Världens Bästa Mormor.

Publicerat 2011-06-30 18:09:44
Hallo !

Igår lämnade jag lilla Kullavik för att hälsa på & sova över hemma hos mormor. På så sätt kunde Robin & vår australiensiske vän få tid att sitta ner & snacka lite & även njuta av en heldag på Marstrand. Mormor kom dock inte hem förrän strax innan halv 4, så jag underhöll mig själv med GT, en bra bok & en fancy lunch.

Vädret har varit underbart & igår kväll satt jag & denna pigga 83-åring ute & lyxade till det med brak middag. Åh, så gott det var - magen vidgades gånger 5. Mums !

Tog mig även en springtur imorse & fick känna på en drömrunda. Jag hade ingen aning om vart jag skulle springa så jag bara sprang i 40 minuter innan benen tog mig hem. Lovely !
Nu ska vi äta om en stund & det vankas potatisgratäng + grillat. Stor sallad på det & livet leker :) Ha en bra kväll allihopa ! Kram !

Hemgjord rödbetssallad + köttbullar på hembakt bröd.

Allmänt // 0 kommentarer




Den här läckra skålen står framför mig jus...

Publicerat 2011-06-28 19:41:12

img_1306 (MMS)

Den här läckra skålen står framför mig just nu. Det konstiga är att jag inte är ett dugg sugen. Istället nöjer jag mig med en skål flingor och en bit mörk choklad. Det är njutning det!


Allmänt // 0 kommentarer




Frukost På Minuten.

Publicerat 2011-06-28 12:28:15
Jag tror jag börjar falla tillbaka på mina gamla grötmönster. Att först koka 1 ägg & sen färdigställa gröten tar inte mer än 12 minuter. Struntar man i ägget är du nere på 1 minut - & så mycket hinner man väl ändå lägga på en stadig & hälsosam frukost ?

För ett tag sedan gav jag min mamma en påse med linfrön på 1 kg. Hon tittade frågande på mig & sa:

- " Vad kan jag ha det här i ? "

& I don't blame her. Men sanningen är den att du kan ha linfrön i precis allt. De varken smakar eller luktar något, men har så många renande effekter. I gröten, muslin, såsen, maten, salladstopping för att bara nämna några. Så släng i linfrön i din nästa måltid !

Nu ska jag iväg på äventyr - ha en fortsatt bra dag i solen - 26 grader är inte illa pinkat för Sverige !


Kost // 0 kommentarer




Endorfinerna Springer Ikapp.

Publicerat 2011-06-27 17:55:34
Hej på er !

Det är ingen nådig start jag gav min kropp idag efter att ha varit både soff-, säng- & golvliggandes i lite mer än 1 vecka. Till mitt försvar kan jag bara säga att detta inte riktigt varit min grej & det bara är så - därav starten;

1) Hyffsat lugn 4,5 km runda imorse. Varken löpning eller jogg - något mitt emellan helt enkelt. 28 minuter tog den.
2) Överkropp på friskis - 35 minuter intensiv träning innan jag var tvungen att rusa till nästa aktivitet;
3) 1 timmes beachvolleyboll med syster ! Det här var absolut en fröjd för kroppen & endorfinerna sprang runt som tokar i kroppen på mig. Jag har ändå spelat beach ett tag, men syster har tränat med skolan 2 gånger innan; trots detta så var det oerhört jämt & hon var en grym motspelare ! Nästa gång kommer bli snart.

När jag kom hem var klockan strax efter halv 4 & det var dags för lunch (...). Det blev sesampanerade lax- och torskbitar & sallad till. Jag blev väl inte mätt, men såg det mer som ett litet mellanmål innan jag hugger tag i middagen lite senare. Middagen framför lunchen i alla lägen, säger jag bara.

För tillfället håller jag på att baka bröd & sen blir det en promenad i solen innan den springer ner bakom horisonten. Imorgon väntar roliga saker, så vi får väl se när jag lyckas somna ikväll :) Kram på er !

Lax- och torsktärningar panerade i sesamfrön, sallad & kesella med örtsalt. Mums !

Träning // 0 kommentarer




Mormor 83 (eller?) År.

Publicerat 2011-06-27 08:41:55
God morgon !

Vilken mysig dag det blev igår . Vi var uppe så tidigt att vi åkte från mormor redan vid 2-tiden. Efter det blev det en nap & sen en tur till thairestaurangen, IKEA, Robins jobb för att hämta en säng, bära in säng & fixa sovplats till Robins kompis & sen middag någonstans emellan. Fullt ös medvetlös - vi som var rädda att vi inte skulle komma på något att göra, haha.

