25,5 grader celsius ,.

Publicerat 2011-07-31 08:45:30
Och så säger vi goooood morgon !
25,5 grader mot väggen visar termometern & jag ska ge mig ut & springa - en svettig tjej kan ju garanteras efteråt .. Men det är skönt med värme ! Trots att jag jobbar 15-22 senare idag .. Jag ska även försöka hinna med gymmet - senast var i torsdags, men jag känner att armarna börjar ta semester nu & det gillas inte.
Så det står på listan idag ! Väldigt kort, men så är det ! Ha en härlig dag alla !

Allmänt // 0 kommentarer




Lunch från salladsbaren på jobbet kan ibla...

Publicerat 2011-07-30 14:13:18

img_0101 (MMS)

Lunch från salladsbaren på jobbet kan ibland bli mer än konstig.. Här en kycklingfilé med avokado, kronärtskocka, gurka, majs, krabbsticks, kräftor, rödlök, morot, keso och coleslaw. Och örtsalt såklart!


Allmänt // 0 kommentarer




Viktens Alla Dagar ,.

Publicerat 2011-07-30 06:21:08
God morgon på er !

Lite halv frusen sitter jag & sipprar på mitt kaffe & förbereder mig för dagen. Det blir jobb 8-18 vilket ger mig en liten  lördagsmyskväll iallafall.
Jag har tänkt mycket på det här med veckans alla dagar på sistone. Varför är vi så fruktansvärt besatta av de olika dagarna i veckan ?

Måndag - då börjar vi om ! Ny vecka, nya tag ! Då ska jag minsann gå ner de där extra kilona !
Tisdag - Still going strong ! Nog för att jag fick i mig en extra chokladbit igår, men tiden läker alla sår - vi kör på ! Alla tog ju en bulle till fikat också ..
Onsdag - Lill-lördag. Då fååår man ta ett glas vin. & en påse godis.
Torsdag - Åh , vad gott det var med godis ... 1 bit till gör inget .. Jag tränar imorgon istället ..
Fredag - YES ! Helg ! FREDAGSMYS - chips, läsk, god mat, godis .. Nu får jag skämma bort mig !
Lördag - Idag är ju alla andra också godis ..
Söndag - Söndagsfrukost, brunch & söndagsmiddag med familjen ! Vilken skit vecka - vi kör från början imorgon - då är det ju trots allt måndag !

Ni behöver inte känna igen er - men förstår ni vad jag menar ? Vi har alldeles för många ursäkter på grund av hur man ser på alla dagarna. Jag menar, vem kom på Lill-lördag ? Eller den berömda Fredagsmys-dagen ?

Bara för att alla andra gör det behöver det inte betyda att det är rätt, alla att de kalorierna inte räknas. Vill du äta nyttigt eller gå ner i vikt - inte ska du gå & vräka i dig chips/godis/läsk/kakor bara för att alla andra gör det - eller hur ?

En fin liten tanke nu när helgen kommer :) Ha en skön dag !

Hälsa // 0 kommentarer




Ungefär Sjuttioelva Gånger ,.

Publicerat 2011-07-29 07:10:04
God morgon !

Strax efter 11:30 var jag i säng igår & hade riktigt svårt att sova. Jag vände & vred på mig sjuttioelva gånger innan jag hittade en någorlunda bra position. 6:45 ringde klockan & det var dags att gå upp .. Jag tänkte hinna med en 30 min löprunda innan jobbet idag. Jag hade slappat till mig lite vad gäller att röra på benen .. Efter rundan blir det frukost med Robin (på en vardag!) innan jag pyser iväg till jobbet för ett 10 timmars skift.
Nu när man haft semester så känns det som att man skulle kunna jobba hur mycket extra som helst - undra hur länge det sitter i, haha ..

Ha en härlig dag allihopa ! Får jag tråkigt & överdrivet mycket tid så kör vi mobil blogg - det vet ni ! Kram :)

Allmänt // 0 kommentarer




Årets Nyhet ,.

Publicerat 2011-07-28 09:14:33
Inatt drömde jag att jag var världens svin på en restaurang där maten spilldes med flit över bordet, vattnet ner på golvet, klet hit & dit & begäran av putsning av mina skor. & Robin bara skrattade åt mig - ni vet, skrattade som i you-go-girl. Vi kunde inte varit värre gäster iallafall - tur att det bara var en dröm - något säger mig att vi brukar sköta oss lite bättre i verkligheten iallafall :)

God morgon på er förresten ! Hoppas ni överlever den härliga sommaren precis som jag även om jag igår var tillbaka på jobbet efter 4 veckors slappande. Det var ganska skönt att få komma tillbaka till de gamla rutinerna dock & höstens första pass gick ändå ganska fort.

