Allt på en gång

Publicerat 2010-08-30 10:18:40
God morgon !
Igår hände det så mycket att jag helt enkelt inte hade tid att blogga. Det var praktiskt & teoretiska prov på kursen & kursens sista dag, vilket kändes lite sorgligt men vi kommer alla att ses igen :) Sen åkte jag & syster & tränade innan det var dags att komma hem till en ny lägenhet - nu har vi flyttat. Skönt att få ha något eget även om det är väldigt tomt i lägenheten just nu, haha !
Nu ska jag snart åka till jobbet - vi hörs sen ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Pass för 2

Publicerat 2010-08-28 06:39:02
God morgon !
Pluggningen gick faktiskt helt OK igår kväll, men allting kan ju oftast gå bättre :) Jag är nöjd iallafall.
Nu har jag precis slurpat grönt te & ätit gröt med banan, bär & ett ägg till. Det blir träning både innan & efter kursen idag. Vi är helt enkelt för lata för att komma dit 2 timmar innan & köra allt på en gång att vi helt enkelt delar upp passet på 2 - är man lat så är man ;)
Vi slutar 3.30 idag & efter träningen så tror jag att jag stannar kvar & pluggar med de andra, en liten stund iallafall - jag brukar ju inte få tummen ur att börja själv, haha :)
Nej, nu måste jag göra iordning alla mina mellanmål - vi hörs senare ! Kram !

Träning // 1 kommentarer




Thai Pad

Publicerat 2010-08-27 20:08:21
Hej, hej, hej !
Trots att ögonen håller på att dra ändarna mot varandra så ska jag nu sätta mig & plugga. Vi har precis ätit goood thaimat så jag är mätt som en lärka, men behöver bra mycket med kaffe om jag ska orka hålla mig vaken ett tag till. Idag måste jag verkligen få något gjort & känner mig därför ganska stressad. Lika bra att sätta igång direkt ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Kära tomten, detta önskar jag mig i jul. J...

Publicerat 2010-08-27 17:45:34

photo0194 (MMS)

Kära tomten, detta önskar jag mig i jul. Jag är kär.


Allmänt // 0 kommentarer




Hur lär man sig bäst ?

Publicerat 2010-08-27 06:11:52
God morgon !

Klockan är strax över 7 & jag måste få säga att det är ett väldigt fint morgonväder som sticker fram. Några mörka moln finns det ju såklart, men det verkar som om det kanske - om vi har tur - kan bli en solig dag idag. Vi får väl se :)

Igår kväll fick jag lite smått panik. Det är så mycket nytt att lära sig i kursen att när jag tittade på anteckningarna innan läggdags igår kväll så undrar jag om min hjärna har plats för allting ? Allt det 'onödiga' fastnar - sånt man själv tycker är roligt eller intressant - men när det kommer till det som man måste kunna - ja, då är det tvär stopp. Ikväll är det därför rååå-pluggning som gäller, därför valde vi att dra ett gympass nu här på morgonen istället för i eftermiddag - då har man ju det gjort. Panik, panik ...

Nu har gröten precis sjunkit ner i magen & ägget ligger på sin plats - jag har till och med stått här på morgonen & gjort världens lyxmacka att ha som mellanmål efter träningen & innan lunchen - den är så fin ! Dags att väcka Robin & få skjuts till stationen - hur bra är inte min knäppa pojkvän ? Ha en super dag !

Hälsa // 0 kommentarer




Dumma, dumma sötsug !

Publicerat 2010-08-26 21:21:24
Jag hatar, hatar, HATAR sötsug ! Idag har varit en sån där dag där jag inte blir nöjd eller känner den där goa mättnadskänsladen när jag har ätit. För att ge er en kort inblick i dagen:

Frukost: ½ kesella med musli & 1 ägg.
Träning
Mellanmål 1/efter träningsmål: 1 grov ost & skink fralla.
Lunch: GI-sallad på Kosmos. Består av matvete, sallad, bönor & en fiskburgare. Till detta är det en enkel salladsbuffe & 2 små bröd.
Mellanmål 2: 5 muslitoppar från naturgodis hyllan + 1 banan.
"Mellanmål 3": 10 bitar vanligt godis.
Middag: Fläskotlett m. keso, sallad, stor knäckemacka, avokado & några kroketter.
Mellanmål 4: 5 bitar godis, 3 muslitoppar, 2 knäckemackor med ost & skinka & yoghurt med flingor.

Ja, ni förstår ju :) Inte stora mängder - men många bäcker små säger man ju, haha :) Imorgon blir det ändring ! Tur att man la in ett träningspass under dagen idag iallafall .. Nej, nu gäller planering för imorgon & sen blir det plugg - just nu hatar jag mat ! Kram kram !

Kost // 0 kommentarer




Råd för att minimera bakfyllan - rubriken ...

Publicerat 2010-08-26 10:49:58

photo0193 (MMS)

Råd för att minimera bakfyllan - rubriken som skiljer kostrådgivare åt ...


Allmänt // 0 kommentarer




Jaha, & vad ÄR Kesella då ?

Publicerat 2010-08-26 06:05:38
God morgon !

Jag sitter här & laddar upp inför vad som komma skall; jag, Kattis & Maria ska iväg till gymmet & köra iallafall 1 timme innan kursen början. Vi käkar frukost tillsammans efteråt, men det blir ett lite pro-training mål för mig nu iallafall :) Denna frukost består av proteinrika Kesella (jag hade velat veta hur många som käkar Kesella för träningen faktiskt fungerar & hur din kropp reagerar på det - just nu känns det som en fluga...) med banan, musli & en drös med kanel. Har även tryckt i mig 1 ägg & ett gott, kallt glas mjölk står bredvid. Skönt att få träna igen !

Nej, nu måste jag packa & väcka Robin - åh, vad skönt det var att inte sova själv :) Kramelikram !

Träning // 1 kommentarer




Intressanta saker

Publicerat 2010-08-25 21:42:35
Jag har en liten intressant grej som jag så gärna hade velat blogga om, men jag orkar verkligen inte nu. Klockan är snart 10 & jag förstår inte varför jag inte har somnat ståendes ännu ... Imorgon kommer det :) Kram kram !
Allmänt // 0 kommentarer




Jag är värd min trötthet

Publicerat 2010-08-25 19:20:22
Hur skriver man egentligen att man suckar högt samtidigt som man vill uttrycka sin trötthet ?

