Trick or Treat in Australia

Publicerat 2009-10-31 01:42:33
Det blev inga pannbiffar. Jag hade helt riktat in mig på kladdkaka och ville därför inte ha någon mat, då skulle den ju inte få plats! Trots att vi använde samma ingredienser som hemma så smakade den inte likadant, det är något annorlunda bara. Fast den var god nog för att slinka ner till Harry Potter filmen på tv.

Efter kakan fick vi lite ångest. Sist vi tränade var 2 dagar sedan och eftersom vi skippade träning idag så begav vi oss ut på en promenad i mörkret. Husen ser mycket finare ut då och det är helt enkelt bara mysigare. För en gångs skull tog jag med mig kameran och vi fick fotat de små "råttorna" som går runt på telefonledningarna. Vanligtvis är de nere på marken, men som Robin sa så är det nog någon typ av försvarsmekanism att klättra upp på kvällarna. Det hade jag också gjort om jag levt bland ormar ...

När vi kom hem föll jag pladask i sängen & somnade i princip med en gång, utmattad efter ännu en arbetsdag!
Ikväll ska vi egentligen på Halloween party hos en av mina arbetskollegor, men varken jag eller Robin känner oss särskilt taggade att åka runt halva stan för det. Ska även vara en fest här på boendet så något hittar vi nog alltid på !

Vad gör ni idag på självaste Halloween?
(lite söta är de ju!)

(mumma!!)
Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Pannbiff & kladdkaka

Publicerat 2009-10-30 09:41:16
Ikväll ska det blir LAGAD mat. Vi har inte ägnat mycket tid åt att faktiskt göra något annat än fiskpinnar, köttbullar & pasta, men nu ska vi pröva oss på att göra egna, hemmalagade pannbiffar. Till efterätt blir det Robins underbart goda kladdkaka - den är efterlängtad !
Eventuellt tar vi en sväng ner till BBQ och sitter och småtjattrar, annars blir det bänkning framför tv:n - någonting bra finns det alltid på våra 3 kanaler.

Vad gör ni denna fredagkväll?

Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Blond brunett

Publicerat 2009-10-30 00:21:05
Idag var jag verkligen uppe med tuppen! Halv 6 vaknar jag av att jag hörde Robin stå och prata med någon i köket. Moa var här för att hämta frukt som de ska ha på deras event idag. Ja, vi brukar inte sitta på typ 100kg frukt här hemma - de hämtade en box igår ...
Efter det kunde jag inte somna om. Försökte om och om igen, utan resultat. Satte på 2½ men och låg och tittade på det istället. 3 avsnitt blev det och sen var en timme borta. Klickade runt allmänt på bimbo Kissie's blogg & pratade lite med kvällströtta människor från Sverige innan jag bestämde mig för att gå in i duschen.
Hann även betala min hyra innan kontoret stängde. Jag är alltid någon dag efter ...

Sen har jag fått för mig någon knäpp idé. Jag vill göra om mitt hår. Att ha allting långt älskar jag - då slänger man bara upp det i en hästsvans när man går ut, men jag vill färga det, eller avfärga. Jag har ju naturligt ljusbrunt/mörkblont hår så jag funderar på att gå tillbaka till det. Det slits ju så fruktansvärt mycket av all färgning!
Tåls att tänka på, jag trivs ju i det blonda också, men det är fult med utväxter varannan månad...

Nu ska det bli gröt, ägg & melon till frukost! Hotell-frukosten som Robin så fint kallar det.

Ha en bra dag!
Love, M <3

Allmänt // 1 kommentarer




Efter jul flyttar vi!

Publicerat 2009-10-29 01:41:14
God morgon!
Den här dagen kommer gå fort, det känner jag på mig. De 2½ timmar jag redan var uppe har inte ens märkts av, och bra är väll det, jag jobbar 12-7!

Med en sjungande pojkvän i köket ska jag dra på mig arbetskläderna & kleta på lite smink & sen, innan bussen går, betala min hyra. 1200 kronor i veckan för vadå? En säng, ett badrum & ett delat kök. Nej, usch, säger jag bara! Efter jul flyttar vi!

Vad ska ni göra idag?
(De söta, fina & läskiga kängururna i Lone Pine, Brisbane)
Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Hard training & strict diet!