Jag låter dessa 4 bilderna förklara dagen - hemma hos mormor spelade vi tennis också, men ingen hade mobilen med sig. Jag kan bara berätta att tjejerna vann - såklart.

Dagen började tidigt med en överraskningsfrukost på Heaven 23.
& fortsattes hemma hos mormor med tårta (& jag lyckades med egen tårtbotten ! & super vaniljsåsen!)
Robin tex äter inte tårta så vi hade chokladbollar, hasselnötter-i-mörk-pistage-choklad & bounty choklad.
Syster & hennes pojkvän. Bara för att :)

Allmänt // 0 kommentarer




Mormor X År Gammal

Publicerat 2011-06-26 06:52:06
Så här tidigt ska vi iväg & fira mormor som fyller år ! Hon har ingen aning om vart vi ska, men vi tänkte köra på en lyx frukost uppe på Heaven 23 - hur låter det tycker ni ?
Efter frukosten bär det av hem till henne själv , där jag står för tårtan. Uppdatering sker ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Köttbullar 2012.

Publicerat 2011-06-25 20:50:44
Jag måste verkligen testa er om den simplaste husmanskosten vi har; köttbullar. Fast skillnaden är att det här receptet är 780 gånger godare - för att vara ungefär.
Det var med stor risk jag vågade trotsa mamma & mormors stekfasoner - men med ett tummen-upp-i-taket-lyckat resultat. Testa att ändra lite; det är verkligen super gottigt !

Du behöver:

Färs - vi hade nötfärs 10-13% , 1 kg
Ägg - vi använde oss av 3 stycken till den mängden färs
Ströbröd
Salt
Peppar - både svart & vit
Cayennepeppar
ca. 1 ½ dl persilja

Så här gör du:

1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Blanda färsen med övriga ingredienser.
3) Rulla & släng upp köttbullarna på en plåt.
4) Skjut in i ugnen cirka 15-25 minuter beroende på hur stora köttbullarna är. De ska bli lagom bruna där inne :) Klart !

Testa !



Recept // 0 kommentarer




Midsommarmat I Mängder.

Publicerat 2011-06-24 21:44:23
Tycker ni det är konstigt om jag bloggar en midsommar kväll ? Det tycker inte jag. Jag är trött & seg, men vilken otrolig dag det har varit - mysdag á la familia ! Men mycket roligt tar kraft också - speciellt när en av aktiviteterna idag innebar en tennismatch mot mamma. Trots halsen & hosta så kan jag inte stoppa mitt sug för träning. Jag var liksom tvungen - man ska ju lyssna på sin kropp, inte sant ? ..

Här får ni lite bilder från dagen - oredigerade. Jag brukar ju försöka fixa till bilderna lite grann iallafall, men så här på kvällen vill jag bara tillfredställa era små ögon & sen somna i min mjuka säng. Hade Robin sovit hemma så hade det varit grädden på moset - men jag få slå hammaren i huvudet & somna till ljudet av snoret i näsan. Nästan lika bra.

Ha en fortsatt bra kväll !


Allmänt // 0 kommentarer




Hjälper Nubbe Mot Halsont ?

Publicerat 2011-06-24 11:54:44
Syns det att jag varit uppe mesta delen av de 5-6 senaste nätterna ? Det känns kan jag ju lova. Jag har sovit & varit vaken i ett hela dagarna & på nätterna har det varit hostan som hållt mig vaken. Åh, vad det är synd om mig, haha. Det är en förklaring till bloggandet iallafall :)

Med en grön näsa & 'inrökta-Berit-85' så ska jag nu iallafall tillbringa denna midsommar med mamma, mormor, syster & hennes pojkvän. Planerna var egentligen att jag & Robin skulle ner till hans kompis i Helsingborg & stanna där tills imorgon ; men den planen känns ganska långt borta. Robin fick istället åka ner själv & kommer hem imorgon. Hjälper nubbe mot halsont förresten ? Vi testar. Annars är jag long gone efter ett par stycken iallafall - det funkar lika bra.

Ha en underbar midsommar allihopa - & vad förväntade ni er ? Det är klart det inte är sol på midsommar ;) Kram !


Allmänt // 1 kommentarer




Hej , Soffpotatis !

Publicerat 2011-06-21 14:29:45
Medan pappershögen växer bredvid mig & tekopparna blir allt fler, får jag också känna på livet som en äkta soffpotatis. Kontrollen skiftar mellan höger & vänster hand, & jag rör mig inte mer än så. 24-timmars frukost är något jag lägger mycket energi på & riktig mat står inte på schemat. Jag skulle bokstavligt talat kunna göra vadsomhelst för att bli frisk, om det så innebar att dricka gris-kiss, för snor är nog det värsta som finns.
1 päron, äggmacka, messmör macka & 10 ton flingor vid sidan om. Nu orkar jag inte äta förrän ikväll. Super !