Jag var alltså uppe 5:30 imorse & tog bussen 45 minuter senare. 7:45 var jag på mitt första jobb & slösade de timmarna fram till 1:30 innan jag drog vidare till nästa. Robin var snäll & hämtade mig, men mitt stressade hjärta har nog inte riktigt kommit ikapp ännu. Nästa jobb började klockan 2 & höll på till klockan 6. Nu - 1 h 20 min - är jag hemma & tycker själv att jag är värd att sitta här framför datorn & 2 ½ Men på tv med min kopp te. Nu ska här njutas. Imorgon bitti är det upp tidigt igen som gäller - jag & Kattis ska tänja på musklerna innan kursen börjar :) Jag längtar redan ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




God morgon! Det har regnat hela natten och...

Publicerat 2010-08-25 06:57:29

God morgon! Det har regnat hela natten och fortsätter även nu här på morgonen. Det är såna här dagar man är glad att man jobbar 10 timmar. Just nu sitter jag på bussen och är lite lite rädd för att någonting ska gå fel och slutar med att jag kommer för sent - jag var nämligen tvungen att ta en buss som är framme 9 minuter innan jag börjar. Men bara glada tankar nu va? Jag SKA hinna, och gör jag inte det så är det bara skamvrån och inte mer med det :) nu ska jag dricka upp mitt kaffe och förbereda mig för vad som komma skall! Ha en bra dag! Kram.


Allmänt // 0 kommentarer




Dumma bussar.

Publicerat 2010-08-24 21:45:02
Efter att ha tagit fel buss (vem sätter samma nummer på bussarna om de inte går samma väg?!) & fått gå i regn & blåst 1½ km trött, matt & hungrig så är jag inte så pigg för tillfället - tro det eller ej. Nu ska här ätas & sen kommer jag trilla i säng ! Imorgon kommer Robin hem - äntligen. Känns som en evighet, haha ! Ja, jag är sällskapssjuk. Puss !
Härlig efter träningsmat; keso, grillad kyckling, tomat & ett glas mjölk ! muuuums !

Ps. Det blev ett INTENSIVT 35 minuters pass idag. Detta var dels för att jag inte orkade vänta 1 timme på nästa buss & dels för att jag är grym. Puss !

Kost // 0 kommentarer




Efter en 10-timmars lång arbetsdag sitter ...

Publicerat 2010-08-24 19:18:38

photo0191 (MMS)

Efter en 10-timmars lång arbetsdag sitter jag nu på bussen på väg till mitt älskade gym. Det är lika bra att passa på att lyfta lite när det regnar ute och man inte har något att göra - plugga får det göras senare :) sista slurken ur min celsius och sen hoppar jag av - här ska det svettas! Kram <3


Allmänt // 0 kommentarer




Alla älskar billiga mackor !

Publicerat 2010-08-24 06:27:58
God morgon !

Igår var det nog min tur dag; hemköp hade rabatt pris på Frökusar ! Haha, det gäller att bli glad för det lilla . Nu ligger det 2 skivor gott i min mage.

Här blåser det storm idag, vilket är ganska skönt för jag ska ändå jobba hela långa dagen. Så turen kanske fortsätter ? Vi får se hur dagen slutar :) Kram kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Mamma Coach

Publicerat 2010-08-23 20:41:48
Äntligen hemma !

Efter en dryg 3 km promenad i rugg & regn så är vi hemma i värmen. Mamma står i köket & lagar den berömda fisksoppan som jag har saknat så, medan jag & syster sitter klistrade framför Fångarna på Fortet - det känns som om man är 10 år igen, haha !

Men allt det goda brukar ha sina begränsningar, & snart sätter jag mig framför böckerna igen - pluggandet tar inte slut förrän på söndag & det är ju bara att stå ut :) Imorgon jobbar jag 08-18 - tur att man har en mamma som är coach & ser det från den ljusa sidan varje gång - för hur många gånger vill man jobba 10 timmar egentligen ? Nu ser jag fram emot det lite grann iallafall, känner bara att jag behöver lite sömn först. Ikväll blir en tidig kväll & jag kommer nog dra mig till sängs redan vid halv 10, det är ju bara att vänta & se :)

Vi hörs imorgon ! Puss & Kram skumbanan !

Allmänt // 0 kommentarer




Men hur ska man orka då ?

Publicerat 2010-08-23 17:04:55
Hallå, hallå !

Det blev gratis träning för mig idag; när jag satt på tåget på väg mot gymmet så hittar jag en annons som man skulle klippa ut om man ville ha en gratis vecka på gymmet jag skulle till - vilken tur man kan ha !

Det blev ett hårt ben pass med inslag av armar, mage & en hel del kondition innan jag la mig i solariumet ett par minuter & sen tog min proteindrink för att möta mamma som snällt hämtade mig med bilen så att vi kunde åka in till stan tillsammans.

Nu har jag varit här sen halv 1 & snart är det dags att dra oss mot skogarna för att tralla runt en stund. Vädret blev lite halvkasst så här på eftermiddagen, men så länge det inte regnar så :)

I mitt huvud flyger det nu runt proteiner, kolhydrater & fetter - efter 4 timmars pluggande är jag helt slut ! Jag beundrar verkligen er som orkar plugga mer än så ... Inte ens kaffe kan hålla mig uppe nu !

Nu sticker vi så vi hörs senare ! Kram !

Träning // 0 kommentarer




Walk this way

Publicerat 2010-08-23 07:06:15
God morgon !