Jag tror jag har missat årets nyhet här på bloggen förresten .. Ledsen för det !
Den 18 augusti 2011 har jag nämligen mitt sista pass på ICA . Då slutar jag - finito som man brukar säga ! Anledningen till detta är för att jag ska börja jobba på gym istället :) Hur många tror att detta kan passa mig bra - upp med en hand ! Jag tror jag kommer trivas som fisken i vattnet . Så kort & gott har jag 23 dagar kvar (dagar - inte arbetsdagar) på ICA innan jag sätter fötterna i musklernas värld på riktigt. På så sätt får jag mer tid till att tänka på träningen & ändå göra saker vid sidan om eftersom detta då är en 70% tjänst :) Skönt va ? Mer bloggning om träning & kost utlovas också !

Nej, nu kurrar magen, men jag tänkte ta mig en lat runda innan frukost. Kroppen är fortfarande stel så det är dags att väcka den till liv. Ha en härlig dag allihopa !

Allmänt // 0 kommentarer




Sa Du Gränna ? ,.

Publicerat 2011-07-27 09:53:51
Nu har jag äntligen fått min morgonrunda efter 2 dagars vila ! Skönt ! Egentligen skulle jag träna nu innan jobbet - men mina armar & överkropp värker så att jag nog väntar med hantlarna tills på fredag (heldag på jobbet imorgon). Det känns lite segt, men sånt är livet :)

Här kommer bilder från Gränna - det blev en heldag med både denna polkagrisstad & sen Lager 157 på vägen hem. Mysigt ! Kram

Väl i Gränna så var vi super hungriga att äta var det första på listan ..
Dock var det det äckligaste jag ätit - nästan äckligare än pajen häromdagen ..
lika skeptisk var robin ..
- "Kan man få ny mat?"
PolkaPojkarna.
Gränna Knäcke.
Brunost får mig att tänka på min föredetta klasskompis; efter varje utekväll så blev detta natta-maten. haha !
Gränna muslin.

Allmänt // 0 kommentarer




Varning; Ett Stycke Äcklig Paj ,.

Publicerat 2011-07-26 08:04:00
God morgon !

Eftersom jag vaknat av mig själv strax efter 6 varje dag den senaste veckan så trodde jag att samma sak skulle hända idag & satte därför inte klockan. Nu missade jag både springrundan alternativt promenad för att vi måste iväg. Vi ska nämligen till GRÄNNA & titta på polkagrisar, knäckebröd & en mysig stad :) Då kan faktiskt benen få vila lite här på morgonen. Ska bli så mysigt ! Robins syster & hennes pojkvän åker med så det blir som en liten roadtrip. Jag känner redan värk i rumpan ..

I övrigt så blev pajen så äcklig igår att jag knappt kan tänka på den utan att må illa. Det enda som var gott var pajskalet så det blev min middag. Jag kämpade i mig en portion men usch - det var det absolut vidrigaste, haha !
& SYND var ju att vi glömde ställa in den i kylen igår & att den nu måste slängas ... buhuuu !

Nu måste jag duscha & fixa till mig lite - så här kan man ju inte se ut en tisdag ! Kram !

Såg god ut, luktade gott - smakade skit ! Tilläggas kan ju att jag är väldigt finkänslig när det  kommer till mat jag själv lagat - jag tänker alltid på hur den kunde smakat bättre, vad som var bra resp. dåligt osv. Så för den mindre kräsna kanske den smakade helt okej ändå.

Allmänt // 1 kommentarer




Gifts From Las Spanias ,.

Publicerat 2011-07-25 18:09:32
ÄNTLIGEN är familjen hemma ! Som jag har längtat ! Nu slipper Robin både mig & hunden ett tag fram över .. ha-ha.

I ugnen står en kyckling-färs-paj som jag hoppas blir super-äcklig - idag är ingen dag för varken äcklig kycklingfärs (vet inte varför den hamnade i korgen) eller paj. Tacka vet jag god mat !

Träning om en stund ! Tjohej !

Presenter från Las Spanias ! Äkta olivolja, bongotrumma till Robin (som mamma djupt ångrade - nu slutar han inte spela) & sangria ! Wohoo ! 
Och ... och ... och ... VÄRLDENS SÖTASTE FÖRKLÄDE !!!! Tack !

Allmänt // 1 kommentarer




Håll I Hatten För MatInspiration ,.

Publicerat 2011-07-25 12:42:17
Hej på er !

Inte lika mycket uppdatering den senaste tiden - jag som hade ett sånt flyt ! Det blir nya tag med ny vecka som man brukar säga :)

Jag & Robin har precis kommit tillbaka från en stunds shopping. Det blev bara saker till mig & hunden; men lika glad var jag för det, haha !
Charlie fick en himla massa godsaker, men det kött-benet han gillade mest köptes det såklart bara ett av ..

Jag fick köpt ett par nya träningsbyxor & 2 nya tränings-bh:ar plus lite Mivitotal & lyckan var gjord ! 
Lunchen har precis slunkit ner & snart åker vi mot Landvetter för att hämta hem familjen ! Det är på tiden att de får känna lite på det svenska sen-sommar-vädret & inte bara en massa sol .. !

Ha det skönt så länge !

Morgonens frukost; keso med en skvätt mjölk & hackat ägg, 1 skivad banan, ½ äpple, gojibär, blåbär, hallon, kanel, psylliumfrön, linfrön & kokos on top !
Gårdagens middag ! Jag bönade & bad Karin om receptet till henne fantastiska gryta som vi åt förra helgen; igår blev det en favorit i repris ! Receptet kommer upp senare; alla måste få testa den här skönheten !