Allmänt // 0 kommentarer




Sjukling No. 726.

Publicerat 2011-06-20 20:51:55
Hej på er !

Jag har legat i sängen hela dagen & lär väl upptäcka mina liggsår snart. Eftersom jag alltid är i farten annars så blir jag mer än orubbligt uttråkad när det gröna letar sig in i hals & näsa. Jag blir rastlös, mesig & hoppas nästan på att någon annan ska bli lika drabbad & kan göra mig sällskap. Fast lite rädd är jag att Robin ska bli en sjukling; hans gamle kompis från Australien kommer nämligen hit på söndag/måndag & tillbringar 1 vecka i något som han tror är det perfekta landet. Vissa har då mycket att lära ..

På tal om söndag; samma morgon så ska vi fira mormors födelsedag på Heaven 23 (detta vet hon inte än såklart) där det blir frukost & sen hemgång för tårta. & så gick det med min skinny-week. Det blir iallafall jag som får stå för denna efterrätt så jag får väl se vad vi kan snickra ihop - förslag ?

Nu ska jag bädda ner mig, klicka på tv:n & titta på ännu ett 2½ men avsnitt. Imorgon är det min sista lediga dag innan mina 2 sista arbetsdagar & sen semester tills benen viker sig. Just nu saknar jag bara träning. Åh, vad skönt det hade varit att få ge kroppen en klackspark & lyfta lite.

Ha en skön kväll allihopa !

Liten, men supergod frukost imorse ! Det fanns inte mycket aptit där innan promenaden. Varma hallon/blåbär/jordgubbar med ½ banan, 1 färskt plommon, yoghurt & sylt över + linfrön. Smörgås med världens superröra; 1 löskokt ägg blandat med lite keso + örtsalt. Jag uppfann himlen.
Kvällens middag; korv + köttfärs + bön gryta, kesella, tacossås + grönsaker. Jag måste dock lära mig att adda lite mer kolhydrater till maten; varje gång jag har ätit upp så tar jag knäckemackor/smörgåsar efteråt & så även ikväll. Ändring på det :) Choklad bit + frukost-blandningen (dock utan frukt) till efterrätt !

Allmänt // 0 kommentarer




Vilka Är Oddsen ?

Publicerat 2011-06-19 21:31:56
Hej på er !
Jag ligger här med världens super influensa & hade ju tänkt att ni skulle få ett söndagsinlägg späckat med bilder. Kan ni vänta tills imorgon ? Just nu är det 13 alvedon, 73 ipren & 4 liter hostmedicin som ska slinka ner. Sen sova. Typiskt att bli sjuk när jag äntligen hade kommit tillbaka till mina tyngder på gymmet - typiskt, typiskt, typiskt !
Kram .

Allmänt // 0 kommentarer




MatInspiration On The Go.

Publicerat 2011-06-18 10:50:58
Här sitter jag & verkligen petar på tangenterna. Naglarna är rosenröda & glänser som vilken sjö som helst. Andra lagret ska strax läggas på, men först tänkte jag slänga upp de här 3 matbilderna. Enjoy & vi hörs kanske inatt eller imorgon; Matilda firar sin födelsedag ikväll & då ska jag minsann inte sitta med mobilen ;) Ha en go kväll !
Hur kan NÅGON tycka om keso-kaka ? Jag måste ha gjort något fel, för den var inte god för 5 ören. Bättre lycka nästa gång antar jag !
Istället fick det bli varma hallon, blåbär & jordgubbar, med 1 hackat färskt plommon, yoghurt, sylt & honung on top ! DÄR snackar vi gott !
Frukosten imorse. Jag var dock så hungrig att det slank ner en knäckemacka vid sidan om också. Är man inte mätt så är man inte !

Allmänt // 0 kommentarer




Hungrig Som En Varg.

Publicerat 2011-06-17 11:14:45
Hej !

Det blev en väldigt sen frukost idag. Dels för att jag inte var hungrig, dels för att jag hade annat att fixa med innan jag kunde sätta mig ner & slappna av. Men hur mycket man än måste hinna med innan frukost, så borde det inte gå mer eller mindre än 1 timme innan du får i dig någonting. Idag blev det kanske 2 timmar istället ...

Idag var det sovmorgon för min del. Första gången vaknade jag strax innan 7 av att Robin skulle gå, sen somnade jag om tusen gånger innan jag bestämde mig för att gå upp strax efter 8:30. Det blev ingen morgon runda för mig idag; min hals är tjockare än alla amerikaner. Det gör inte ont, men jag vill inte bli sjuk lagom till kalas & midsommar tack.