Publicerat 2009-10-28 11:03:23
Intervjun gick jätte bra! Konstigt nog blev jag lite nervös medans jag satt & väntade, men det gick över ganska snabbt. Intervjuerna känns mycket mer avslappnade här nere, som om de inte riktigt bryr sig om CV:t utan mest bara vill träffa den "vettiga" personen de läst om...

Efter intervjun gick jag & Robin till gymmet & tränade bort överskottsenergin & jobbade fram hungerkänslan. Jag borde vara mer hungrig, men det märks mest bara på mina skakiga händer för tillfället & inget i magen.
Vi pratade om hur man kunde bli av med det där fettet som vi tjejer ofta får på magen & som aldrig verkar gå bort - överblivna kolhydrater. Nu blir det ingen pasta, potatis, rik eller vitt bröd för min del - bara 1 gång i veckan! Så ska vi se om det blir någon skillnad. Träningen fortsätter ju såklart! ;)

Nu blir det min sista dag innan hårdkosten börjar - chili con carne med nudlar väntar, mums!

Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Dagarna är inte alltid tråkiga

Publicerat 2009-10-28 07:14:24
Så dagen idag gick segt, so what? Det finns ju såna dagar också. Ska iväg på en intervju om 20 minuter för att se om jag kanske kan få lite extra jobb eller ett annat jobb med mer betalt. Men jag älskar ju mitt jobb, det är roligare & roligare för varje dag som går. Jag jobbar liksom på en skit stor kedja här nere i Australien & kan inte begära mer än fler timmar & bättre betalt - det är det enda negativa, vilket gör att det sjunker en hel del...

Här nere regnar det idag. Spö regnar. Det tror man inte om Australien va? Varmt, sol, knappt något ozonlager osv osv. Sitter bra med en 4 timmars arbetsdag, intervju och träning som avslut. Ska trycka i mig en Panadol också för huvudvärken kommer smygande, tror jag har spänt mig mycket idag av någon konstig anledning ...

Vi gör så här att jag sticker iväg till mötet & så hörs vi när jag kommer hem, det låter väl bra?

Ha en toppen onsdag, oj vad veckan kommer gå fort!
(jag älskar Robins webcam på datorn. Då kan jag ju ta kort utan att behöva fixa med minnet!)
Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




The new D&G Collection

Publicerat 2009-10-28 00:19:14
Nu bär det snart av till jobbet. Är så himla varm & känner att jag skulle behöva en veckas sömn för att bli frisk, men jobbar man så jobbar man & ska jag vara ärlig så hade jag nog känt mig mer sjuk om jag stannade hemma de här dagarna, det brukar bli så.

Fortsatt försäljning på den nya D&G kollektionen idag också, de luktar underbart & dagen igår gick super! Det är väl nästa vecka (när jag ska klä mig i punk stil och sälja Avril parfymen) som jag oroar mig för...

Intervju efter jobbet! Vi hörs efter det!

(snart blir det dags för IKEA igen! Vi har knappt några köttbullar kvar & ingen kaviar så äggen blir en pina att äta på morgonen...)

Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




I'm not a christmas staff, am I?

Publicerat 2009-10-27 09:01:19
Nu sitter jag här & fryser riktigt ordentligt. Tror jag har åkt på någon förkylning av något slag, och där också lite feber förmodligen.

Dagen på jobbet gick iallafall bra & nu blir det 100% jobb i ett par dagar. Förhoppningsvis är jag ledig nu på Söndag, men annars sprutar jag parfymer som en galning fram tills nästa lördag, haha!
Ska på en intervju imorgon också, men jag vet inte om den känns så viktig. Den är ju mest för christmas staff & det vill jag ju inte bli. Jag hade tänkt stanna längre än så.

Jag ska gå & försöka mig på en kopp kaffe där ute - te vet inte den här familjen vad det är.

Ha en fortsatt bra dag!

(Har hittat Robin's morgonrock som automatiskt tillfaller mig när jag blir sjuk. Ibland är det tok-bra att vara tjej, ynklig & sjuk...)

Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Motivation till träning!