Allmänt // 0 kommentarer




SMS-inlägg

Publicerat 2011-07-24 08:25:04

img_5795 (MMS)

God morgon ! Igår blev det thaimat här hemma - en svensk-inspirerad sådan, haha. Vi hade nämligen glömt både cocosmjölk & currysåsen - men det gick bra ändå. Gott blev det ! Jag hade tänkt ge mig ut på en runda, men det verkar regna ute & jag har redan tankarna på att få låta kroppen vila idag ... Det är jobbigt när man vill så mycket. Jag återkommer !


Allmänt // 0 kommentarer




Bra Wok-Recept Någon ,. ?

Publicerat 2011-07-23 13:55:29
Hallå !
Vi har varit iväg & slängt gamla möbler & även hunnit med ett rekord-snabbt besök på IKEA ! Nu blir det lunch & sen hörde jag något om träning ... ? Bra lördag ! Vi hörs lite senare då det vankas WOK här hemma - vi får väl se hur det blir ...

Allmänt // 0 kommentarer




När Katten Är Borta ,.

Publicerat 2011-07-22 19:03:53
Ikväll är det ensamma hemma för min del. Robin åkte iväg på en grabb-grill-kväll (a.k.a strippor, fotboll & öl) så jag & Charlie får ta hand om oss själva. Därför blir det plockmat till middag - något som Robin inte är förtjust i (jag förstår inte!) så det får bli de gångerna jag äter middag själv helt enkelt :)

Till middagen blir det film; Livet från den ljusa sidan går ikväll. Alla måste se den filmen - en underbart härlig upplevelse !

Nu kurrar magen & det är dags för maaat ! Ha en skön fredagskväll !

Lunchen tidigare idag - nästan samma som middagen, haha ! Fisk från igår & en hemmagjord färsbiff med bacon i - super gott !
Zuccini med sesampanering, Onsala korv & resten ser ni :)
Charlie saknar bara Robin hela tiden så han ser jag inte mycket av ..

Allmänt // 0 kommentarer




Regnets Barn ,.

Publicerat 2011-07-22 09:26:17
God morgon !

Regnar det hos er också ? Här fullkomligt öser det ner. Inte mig emot dock - jag är regnets barn. Fullkomligt älskar det ! Därför var det inga problem att trots lite regndroppar ge sig ut på en runda imorse. Visserligen blev den inte lika lång - runt 4 km - men det räckte för idag.

När jag kom in blev det god frukost & nu väntar gymmet nästa ! Sen är det freeeeeedag & jag ska bara njuta. Börjar jobba på onsdag igen så detta blir min sista semester helg. Robin har tagit ledigt måndag-tisdag också så att vi får långledigt tillsammans :)

Katterna måste matas & hunden rastas - sen sticker jag iväg ! Ha en bra förmiddag !

Photoprogrammet på telefonen fungerar bra på vissa bilder - men så fort det är någon gul/orange färg i bilden så blir det kasst !
Leverpastej & keso/ägg-röra på hembakt bröd. 1 sharonfrukt till detta :) Mumma !

Allmänt // 0 kommentarer




Fisken 2.0 ,.

Publicerat 2011-07-21 19:33:12

img_9614 (MMS)

Jag och min sambo är totalt SÅLDA på fisk. Varje gång vi äter det säger vi alltid "vi måste äta fisk oftare!". Vi får alltid till en bra firre och någon god sås. Helst ska det vara panerat såklart! Idag testade jag att panera i rågmjöl+ägg+SESAMFRÖN istället för ströbröd. Resultatet? FABOLOUS :) testa det hemma! Sesamfröna får en liten nötig smak och smälter bra ihop med rödspättan. Sötpotatisen får stå för sig. Jag var i himmelriket.


Allmänt // 0 kommentarer




Kyckling-Chorizo-Gratäng ,.

Publicerat 2011-07-19 10:23:58
Vilken fruktansvärt dålig runda, haha ! Man kan välja att bli irriterad, eller göra som jag gör nu; skratta åt saken. Igår hade jag ett lägre kolhydratsintag vid lunch-middag & trots några extra knäckebitar till middagen så hjälpte det mig inte mycket idag. Kroppen var slö, trög & ville inte snabbt framåt. Backarna ska vi inte prata om. Jaja, huvudsaken är att jag vet vad som var fel. Jag har vant min kropp vid kolhydrater på kvällen när jag vet att det blir en löprunda på morgonen, att det blir en stor skillnad om jag låter bli. Länge leve kolhydrater !

Här kommer receptet som lovat; kyckling-chorizo-skafferi-rens-gratäng !