Jobbet väntar idag mellan 13-19 & när jag kommer hem så har vi besök från Oslo/Malaga/Helsingborg; Robins resande kompis ska sätta sitt pack här över helgen. Han är super trevlig - det enda som oroar mig är att någon då kommer att uppmuntra Robins kassa humor .. Resten kan ni ju räkna ut.

Nu ska det lackas naglar, borstas hår, sminkas & allt annat utseende inräknat, sen bär det av mot work. Regnet hänger i luften, trots detta så vill jag så gärna cykla. Vi får se hur det slutar ..Ha en bra dag !

Kaffe, äggmacka & messmör smörgås. Fil med frukt vid sidan om.
Cultura yoghurt, banan, färska hallon, psyllium. linfrön, frusna hallon/blåbär, kanel & valnötter.

Allmänt // 0 kommentarer




Jag Är En Busy Woman.

Publicerat 2011-06-16 20:40:31
God kväll medborgare,

Idag känner jag mig sådär seriös som bara jag kan. Typ lite politisk. Hjärnan tänker bara på ekonomi, utgifter, inkomster, stadsproblem, utlandsproblem, Obama, Påven .. Ja, ni vet - så där super seriös helt enkelt. HA-HA, jag skojja bara ! Jag kan ju inte vara seriös, det borde ni veta.

Hela dagen idag har varit planerad till tusen, & därför gått väääldigt fort. Fast nu när jag sätter mig ner & tänker mig igenom dagen så inser jag att jag bara gjort 2 saker i princip; gym & bilskola. Tur att mamma ringde mig på vägen hem från det sistnämnda & frågade om jag ville övningsköra - där gick ytterliggare nästan 1 timme. Det är så roligt att köra bil & när jag väl lärt mig gasa, bromsa & fickparkera så är jag ju reda för körtkortet. Så grym jag kommer vara så behöver jag inte ens behöva köra upp. Dom borde bara ge mig kortet. Tänk vad skönt det hade varit ! Robin tror till och med på mig så mycket att vi nu kollar på bil att köpa till hösten - stackars kille, det är ju som att slänga pengar i sjön ..

& för er träningsintresserad så kan jag även säga att gympasset gick super :) Älskar att träna på det gymmet; dom har verkligen alla maskiner som jag vill använda. Bra !

Slänger upp lite bilder både från igår & idag; mest i matväg. Det får ni leva med. Ha en avkopplande kväll - nu ska jag mysa med Challe <3

Min fina mamma när vi åt lunch på Varbergs Kurort igår :)
SYND att man kom iväg 17 kg större; vilken underbar buffé !
Dagens lunch !
Jag har blivit tokig i bär & grädde (lite vaniljvisp) & riven mörk choklad !!
Ja, vem sa att man kunde lyxa till det för ofta ? Det är ju så gott !

Allmänt // 0 kommentarer




Spring , Sa Jag .

Publicerat 2011-06-16 08:51:28
God morgon !

7:10 var jag uppe idag & halv 8 var skorna på & löprundan igång. Jag vilade både tisdag & onsdag pga födelsedagsfirande & ja, igår var jag helt enkelt inte på humör :) Men inget ont som inte för något gott med sig; igår blev det kolhydratsladdning på hög nivå vilket resulterade i en härlig runda imorse - härligt !

Om 25 minuter ska jag ta mitt pick & pack till gymmet - smöra med kroppen lite & sen bege mig till körskolan. 13:15 är det Risk 1 som gäller - till klockan 16:45. Ja, ett par timmar alltså ..

Nu är det dags för nästa ansträngning; gymmet väntar & vikterna ska få kastas åt höger & vänster - härligt !

Ha en bra dag !

Det var längesen jag hade banan i frukosten, men idag kände jag för en favorit i repris. Antar att dietandet från AU har satt sig lite på tvären vad gäller vissa saker; då åt jag bla inte banan. Men det är bara att skala & hacka - för oj, vad gott det är !

Allmänt // 0 kommentarer




Vi var inte hemma förrän strax efter elva ...

Publicerat 2011-06-15 08:58:08

img_1593 (MMS)

Vi var inte hemma förrän strax efter elva igår kväll. Det var en mysig kväll i den lilla stugan och man slits alltid för att åka därifrån. Eftersom robins mamma precis flyttat ihop med sin kärlek så var det mycket saker som skulle slängas och vi blev lite köksredskap rikare :) till och med en elvisp fick vi och nu känns köket komplett haha! Mamma och jag ska på möte i Varberg nu så antingen hör jag av mg under resan, eller när jag kommer hem :) bilden är på efterrätten igår förresten; kladdkaka, gubbar och grädde - mumma!


