett April-skämt genom att bara sträcka ut händerna & ta emot det. Tänk om det hade varit lika kletigt på utsidan ?
- "Jag kommer med färsk fisk!"
- "Jag har infektion i mitt finger..." Alltså ... Jag skäms över mig själv ibland - där kommer hon & snällt lämnar över fisk & jag börjar babbla på om mitt finger ?
- "Örm ... tack för fisken ... jag vaknade precis ..."


Under denna morgon sa jag nog 'tack' 10-11 gånger sammanlagt. Det är faktiskt lite roligt hur reaktionsförmågan är när man är nyvaken .. Nu ska jag - efter många kaffe - kila över till mamma & morgon mysa lite innan jag sticker till jobbet vid 11. Vi hörs senare ! Kram !Allmänt // 0 kommentarer
Kyckling wok i stora lass

Publicerat 2010-09-09 21:56:53
God kväll, god kväll !
Ganska nyhemkommen från jobbet så har jag hunnit kolla på Idol i 30 min med mamma & ätit god wok-middag som Robin lagade. Härligt !
Nu ska jag lägga mig i sängen & näst intill somna till Liar, Liar innan det är dags att plocka upp tvätten ur den snart klara maskinen .. Imorgon ska det jobbas igen ! Kram kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Brödoman

Publicerat 2010-09-09 08:46:26
God morgon !

Idag blev det minsann inget 'gå-upp-tidigt-för-att-röra-på-sig-innan-frukost'. Jag ska jobba 10 timmar & vet att av bara det så kommer jag vara mer än seg i benen ikväll, så varför förvärra det genom att piska dom denna morgon ? :)

Jag har precis avnjutit en fruktansvärt god frukost. Igår fick jag 3 olika nybakta-brödlimpor med mig hem; 1 fylld med nötter & bär, 1 grov limpa med krispig utsida & mjuk insida (både min & Robban's favorit, haha! Kriget börjar först när vi får veta vem som får den sista brödskivan antar jag, haha!) & sen en liten grekisk-limpa. Det blev 3 skivor av de 2 förstnämnda & sen lite müsli med bär & kesella i. Jag är så fruktansvärt mätt, men hade jag inte haft pli på mig själv så hade jag kunnat trycka i mig ännu en brödskiva ;) BRÖDOMAN kan ni kalla mig :)

Just det ! Det blev inte mycket till bloggning igår eftermiddag - jag blev nämligen inringd till att jobba ett skift mellan 17-22 & lämnade våran kära lägenhet vid 4 - bara så ni vet :)

Nej, nu ska jag ta mig vidare ! Måste borsta tänderna & få bort alla de förbaskade linfröna som alltid fastnar mellan tänderna. Eller så låter jag dom sitta kvar ? Det är ju fruktansvärt sexigt menar jag ... Kram !

Denna snygga bilden bjuder jag på ! Ser ni linfröna där ? Utstickandes mellan tänderna. Man ser ju ut som en 90-åring kärring med alldeles för mycket tandsten ..

Allmänt // 0 kommentarer
Sometimes there's only one thing left to say.

Publicerat 2010-09-07 20:26:00
God kväll !

Mormor & jag sitter framför tvn & kollar på debatt med Maud Olofsson - känner mig som 80, men det är ganska intressant nu innan valet ..
En fruktansvärt god fläskpannkaka ligger i magen tillsammans med hallonpaj & några godisbitar. Mums, mums, mums ! Inte klokt vad man kan känna sig onyttig ibland, men vad förväntar jag mig om jag åker till mormor ? :)

Just nu har jag fruktansvärt ont i magen (inte på grund av allt gott, utan för att det bara är så jag får ibland. Konstigt. Läkaren nästa?) så jag ska bara luta mig tillbaka & eventuellt läsa lite. Det hade varit mysigt. God natt & sov gott :)

Jag har min Ps I love you period nu. Det var alltså min tur att läsa boken. Oj, så bra den är ! Och så mycket bättre än filmen - den bara är det :)