Du behöver:

Grillad kyckling
Chorizo korv(-ar , jag hade bara en kvar)
Valfri ost
Zuccini
Valfria grönsaker
2 klyftor riven vitlök

3 ägg
2 dl mjölk
½ burk Creme Fraiche
Senap
Chili sås
Kryddor

Så här gör du_

1) Sätt ugnen på 225 grader.
2) Släng ner alla ingredienserna - inte ost & zuccinin! - i en smord form.
3) Blanda ägg + mjölk + creme fraiche + chilisås + senap + kryddor i en bunke.
4) Häll blandningen i formen.
5) Toppa med zuccini + ost .
6) In i ugnen cirka  30 minuter. Servera med en god sallad ! Muuuums !



Recept // 0 kommentarer




Välkommen, Fru & Herr Träningsvärk ,.

Publicerat 2011-07-19 08:25:59
God morgon !

Precis när jag slår mig ner vid datorn så kommer jag på att jag lovat er receptet på kyckling-chorizo-gratängen som vi åt här igår - super god ! Den kommer upp om en stund :)

Vilken underbar träningsvärk jag har i mina ben idag. Det var ju ingen toppen dag på gymmet igår - men det räckte ändå tydligen. Inte för mycket & inte för lite - det blir bra idag när jag ändå ska ut & springa om en stund & sen spela tennis ikväll. Det blir jag, Robin, Kristoffer & Karin som ger oss ut på banan ... Tjejerna mot killarna ?

Dags för morgon rundan ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




The Dreamhouse. Apperarently.

Publicerat 2011-07-18 18:19:21
Hej !

Mamma ringde nyss & tryckte glädjen i ansiktet på mig. Mamma, syster & systers pojkvän är nu nere i Spanien där de har hyrt - mammas ord - THE DREAMHOUSE ! Pool, gym, 3 stora master bedrooms - efter det slutade jag lyssna. Jag är minst sagt avundsjuk & funderar starkt på en sista minuten - vet dock inte om Robin skulle bli så glad om jag lämnade honom med Charlie ..

Idag var jag uppe med tuppen & 7:15 började min körlektion. Vi gick igenom start i backe - något som jag kände behövde övas mer på. Backning + parkering får därför vänta tills nästa gång.

Efter lektionen åkte jag direkt till gymmet där det blev ett allt-i-allo pass. Jag fick någon typ av feberattack när jag kom dit & att svettas av vikterna gjorde ju inte saken bättre. Jag vill bara inte bli sjuk ..

Nu väntar middag ! Det blev kylskåpsrens & slutade i en kyckling-kabanoss-zuccini gratäng - bild kommer sen ! Hare' Gött så länge !

Allmänt // 0 kommentarer




MatDagbok.

Publicerat 2011-07-18 06:36:10
God morgon !
Körlektion idag igen, vilket förklarar den tidiga morgonen.
Jag tänkte slänga upp gårdagens mat & dagens frukost - det var nästan lite längesen det var mat i bloggen, haha.
Sen åker jag - vi hörs senare under dagen :) Planerna är oklara, mer än att kroppen ska få slita lite efter dagens bullar ! Kram !
Jag vet inte varför frukosten blev så mesig igår .. 3 finn-crisp med makrill, ost & ägg + 1 kiwi vid sidan om.
En massa grönsaker med kyckling & hemmagjord kesella-chili-sås.
Ugnsbakad lax med grönsaker & blomkålsmos. En ganska kalori-fattig dag - tur att bullarna vägde upp med råge senare på kvällen !
En ägg smörgås & 1 helt päron (jag brukar ju annars bara äta halva frukter som ni vet :) )

Allmänt // 0 kommentarer




Otroligt bra ,.

Publicerat 2011-07-17 21:56:53
Som om allt vin, godis & chips inte vore nog igår - nu pågår det full bullbakning här hemma ! Gott luktar det & godare ska det bli !
Jag tänkte koppla ur för idag & vända mig mot sängen med en nybakt kanelbulle & ett glas mjölk. Ny vecka imorgon - & fortfarande semester !
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Underbara Ni.

Publicerat 2011-07-17 09:40:39
God morgon !

Åh, jösses - vi var hemma strax efter halv 2 inatt - men lika pigg är jag för det ! Klockan 7 imorse spärrades mina ögon upp & jag trodde att vi minst fått 10 timmars sömn. Men ja, klockan var 7 som sagt & det var bara att somna om för att få sina minst 7 timmars sömn .. Klockan 9 sitter jag nu här igen & tittar argt ut på vädret; regn. Suck.

Igår kväll var vi som sagt hemma hos Karin & Kristoffer på middag - vilken underbar kväll ! Den sista timmen gick energin helt ur mig, men det var inte så konstigt efter hög koncentration under vår spelkväll . Jag & Karin lät såklart killarna tro att dom vann - vi är helt enkelt bättre förlorare ! De hade ett jätte roligt Trival Persuit spel som bara handlade om kändisar, Hollywood, musik etc & det var många bra frågor ! Sen blev det Yatzy - ett spel som vi levde på nere i Australien . På tal om Au, så hade de köpt ett vin som hette Down Under - rött som smakade otroligt gott ! Det blir till att köpa nästa gång vi går förbi gröna skylten.
Mest fascinerad var jag av maten; det finns inga ord ! Jag var tvungen att ta bilder såklart - så de får förklara allt. Tack för en underbar kväll ! Tacksamheten svämmar över att vi fick träffat er !

