Spjälsäng 2.0

Publicerat 2014-06-30 10:28:02
Hej på er! 

Igår spenderades det ca 3 h på IKEA i hopp om att kunna dekorera hemmet med något fint. Istället mötte jag mamma och vi fastnade på barnavdelningen - mycket bättre! Avdelningen där må inte vara så stor, men alldeles tillräcklig för att man ska kunna fylla på lillans kommande dagar. 

Mamma ville prompt köpa något som vi kommer ha mer användning för och det slutade med världens sötaste spjälsäng med matchande skötbordshylla. Och en himla massa andra saker också såklart.

Visst låter det underbart? Absolut - tills jag kom hem. Fredrick mötte mig på gatan och vi hjälptes åt (= tjejen gör minst, killen mest) att bära upp sakerna för trappen. Sen började jag skruva ihop sängen. Jag skruvade och skruvade och var alldeles lyrisk. När jag kom till näst sista skruven så inser jag att - "men, det här är ju inte den sängen?". Så det var bara att skruva ner den igen. 

Fredrick, som såg min förtvivlan (MEN jag grät inte!), hjälpte mig att lasta in sängen igen för att åka tillbaka till IKEA och byta.
Slutet gott, allting gott. 

Nu har vi iallafall världens finaste säng som väntar på att få bli använd. September får gärna snabba sig på lite. 

IKEA 699:-. 


Allmänt // 0 kommentarer
Gravid? Jag?

Publicerat 2014-06-29 11:12:42
Går runt på IKEA och är nära att börja gråta när jag går förbi ett flickbarnrum. Det var bara att öka takten och tänkta glada tankar. Graviditet // 0 kommentarer
Flicka eller pojke?

Publicerat 2014-06-27 18:56:00
Jag vet hur många "tecken" jag letade efter innan jag visste om det fanns en tjej eller kille där inne i magen. Arbetskamrater slog vad (med pengar och coca cola), mamma hade dubbelnamn och jag och Fredrick kallade den för "Anders" av en väldigt lustig anledning.
Så kom vi på första UL och tänkte att "nu skulle vi äntligen få veta". Tji fick vi och det var bara att traska hem igen - minstingen låg och tryckte rumpan mot min rygg och barnmorskan kunde inte se något. (Personligen tror jag att hon visst kunde se, men inte ville. Läste att de kan vara lite kinkiga när det kommer till det.)

Nu ska här tilläggas att jag är en fruktansvärt nyfiken person. Det absolut värsta jag vet är när folk säger att de har en hemlis, överraskning eller vet något som jag inte vet. DET ÄR INTE ROLIGT!
Så vi bokade ett nytt besök - denna gången ett ultraljud för att endast få veta könet, hos Barnmorskegruppen här i Göteborg. Underbar klinik.
- "Då kan ni se här vad det är" säger barnmorskan och riktar sonden mot framstjärten (jamen vad heter det då?!). Se vad? Jag kan inte se någonting! Det var det längsta uppehållet i mitt liv. Jag tittade mot Fredrick för att se om han hade rätt = en flicka = ett leende, eller om han skulle ha känt sig besegrad och att det var en pojke. Men han kunde inte heller se, det märkte jag.
- "Det är en liten tjej".
Lyckan spred sig i våra ansikten och jag kände hur nervös jag blev. Hur verkligt det plötsligt kändes. En liten tös!
SJÄLVKLART hade vi blivit lika glada för en kille, men så här var vår reaktion. Take it or leave it.
 
Nu sitter jag här och kollar vilka tecken som stämnde in på att det skulle vara en tjej, och om något lutade åt en kille. Jag vet att man inte kan vara 100% säker, men för oss är det en tjej än så länge.
Så för att visa er hur det var för mig så kommer en liten avbockningslista här. En av alla miljarder som jag läste innan.
 
1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
Min var as low as it could be. Hon har näst intill legat halvvägs ut under hela graviditeten. KILLE.

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
Okej, hur ska jag kunne räkna det? Jag vet inte hur man räknar i vanliga fall. Jag har för mig att barnmorskan sa att det var typ 141 eller något, men det kan jag lika gärna ha drömt. 140-någonting var det iallafall. ALLTSÅ EN TJEJ.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
Jag behöver glass först nu. Jag älskar glass, men det har jag ju gjort hela tiden? Och jag kan lika gärna ta godis? Så vad är det då? En blandis? Har till och med för mig att salt var viktigt för mig första tiden. SÅ BÅDA.

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
Jag var 23 när jag blev gravid - udda - och det var 2013 - udda. Så det borde bli en POJKE?

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet…
Jag har aldrig i mitt liv haft finnar på ryggen, men det kom både en och två stycken i början. De är dock helt borta nu. Tack och lov. FLICKA.

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
Okej, där går min gräns.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern – eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
Ingenting. Jag har inte mått illa sedan dag 1. Ledsen för att jag mått så bra till er som mått så dåligt. KILLE.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
Inga feta ben (än). FLICKA.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
Jag måste säga att jag ligger på den sida som hon inte ligger på. Sen har jag läst någon typ av myt att om man ligger på höger sida så kan man klämma någon artär, så egentligen borde jag vara körd nu, för den sidan har jag legat mot mest. FLICKA.
 

POJKE: 44%
FLICKA: 56%
 

Nåja. Någon  måste det ju stämma på :)
 

Källa: Familjeliv.se
 

Graviditet // 0 kommentarer
Välkommen v. 29!