Publicerat 2009-10-26 10:50:29
Ibland känns det bara så jobbigt att behöva dra på sig kläderna & släpa sig bort till gymmet samtidigt som man tänker & vet vad som väntar. Springa, springa, träna, träna. Motivationen är lång borta. Snygg kropp utan träning hade ju suttit fint. Vräka i sig godsaker & dricka hur mycket läsk du vill. Jag känner alltid den där segheten när jag ska gå bort till gymmet. Jag vill inteeeee! Det gäller att komma över tröskeln. Jag VILL träna, VILL VILL VILL!
3 tips till motivation inför träning:

1) Sätt dig ner & hämta hem grym spring musik till mobilen! Knock you down är en av mina favoritlåtar när jag springer på bandet, men också 7 things. Hitta låtar som du blir taggad av. Låtar som du hört när du varit ute eller som spelas på radion. Du ska känna pulsen gå igång!
2) Ta på dig fräscha, tajta träningskläder som får dig att känna dig sexig. Detta ger dig oftast mer självförtroende och kroppen slimmar ihop sig av tajta träningskläder.
3) GÖR DET BARA! Gå till gymmet & tänk på känslan du kommer ha efteråt. Den matta, sköna känslan att du har gjort något riktigt bra! Resultat kommer inte direkt, men vänta ett par veckor & du kommer både känna dig & se mycket friskare ut!

Ha en fortsatt bra måndag !
Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Alldeles för varmt

Publicerat 2009-10-25 02:42:47
Det finns varmt, dvs. den underbara värmen som man vill vara ute och ligga hela dagen i solen i, och sen finns det för varmt - då vill man bara sitta under AC:n och låta dagen gå. Vi har en sån dag här idag. Igår var det varning från att gå ut, UV strålningen skulle vara på grad 11 (extremt) och brukar ändå ligga på 9. Men nog höll jag mig inne - jag jobbade ju!

Vilken underbar känsla det var att sova ut idag! Ingen alarmklocka eller mobil som skriker på att jag måste upp. Vi vaknade kvart i 10 och Robin stack iväg till gymmet på en gång i princip. Jag tog på mig träningskläderna och begav mig ut på en promenad som slutade med en halv springrunda, det var något för varmt (jag älskar när man har något att skylla på för att inte behöva träna! Haha!).

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Ska komma med förslaget att åka CityCat på Brisbane river, och det tror jag låter lovande !

Nu blir det frulle & duschen sen bär det av mot någon typ av äventyr!
Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Market in Aussie land!

Publicerat 2009-10-24 03:06:58
Vi vart på marknad igår! Jag trodde den skulle innehålla lite djur så som Ekka gjorde som Robin gick på, men icke sa nicke, detta var som en vanlig marknad i Göteborg. Det var lite mysigt dock, och vi åt ju Churrus! (Tror det hette så iallafall?) - smakar som pannkakor med kanel och socker på, hur gott som helst!
Eftersom jag ska till jobbet nu & inte tog några bilder igår så snor jag några frånFrida - hoppas att detta är okej !
Ha en bra dag så hörs vi ikväll !

Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Möte med L'oréal

Publicerat 2009-10-23 00:06:26
Mötet med L'oréal gick bättre än väntat, och vi kom nog fram till en och annan lösning vad gäller anställning, mer än så kan jag inte säga för tillfället. Kände mig dock som en riktig affärskvinna när jag sitter där med denna högt uppsatta man i skjorta, svarta byxor & kavaj, med en kaffe framför mig. Modiga mig!


Resten av dagen jobbade jag mellan 12-7. Till er som inte vet vad jag jobbar med så säljer jag parfymer & ibland lite smink på Myer & David Jones här i Brisbane. Första dagarna var väldigt nervösa eftersom jobbet innehåller väldigt mycket prat med kunder - på engelska! Men idag går det som på räls och jag tänker inte ens på när jag byter språk längre. Hursomhelst, vi har fått in den nya D&G kollektionen - 5 parfymer, 1 pris. Jag älskar nummer 3 & 10, men det är bara 3:an som passar bra på min hud tyvärr, den andra försvinner jätte fort. Parfymerna kostar AU$99 vilket blir ca 600 svenska kronor - väldigt billigt för en parfym som är på 100 ml och dessutom från D&G!