Medan ägget kokar upp så sitter jag nu här med min kaffe & inväntar alltså morgonens frukost. Jag tänkte att det skulle få bli rostat bröd idag på min lediga dag, men lite ost & marmelad - mums !
Hade även tänkt att ni skulle få lite matinspiration i bilder lite längre ner, men det kommer vi till :)

Gårdagen var riktigt rolig gällande kursen. Mindre rolig gällande träningen då jag faktiskt var ute & sprang just för att jag trodde gymmet stängde när vi slutade - men icke sa nicke, 3 timmar till vart det öppet ... Typiskt !
Kursen var rolig som sagt & jag känner verkligen att jag har gett mig in på rätt ämne ! Det var sista dagen för våran toppenlärare vilket var lite sorgligt - men vi får hoppas att nästa är lika go & glad :)

Robin made his way till kära Helsingborg för att hälsa på en gammal, gammal barndomskompis så jag får underhålla mig själv i 3 dagar. Tur att man har jobb säger jag bara, haha !

Nu blir det snart frukost som sagt & sen ska jag sticka iväg till gymmet en stund. Lyfta lite, svettas lite & sen åker jag in till mamma i stan för att sitta där & nöta in allt nytt som har med nutrition att göra :) Ikväll blir det långpromenad med mamma & vovven medans syster tränar så då får man äntligen tid att koppla av lite - härligt !

Nej, ingen orkar väl läsa så här mycket text ? Här kommer lite matinspiration som sagt så hörs vi senare ! Kram !

Frukost: 2 mackor - 1 med ost & skinka + gurka & en med - som ni ser - ägg & kaviar :) Till detta blev det lite flingor också.
Mums ! Fiberhavregrynsgröt med hasselnötter & nerblandade frön & bär i. Till detta 1 äggmacka utan kaviar.
Gårdagens middag: Kyckling & ris currygratäng.
Gooooott !

Recept // 0 kommentarer




Blaha, blaha.

Publicerat 2010-08-22 22:59:49
Blaha, blaha - min mage gör så ont att jag tjuter - mycket därför det inte blivit någon bloggning nu ikväll. Ska slänga upp en dags-sammanfattning imorgon bitti istället för just nu gäller bara värktabletter & gnäll. Vi hörs imorgon ! Kram !
Allmänt // 0 kommentarer




Ibland får jag bara en sån där känsla att ...

Publicerat 2010-08-22 09:41:12

photo0190 (MMS)

Ibland får jag bara en sån där känsla att jag verkligen älskar göteborg - som nu. Jag tänker nog aldrig flytta härifrån. Möjligtvis till huvudstaden, men inte på ett tag :) Jag står här utanför sats och väntar på att det ska öppna så att vi kan köra igång med kursen igen. Är man tidig så är man - men det låg ett fik lite längre ner, visst? Jag tror det nalkas kaffe...


Allmänt // 0 kommentarer




Be Proud

Publicerat 2010-08-22 07:24:18
Jag är ute & springer 6:45 en söndagsmorgon. How good am I ? Var stolt för det du gör - hela tiden.
Allmänt // 0 kommentarer




Les Mills inspelning

Publicerat 2010-08-21 21:29:51
Hallå, hallå !

Jag säger då det; kosten har inte varit en höjdare sen jag började gå min kostrådgivarutbildning - sorgligt nog, haha ! Anledningen tror jag är att jag inte är hemma förrän vid 7-8 & får i mig middag väldigt sent. Vid den här tiden orkar jag helt enkelt inte stå & fixa något eget utan tar det som är lätt & går snabbt - detta resulterar i mackor, mackor & åter mackor med olika pålägg. En lyxig middag blir falukorv & makaroner :) Haha ! Jag äter iallafall nyttigare under dagen - som tur är :)

Idag slutade vi klockan 6 som vanligt & efter detta väntade ett licens-inspelat Body Combat pass. En tjej på kursen hade en kompis som skulle spela in sin video för Les Mills så det behövdes folk - jösses vad han körde hårt & som man svettades ! Det dröööp svett - mumma, haha !

Nu har jag precis fått i mig 2 smörgåsar & lite musli med mjölk. Jag hade tänkt plugga, men hur ska jag orka det ? Nej, det är nog bättre om jag får sova istället :) Kram kram !

Istället för frukost bilden just nu (kameran är i köket & jag sitter så gott i soffan - jag vet att ni förstår känslan, haha!) så ska jag ge er mitt dagsintag som vi så fint kallar det - istället helt enkelt. Förhoppningsvis kommer piggheten besöka mig imorgon så då kommer det nog upp 2 frukost tips istället :)


Är det bara jag som inte kan få nog av mackor ? Det passar ju in på varenda måltid !

Min Mat Idag:

Frukost: 2 smörgåsar - en med ost & skinka & en med ägg. Musli till detta - med mjölk såklart :)
Mellis: 1 banan
Lunch: 4 sushibitar & 2 kycklingspett med en tråkigt liten, liten sallad.
Mellis: 1 grov smörgås (motsvarar 2 skivor) med ost, skinka, sallad, tomat & gurka.
Efter Träning: Protein dryck.
Middag: 2 smörgåsar; en med makrillfilé & en med ägg. Musli till detta - med mjölk även här :)

Kost // 0 kommentarer




Stuvad ondska

Publicerat 2010-08-20 19:53:33
Nu hade jag nog inte varit lärarens favorit elev, haha ! Efter en heldagsprat om olika fetter & 'tillgjord' mat så sitter jag här med stuvade makaroner med falukorv. Gott är det iallafall & det är mycket det kost handlar om också - du ska iallafall vara medveten, bara det är en bra början.

Imorse vaknade jag 5:30 & var ute från lägenheten 6:15. Åkte in & var på SATS (där utbildningen pågår) 7:30. Satte igång & tränade direkt. Efter en timmes pass duschade jag & sprang för att köpa frukost. Jag var tillbaka strax före 9 & avnjöt denna otroligt goda smörgås under tiden vi körde en genomgång av gårdagen. Det har varit en härlig dag & det är inte klokt vad mycket vi lär oss varje sekund. Ett stort plus är att det inte bara är gammal skåpmat utan att man faktiskt lär sig vad man kan, fast på en bra mycket djupare nivå.

Fick även ett samtal under utbildningen & till mig ringde en trevlig tjej som berättade att jag fått ett till jobb. Hurra ! Mer pengar, mer kul. Detta ska firas med naturgodis. Tror jag, haha !

Då frukosten blev lite snabb take-away så har jag tyvärr ingen bild idag, men här kommer lite falukorv & makaroner - gott, gott, gott ! Kram !