Idag blir det nog inga många barn gjorda (säger man inte så?), men något ska man väl kunna hitta på. Jag väntar mest på att mamma ska komma hem så att jag kan få köra lite - så håll er ifrån vägarna är mitt bästa tips idag ! Kram !

Fläskfilé i kantarellsås med ris & sallad. Otroooligt gott !
Goa gänget !
Fantastisk efterrätt ! Frusen cheesecake som jag måste ha receptet på ! Så fort jag lagt vantarna på det så slänger jag upp det - alla borde få njuta av den här kakan !
Titta vad vi såg idag ... !

Allmänt // 0 kommentarer




Tur Man Är Tjej.

Publicerat 2011-07-16 16:33:55
Nu åker vi iväg :) Robin är mer tjej än jag - klar sist & springer i garderoben 7 gånger extra innan han bestämt outfit för ikväll. Tur att man är tjej där smink & smycken gör grejjen !

Allmänt // 0 kommentarer




Update.

Publicerat 2011-07-16 15:37:39
Åh, kroppen värker gott när jag idag körde extra hårt på löprundan (att vila 3 dagar från löpningen är inte riktigt min melodi...) & efter frukost körde vi ett gympass för att tänja på musklerna lite extra.
När kroppen var igång åkte jag & Robin förbi mormor, tvättade bilen, handlade lite, åkte hem för lunch & sen har vi legat framför tvn i två timmar - helt slut !
Ikväll blir det mysmiddag hemma hos Karin & Kristoffer - då kan det vara bra att ha vilat innan :)
Uppdatering á la trött tjej. Ha en bra kväll !

Allmänt // 1 kommentarer




Vuxet Fredagsmys.

Publicerat 2011-07-15 20:38:34
Ordet fredagsmys har numera blivit bra förknippat med godis, chips, läsk, feta dipper och mängder med socker-befrielser. Idag tog vi fredagsmyset på stort allvar här hemma med ostbricka, frukter & ett gott rött vin. Mycket bättre, men framförallt godare än den försvenskade godispåsen.

Allmänt // 0 kommentarer




Fitness Test.

Publicerat 2011-07-15 16:48:35
Hej på er !

Det har blivit mycket bilåkande idag att jag är helt seg i kolan - men jag tänkte kika in med ett tips iallafall :)
Testat nedan hittade jag i veckan Wellness tidning (att tillägga en mycket bra tidning! Kommer med Aftonbladet men går också - som jag - att prenumenera på!) & ska räkna ut din egentliga ålder.
Bli inte rädda om den visar en gammal tant/gubbe - ni har ju hela livet på er att komma i form :) ! Bra uttryck det där !
Hursomhelst så hittar ni alltså testet: HÄR !

Sängen verkar skön en stund. Ha en bra fredagskväll allihopa - jag kanske kikar in sen igen :)

Hihi, jag är en barnunge !

Allmänt // 0 kommentarer




Odds - 1:1000000.

Publicerat 2011-07-15 08:06:44
Grr ... Nu blir jag arg. Jag hade verkligen sett fram emot att få röra på fläsket innan frukost idag, eftersom jag har haft 2 tidiga körlektioner de senaste dagarna & därför inte hunnit springa. Vad tror ni händer nu när jag sitter här & sörplar kaffe i väntan på att kroppen ska vakna ? Det fullkomligt börjar ösa ner ute. Kul.
Allmänt // 0 kommentarer




En Kock's Bästa Vän I Köket.

Publicerat 2011-07-14 17:31:23

Enough Said.


Allmänt // 0 kommentarer




Vattenmelon Eller Viagra ?

Publicerat 2011-07-14 17:28:08
Hej !

Regnet öser verkligen ner här för tillfället. Jag hade planerat in en runda innan middag, men jag tror folk hade tittat konstigt om de såg mig springa i det här vädret. Förhoppningsvis avtar det om någon halvtimme, annars får det vänta till imorgon.

Idag vart det körlektion 07:15 & sen raka vägen till gymmet där det tränades mellan 10-11. Det blev som sagt ett mixat passa med mest armar & ben-rumpa-lår. Jag fick till rikligt med mjölksyra i benen & njöt av varje sekund ! Tänk att lite träning kan få en att känna sig så levande !

Efter passet åkte jag förbi mormor & fick hoppa in på en gräsklippning . Det visade sig att även syster var påväg dit så vi möttes ungefär samtidigt . När jag kom hem kom Louize hit & tog en kopp kaffe & sen dess har jag hunnit slänga ihop en lasagne, berätta om min dag för Robin (utan att fråga hur hans var - ops!..) & bli dumpad lagom till middagen - för en tennismatch ! Så det blir sen middag, runt 7 ungefär. Lite teori fram tills dess kanske ... ?

Vattenmelon - ett otroligt mättande mellanmål ! Den ökar prestationen och stödjer muskeluppbyggnaden. Melonen innehåller 95% vatten, ger bara 40 kcal/100 g & innehåller provitamin A som skyddar huden mot solens strålar, fibrer samt mängder med vitamin C ! Något lite roligt är att enligt en amerikansk studie kan 6 skivor vattenmelon ha samma effekt som en Viagra tablett. Mer om detta kan ni läsa HÄR.