Allmänt // 0 kommentarer




Du Efterlängtade Inköp.

Publicerat 2011-06-14 16:02:22
Jag smälter lite när jag ser dagens inköp. Stoltheten sprider sig & utbryter i ett stort leende; från ena örat till det andra. Ibland gör man så bra grejer. Den här var super.

Allmänt // 0 kommentarer




Man Vinner Bara En Gång , Sa Hon

Publicerat 2011-06-14 11:11:39
Först vill jag börja med att skänka en tanke till 2 byggarbetare här i världen. Ni förstår, tvärs över vår gata så finns det en kyrka. På kyrkan finns det vissa delar av plåt. Ibland måste plåten uppenbarligen lagas. Det ska den göras idag. 2 arbetare finns på plats & hamrar på för fullt. På himlen syns ett kolsvart moln. May God be with them, för att skämta till det lite.

Imorse kände jag att jag egentligen skulle ha vilat från löprundan, men jag har en liten person i mig som kallas för Fru Enveten & när jag då redan igår kväll bestämde mig för att snöra på mig skorna idag så blev det så helt enkelt.

Igår fyllde Robins farmor år - vi behöver inte skriva ut ålder här på bloggen tycker jag. Jag börjar är ju närmre 30 än 20 nu - det behöver vi inte heller ta upp.
Hursomhelst så var det gottig mat & efterätt som gällde hemma hos henne & mannen sin. Det var en trevlig kväll & vi hade köpt blommor, choklad & en trisslott som ett litet grattis. Jag hade en kund en gång som sa att man vinner bara stor-kovan en gång i sitt liv på triss. Nu hoppas jag innerligt att det inte var den lotten jag gav bort, men en liten vinst får gärna vara gömd :)

Nu ska jag ta mig in till Frölunda Torg & småtitta på lite saker. Dock ser jag redan fram emot min lunch som blir en repris från igår - det var gudamat på högsta nivå ! Kram !

Fil + irörd-sylt är nog det godaste som finns !
Jag är helt klart förälskad i Robin. & messmör. Försöker komma på en kombination där man kan använda både och, men det går mindre bra. Robin hatar messmör.

Allmänt // 0 kommentarer




Ett Underverk I Matväg.

Publicerat 2011-06-13 15:37:15
Mina smaklökar springer ett extra varv när jag får tugga mig genom dagens lunch; kyckling, matvete, stekt halloumi, sommarsallad & super dressing gjord på kesella + sambal oelek + vitlökspeppar + örtsalt. Jag är för tillfället den lyckligaste i världen & lämnar er med ett stort leende på läpparna.
Koka matvete efter beskrivning , köp en färdig kyckling , blanda till dressingen , doppa haloumi bitar i olja & sen sesamfrön - stek , njut & känn smaken av livet.

Recept // 0 kommentarer




En Kvinna Har Alltid En Extra Mage För Dessert.

Publicerat 2011-06-13 10:00:06
Under tiden kaffet slinker ner & drar sin smak mot min strupe, så passar jag på att skriva ett litet inlägg. Benen har precis tagit mig på en otrolig rundtur & jag ska snart låta armarna jobba med stänger och rep på gymmet. Efter en helg fylld med godsaker & inte ett fiber så långt ögat kan nå, så är det dags att komma tillbaka på banan.

I lördags tog jag & Robin bilen mot Falkenberg där vi mitt ute i ingenstans hittade till den underbara stuga vi skulle tillbringa kvällen & natten i. Vilket underbart hus ! Området var som taget ur Emil i Lönneberga & vi kunde inte göra mer än att titta över buskarna & njuta över havsutsikten. Det blev lite för mycket av det goda, men vilken mysig kväll vi hade med mat, vin, kubb & spel !

När klockan slagit 12:30 på söndag förmiddag var det dags att packa ihop & dra oss vidare mot nästa njutning; Robins syster fyllde år. Kräftor, dricka (aldrig har alkoholfri cider & bubbelvatten smakat så gott..), kaffe & tårta satte verkligen sprätt på smaklökarna för en stund !

Men än är det inte över - idag fyller Robins farmor år & imorgon väntar Sjuntorp för att fira Robins mamma. Haha, ja, det är en sån där månad. Jag måste dock erkänna att jag för första gången känner att jag är helt mätt på godsaker. Tårta, godis, kakor - allting får gärna stanna på bordet. Vilket är skönt, jag har inte känt så förut. En kvinna har alltid en extra mage för godsaker har man ju levt på. En knäckemacka med mycket saltat smör på ska det vara. & jag har precis hittat min största last.

