Vad är en Powerwalk?

Publicerat 2010-03-20 22:49:34
Jag har märkt att man oftast läser bloggar där ordet powerwalk inkluderas. "Jag tog en härlig powerwalk imorse!" "Vad skönt det var att början dagen med en powerwalk!" etc.
Är det någon här som tycker det är hemskt att springa, och som föredrar en powerwalk? Så ska det inte vara. En powerwalk ska vara lika krävande, du ska få upp flåset lika mycket, armarna ska bli trötta efter allt viftande & svetten ska rinna ! Det är ju meningen att du ska bränna kalorier !


Så här skriver Livsportalen om powerwalk:

"Hur gör man?

För att få ett tillräckligt högt tempo måste man arbeta intensivt med armarna. Genom att böja armen i 90 graders vinkel och hålla armbågen låst får man rätt ställning för armen. Genom att pendla med armarna från axelleden kan man få upp ett högt tempo. Man börjar i snabb gångtakt och när man blivit uppvärmd kan man öka steglängden och på så sätt få upp farten ännu mer. Genom att försöka öka ut steglängden och farten ännu mer i uppförsbackar kan man få upp pulsen rejält och få en bra konditionseffekt.


Ett powerwalk-pass kan precis som ett löp-pass vara olika långa. Mellan 30 och 60 minuter är ett bra riktmärke. Beroende på hur bra kondition du har kan din gånghastighet variera. Ett bra riktmärke kan vara att försöka gå 7-8 km på en timme."

Så tänk på det nästa gång du bestämmer dig för en powerwalk: snabbt & intensivt ska det vara !

Lycka till !


Allmänt // 0 kommentarer







Namn:


Mail:


Blogg/url:


Kommentera:


Jag är ofta här, spara mina uppgifter!