Allmänt // 0 kommentarer




Stora Dagen

Publicerat 2011-07-14 09:03:48
God morgon alla ni som inte behövde gå upp 05:45 imorse - hoppas ni har fått vila upp er ordentligt & vaknat utan väckarklocka idag :)

Vädret här i den lilla hålan är inte på topp, så jag bestämmer mig för att pröva lyckan i Göteborg & åker dit för att tänja på musklerna en stund. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska fokusera på idag , men en genomgång av de större musklerna får det nog bli.

Till alla er som ansökt till högskolan; idag är det stora dagen ! Har du kommit in ?

Packa väskan , släng ner protein pulvret & smäll ihop datorn - nu ska här tränas !

Allmänt // 0 kommentarer




Breakfast Virgin,.

Publicerat 2011-07-14 06:03:37
Jag skulle egentligen sitta här vid köksbordet & smaska fin frulle med svär-syster om en stund. Ett långbord av skinka, ost, grönsaker & tusentals frukter som ståtligt visade upp sin charm. Vi skulle äta tills vi bokstavligt rullade fram & uppleva himmelriket som så många andra monar.
Istället sitter jag här, dock med mitt ägg & snart första-gången-provade davosgröt, men ingenting slår ett mysigt sällskap & god mat.
Fast jag missar den av a good cause & det är just av den enkla anledningen att jag ska köra på bilskolan idag. De ringde igår eftermiddag & sa att det blivit en ledig tid så jag roffade snabbt åt mig den. Nu ska vi göra stan osäkart igen - & om jag älskar det !
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Var Är Mitt Ägg ?

Publicerat 2011-07-13 17:33:51
Idag vart det ingen bra frukost; nog för att den innehöll bär & frön, men en skål flingor är inte riktigt min grej. Det där extra lilla ägget är som grädden på moset & något jag absolut inte klarar mig utan. Dagen slutar därför i frossa & det är bullbak som regerar här hemma. Men det är roligt att glädja någon iallafall - för snart kommer herren i huset hem & kommer slås av en gudomlig doft som sträcker sig långt ut i hallen ...
Dumma frukost.

Allmänt // 0 kommentarer




Recept-Favorit; Stekt Ris,.

Publicerat 2011-07-13 10:49:30
Nu är tipsarn' här igen ! Igår åt vi nämligen någonting som jag tyckte var otroligt gott, nämligen Stekt Ris. Råris, såklart, eftersom det står HÄLSA i pannan på mig.
& det var inte det minsta svårt att göra, kom bara ihåg att riset måste vara kallt när man steker det & bör därför kokas en stund innan för att hinna svalna. Ris från dagen innan går också jätte bra :)

Du behöver:

Kallt + KOKT ris (råris blev jätte gott !)
Olja + smör att steka i
Valfria grönsaker
Soya
2 ägg
Salt
Peppar

Så här gör du:

1) Häll lite olja + smör i en panna (vi använde wok-panna!)
2) Vispa ihop äggen lite lätt & kasta ner. Här gäller det att inte gå ifrån utan att hela tiden röra, peta, krossa & inte bränna vid äggen!
3) När äggen liknar lite scrambled eggs så tar ni bort dom - släng dom i en skål eller något !
4) Häll i ny olja + smör i pannan & tillsätt era grönsaker. (vi hade i frysta paprika + majs + ärtor)
5) När det nyttiga börjar få lite färg - ja, då kastar ni i det redan kokta riset !
6) Stek, stek, stek & släng mot slutet i 1-2 matskedar soya + salt & peppar + de stekta äggen.
7) Låt blanda ihop & var stolt över denna supergoda rätt !

Alternativt:

Det går utmärkt att ha korv, köttbullar, kassler, kyckling etc i ! Är det 'råa' ingredienser ni ska använda så stek gärna dessa först ! Se då också till att tex kycklingen är väl genomstekt.


Stekt ris är nu en av mina stora favoriter !

Recept // 0 kommentarer




Här vart' det bildbevis på att Charlie äls...

Publicerat 2011-07-12 21:35:50

img_7178 (MMS)

Här vart' det bildbevis på att Charlie älskar Robin. Gulligt ! Nu ska det sovas och sen upp till bilskolan tidigt imorgon. Kunde jag inte bara ha tagit kortet på min 18årsdag.....?


Allmänt // 0 kommentarer




Jag har snott Robins proteinshaker om vart...

Publicerat 2011-07-12 12:43:18

img_4072 (MMS)

Jag har snott Robins proteinshaker om vartannat när jag insåg att det var både bra för musklerna och en hit för smaklökarna efter träning. Nu har jag äntligen investerat i en egen smak och en cool shaker med svart istället för blått yttre. Längtan är stor och jag ser mig själv springa mot väskan när passet är slut...


Allmänt // 0 kommentarer




En Kvinnas Värsta Mardröm.