Kost // 0 kommentarer




Intensiv Utbildning

Publicerat 2010-08-19 21:01:29
Hej !

Jag måste nog säga att jag tycker synd om min hjärna just nu - så här mycket har den aldrig behövt jobba förr, haha ! Fullmatad med massa ny vetskap, kolhydrater hit, proteiner dit så är jag ändå väldigt nöjd med dagen. Början var lite seg, men det berodde nog mest på oss själva - ingen sa ju någonting ! Men sen blev vi ett gott gäng som kommer behöva sitta begravda i böckerna hela veckan - jag har glömt vad intensiv kurs innebär. Roligt & intressant är det iallafall ! Jag längtar redan till imorgon. Funderar även på att dra ett gratis gympass på morgonen innan, om jag orkar  - annars får det bli efteråt - om jag orkar ... Haha !

Nu ska jag gå & lägga mig - 20:58. Åh, vad skönt det ska bli !
Här kommer dagens frukost - den höll jag mig på länge ! Kram & sov gott !

Visst visade jag aldrig hönökaksbrödet igår ? Här är det iallafall - gott, gott & varmt rekommenderat ! Resten ser ni vad det är - jag orkar inte skriva mer. Förstår ni hur trött jag är ? Haha ! God kväll på er.

Kost // 0 kommentarer




Nya hönökakan

Publicerat 2010-08-19 05:51:47
God morgon !

Mina ben gör oooont. Det känns som om dagen igår avslutades med ett maraton lopp & att jag glömde stretcha - men riktigt så duktig var jag inte :) Jag satt nämligen i soffan & åt en av hönökaks-tillverkarnas nya bröd: runda hönökakor som bland annat kommer i GI-form. Dessa var en stor hit & jag kommer nog aldrig köpa en vanlig hönökaka igen. Det blev iallafall 1 hönökaka, lite flingor, 1 persika & ett glas oboy. Åh, det var länge sen !

Det är blött & ruggigt ute men tanken är att jag nu ska ta tag i mig själv & ta en morgonpromenad. Det var ett tag sedan nu & jag känner riktigt hur jag har slappat till mig. Nog för att jag har haft mycket att göra ...

Idag börjar jag min kurs ! Kanske hinner skriva ett snabbt inlägg innan jag drar iväg - annars hörs vi när jag kommer hem. Måste hinna skaffa mig ett block också - vart gör man det i Göteborg innan 9 en morgon ? Kram !

Brödet påminner väldigt mycket om det här - just med fröna & sånt i - men jag kunde inte hitta någon bild på det. Ska ta en på både mackan & förpackningen när jag äter frukost sen :)

Recept // 0 kommentarer




Dagens frukost numero 3 !

Publicerat 2010-08-18 20:37:39
Jag glömde ju lägga upp dagens frukost imorse ! Eller rättare sagt så hann jag nog inte, haha :) Här kommer den iallafall ! Enjoy !
Ägg macka med kaviar, Paulúns juice, fiberhavregrynsgröt, psyllium-linfrö- och gojibär blandning, hallon & blåbär nerblandade i gröten & lite mjölk till detta :) Mumsigt !

Recept // 0 kommentarer




SAFE Education

Publicerat 2010-08-18 18:55:23
Tjenaaaaah !

Jag förstår inte riktigt hur jag fortfarande kan ha energi kvar i kroppen efter den här långa dagen. Halv 6 var jag ju - som ni alla vet - uppe imorse. Klockan 7 åkte vi hemifrån. Tanken var att jag skulle ha hunnit med en promenad imorse, men jag räknade fel & det fick bli ändrade planer - vi lämnar det till imorgon, haha !

På tal om imorgon så börjar min kurs då ! Jag kommer vara som ett barn dagen innan julafton ikväll för att jag redan längtar så mycket. Mer om kursen kan ni läsa HÄÄÄÄR :)

Och på tal om mat så har mitt mat schema idag varit ur kasst. Jag åt frukost 7.30, mellis vid 10:10 & inte lunch förräns vid 5-tiden ... Aja-baja ! Nu (2 timmar senare) är jag - trots en mega buffé - hungrig igen. Vad beror detta på ?

Nu ska jag se om jag kanske kan ta mig en promenad eller om jag istället ska förbereda mig inför imorgon. Matschema för 3 dagar samt 1 helgdag skulle ju ha skrivits - nu får jag ju hitta på allt istället, haha ! Nyttiga schemat, here we go ! Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




5:30

Publicerat 2010-08-18 05:49:25
Det är en helt otrolig känsla att vara uppe tidigt; det är inte många människor vakna så ute är det lugnt, fridfullt & morgonkylan suger sig in i huden. Inte ens hundägarna är uppe vid halv 6 tiden ! Nu sitter jag i vardagsrummet & känner fortfarande det här lugnet i hela mig när jag dricker mitt kaffe. Åh, vilken bra start på dagen !

Halv 8 börjar jag jobba idag & jobbar fram tills klockan obestämd tid. Förhoppningsvis kan jag jobba ihop lite deg idag eftersom jag inte kan jobba de kommande 4 dagarna; min kurs börjar ju ! Så roligt ! Imorgon är kursen mellan 9-18 & så även på fredag. Helgen har jag inte så bra koll på, men det är ganska långa dagar då också :) Jag längtar !

Nej, nu ska jag ta mig i kragen & hoppa in i duschen - att sitta vid datorn tog längre tid än jag trodde, haha ! Kram & ha en super dag !

Allmänt // 0 kommentarer




Liddag

Publicerat 2010-08-17 14:47:27
Hej !

Nu är jag hemma igen efter en introduktionsdag på jobbet. Det var riktigt roligt & det känns som att man kommer hitta bra vänner där :) Rolig dag som sagt !

Jag har inte hunnit äta mer än en liten fralla till lunch så jag ska kolla vad mamma gör & kanske fråga om hon är ledig för en sen liddag (det heter ju brunch - varför inte lunch + middag = liddag?). Hoppas hoppas :)

Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Frukost numero 2 (ISO-inspirerat)

Publicerat 2010-08-17 07:56:50
God morgon !