Vi hörs senare ! Ha en skön dag !


Resor // 0 kommentarer




Snart Så.

Publicerat 2011-06-13 08:08:55
God morgon !
"Jag lever" som man brukar skriva. Har bara haft massor att göra i helgen - & ingenting. Jag ska ta mig en väl behövd löprunda, sen tänkte jag slänga upp några bilder från helgen &  berätta hur vi haft det. Woho !

Allmänt // 0 kommentarer




Bakom busken ligger havet. Sämre kan man j...

Publicerat 2011-06-12 08:58:44

img_8118 (MMS)

Bakom busken ligger havet. Sämre kan man ju ha det :)


Allmänt // 0 kommentarer




Nästa Anhalt; Falkenberg !

Publicerat 2011-06-11 12:22:46
Naglarna är röda, cheescaken står på kylning & packning ligger i väskan - nu bär det av mot Falkenberg där vi ska fira en mycket tidig midsommar tillsammans med några vänner. Idag är en bra dag ! Vi hörs senare ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Jag känner redan nu att min nyinköpta kärl...

Publicerat 2011-06-09 21:43:34

img_6539 (MMS)

Jag känner redan nu att min nyinköpta kärlek kommer bli en stor favorit i kylskåpet. Hur kan något så fyrkantigt sätta sådan sprätt på smaklökarna?


Allmänt // 0 kommentarer




Vi hade så mycket saker i kylen som hade b...

Publicerat 2011-06-09 14:20:54

img_2541 (MMS)

Vi hade så mycket saker i kylen som hade behövt slängas om jag inte fixade ihop en allt-i-allo lunch idag! Med kassler, köttfärs, grönsaker, creime freiche, ägg, chili och ost över så är jag nu mätt och belåten! Gott gott och så himla enkelt!


Allmänt // 0 kommentarer




.. And I'm Food-Addicted.

Publicerat 2011-06-09 07:33:30
God morgon fröknar & killar !

Jag sitter fortfarande här med mitt munsår, men nu är det en skorpa som täcker upp hela högersidan av läppen istället. Vidrigt. Att man kan få något så äckligt utan att be om det. Det borde vara förbjudet ! Vet ni vad det värsta är ? Att jag försöker verkligen få Robin att få det genom att pussas som en lite chihuhua, men det gåååår bara inte ! Han klarar sig ! Så jag har gett upp & väntar bara ut tiden nu. Vidrigt, som sagt. Usch. Fy, vad äckligt. Okej, jag är klar.

Igår var jag i full gång från 6:45 på morgonen till 22:30. Det ni ! Det blev löpning på morgonen, jobb till 20 & sen upp en trappa för att köra gym med Sandra. Vi körde för det mesta överkropp, & en magövning på slutet som gav mig kramp. Jag har alltid sagt det; att träna med Sandra är som att träna med överste på ett militärläger; svettigt & det sista du får göra är att pausa. Men jag antar att det är bra i sig. Annars står man ju bara där & tänker på hur många knäppa killar det finns här i världen. Titta fram i spegeln & träna är en hälsning från mig & alla andra tjejer i världen. Tack.

Idag kommer det väl hända minst lika mycket antar jag. Först ska jag med mamma in på ett litet event i Göteborg. Mindre roligt event dock, men ibland behöver man varandras stöd & det är där jag kommer in i bilden - jag är helt enkelt världens bästa dotter. Sen ska jag se om jag kanske kan åka hem & ta en löprunda, för gymma ska man inte göra 2 dagar i sträck - det vet ni va ? Man kan ju köra olika muskelgrupper, men jag tycker om bortförklaringar. Klockan 5 i eftermiddag sitter jag i skolbänken igen; då är det bilskolan som gäller. Till halv 7. Där tog planerna slut.

Jag hör av mig under dagen goingar ! Så länge bjuder jag på ett par bilder - matfanatiker som jag är !

Någon som inte testat Kosmos vid Domkyrkan här i Göteborg ? Åh, deras luncher är att dö för ! Men bara GI-salladerna som ni ser här nedan. Resten kan ni kirra hemma. (kirra=fixa. bonne-talesätt)
Kyckling Gi-Sallad med paprikasås. Sååå gott !
På vägen hem (ja, jag ligger kanske i sängen) så hittade jag den här broschyren utanför Stadium. Nu har jag lurat med syster & det här väntar i höst !

Allmänt // 0 kommentarer




Ett Stycke Bröad Fisk

Publicerat 2011-06-07 12:36:00
Men hallå du nyfikna !