Publicerat 2011-07-12 08:20:07
Det blev inte ens en andra tanke på att åka till gymmet igår kväll. Jag tog den långa vägen hem från bussen igår & solen stekte så hett att jag bestämde mig för att bli barn på nytt & ta av mig strumpor & skor. Varmt & härligt. Men när jag kom hem fick jag till min förvåning se att jag hade gigantiska blåsor under fotsulorna ! Jag förstår inte varför - någon som vill leka doktor ? Detta gjorde att jag inte kunde stödja på iallafall min högra fot igår & tanken att dra på sig träningsdojjorna var därför inte heller så lockande ..

Istället fick jag känna på vad kvinnlig smärta egentligen innebär. Om föda barn står överst på listan , då måste iallafall detta stå som nummer 2. Jag blev helt enkelt så uttråkad igår kväll när jag bara kunde sitta & halta fram, att jag bestämde mig för att bli av med gräsmattan som växt fram på mina ben - så jag epilerade benen. Ja, uttråkad var det. Nog för att jag väntat på att håret ska bli tillräckligt långt, men jag hoppades att det skulle dröja iallafall en 10 år dit. Det var bara att sätta igång. Nu behöver jag inte förklara mer än att jag hittade på nya svordomar & kastade en & annan förbannelse över den skrikande apparat. Att de använder ordet SILK i namnet kan de kanske överväga att ta bort ...

Nu ska jag se till att få ner resten av kaffet & sen är det min 4,5 km som gäller. Gymmet SKA bli av idag, om jag så ska bygga ett gym här hemma ... Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Stäng Pga Storstädning,.

Publicerat 2011-07-11 18:51:18
Så, jag lovar att börja blogga lite oftare, fast just nu vet jag inte riktigt vart tiden tar vägen. & snabbt går den.
Idag var tanken att jag skulle iväg & träna, så jag tog mitt pick & pack & begav mig till gymmet. När jag skulle öppna dörren & kliva in bland svetten så tog det emot & dörren var låst. På dörren sitter en lapp:
"STÄNG PGA STORSTÄDNING V. 28". & så var det med den träningen. En annan anläggning imorgon då :)
För tillfället är jag inte vidare hungrig men borde ändå få något i magen. Annars blir det nattamat gånger 15 & det gillar jag inte. Ha en mysig kväll allihopa :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Det finns ett frukostalternativ som alla m...

Publicerat 2011-07-10 22:15:34

img_1886 (MMS)

Det finns ett frukostalternativ som alla måste testa i sina liv & jag måste bara dela med mig av det till er; koka ett ägg i 5 minuter - så att det fortfarande är löst i gulan. Löskokt helt enkelt :) sen mosar ni ner det tillsammans med lite keso. Kleta smörjan på valfri brödskiva innan ni strör över lite örtsalt. Njut, & låt mig veta vad ni tycker :) lök är även något som ni kan hacka ner för att smaksätta ytterliggare!


Allmänt // 0 kommentarer




Idag vart' det tacos, men att dömma av bil...

Publicerat 2011-07-10 22:11:30

img_6468 (MMS)

Idag vart' det tacos, men att dömma av bilden; vad tror ni vi festade med igår....?


Allmänt // 0 kommentarer




Partille Cup.

Publicerat 2011-07-08 20:57:15
Vilken dag !

Strax innan 7 imorse knackade det försiktigt på dörren & på trappen satt mamma. Det är dags att bädda sa hon - det betyder att det är dags att få lite saker gjort & inte sova bort hela förmiddagen. Klockan 9 var vi sedan på väg in mot Partille Cup där det skulle spelas match för syster. De vann & nästa match skulle vara klockan 18:30, så vi åkte & våldgästade mormor & världens lyckligaste hund (jag förstår Challe, tänk att umgås med en pensionär i flera dagar!). Vi åt spaghetti & köttfärsås innan jag åkte hem & sov en halvtimme.

17:15 skjutsade Robin in mig till Frölunda på väg till träningen & jag åkte för att titta på syrrans match igen; vinst även denna gången & nu väntar lite mer handboll imorgon bitti. Jag klagar INTE - det är världens bästa sport !

Nu ska jag ta mig en bit mörk choklad med ett glas mjölk & sätta mig framför tvn. Idag ska jag vara töntig & titta på Harry Potter. Är man fortfarande barn så är man .. Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Så Bra.

Publicerat 2011-07-07 18:45:32
Hej !
Vart ska jag börja ? Dagen har bestått av känslor hit & dit, dubbel träning & till slut en mycket sliten tjej. Trots att vi bor 30 meter från affären så skulle det kännas tungt att behöva gå dit för att fixa middag. Därför blir det plockmat från vad kylen har att erbjuda. Jag återkommer när poletten trillat ner & jag inser att jag är lyckligast i världen. Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Segling På Marstrand.

Publicerat 2011-07-06 19:50:11
Hej på er!

Idag har jag haft minst sagt en underbar dag.
Dagen började utan springrunda (trög efter gymmet igår = kroppen fick vila), men desto mysigare med en frukost med Robins syster Louize. Vi åt frukost igår också med min syster & jag gillar where the tradition is heading. Super frukost blir en super start på dagen !