Allmänt // 0 kommentarer
Lax & Pastagratäng

Publicerat 2010-09-07 12:51:34
Sådär, nu har jag fått rensat bort lite - nummer 1 på dagens saker att göra är avbockad. Nu ska jag äta lite lunch om en stund & sen traska till bussen för att åka till mormor. Ska se om hon vill ta en promenad i den härliga solen - det är ju ett underbart höstväder här i Götet idag ! Vanligtvis brukar det vara lite halvmulet när jag är ledig - men nytt jobb, nya regler antar jag, haha :)

Här kommer ett hop-kok från igår; lax & pastagratäng. För mig som gillar majs & ärtor var detta en höjdarrätt & fruktansvärt gott - för en man som däremot inte är förtjust i grönsaker överhuvudtaget så fick den ett minus på grund av det - vissa tål ju inte nyttigt ;)
Nu ska jag göra mig iordning ! Kram på er & ha en strååålande dag !


Lax & Pastagratäng

Du behöver:
Majs-ärtor- och paprikamix (fryst)
Broccoli
Fryst Spenat
Riven ost
Matlagningsgrädde (jag tog i lite vispgrädde också, hihi)
Salt
Pappar
Grillkrydda
Citronpeppar
Chilisås
Pesto
Fullkornspasta
Lax
Valfria grönsaker att ha till

Så det är en del, men ta gärna vad ni har hemma. Allting är gott i gratäng och detta är ju bara mitt egna tips :)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka pastan så som det står på paketet. Lägg gärna i broccolin i det kokande vattnet när pastan börjar bli klar.
3. Smörj en form.
4. Blanda kryddor & grädde i en skål. Tillsätt osten mot slutet.
5. Blanda pasta med alla frysta grönsaker.
6. Häll i hälften av pasta-mixen i formen.
7. Häll över ungefär halva grädd-blandningen på pastan.
8. Häll i resten av pasta-mixen & toppa med resten av grädd-såsen.
9. Kleta på peston på laxen & lägg upp på ett smörgås papper. Ställ formen bredvid.
10. Vips in i ugnen ! Låt grädda i ungefär 25 minuter, mer eller mindre :)

Gott-gotti-gott-gott !


Recept // 0 kommentarer
Full nykterist

Publicerat 2010-09-07 10:30:12
06:50 imorse känner jag att Robin hoppar förskräckt upp ur sängen. Han har försovit sig. Han skulle ha åkt för en halvtimme sen. De ska mötas om 10 minuter på en plats som ligger 7-8 minuter hemifrån. Jag kunde riktigt känna hans panik. Och det är som man säger: 'du kan vara super full & knappt stå på dina ben, men händer det någon något allvarligt så blir du på en hundradels sekund lika nykter som en nykterist' - & detta stämmer väldigt väl. Jag var uppe på 2 röda, bokstavligt talat sprang ut i köket & frågade vad jag kunde göra. Det fick bli frukost & en gullig liten kanna med juice, sen en väldigt snabb puss innan han antagligen åkte på fortkörningsböte ute på vägarna.

Efter denna hysteriska morgon gav jag mig ut på en springrunda. 4 km eftersom Robin's syster Louize skulle komma hit på frukost & vi planerade att ta en promenad innan. Frukosten blev större än väntat & täckte ungefär hela bordet, haha ! Tror inte någon hade varit så mätt som efteråt på länge. Gott, gott !

Mormor väntar besök från mig senare idag & det är några saker som ska hinnas med innan. Jag lovar att blogga under dagen - datorn är min stalker idag :) Ni ska även få recept på god middag från igår ! Kram !


Allmänt // 0 kommentarer
Mättande frukost - ja, tack !

Publicerat 2010-09-06 19:25:22
Hej !

Medan pastagratängen & laxen står & puttrar i ugnen så ska jag passa på att slänga upp en bild på dagens frukost. Det var så himla gott, enkelt att göra, nyttigt & helt enkelt världens bästa tips :) !

Jag ska försöka ringa mormor nu & se om hon har något för sig imorgon - annars åker jag dit & spenderar natten med min älskade mormor, lagar god mat & hoppas på ugnspannkaka till lunch, haha ! Robin ska ju gotta sig i Smögen så jag ville göra något liknande - även om tid med mormor är ovärderligt :)

Ringa var det, ja ! Kram !