Publicerat 2014-06-27 11:51:00
Vi har två appar; den ena säger att vi går in i v 29 idag och den andra säger v 29 imorgon. Trots samma beräknade BF-datum. I början var det lite störigt - nu blir det som 2 julklappar på en vecka!
Så välkommen v 29 och vi ses imorgon igen :) !
 
 
 
 
 

Allmänt // 0 kommentarer
Varning för snusk!

Publicerat 2014-06-27 08:39:26
God morgon på er!
 
Jag är redan på plats på jobbet och känner att den här fredagen är mer än välkommen! Jag räknar verkligen ner dagarna till semestern nu och tanken på ett få ta lååånga sovmorgnar till hösten när bebisen kommer (javiiiiiiisst!) känns helt okej. Undra om det är därför folk skaffar barn? Känns som en helt okej anledning för min del och plötsligt förstår jag de engelska familjerna på tv som sitter där med ett 10-tal barn.
 
Håll för ögonen ni som inte varit gravida och som inte tål snusk, för ett skepp kommer lastat.
Igår kväll började mina bröst läcka. Nej, det är inte första gången, men nu menar jag läcka på riktigt. Vid ett tillfälle såg jag en droppe rinna ner från höger bröst. Jag tänkte ju inte mer på det utan torkade bort och gick och la mig. Ja, nu förstår ni nog vart jag vill komma. Imorse när jag vaknade så är där en blöt fläck på lakanet. Hade jag varit en dreggel-fia så hade jag trott att det var slem som orsakat fläcken, men den var betydligt längre ner och jag är inte den som dregglar.
Tanken på att det kommer mjölk från mina bröst är inte något som jag fäster jätte mycket uppmärksamhet vid - det tillhör ju och är helt normalt. Det är mer normalt att det inte skulle göra det skulle jag säga.
Men nu är frågan vad jag ska göra åt saken? Jag kan ju inte sova med bh och pads instoppade - det är ju helt otroligt osexigt och då kommer jag aldrig få ligga mer i mitt liv. Fredrick kommer inte se på mig med samma ögon igen. Så det är uteslutet. Att tvätta lakan varje dag ligger inte heller så högt upp på listan, så vad gör jag?
Det blir lite googling på det här. För en gångs skull kanske det blir bäst att vända sig till FamiljeLiv ..
 

Allmänt // 0 kommentarer
MarathonBebis.

Publicerat 2014-06-26 22:03:31
Och de säger att man inte orkar träna i v 28! (29 imorgon!) Man kan allt man känner sig bekväm med - graviditet är ingen sjukdom, som en sjukgymnast så fint sa till mig. Det är snarare skönt och bra att hålla igång inför förlossningen om man orkar och kan. Och det kanske blir en liten atlet där inne i magen :) Träning // 0 kommentarer
Gravidbloggen

Publicerat 2014-06-26 13:41:13

Det var verkligen en evighet sedan jag bloggade sist. Man kan väl nästan säga att det gick ur modet där ett tag och helt plötsligt hade jag inte så mycket att dela med mig av. Livet hemma i Sverige rullade liksom bara på. Jag kom tillbaka hem till Sverige, började jobba på ICA, tränade, bytte jobb till Friskis&Svettis och sedan träffade jag mitt livs kärlek. Yes, där kom anledningen; jag blev helt enkelt kär och det finns inte en jäkel som vill läsa om det. Han tog upp all min tid och fick ett ganska bra tag om mitt hjärta. Nu låter det som att det var en sommarflört, men än idag är han något av det viktigaste i mitt liv och vi är fortfarande tillsammans, förälskade ochväntar vårat första barn i september! Nu förstår ni att jag har något att blogga om, va?

 

När jag fick reda på att jag var gravid så ville jag läsa på om allt. Vem skulle jag vända mig till? Vilka barnmorskor finns det? Vilken mottagning rekommenderas? Vad får jag äta? Vad får jag inte äta? Vilken barnvagn? Finns det mammagrupper? Ja, allt mellan himmel och jord. Fast alla tankar var inte positiva. Att tänka på komplikationer, google missfallsstatistik, oroa mig för att jag andats in någon annans rök, inte våga träna, den konstanta tröttheten och sökandet på rörelser gjorde de första veckorna otroligt intensiva. Mycket av detta fanns såklart att läsa om på olika forum, men det slutade ofta med ännu mer oro.

Barnmorskan blev vansinnig och läxade upp mig varje gång för saker vi skulle och inte skulle göra. Efter detta brukade hon lugna mig med att säga att ”såhär är det bara, och du kan inte göra så mycket åt det”. Då var jag mycket lugnare. I ungefär 5 minuter.

 

Alla dessa tankar ville jag kunna läsa om. Jag ville kunna läsa om att någon kände samma sak som mig, att någon också var utan rörelser i flera veckor, att någon annan ätit mögelost, att den där andra kvinnan också hade haft ont just där och då. Jag sökte efter blogg, efter blogg, efter blogg och har hittills än idag bara lyckats hitta 3 stycken som jag verkligen håller hårt om. Så det vill jag ge er gravida. Jag vill vara ännu en gravidblogg för dig att läsa.

 

Idag är vi i v. 28 och alltså ganska långt gångna, men jag tänker att det inte gör något, för jag har fortfarande varit med om mer än en halv graviditet och har fortfarande det viktigaste kvar: förlossningen och att få träffa vår lillaflicka för första gången.

 

Så nu kör vi. Välkomna till ännu en gravidblogg!
Allmänt // 0 kommentarer
test :)

Publicerat 2014-06-26 10:31:24
 

Allmänt // 0 kommentarer