Jag vet inte hur jag kan bli så mätt - men att lägga till ett ägg i min frukost får magen att kännas 7 gånger större, haha ! Imorse testade jag på ett recept från den lilla ISO-bilagan som man fick med i tidningen TopHälsa denna gången. Jag förstår bara inte varför de tar med 2 & inte bara 1 ägg, men det kan jag ju få undra då då :) Så här såg iallafall dagens frukost ut:
2 ägg, 1 glas Paulúns granatäppeljuice, 1 kopp kaffe, gröt med hallon & blåbär i & sen en gojibär-psylliumfrön- och linfrö blandning över :) I både kaffet & gröten hällde jag i en skvätt mjölk.

Nu ska jag sticka iväg till min första dag på jobbet :) Vi hörs senare ! Kram kram !

Recept // 0 kommentarer




Det sägs ju att ...

Publicerat 2010-08-16 17:00:04
... man många gånger bara är törstig & inte hungrig/sötsugen. Jag är den mest sötsugna personen som ni kan hitta antagligen & har nog aldrig tackat nej till lite godis, haha ! Pinsamt men sant. Men nu tror jag att jag har hittat min räddare i nöden: funlight wild berries. Tro det eller ej, men känner du ett sötsug & istället för mat/godis tar ett stort glas funlight så är suget borta med vinden. Det är gott, smakar sött & vattnet mättar lite i magen. Testa iallafall - det kan ju vara värt ett försök för den lika sötsugna :) Kram !

Recept // 1 kommentarer




Sallad vs. Sushi

Publicerat 2010-08-16 11:24:15
Intervjun är nu avklarad & varade i 50 eller 60 snabba minuter. Det kändes bra, men allting kan självklart alltid gå bättre. Båda intervjuarna var väldigt trevliga & roliga & skulle höra av sig innan fredag då det var några fler som skulle intervjuas. Vi får helt enkelt se hur det går & hoppas på det bästa :)

Här regnar det för fullt & jag är redan uttråkad innan klockan ens slagit 12. Så sorgligt. Robin ska till tandläkaren vid 3-tiden men jag har inte mycket till planer för resten av dagen. Jag måste hitta på någonting annars får jag krupp. Samtal väntar, men det går så fort. Ska man beställa lunch från Garlic i Kungsbacka kanske ? Där finns världens godaste kycklingsallader med osttärningar i (hur kan man inte gilla osttärningar?) & knaperstekt bacon. Fast Kungsbacka har ju god sushi också .... Åh, varför är mat så svårt ?!
Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Veckans frukost dag 1

Publicerat 2010-08-16 09:05:00
God morgon, god morgon !

Challe fick sova över en natt till så imorse blev det en promenad i det vackra vädret - regn. Nu sitter jag här färdigduschad & ansiskts-pimpad i väntan på att Robin ska hämta upp mig & köra mig till min intervju. Än känner jag ingen nervositet, men tro mig - det kommer ...

Här kommer veckans första frukost - stor & god frukost som kommer hålla mig bra mätt ett par timmar framåt :) Tyvärr orkade jag inte alla äppelbitar, men det är bara att spara till mellis sen :) Kram !

1 skivat äpple (skivat är ju mycket, mycket godare!), 1 äggmacka med kaviar & knäckebröd, lättfil med massa musli (fiberhavregryn, russin, gojibär, solrosfrön, kellog's special K, all-bran, linfrön & psyllium frön - you name it !) & ett glas granatäpple juice från Paulúns. Gott & mer än mättande ! :)

Recept // 0 kommentarer




Solrosbröd från FINAX

Publicerat 2010-08-15 17:47:53
Jag känner ett sånt sug efter att vara vuxen. Det har bakats en del sen jag kom hem & även prövats på gratänger & pajer (sån där mormor-mat som tar år & dar att göra iordning) - men då bakandet oftast slutar i onyttigheternas zon så bestämde jag mig idag för att stanna inne från regnet & baka BRÖD. Degen står & jäser & har jag nu tur så kommer detta sluta i ett solros-bröd - färdig mix från FINAX. Haha, så jag kanske inte är så grym iallafall ? Det är ju bara att mixa ihop jäst, pulver & vatten. Men gott ska det blir & nybakat luktar det ! Till detta ska jag sedan fixa en tonfisksallad - det var längesen ! Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Kycklinggratäng med Ris

Publicerat 2010-08-15 15:25:58
Stackars Charlie. Han ligger helt utslagen på golvet medan jag dödar tid framför datorn. Morgonrundan innan frukost räckte inte långt för min del så jag bad Robin köra upp mig & den lilla hunden till Sandsjöbacka & så begav vi oss ut i skogen. Jag tror aldrig han har gått så långt, men oj vad han kämpade & hade roligt ! Skiten blev han & så fort han vaknar ska jag lura i honom i badet :) I 1 timme gick vi upp & ner innan vi till slut kom tillbaka till Robins pappa - där väntade vatten, kaffe & frukost till den som ville ha.

Nu är jag helt yrvaken efter en 30 min powernap & jag har precis ätit en persika & lite yoghurt. Jag & Robin åt lunch innan jag somnade, men det räckte tydligen inte för magen kurrade när jag öppnade ögonen igen. Till lunch blev det resterna av den goda gratängen som tillagades igår (den kunde ha kryddats mer - men det man inte vet denna gången vet man nästa gång). Kycklinggratäng med spenat & ris är faktiskt godare än man tror - speciellt om man vågar lägga i lite annat än vad som oftast står i recepten - våga utmana lite ! Min svaghet är salt - jag saltar aldrig tillräckligt. Men hur äckligt är det inte om hela maträtten smakar så salt att du måste skölja ner varje tugga med vatten ?
Ost & svampsåslagret överest blir lite krispigt & var det godaste på hela gratängen tyckte vi båda, haha !

Recept // 0 kommentarer




Livet är bra gott nu du

Publicerat 2010-08-14 11:19:48
God morgon !

Idag blev det pannkakor tills frukost - mums ! Jag som älskar min musli mix tog bara en pannkaka & sen fil & musli med äggmacka till istället. Tur att man har Robin smo åt upp resten :)

Imorse kom mamma hit & knackade på dörren vid 8-tiden. Då blev man hundvakt i helgen ! Inte mig emot, jag älskar ju min (ja, det är min - och ? Det kan hända att han har blivit mer mammas på senare dar, haha!) lilla hund.