Osötad musli i botten (havregryn, russin, corn flakes & rispuffar), toppad med bär & en klick kesella 1%. Till detta blev det lite mjölk & jag la i några rågflingor med vanilj över också :) Gott, gott ! Ta gärna ett ägg till - det mättar i flera timmar ! :)

Recept // 0 kommentarer
Planer ahead !

Publicerat 2010-09-06 13:35:59
Precis hemkommen från Göteborg så fick jag nu plötsligt en hel del att göra. Mycket som ska fixas & ordnas innan Robin kommer hem vid 6 - den turgubben fick sluta 3 timmar tidigare idag :) Plus att de hade spelat fotboll på jobbet - livsnjutare !
Med mat i magen är jag iallafall redo för mina planer :) Vi får höras sen !

Allmänt // 0 kommentarer
Hur fort springer ni ?

Publicerat 2010-09-06 08:40:40
Okej, jag vet att det inte är snabbt för en van löpare - men jag räknar inte in mig själv i den kategorin :)
Hursomhelst så sprang jag precis 4 km på strax under 20 minuter. Det betyder 12km/h. Jag hade velat vara ute längre, men när man har ett sånt flyt som jag hade då så vill man ju knappast sakta ner ! Det var som att springa på moln :) Härligt att vara igång igen !

Träning // 0 kommentarer
Från bullar till löperska

Publicerat 2010-09-06 07:25:53
God morgon, god morgon !

Det blev ett par bullar igår trots allt, haha - men nu är det dags att röra sig ut på löparstigen & svettas lite. Så jag har iallafall planerat början av denna långa dag. Robin jobbar 9-21 så det blir till att antingen sitta i en tom lägenhet eller röra sig utanför. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på - det är ju det här som är det jobbiga med att vara lediga på vardagarna när alla andra jobbar ... Men men, något hittar jag nog på :)

Nu ska det bytas om & sen ska jag börja lunka - längesen nu, men det ska gå finnemang tror jag ! :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Bullbakning

Publicerat 2010-09-05 16:18:13
Här hemma händer det grejer seni ! Det är bullbakning på gång & jäser spräcker snart sönder skålen. Själv är jag inte 100% sugen på bullar, men det är ju alltid någon som äter dem & jag tror nog att när gräddningen pågår senare så kommer jag nog göra vad som helst för en svensk hederlig kanelbulle ...
Charlie ligger på bordet (en taskig vana som antingen hans älskade mamma eller mormor har tuttat i honom) & kollar bara på sin matte som springer runt precis som vilken höna som helst i köket. Nu kom Robin - livet är fulländat för Challe.

Allmänt // 0 kommentarer
Vackra rosor från en vacker mamma

Publicerat 2010-09-05 07:41:38
Nu är det ett par dagar sen jag fick rosor av mamma, men jag hade tänkt visa er dem ändå. De har ändå hållit längre än de flesta andra blommor jag fått i bukett så jag passade på att fota dem nu på morgonen :) Är de inte fina ? Tack mamma !

Allmänt // 1 kommentarer
Hej & välkomna till Hajk !

Publicerat 2010-09-05 07:32:39
Bubbel, bubbel, bubbel. Kaffekokaren står här & pyser. Jag gillar verkligen att det går så snabbt för den att koka upp mitt kaffe här på söndagsmorgonen. Mysigt.

Idag ska jag & Robin ta oss ut i skogen & vandra lite hade vi tänkt. Upp i Sandsjöbacka ska vi för att få en nypa frisk luft. Inte trodde jag när jag träffade honom att han var en sån friluftsmänniska !
Senare idag ska jag träffa en god vän en stund innan jag kommer tillbaka för att mysa lite mer med Obbsin. Funderar även på att hämta lite saker hos mamma - kläder & inredningsstuff som ligger där hemma i 'mitt' rum &
skräpar. Här gör de ju bättre nytta !