Caroline smsade mig igår & frågade vad jag tyckte om en dag på Marstrand. Vi bestämde att vi skulle ta oss ut idag, men blev lite oroliga för vädret. Vi chansade & åkte ut ändå. Vilken dag ! Vädret var strålande sol & vi tajmade in dagen med en seglartävling som pågick där ute. 3 timmar spenderade vi där innan det var dags att åka hem & ta emot våra gäster på varsitt håll. 

Nu har jag precis ätit revbensspjäll, sallad, 1 syltgrotta & lite hallon-kesella med bär. Gott, gott, gott ! Snart kommer Robin & Lazarus som ska spendera sin sista natt här. Lite tråkigt - det har verkligen varit roligt att ha honom här, & kylen har blivit rensad vilket är skönt haha ;)

Bäst att jag diskar undan lite ! Ha en skön kväll.

Kesella + yoghurt, bär, start-musli & lite honung.

Hemmagjorda syltgrotter - 150 gånger bättre än köpte, för att vara ungefär.

Allmänt // 0 kommentarer




Krabbor Är För Fån.

Publicerat 2011-07-05 21:41:24
Idag insåg jag verkligen hur okvinnlig & ofin-i-kanten jag är.
Som ni vet så fiskade vi fisk & krabbor häromdagen. Så, idag tänkte jag smälla till på ett lyxigt kvällsmål så här efter träning; krabba & sallad skulle det bli.
Med middagen på bordet så satte jag mig ner för att äta. Benen först, så gör ju alla. & jag visste hur man skulle öppna skalet också, så det gjorde jag. Sen stod det still.
Vad skulle jag möjligen kunna äta i den här ?
Jag tog mina långa steg & satte mig vid datorn. KRABBA ÄTBARA DELAR knappade jag in. Inga bilder, ingen vettig beskrivning. KRABBA ÄTA blev nästa ord. En enkel & kort beskrivning kom upp & jag valde att gå efter den; ÄT INTE GÄLARNA PÅ SIDORNA ELLER DET MOSIGA VITA I MITTEN. Sagt & gjort; 1 sekund senare låg krabban i papperskorgen.

Skaldjur må vara fint att äta, men vem vill äta slemmiga ostron, pyttesmå räkor som du dessutom måste skala själv, eller krabbor med opålitlig insida. Nej, tacka vet jag kött.

God sallad fick jag iallafall.


Allmänt // 0 kommentarer




Fiskar-Bruden.

Publicerat 2011-07-04 08:44:18
God morgon !

Jag har inga ord för gårdagen - vi hade en helt fantastisk dag ute på havet ! Först bar det upp till Sjuntorp, hem till Robins mamma, för att sen ta bilen vidare mot Fjällbacka, som visade sig vara ett riktigt paradis. Vi tog båten ut & fiskade. Jag har själv aldrig fiskat (kastat ett spö - but that's it) & jag måste säga att det ger nästan en kick att få håva upp de små makrillarna. Sen åkte vi ut till en ö där vi grillade dem & åt frukt & korv med bröd innan vi håvade upp krabb-korgarna.
Lite lätt färg fick man också - jag är lite orolig för hur mycket sportbhn kommer skava idag när jag har så mycket träning inplanerat ..

Snart ska jag ge mig ut på en kort löprunda, äta frukost & sen bär det av till gymmet för att styrkepass. Det ska bli otroligt skönt att tänja lite på musklerna igen - förra veckan var kanske inget att hurra för , haha ..

Här är den enda bilden jag har från igår; otroligt äcklig ! Lazarus tog så många att jag tänkte stjäla dom när facebook blinkar till.

Ha en skön dag allihopa !

Filéade makrillar & en sträng med Rom. Fy !

Allmänt // 0 kommentarer




"Åh, jag älskar Toblerone - kan vi inte ba...

Publicerat 2011-07-02 17:42:32

img_2784 (MMS)

"Åh, jag älskar Toblerone - kan vi inte bara spela en gång där?". Sagt och gjort - efter 10 minuter inne på nöjesparken så vinner hon stjärnvinsten. Tur att någon uppfann garderoberna ...


Allmänt // 0 kommentarer




No Words Needed.

Publicerat 2011-07-02 13:27:30
Hallå !

Jag sitter fast framför Chef Academy som är på tv & känner hur stressen ligger tätt bakom. Om 40 minuter ska jag & syster in till Liseberg & jag sitter här i princip ofärdig - men vilket program !

Tänkte att jag slänger upp bilder från igår så får ni också lite roligt en sådan här eftermiddag :) Ha en bra dag !


Allmänt // 0 kommentarer




Vilken syn man får se när man kom ut i kök...

Publicerat 2011-07-01 11:08:14

img_9469 (MMS)

Vilken syn man får se när man kom ut i köket imorse; vår vän sitter och äter svart kaviar direkt ur burken för att sen strö det över en hönökaka med ost och skagenröra. "Jag måste hinna testa all svensk mat" var hans motivering. Haha! Idag blir det älg-tittande på Slottsskogen och lax middag ikväll :)


Allmänt // 0 kommentarer