Först av allt vill jag börja med att försvara mig; jag har faktiskt bloggat, men min mobil vart inget fan av det. Igår ville den nämligen inte slänga upp inlägget jag skickade. Det var en bild (bilden nedanför faktiskt) på citronskivor & så frågade jag er vad ni trodde att vi skulle äta till middag. Det var meningen att det skulle bli en liten lätt debatt av det hela. Sabbat. Bra. Jag försökte iallafall.

Igår körde jag mitt första gympass på ganska länge vilket resulterade i träningsvärk idag. Det blev därför ingen springrunda, men en morgon promenad på 55 minuter. Att röra på sig innan frukost är det bästa valet man kan göra i livet tror jag. Det, och att äta glass med jordgubbar & grädde. Ni borde testa ! Testa båda & se vilket ni föredrar.

Jag hade tänkt dra mig in mot stan för att mysa lite, så ja, jag får väl blogga därifrån - om mobilen vill dvs. Annars får ni pinas till ikväll . Så länge; en bild + recept på mat från igår :) Ha det gött haaaaj ! (du måste vara göteborgare för att förstå hajen på slutet..)

- "Vad tror ni vi ska äta idag?"

Panerad fisk:

Du behöver

- Valfri fisk men torsk är godast !
- Ströbröd
- Mjöl
- 2 ägg
- Salt + peppar + ev. citronkrydda

Så här kletar du ihop det

1) Tina fisken.
2) Doppa fisken i mjölet.
3) Doppa fisken i äggen.
4) Doppa fisken i ströbrödet.
5) Stek på hyfsat hög värme & krydda under tiden. Paneringen ska vara ganska mörk & var noga med att steka igenom fisken. Enklare än så blir det inte !

Remouladsås

Du behöver

- Majonaise (jag gjorde faktiskt egen & den blev helt otroligt perfekt, men jag råkade ta oliv olja istället så den blev till att slänga iallafall. Neutral olja ska det vara!)
- Pickles
- Kapris
- 1 gul lök
- Curry
- Salt + vitpeppar
- ev. lite creime fraiche att späda ut med

Så här gör du

1) Hacka lök, kapris & pickles smått.
2) Blanda allting.
3) Klart ! Låt gärna stå i kylen en stund för att dra till sig :)

Recept // 0 kommentarer




Vad tror ni vi äter idag ... ?

Publicerat 2011-06-06 19:04:04

img_4971 (MMS)

Vad tror ni vi äter idag ... ?


Allmänt // 0 kommentarer




Förlåt Till Er Som Hoppats På Sol.

Publicerat 2011-06-06 08:56:46
God morgon på er friskisar !

Idag har kroppen sagt till att jag kanske borde känna efter lite hur den mår genom att kasta ut en grotesk början till munsår. Usch, vad det kliar ! På med ANTI så har vi tagit död på den parasiten.

Först & främst måste jag be om ursäkt till alla er som hade hoppats på sol idag; jag är ledig förstår ni - så det blir molnigt med ett eventuellt inslag av regn. Blixtrar kan också förekomma. Vädermannen tycker nämligen inte om mig, jag vet inte riktigt vad jag har gjort ..

Igår försökte jag ringa min gamle farmor för att se om jag & Robban kunde åka förbi där idag (planering ! hon bor utanför jordens yta ungefär), men där vart det inget svar så våra planer gick i krasch. Nu vet jag inte vad vi ska göra, men jag tänker då inte bara sitta hemma. Det blir nog träning ikväll & lägenheten kan behöva en eventuell genomröjare. Ja, det blev lite planer ändå.

Nu ska det ut & löpas innan regnet drar in över landet ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Mamma+Malin-KvällsMys

Publicerat 2011-06-05 21:19:48
Dagen före nationaldagen - vad gör alla ? Trots det underbara vädret så har folk sprungit som galningar i affären - många flera gånger under dagen. Underligt.

Jag & mamma har precis kollat på Solsidan (det måste komma en 3e säsong..), snackat skit & ätit plockmat. Massa mys ! Nu är det Slumdog Millionaire på tv & jag tror att det blir resten av min kväll. Imorgon står ledigheten inristat i mitt schema. En dag full av andetag, långsamma fotsteg & säckiga kläder som klär min kropp. Tänk att det kan vara så skönt att göra ingenting, eller att inte titta på klockan. Välkommen måndag.

skinka+salami, ostkuber, mango, smoothie, gurka, morötter, broccoli, blomkål, sharon, tsatsiki + jordgubbar ! Muuuums !

Allmänt // 0 kommentarer




Jag och robin var lata nog att inte laga m...