Nu ska jag sätta Robins ringande mobil i örat på honom - får se om det får honom att vakna ! :) Kram & god morgon !
Underbara Sandsjöbacka :)

Allmänt // 1 kommentarer
Killar äter inte matvete väl ?

Publicerat 2010-09-04 21:05:13
Hallå, hallå !

Då firade man även lördagen med ett par godisbitar & sedan blev det mer glass hemma hos Robins mormor ... Herregud, så här kan det ju inte fortsätta, haha ! Jag får nog fortsätta med mina nyttigheter hemma & lyxa till det när jag ska bort istället :)

Det var en underbar doft som kröp in i näsan när jag kom hem till en färdig middag förut. Robin hade gjort fläskfilé i en gräddig sås & MATVETE (ja, ni läste rätt. Jag förstår inte vad som har tagit åt honom .. Han åt det till och med!!) med en massa grönsaker. Vissa har då dolda talanger måste jag säga !

Imorgon har vi bestämt oss för att grilla i Sandsjöbacka - en vacker skog en bit härifrån. Fast vi får se med grillningen - picnic blir det garanterat iallafall :)
Nu ska vi lägga oss & kolla film - bara ta vara på en slapp lördag helt enkelt :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer
Hem & ut igen

Publicerat 2010-09-04 14:48:41
Jaha, då vart man hemma från ett träningspass & ska iväg lika snabbt igen för att gå på dagens andra match :) Jag klagar inte !
Robin är på ICA & storhandlar med hans mycket generösa mor som erbjöd sig att fylla upp vårt kylskåp lite :) Tack tack !
Sitter för övrigt just nu med den mest knepiga blandningen på min tallrik: blomkål, chorizo korv, keso, majs, tomat & ketchup till korven. Ibland blir jag rädd att jag ska ha blivit knäpp.
Nu måste jag kila ! Krääm !

Allmänt // 0 kommentarer
Man KAN slänga godis också om du undrar

Publicerat 2010-09-04 06:00:29
God morgon !

Japp, tidigt är det minsann - klockan har inte ens hunnit slå 6 denna lördags morgon. Men uppe är jag & konstigt nog så är jag heller inte så trött. Det här med att behöva gå upp väldigt tidigt på monarna börjar bli en god vana. Härligt !

Vi hade en ur mysig fredagskväll igår med tjatter & god mat. Det blev ju som ni såg både det ena & det andra & när jag (som har denna - enligt mig - bra vana) kastade ut de godisar som inte blev uppätna (och som ingen gillade - för jag frågade ju först) & rotfruktschipsen som ändå blir sega dagen efter; då tittar mamma underligt på mig & frågar vad jag sysslar med. Efter många om & men så fick de iallafall ligga kvar i papperskorgen - när det kommer till mat så kommer nog fru kostrådgivare alltid att vinna, haha :)

Nu sitter jag här med min kaffe & ska bara slurka i mig det sista innan jag börjar trolla bort påsarna under ögonen & göra i ordning dagens frukost; ägg, rågflingegröt med bär & päron - sen bär det av mot handbollshallen för att titta på min bokstavligt talat grymma syster när hon slänger in lite bollar i nätet. För det är därför jag är uppe med tuppen idag - hon tror nämligen inte att jag skulle orka & vad gör man inte då ?

Kram på er & ha en super dag !


Allmänt // 0 kommentarer
Myskväll vs. Restaurang

Publicerat 2010-09-03 20:47:22
Medan Robin är ute & äter med sin familj på finfin restaurang (som jag missade tack vare jobbet ... fi fi ! ) så har jag myspys kväll med mamma, syster & Charlie :) Nu väntar det mat & min mage kurrar som aldrig förr ! Kram på er !

Allmänt // 1 kommentarer
Licensierad Kostrådgivare

Publicerat 2010-09-03 13:22:38
YEEEEEES ! Jag nailade provet, haha ! Är helt underbart glad ! Plus att idag har jag fixat internet så nu har jag det också - mer bloggning betyder det.
Nu är jag en stolt & uppspelt licensierad kostrådgivare som ska laga lunch åt syster - att jag ska till jobbet om en timme gör mig inte ett smack ! Kram !


Kost // 0 kommentarer