Nu sitter & ligger vi båda på balkongen & njuter av solen. Det sprack upp ändå till slut & jag ska ta tillfället i akt & kanske få lite färg.

Med Funlight & en bra bok (jag har börjat läsa 'Slumpen är ingen tillfällighet' & måste rekommendera den ! Super bra bok ! Nu läser jag den omlott med Stieg Larsson, haha) så kan inget gå fel :)
Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Frukostidéer

Publicerat 2010-08-13 13:59:10
Mat må vara gott, men av dagens alla måltider så tar nog frukosten priset. Att få vakna upp lite hungrig, ta sig ut på en promenad & sen komma hem till corn flakes, ägg, macka, gröt, fil eller vad favoriten nu må vara - är obeskrivlig.

Jag brukar ta mig antingen ett ägg eller en äggsmörgås tillsammans med lite gröt med allt möjligt gott i. Nya gröt-favoriten är för mig att blanda i jordgubbar eller hallon under tiden gröten står på spisen - det ger en lite fräschare smak & spicar upp det lite - mums !

Det sägs ju att man ska äta som en kung på morgonen, en vanlig medborgare till lunch och en fattig till kvällen - så passa på att göra frukosten stor så att den mättar hela dagen. Detta gör du bäst med fullkornsprodukter, fibrer & kolhydrater tillsammans med protein.

Vad äter du till frukost ? Skicka in din egen specialité så testar vi nya frukoster hela nästa vecka ! Kram !

Recept // 0 kommentarer




Vad ska man göra då ?

Publicerat 2010-08-13 09:54:23
God morgon !

Så gårdagen slutade med 1 bulle iallafall - att skippa sötsaker är nog inte min grej riktigt. Och idag är jag så godissugen att jag blir tokig ! Klockan 10 på morgonen ! Är det någon som har några tips på vad man kan stoppa i munnen istället ? Och säg inte frukt, det äter jag gott om iallafall, haha :)
Kanske skulle man köra på lite fruktdipp i vaniljkesella ikväll ? Det låter lockande.

Robin har precis åkt iväg till det provisoriska jobbet - jag tror han längtar efter att få börja på det nya jobbet snart. Se lite nya saker & göra mer än att bara såga i plåt :)

Själv vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Jag har ungefär 6 timmar att fördriva innan vi ska iväg till Body Pumpen. Jag funderar på att ta en sväng in till Kungsbacka, men det är piss väder att jag funderar på att lägga mig i soffan med en bra bok istället. Det är jobbigt det där med val, haha !

Men första blir det nog duschen iallafall - jag vill ju inte att folk ska känna mina härliga odörer från andra sidan gatan. Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Knoppar in

Publicerat 2010-08-12 22:11:40
Herregud, folk är bra goa i huvudet ibland :)
Nu knoppar jag in - trött som jag är. Har varit igång hela dagen så det ska bli skönt att krypa under täcket med min bok. Imorgon är en ny dag & upp tidigt ska jag också - klockan 7 ringer klockan & då ger jag mig ut på morgon rundan ! Kram  !

Allmänt // 0 kommentarer




Kostrådgivarutbildning

Publicerat 2010-08-12 18:44:43
Nu går det fruktansvärt bra måste jag säga; Robin ringde precis & berättade att han fick jobbet som han var på intervju på idag. Då mår jag bra. Jag vet ju hur mycket han ville ha detta sport-inriktade jobbet & att han kommer trivas som bara den !
Jag fick precis godkännande på att jag får börja min kostrådgivarutbildning redan nästa vecka ! Nästa torsdag sätter vi igång & kör på 1 vecka - sen är det prov & får jag 'alla rätt' så är jag licensierad kostrådgivare.


Någon som behöver banta eller hjälp med kosten ?


Fy, vad vi är bra !

Allmänt // 0 kommentarer




'Skita knäck i spiral'

Publicerat 2010-08-12 13:27:20
Hallå, hallå !

Mötet på banken gick super & nu är jag i fullgång med brainstorming med tankar & idéer - det är så roligt när man känner hur man drivs framåt ! Som fisken i vattnet :)

Det är som sagt mycket på gång just nu & jag har nog aldrig haft sån sprudlande energi som under den senaste veckan; jag är uppe 7 på morgonen & håller igång till 10.30-11 på kvällen. Jag får så mycket gjort & känner mig som en riktig affärskvinna när jag bokar möten, åker på möten, skickar mail & ringer samtal - det är ju sånt här jag vill göra ! Så snart allting faller på plats så ska ni få veta planerna - jag tror ni kommer gillar't ;)

Mamma hann med en fika paus efter mötet så det blev kaffe & bullar. När hon skulle åka fixade jag en kesella blandning med funlight & musli i. Hon är inte den som äter gräs som jag & var rädd att hon skulle 'skita knäck i spiral' på vägen tillbaka till jobbet, haha ! Hoppas hon kände sig bättre sen iallafall & kanske överväger att följa mina mat-tips :)

Nu ska jag fixa mig själv en god kyckling sallad innan jag fortsätter på allt spännande. Hade inte mat varit ett måste så hade jag aldrig tagit rast ... Kram kram !
Är det denna magiska dryck som ger mig sån framgång & energi ? Goda Funlight Wild Berries smakar som sommaren. Perfekt att ha i Kesellan !

Allmänt // 1 kommentarer




Moooorgon

Publicerat 2010-08-12 08:20:59
God morgon !

Det är en härlig, frisk & dimmig morgon jag vaknade upp till idag & den kunde inte starta bättre än med 40 min promenad/löpning. Det är inte klokt vad min kondition har försämrats under de veckorna jag hade ont i höften & behövde vila - men nu är den på god väg uppåt igen :)

Jag har inte börjat äta någonting än - men till frukost väntar 1 ägg, fiberhavregrynsgröt med psyllium- och linfrön, lite sylt & mjölk :) Mumma ! Jag funderar dock på att byta ut varm gröt mot kall fil med havregryn i istället ... Hrrrmmmm ...