Publicerat 2011-06-05 09:49:02

img_2553 (MMS)

Jag och robin var lata nog att inte laga middag igår kväll så vi bestämde oss för att åka och käka thaimat! Jag svek min pad thai och valde istället stekt ris med kyckling - hur god den än var så slår inget pad thai. Efteråt blev det kubb, grädde, glass och Goa gubbar till efterrätt! Wohoo!


Allmänt // 0 kommentarer




Bara Massa Mat. Hela Tiden.

Publicerat 2011-06-04 06:57:22
God morgon !

Idag är det tidig morgon som gäller. Det var stängning för min del igår så jag var inte hemma & i säng förrän vid 23:30 & upp klockan 6. Det kommer kännas senare.
8-18 jobbar jag idag, vilket betyder att jag får en skön hemmakväll & förhoppningsvis lite kvällssol att njuta av. Kaffe på balkongen låter som en plan !
Jag tycker för övrigt alltid att jag hamnar ur balans de dagar jag jobbar 8-18. Det blir först frukost hemma & sen en andra på jobbet, sen lunch & sen middag. Känns som att jag äter hela tiden - speciellt mackor, eftersom det är det som serveras på jobbet. Jaja , dagens i-landsproblem vill man ju inte ta tag i nu - nu är det dags att dra upp smilbanden & ta jobbet med storm. Vi hörs senare !

Hur kunde jag glömma att ta ställa fram kaffekoppen ? Illa ! Knäckemacka med ägg & kaviar var längesen - favorit i repris skulle jag vilja tillägga !

Allmänt // 0 kommentarer




Vem är denna super intelligenta människa s...

Publicerat 2011-06-03 18:54:10

img_3068 (MMS)

Vem är denna super intelligenta människa som kommit på mellanmåls-förvaringsburken? Jag älskar dig.


Allmänt // 0 kommentarer




Kvällsmål/Middag

Publicerat 2011-06-02 22:21:00
Med ett stycke kvällsmål/middag i magen är jag nu redo att bli tagen av John Blund. Först måste jag vänta på att mitt bröd ska bli klart i ugnen (30 min kvar..) eller så lämnar jag en lapp till Robin - han är ändå påväg hem. Fast för att inte mamma ska sova sömnlös på nätterna för att tro att hennes dotter är ansvarslös så lovar jag att vara vaken så länge ugnen står på.
Ps. Jag vann på 2 av mina 3 lotter som jag köpte förut. 30 + 60 kronor :) wiho !
Jag vet; minst sagt skum middag. 1 stycke korv, sallad, mango & skagenröra med avokade på 1 knäckeskiva. Till efterätt ännu en bit smörgås med havssaltat smör :) Mumma !

Allmänt // 0 kommentarer




Men hur skulle Sverige vara utan knugen - ...

Publicerat 2011-06-01 13:23:38

img_0625 (MMS)

Men hur skulle Sverige vara utan knugen - egentligen? Det var bara på tiden att allting slutade vara så perfekt!


Allmänt // 0 kommentarer




Hur Många Efterrätter Får Man Äta ?

Publicerat 2011-06-01 08:40:51
Grrh, jag blir så grinig när jag inte får min springrunda, men ibland måste man ju 'lyssna på kroppen' som det så fint heter. Imorse kände jag mig lite täppt i näsan & halsen gnällde en bit. Så det blev vila.

Igår hade jag & Robban en mysmiddag med grillat, stor sallad & rotfrukter i ugn. Så himla gott ! Efterrätt nummer 1 blev jordgubbar & grädde , efterrätt nummer 2 blev en 'topp' på en ostfralla när Nutti & Leif kom förbi på kaffe. & en massa ost såklart, haha ! Är du också en sån som hyvlar ost i mängder när den ändå står där på bordet ? Jag kan inte låta bli !

Idag ska det jobbas mellan 10-20 & sen är det student middag som gäller. Vi kommer lite senare, men bättre sent än aldrig - då slipper jag krångla med tiden på jobbet . Det var längesen jag hade mina fötter på jobbet - först nästan 2 veckor ledigt på grund av bilskola & Tylösand, sen 4 dagar ledigt nu när vi var i Stockholm & mina 2 lediga dagar i början av veckan. Ganska gott , men nu börjar det allt klia lite i kroppen ! Tanken på att jag är ledig hela juli ger mig spasmer.

Nu ska jag käka upp frukosten, dricka koppen & sen bege mig ! Ha en super dag !

Det ser inte gott ut, men var delicious ! Röran längst upp till höger är gjord på kesella, vitkål, morötter, några droppar citron & örtsalt.
Smulad fetaost i sallad ser så otroligt gott ut !
Behöver jag säga något alls ?

Allmänt // 0 kommentarer