Kom hem till en välkomnande pojkvän igår som genast satte igång att laga kyckling, vitlöksbröd & sallad - efter en lång dag på jobbet är mat det bästa som finns, uppmärksamhet till Robin fick vänta!

Idag blir det jobb igen, dock bara 4 timmar så det är helt okej. Jobbar hela nästa vecka förutom måndag så jag ser detta som ingenting!

Ha en toppen dag!


Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Vad händer 2012?

Publicerat 2009-10-21 05:13:43
Imorse vaknade jag med ett ryck efter att ha drömt om min morfar. Han dog i februari 2006 men i drömmen levde han och ingen lyssnade när jag skrek att det inte var sant, alla log bara och forsatte med deras sysslor. Jag flyger upp från drömmen och tittar mig omkring, sen kommer tårarna. De bara fortsätter forsa och jag får en kvävande känsla inom mig, som om jag inte kan andas. kände jag mig ensam.

Igår kväll var jag på bio med Ammy (vi såg 500 days of Summer, som för övrigt var ganska bra) & då kom mayafolket på tal (hur vet jag inte..) & allt snack om 2012 - att jorden skulle gå under, hur mayafolket har prickat in allting annat & varför det skulle vara sant.
Åh, jag blir så nojjig ! Jag hatar sånt ! Det kommer vara stuck in my head ett ganska bra tag nu skulle jag gissa på. Läste en artikel att ingen av forskarna idag tror det kommer hända så visst blir man ett snäpp lugnare, men herregud, måste de ens komma ut med skiten?

Dagen började dåligt ända tills Annica skrev till mig på facebook & frågade om jag ville koppla av vid poolen. Ibland frågar människor bara vid rätt tillfälle. Ska prata lite med Robin om maya-problemet & hoppas på att han dum-förklarar mig så att jag blir lugnare. Jag älskar honom för det.

Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Ingen svensk jul i år

Publicerat 2009-10-20 01:42:36
Jag var inne på Foki's blogg precis (visst för att hon har en väldigt orginell sida, men 3 priser var väl ändå att ta i?) och fick se en bild på riktig, svensk julgröt. Det fick mig att börja tänka på den kommande julen. Den julen som ska firas i Brisbane, Australien. Förhoppningsvis kommer jag jobba julafton och glömma bort att det är en högtid när hela familjen sitter hemma i Sverige och tittar på Kalle Anka och äter mängder med god mat medan de extra kilona klättrar uppför kroppen och lägger sig till rätta. När alla paketen ligger under granen och det bara är lillasyster som fortfarande är exalterad över paket öppningen. Alla tomtar som fyller vartenda tomt utrymme och "God Jul" stickers på mormors kylskåp. Julmusten som bubblar i munnen, godiset som alltid lyckas tränga sig plats i magen och grannen som är årets attraktion för katterna.
Detta blir första julen utan mamma, syster och mormor. Konstig känsla. Tom känsla. Hade jag haft mer pengar så hade jag åkt hem över jul & dragit med mig Robin. Vi hade kunnat ha en jumbo-julfest för båda familjerna - hur bra hade inte det varit?

Jag saknar min familj, det är det inget tvivel om. Undra om sSs (världens godaste grill place!) har öppet på julafton? Jag och Robin kommer iallafall ha världens bästa & mysigaste jul tillsammans & skype finns ju alltid - så den svenska julen går ju att se!

Nu ska jag in till stan & slänga in några cv:n!
Ha en toppen dag!

Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer




Blogg-hemlängtan!

Publicerat 2009-10-19 09:48:48
Nu är det väl ungefär 1½ månad sedan jag övergav blogg.se, men först idag fick jag riktig tillbaka längtan. Jag & Robin bestämde oss för att sätta ihop en gemensam hemsida som skulle handla om vår tid i Australien, men först nu inser jag att det är en blogg som jag helst vill skriva om våra resor & om det actual Australian life - inte om mig & vad jag gör.
Jag saknar min blogg. Jag saknar att få skriva av mig på en plats där ämnet kan vara allt och ingenting. Att få kommentarer som riktas mot endast mig och ingen annan, bra som dåliga.
Jag har bestämt mig. Blogg.se - I'm coming back for more!


Love, M <3

Allmänt // 0 kommentarer