Om en timme åker jag & mamma till banken medans Robin åker på intervju. Jag vet inte vems dag som börjar bäst :) Kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Det blir lättare så

Publicerat 2010-08-11 22:39:59
Så ni vet ju hur man brukar kunna hålla saker bättre om man berättar för andra vad man tänker göra ? Man vill ju inte verka kass i andras ögon heller, haha :)
Nu berättar jag då för er att på grund av dagarna sen vi landade i Sverige så har det blivit något onyttigt varenda eviga dag, men nu är det nog. Imorgon bitti ska en nyttigare Malin vakna upp. Jag lovar att berätta när det slinker ner något onödigt - på heders ord :) Nu ska jag sova - jag lovar ! Kram !

Allmänt // 2 kommentarer




Spaghetti & Köttfärssås

Publicerat 2010-08-11 21:47:13
Åh, nu blir det spaghetti & köttfärsås ! Mumma ! Kommer & tänka på mormors spaghetti nu - hon har alltid massa ketchup i. Det slår allt.
Allmänt // 0 kommentarer




Body Balance

Publicerat 2010-08-11 17:16:59
Vi åker iväg till ett Body Balance pass - känner att träning gör sig gott nu efter alla bullar & allt godis. Fy vad äcklig man känner sig efter ett tag ! Kram kram !
Allmänt // 0 kommentarer




Där gick huvudet

Publicerat 2010-08-11 13:40:51
Här tar man sig en promenad mitt på ljusa dagen & så fort man stiger innanför dörren så börjar regnet ösa ner utanför. Ibland har man bra mycket tur.

Jag måste ha en almanacka. Måste, måste, måste. Har så många datum i huvudet nu att jag är rädd för överbelastning. Nu kommer det. Jag känner det. Mitt huvud exploderar. Robin, vi måste till en almanacks-affär - nu.

Allmänt // 0 kommentarer




Ja, då blev man gravid på en kvart då !

Publicerat 2010-08-11 10:46:06
God morgon !

Imorse gav jag mig ut på en morgon promenad/springtur för att leta reda på 'stigen' som Robins mamma pratat så mycket om - & äntligen hittade jag den ! Sist jag letade så blev jag bokstavligt talat jagad av en grävmaskin som bestämde sig för att köra rakt mot mig när jag kom in på början av stigen. Idag fanns det ingen läskig maskin & jag fick mig en härlig morgontur i duggande, svenskt regn.

Idag känner jag mig lite gravid om jag ska vara ärlig. Inte gravid som i illamående eller överhuvudtaget gravid på riktigt, men det är den tiden på månaden när magen sväller upp som en ballong & du tror att de där jul-kilorna kom lite senare i år. Inte för att det gör ont eller så, men jag vill ju inte bli tagen för att vara blivande mamma i 20-års ålder precis ...

Nu har jag massor att hinna med innan dagen fortsätter så det är väl lika bra att sätta igång ! Ha en bra dag !


Allmänt // 0 kommentarer




Kanelbullar

Publicerat 2010-08-10 22:00:44

Jag vet inte om jag ska älska eller hata det – men att komma till vad vi idag kallar hem är underbart. Innanför dörren blev jag bemött av en doft från nybakta bullar. Nåja, de är inte nybakta än – men oj, vad de gäser ! Tack Nutti för att du göra mig så onyttig – nu blir det ännu mer träning plus att jag redan haft mitt godis-intag idag ... Ska jag aldrig lyckas bli nyttig ? Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Frukost med en egen företagare

Publicerat 2010-08-10 09:13:54
God morgon !

Idag blev det frukost hemma hos mamma - mysigt även om mamma sitter & jobbar samtidigt, haha ;)

Planerna för idag är inte många, men tar nog hela dagen ändå. Jag åker med mamma till stan & tar eventuellt en sväng in på hennes kontor för att få något gjort (varför är det så ? Att jag måste vara i arbetsmiljö för att kunna ringa samtal, skicka mail eller få någonting gjort överhuvudtaget ? ) & sen blir det en stund i Göteborgs Stad för att se vad som har förändrats. Jag ska försöka hinna med lite träning ikväll även om chanserna att jag ska orka inte är speciellt stora - en promenad kan det nog bli iallafall.

Efter den här dagen har jag förhoppningsvis något roligt att berätta - men det får vänta tills jag är 100% säker på det själv :) Kram kram & ha en super dag !

Det jag ska berätta har med detta att göra ... Hrm ... Vad kan det vara ?

Allmänt // 0 kommentarer




Pasta & Kräftsallad

Publicerat 2010-08-09 22:01:54
Hallå hallå !

Klockan 5 var det bara att dra på sig träningskläderna & sätta sig i bilen mot Body Step klassen. Jag hade kanske inte lika mycket energi som sist - men framåt gick man & svettigt blev det. Efteråt blev det god pasta & kräftsallad & kroketter till efterätt, haha !

Tycker det är konstigt att jag inte är tröttare än vad jag är nu för övrigt. Vi var uppe 7:10 imorse & den enda sömn jag fått från dess är en 10 min PowerNap - i övrigt har vi ju sprungit runt & sökt jobb, varit på intervjuer & hunnit träna. Jag ska lära mig att göra varje dag till en sån här dag - 'att gå upp tidigt ger en extra dag' har mamma alltid sagt :)

Nu ska det krypas ner i sängen & fortsätta läsa min Stieg Larsson :) Kram kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Förfalskade kondomer

Publicerat 2010-08-09 15:57:18
Någon som har haft en lika seg eftermiddag som jag & bosatt sig framför tvn?
Efter jobbsökandet kom vi hem & åt lunch innan jag satte mig tillrätta i soffan & Robin fick filat på sitt personliga brev. Jag var helt slut & orkade inte byta kanal (ja, kontrollen låg 2 meter ifrån - alldeles för långt borta) så på kommer ett program om förfalskade väskor, skor, kläder, smink, filmer - allt mellan himmel & jord. Det som chockade mig mest var att det faktiskt finns idioter som förfalskar kondomer & cancer tabletter. Hur långt kan det få gå?! Kondomerna hade dessutom en ganska fin förpackning men när man tittade närmare så hittade man små, små hål i gummit. Dessa hade också tillverkats i sydafrika...


Ikväll blir det ett Body Step pass & sen kommer jag nog trilla i säng vid 9 skulle jag gissa på. Upp vid 7 imorgon bitti också, eller vad säger ni ? Kram !

Allmänt // 1 kommentarer




CV, PB & Jobbsökande

Publicerat 2010-08-09 08:04:00
God morgon !

Idag var vi uppe klockan 7 - något som ska bli en vana framöver, det är ju så härligt att vara uppe tidigt & sen få hela dagen istället för att vakna 12 ...

Nu sitter jag här med min kaffemuff, nyduschad & sminkad & väntar på frukosten :) Det blir till att söka jobb idag så att varje dag slipper bli så här underbar - det orkar man ju inte ...

Regnet rinner fortfarande ner utanför & det kommer väl se ut så ett par dagar framöver. Då passar jobbsökande bra. Jag fick översatt mitt CV för några dagar sen & igår skrev jag färdigt mitt Personliga Brev - plus till mig .

Nu blire' frulle ! Kram !


Allmänt // 0 kommentarer




Spring, spring sa jag !

Publicerat 2010-08-07 10:37:50
God morgon !
Idag letade jag fram min duktiga sida & tog mig en springrunda innan frukost. Nu känner jag mig fräsch & pigg !
Jag & Robin tar oss en sväng till Kungsbacka för att köpa underkläder & annat smått & gott. Vi måste hinna tvätta & lämna bilen till hans pappa också så det blir till att snabba på :) Kram kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Raw Food Mat

Publicerat 2010-08-06 09:00:37
God morgon !

Nu ligger 1 ägg & fiberhavregryn med goji-bär, banan, psylliumfrön & linfrön gott i magen - man blir bra mätt måste jag säga !

Här öööser regnet ner & jag blir snart upphämtad av mamma för att följa med henne till kontoret. Då kanske jag kan få lite jobbsökande gjort & samtidigt få lite braiga tips från mamma :)

Ikväll är det för övrigt min tur att fixa middagen. Robin kommer inte med några förslag själv så jag funderar på att göra ett riktigt grovt Raw-food recept så att han ångrar sig lite, hihi :) Sen ska det bakas också ! Mumma !
Någon som har något tips på en god middag ? Inte tacos, köttbullar med makaroner eller någon annan vanlig maträtt - jag har inget emot att tillbringa lite tid i köket & gör gärna det lilla extra som behövs :)

Nu tutar bilen ! Kram på er !

Jag är väldigt, väldigt säker på att Robin aldrig skulle trycka i sig det här. Så vad ville du ha till middag nu igen, älskling ?

Allmänt // 0 kommentarer




Nya Grillmästarn

Publicerat 2010-08-05 20:23:08
Jag tror jag tog med mig 12 kladdkakemuffins till Robin's mammas lägenhet igår - alla var borta innan vi slocknade igår kväll. Tänkte baka nya förut, men äggen var slut & då tänkte jag att det nog var meningen, haha :)
Igår kväll var det överraskningsfest för mig & Robin hemma hos Robins pappa (fast vi visste om den - men lika roligt var det för det!). Det var mycket folk & jag har hittat grillmästarn i min nya släkt - Robins pappa ! Det är inget snack om vem som kommer få sköta den hela nästa sommar :)
Vi var hemma vid halv 1 & imorse var jag uppe med tuppen för att åka iväg på intervju. Fick även köpt mer psylliumfrön & goji-bär som jag längtat efter - plus lite bröd :) Gott, gott !
Nu har jag & mamma precis ätit mammas goda kycklingssallad & jag väntar bara på att Robin ska ringa så att vi ska åka till vårt tillfälliga hem, haha :) Sorgligt att man nästan är hemlös - men i slutet av månaden så har vi ju en egen lägenhet - skönt, trots att färdig hemmalagad mat är så gott ! :) Kram kram !

Allmänt // 0 kommentarer




Kladdkakemuffins !

Publicerat 2010-08-04 16:12:10
Min kost sen jag kom hem är inget att skryta med kanske, men idag kunde jag inte annat än att testa på kladdkakemuffin-receptet som jag velat testa så länge & vilken hit det blev ! När de svalnat blir kanterna lite krispiga & sega medan mitten av muffinsarna fortfarande behåller den sega & kletiga konsistensen. Robin är på väg hit nu för att hämta upp mig - det gick väldigt fort sen han hörde ordet 'kladdkaka'...

Här kommer receptet, sen är det dags för mig att åka bil innan jag drar på mig träningskläderna & ger mig ut för en löprunda - härligt !

KLADDKAKEMUFFINS (16 himmelska muffins that is!)

2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

1) Peta ut alluminiumformarna på plåten & sätt ugnen på 200 grader.
2) Smält smöret i kastrull.
3) Vispa (med elvisp!) ihop socker & ägg.
4) Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao & lite socker innan du vispar igen.
5) Efter detta tillsätter du det sista; nämligen vetemjöl (jag använde det med fullkorn) & det smälta smöret.
6) Vispa, vispa, vispa till en fin smet.
7) Klicka ut lika mycket i alla formar.
8) Vips in i ugnen ! Låt grädda 10 minuter.
9) Slicka ur bunken - ingenting får ju gå till spillo !

Servera gärna med en klick grädde !

Ps. Muffinsen kommer att sjunka ihop i mitten - fråga mig inte varför. Det smakar inte annorlunda iallafall :)
Kram !

Recept // 0 kommentarer




Borta bra men hemma bäst

Publicerat 2010-08-03 23:45:45
Ja, visst är vi hemma ! Det är nog därför det inte blivit så mycket bloggande - vi har varit helt upptagna med vänner & familj. Åh, vad jag har saknat att vara hemma ! Australien var en bra upplevelse, men inget slår känslan att gå på svensk mark - detta landet är då bra underskattat !
Vi landade den 30 juli, 4 timmar senare än planerat pga lite förseningar - då trodde man aldrig att man skulle komma hem ... Men här är vi & här trivs vi.
Mer uppdatering kommer inom kort med bilder & annat bra :) Kram !

Allmänt // 1 kommentarer